- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Én megoldom a feszültséget ami engem ér, csak megemlitettem, hogy teljesen fölöslegesek ezek a gúnyos megjegyzéseid. Szakmai témában vagyunk, nem a kibeszélősben, inkább építsük a társaságot.
Egyébként most töltöm másik töltővel és azzal is ráz, ugyanúgy, ha a keret felső részén mozgatom az ujjam, és nem érintem az alsót.
-
Schanyee
senior tag
Ezzel most nincs igazad, mert arra, hogy ha szükség van rá legyen, arra tényleg nem épp egy 100 ezres telefon a legjobb választás. De mindenkinek saját döntése, és alapvetően én is annak örülök, hogy minél több tapasztalatot olvashatok, úgyhogy azért a tapasztalatokat ne tartsátok magatokban. :-)
Ne érts félre, de időnként teljesen feleslegesen támasz a hozzászolasaiddal, és csak a feszültséget kelted.
-
-
Kront
tag
egy dolgot találtam, amire azért jó a sleep. ha mániákus energia/memória kímélő vagy és bootolás után még kilövögeted azokat a gyárilag, os által inicializált service-ket is, melyekre nincs semmi szükséged és csak az áramot fogyasztja (pl. nálam a google maps meg a camera ilyen esélyes), akkor esténként jobban jársz a sleeppel, mint a kikapccsal. más hasznos ötletem rá nekem sincs.
-
zsirfecske
addikt
ez brutál, amúgy te mondtad pont hogy mindig lesz raktáron
hmm, csak rendelésre és 15k-val több a nettó ára mint karácsony előtt
más:
jöjjön egy kis smart actions fényezés. végre sikerült kitalálni pl. egy használható munkába biciklizős gps trackelős automatizmust: 1. szabály bekapcsolja a bluetooth adót a szükséges időintervallumban napi rutin szerint automatikusan. 2. szabály a bt headset csatlakoztatásakor fellövi a gps-t és elindítja a gps tracker appot. 3 szabály pedig az otthoni/céges wifire csatlakozáskor lekapcsolja a gps és a bluetooth adókat. wifi always on, tehát minden pöpec és semmi nem megy feleslegesen. felveszed a headsetet és bekapcsolod, innentől már csak a tracker programban kell indítani/leállítani a workout-ot egy tapicskolással. és a szép benne hogy kipróbáltam és működik is. -
zsirfecske
addikt
azt tudom hogy a wifi on @ 2g a legjobb, pont az a kérdésem, hogy mennyivel rosszabb a konstans wifi on @ 3g ehhez képest!
akkor kezdjük ahogy Jaffa75 mondta, wifi off, 3g és írjuk fel az adatforgalmat. a többi appozás hülyeség, mert úgysem merül le ennyi idő alatt, menjen mindenki úgy ahogy van. utána jöhet a 2g és utána meg ugyanez a kör wifi on állásban.
"Ha pedig otthon van wi-fi, akkor meg tegyetek ki a fokepernyore egy data-switch appot es csak egy pottyintes a mobiladatforgalom ki-bekapcsolasa!"
nemár, pont most írtam kicsit feljebb hogy idióta vagyok hogy ennyi idő után jöttem csak rá, hogy a telefon en bloc lelölvi a mobil datát ha wifi-re csatlakozol. ilyen értelemben amit írsz teljesen felesleges is.
-
Jaffa75
őstag
A fogadási irodák még nem adták ki az oddsokat...
a bukik sem álltak munkába!
Játéknak jó, és nem is a Te véleményed igazolása/megcáfolása a cél, hanem inkább a számszerűsítés, amit esetleg a jövőben fel tud használni a fórumtárs...
Hogy "örsi gyűlés"avagy sem, mindenki döntse el maga, vagy azt hogy szeretne-e részt venni. (más topicban kedvező volt a fogadtatás
!)
-
Jaffa75
őstag
ez nem teljesen biztos... ha stabil a jel, és nem kell oda-vissza kapcsolgatnia meg keresgetnie (én ezt tapasztaltam), akkor kibírhat többet is jóval! Szerintem...
Hogy ne legyen placebo, este feltöltöm 100-ra, mobilnet be, folyamatos szinkron be, reggelre meg megnézzük mennyi marad benne - ha valaki(k) még beszállna ebbe a kevésbé veszélyes kísérletbe, akkor kisebb lehetne a szórása az eredmények!
