- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messa
tag
válasz
Schanyee #5054 üzenetére
Szia,
Hát igen addig fajult a dolog hogy már csak töltőn kapcsol be.
Tegnap sikerült felvennem a Motorola supporttal a kapcsolatot, mert bár akkut találtam a neten, de egyik árus sem igazán győzött meg, hogy eredeti cserealkatrészt árul. A kérdésre, hogy Európában ki a hivatalos cserealkatrész vendor annyit válaszoltak, hogy sajnálják, de nem foglalkoznak csere alkatrészekkel, nézzek szét a neten. No comment.Találtam a cseréről leírást+videót. Időigényes, de nem tűnik bonyolultnak, ha nem tépek el egy szalagkábelt sem. Előkerült a fiókból a jó kis Nokia 5130, amíg beszerzek egy új akkut.
Mindenképpen köszönöm a tanácsot.
-
Messa
tag
Úgy tűnik elpusztult a topic, de teszek egy próbát.
Sziasztok,
2012 Decemberében vettem egy XT890-et Expansys-ról Angliából. Tökéletesen üzemelt, 4.4.2 frissítéssel használtam már amióta csak elérhető.
Egy hete minden előzmény nélkül érdekes dologba kezdett a telefon.
52% akku töltöttségnél közölte hogy battery low és kikapcsolt. Nem is volt hajlandó visszakapcsolni, este feltettem töltőre reggel levetem, bekapcsoltam minden ok. Aznap nem sokat használtam, kevés wi-fi + 1-2 hanghívás. Este nézem a töltöttség 99%. Nem értettem a dolgot,de nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Másnap megint rendesen használtam a telefont, nap végére 98%-ot mutatott a töltöttség, ekkor már 2 napja üzemelt a telefon kikapcsolás és töltés nélkül. Harmadnap reggel még mindig 98%, majd valamikor délelőtt kikapcsolt a telefon, gondolom ekkor merült le. Töltőre fel kikapcsolt állapotban. Szépen fel is töltött 100%-ra. Bekapcsoltam a telefont és 84%-ot írt a töltöttség úgy hogy előtte 1 perccel kikapcsolt állapotban 100%-ot. Használtam megint a telefont míg le nem csökkent a töltöttség 20% alá, majd teljesen feltöltöttem. Töltőről lehúzva 100%-ot mutatott, gondoltam ok összeszedte magát. Ezt követően 12 óra alatt kikapcsolásig merült a telefon úgy hogy szinte alig használtam. (Normál esetben 1,5-2 naponta töltöm a telefont). Ezután megint 100%-ra feltölt kikapcsolt állapotban és miután bekapcsoltam 15-20 percen beül pittyegett hogy akku 20% alatt.Elnézést a litánia miatt. Jelenleg bekapcsolt állapotban töltőn van a telefon 100%-ot ír,de attól tartok ha lehúzom megint ki fog kapcsolni.
Találkozott valaki bármi hasonlóval?
Akku vagy software hiba lehet?
Próbáltam olvasgatni a témában a batterystat.bin file törlését javasolták sok helyen, viszont a telefon rootolásban vagy bármilyen mást software-es módosításban nem vagyok jártas és nem egy közel annó majd 6 számjegyű telefonon akarok gyakorolni . Tudom,hogy egy majd 4 éves telefonról van szó,de én vigyáztam rá és nem vágyok semmi többre.Bármilyen ötletet, segítséget előre is köszönök! -
Messa
tag
Köszi, most raktam fel töltőre.
Ez ideáig be sem kapcsoltam a Pc-t és kész az e-mailezés, megfőztem(recepteket a nosaltyról szoktam nézni), nem kellet a skype,mert viberről is tudok ingyen beszélni és a BT headsettel közben mászkálhatok is és a kezem