-
Baranya24
tag
Köszönöm a választ mindenkinek.
Hogy a szoftver sieti el a dolgokat? Erröl fogalmam sincs. Elképzelhető.
Nem kibirhatatlan hiba, csak hozzá kell szokni, hogy lassan emeljen a fülemhez
Viccet félreteve a hívó nem észlel a hibából semmit, csak én. Nem vágott, hanem bolti microsim-et használok. Az tehát kizárva.
A szolgáltatóm pedig a 70es piros cég.
Remenykedem hogy JB majd megoldja a gondom. -
zsirfecske
addikt
ne mondd, hogy ott a kezedben egy fehér, meg se jelent még
amúgy most hogy kicsit nyomkodtam, alátámasztom az eddigieket: a legelső pozitív meglepetéseket már felül is múlta. a hosszúságát már megszoktam (jól jön szövegbevitelnél a sok vertikális hely), a kijelző talán picit szőrösebb mint a defy tft-je, de még a béna védőfólián át lesem szóval ez nem mérvadó. viszont brutál szépek a színei és full 180 fok a láthatóság hála amoled barátunknak. a szörfölés pedig elképesztő gyors, 3g-n is ég és föld a defy után. amúgy a telefon egy az egyben iphone5 méret, ami érdekes összehasonlítgatásokra adhat okot, hehe.
viktor85:
tényleg, a beszédhang első hívásnál meg is lepett, szokatlanul tiszta és hangos volt. az akksira leszek még kíváncsi, nem derült ki még mert 15%-ról kezdtem. a zenei teszt és a gps próba még szintén hátravan, de csak előbbitől tartok picit. a kamera brutálgyorsan betölt lockolásból is és gyorsan lő. a képminőség sötétben nyilván gyalázatos, ezt meglesem azért még napfényben. -
max-11
tag
Üdv! A RAZR i előtt IPhone 4S-t használtam 1 évig, de nincs annyi érvem az alma mellett ill. a razri ellen, hogy visszacseréljem. Persze a kívánságlistát össze tudnám rakni a Motorola irányába pl. jobb kamera, több támogatás stb., de összességében iganfrankó készülék a RAZR i. Marad a birtokomban.
-
DVlad
őstag
Csodálatos akna-munkát végzel. Csak már elképesztõen unalmas, hogy itt fröcsögsz, mint nyíltan motorola gyûlölõ már honapok óta. Mi a fenének offolsz, trollkodsz itt, ebben a topikban. A leírtak alapján messzirõl kerülnöd kéne a motorolás topikokat, mert gyalázni jársz mindegyikbe, offolni.
-
Jaffa75
őstag
Valószínűleg igazad lehet, bár a Motorola (régen legalábbis) független volt... OTA frissítéssel nem találkoztam még rá, de sanszosnak tartom hogy rá lehet tenni másik basebandos romot.
Nem próbáltam a nyitást sem (ha egyáltalán lehet), mivel nincs gari nincs vesztenivalóm sem! Romoltam eleget a defy-jal, most nem érzek akkora kényszert rá! Egyébként meg rendben van az ami fut rajta, semmi gondom vele - bár most beragadt tegnap vmi rajta, így elég gyorsan lemerült!
-
zsirfecske
addikt
-
Halo
senior tag
de tudja - nem egy távolkeleti modell tudja ezt - van is valamilyen speckó elnevezése a dolognak. valamelyik topicban olvastam is a felhasználóktól erről - de nem tudom megmondani, hol...
a lényeg - van ilyen. Csak... de... van amelyik gyártó odafigyel erre, s van, aki nem - többsége nem.
Nekem olyan teló kellene, hogy 4-4,3" hd kijelzés, mhl-es usb, vagy hdmi, full hd rec - folyamatos zoommal - szóval valami normálisabb video, vállalható fényképező, nfc, esetleg rádió... mindez normálisabb készülékházban, 1 gb ram, minimum, ICS - vagy jobb - ill. ha nincs jobb, megfelelő XDA-s támogatás, mert ugye, akkor lesz jobb
ééés - valamilyen normálisabb proci ehhez - akár újabb s4-es?
ezek olyan nagy igények lennének? és ilyen telefon nincs.... röhej....
ezekből nagyjából mindet tudja ez a teló... hmhm... -
kelly416
veterán
Hihi! Én is előszedtem a hétvégén a T20-amat. Még mindig működik. Az volt az első telefonom. Szinte tökéletes állapotban van még mindig, pedig annyira azért nem óvtam. Persze vigyáztam rá, de mégiscsak egy használati tárgyról beszélünk. Ok, az akku sarukat meg kellett takarítani (de azt amúgy is max. fél évente), mert nem vette a töltést így 6év után, de az akku még mindig félig volt lemerülve csak. Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, nem költöztem vissza. Azért a Defy nyújtotta - általam is kihasznált - előnyöket nem vagyok hajlandó sutba dobni. De nosztalgiának jó volt egy kicsit.
-
Keeperv85
nagyúr
De nagyon is megállja és az hogy neked milyen placebo hatást fejt ki nem érv a Google hivatalos véleményével szemben, amit a mérnökség adott ki!
Továbbá ezeket az akkukat kapásból 3 elektronika védi, ami szabályozza a töltést, szóval nem is tudod formázni a telefonon keresztül. Külön sem sűrűn, ugyanis van benne egy belül elektronika. Van a telóban, meg egy a töltőben is.
Formázásról beszéltem továbbá, nem élettartamról. Minél intenzívebben használja valaki, annál hamarabb tönkremegy. Más azért rendelt korábban, mert lehet naponta kétszer meríti le, még te két naponta egyszer, mert kevésbé van kihasználva. Hidd el: ha akkut cserélnétek, az ugyan úgy tönkremenne ami nálad van nála a használati szokásai miatt.
Egy kis olvasnivaló: [link]
Van benne szó a lítium bázisú akkukról is. Érdemes elmélyedni benne!
@zsirfecske:
Ez sem igaz. Az android nem tanul semmit. Lásd az első linket! Nem tudja hol vannak a %-ok!
-
zsirfecske
addikt
már anno a defy topic is tele volt akksis hülyeséggel: a lítium akksikat nem kell formázni, saját elektronika védi és vezérli, maga az android az aminek tudni kell hogy mi a 0 illetve 100% töltöttsége a telepnek, ezt érdemes neki először megmutatni néhány full lemerítés utáni teljes feltöltéssel.
-
viktor85
csendes tag
neked is békés boldog karácsonyt, és mégegyszer elnézést a dúrvább hangnemért! Remélem sikerül szereznem egyet mert nálam abszolút ez a favorit, főleg a méret és kijelző méret arány miatt, na meg az aksi, a mostani nokia n9 délután 2 körül már lemerül, autóban, munkában, otthon, mindenhol kell egy töltő!, ez vicc! Remélem ez nem lesz ilyen. Mégegyszer kellemes karácsonyt mindenkinek.
-
viktor85
csendes tag
kössz az ötletes megjegyzést, hasonlóan tírpák voltál privátban is, még el is gondolkodtam hogy tölled veszem, de ezek után inkább sufni gsm ben mint neked előre pénzt küldve, egyébként gondolom neked 8 diplomád van és egy multifunkcionális emberként 10 felé nyelven beszélsz, na mindegy gáz hogy nekem csak 1van és 3 nyelven makogok vmit, persze köztük a magyar, ( a francba de gáz vagyok ) mellesleg ha már ebben az országban élek akkor szeretek az anyanyelvemen beszélni. De ebben a fórumban nem csak én voltam ezzel így. Na mindegy azért neked is szép karácsonyt. GGMPC.
-
Jaffa75
őstag
Megnéztem töksötétben... olyan fekete az a háttér, hogy a piros Moto logó kiégeti a szemed
! Foltról nem beszélhetünk egyáltalán - legalábbis az enyémen nincs.
A pentiles Razr I-nek szerintem nincs ennyire rossz kijelzője, hogy ettől kelljen félni (S2-nek a túlszaturált színeihez képest nagyon kellemes), meg talán kevesebbet is fogyaszt mint egy lcd vagy tft..
Én meg vagyok elégedve vele, innentől kezdve ki mit mond (mert azt hallotta - és közben nincs is neki) nem annyira hat meg!
-
kelly416
veterán
Ez úton is megkérlek, ne vedd magadra. Nem ismerlek és így bizalmatlan vagyok, de egyáltalán nem Ellened szól az amit írtam.
Igen, ahogy Te jártál én is attól tartok. Bár zsirfecske fórumtárs elképzelésével, mint a 10% és az utána való eladással csak állna benne a pénzem kicsit, de nem buknék. Kérdés az, hogy nekem ki utalja el a 10%-ot "pacsira"? Bár az is megfelel, ha szerződést írunk papíron aláírással, mert akkor mindenki kezében marad valami. Igaz, én cégesen nem tudom elinzétni, tehát a további "árzuhanás" így nem realizálható.
Az "add fel és utalok" nálam sem megy. Utánvéttel a leg megbízhatóbb a dolog, még ha 1000-2000Ft-tal drágább is. A fis-fos gsm-mel kapcsolatban még csak jó tapasztalataim vannak. Pl.: Extra-extra nagy bolt, Zio Lupis L1, beesett a töltőcsati. Elküldték, vártam 3hetet, egy hétig telefonálgattam rájuk és (mivel a garijegyhez tűzött számlával együtt mindent bekértek én meg balek módon oda is adtam a telefonnal együtt) felajánlották vakon, hogy visszaadják azt az összeget, amennyiért vettem a telefont, de Ők nem tudják, mondjam meg én. Gond nélkül ahogy megmondtam, hogy 19000Ft, (annyiért is vettem a telefont) azonnal kp-ban kifizették. Na de tudom, ez egy 20000Ft alatti kütyű, nem pedig 120000Ft.
-
zsirfecske
addikt
hopp, jó tudni. amúgy ezek vicces dolgok, múltkor gsmhome-ba mentem be egy bőrtokot venni gyorsba, ott volt olyan az eladó hogy sötét utcán kicsit még féltem is volna tőle. szóval fekete razr i-t akarok normális helyről akár drágábban is, január legelején. kb. mint mindenki ebben a topicban
szerk.: amúgy defy-t anno gsmline-ban vettem meg első szállítmányból 109k-ért (atyaég!), lassan két és fél évet kihúzott 1 hangszórócserével, amit olyan töketlenül intéztek hogy soha többet nem akarok gsmboltos garit, ezért is vetettem fel újból ezt a gyártóis témát.
-
zsirfecske
addikt
az ujmobilok.hu-ra írtad ezt mikor kint van hogy 2 év hu? de nem kötözködni akarok, hanem tudni hogy akkor jelenleg milyen helyeken lehet 2 év gyártói garival megvenni?? expansys európai gyártóit ad btw? olvastam minden hozzászólást és mégis jó lenne egy összefoglalás, mert karácsony után ebből vétel lesz
-
Messa
tag
Köszi, most raktam fel töltőre.
Ez ideáig be sem kapcsoltam a Pc-t és kész az e-mailezés, megfőztem(recepteket a nosaltyról szoktam nézni), nem kellet a skype,mert viberről is tudok ingyen beszélni és a BT headsettel közben mászkálhatok is és a kezem is szabad.
Tetszik na, fagyást eddig nem produkált, minden megy zökkenő mentesen. Kicsit körülményes volt megtalálni a megfelelő videó lejátszót, mert mind ARM-os volt, de akadt egy x86os amivel a fullHD 10gigás biztonsági mentésfilmeket is zökkenő mentesen játssza + feliratot is kezel, ami ha nincs rákeres a neten.
Tegnap este talált valami frissítést is ilyen 60 Mb körül volt, kikapcsolt, telepített, majd visszakapcsolt.
Televízió és sok más háztartási eszköz terén Samsung párti vagyok (még ha ez nem is mindig kifizetődő - a porszívóik a 30.000 alatti kategóriában botrányosak), de azt hiszem jól fogok járni ezzel a Motoval, arról nem is beszélve, hogy ha nagyobb lenne tuti nem tudnám egy kézzel kezelni.
-
Messa
tag
A legjobban számomra így jellemezhető
Igazság szerint nekem nagy csoda így elsőre ez az egész. Ez előtt a "legokosabb" telefon, ami a kezemben volt az egy Samsung S5260 (Star II - Bada oprendszer) volt. Ahhoz képest egy űrhajó. Ma egész nap nyomkodtam reggel 8-tól most este 6ig. GPS, Wifi, rajta felejtve ahogy kell és 28%-on az akku. Volt youtube, zenehallgatás, google maps, rengeteg letöltögetés app próbálgatás. Miután megrendeltem azonnal megbántam, már már azon voltam visszamondom a rendelést. 94000ért telefont venni gondoltam, de ez nem csak egy telefon. Bár itt minden nézőpont kérdése, ami itthon egy havi fizetés az kint a minimálbér harmada. Attól végképp elállt a szavam, amikor kiderült, hogy annak ellenére, hogy nincs magyar nyelv a telefonon a bevitelt tudja magyarul és e-mail-t ,sms-t lehet neki diktálni. Attól elfeküdtem. Minden szót jól értelmezett elsőre, igaz lassan beszéltem.
Mint a fentiekből kiderül, sajnos nem tudok objektív véleményt adni, lemaradtam az okos telefonok frontján és most, hogy kezembe került ez a Moto nem tudok betelni vele, de nagy valószínűséggel így lenne minden mai közép és felső kategóriás mobillal. A ma próbálgatott google playes appok közül nem találtam olyat, aminek nem tetszett volna az Intel proci.
Mikor kiválasztottam ezt a telefont valami direkt olyat kerestem ami nem fityeg minden 14éves kezében és ha nem is egyedi, de nem egy olyan tömeg terméket választottam, mint mondjuk egy IPhone vagy Galaxy S III, az ,hogy ez jó döntés volt-e azon lehetne vitatkozni, de én elégedett vagyok. Igazából nem is tudom elképzelni, hogy +100-120.000 ráköltéssel milyen plusz szolgáltatást tud nyújtani egy másik készülék a nagyobb kijelzőn kívül.
-
-
Jaffa75
őstag
ma volt a kezemben az egekig magasztalt Sony T... egy volt jó benne, az hogy a 4,5"-es kijelzővel ugyanakkora volt mint a 4,3"-os xperia s! anyaghasználatban messze volt az I-től, és a 1,5 dual core sem volt gyorsabb semmivel sem. Igaz, én játékra sem ezt, sem azt nem használom, nem arra kell!!
A T védelmére elmondanám, hogy 2x olyan jó anyagokat használtak mint az S-nél...!! -
Schanyee
senior tag
Tudom, csak az árával meg a forgalmazásával vannak kételyeim. 5 éve simán megvettem sufni gsm-ből a nokia 51-et és még most is azt használom, egyszer nem volt baja, de valahogy ezekben nem bízom. Eddig nem volt olyan android-os ismerősöm akinek ne lett volna valami gondja a telefonnal és legtöbbször hardveres és szoftveres is. Csak windows-ost nem hallottam még panaszkodni, pedig az azért elég más téma. Szóval kicsit zsákbamacskának érzem a rendszert, még akkor is ha már a 4-es verziót adják ki belőle és csak érett már.
-
Schanyee
senior tag
Az a méret engem már teljesen hidegen hagy, akkor már inkább 4"-os kijelzővel vennék telefont RAZR i méretben, mint 4,3 vagy afölöttit ennél nagyobb házban. Az csak egy plusz, hogy a razr i bele tudta rakni ekkora házba ezt a kijelzőt.
Még a gyengébb hardvert is könnyen el tudom fogadni, mivel ez a razr is erősen az árkategória felső részét súrolja és számomra nem sokkal nyújt többet az erősebb hardver (összehasonlítva a feleannyiba kerülő, samsung s advance-hez képest). Viszont ami miatt mégis megérné az árát az pont az a plusz amit mint telefonként nyújt. Mármint hogy sokáig bírja akksival a telefonálást és ez pont az intel erénye, a razr m már nem bírja ennyire jól, és hogy a gsmarena tesztje alapján a telefonáláshoz használt hangszórója elég hangos, plusz az hogy cseppálló, erős a borítása - szóval én jóval többet telefonálnék mint játszanék és akkor tudjam használni a metrón is meg esőben is és ne kelljen attól féljek, hogy elfelejtettem tölteni akkor most mi lesz. -
Jaffa75
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest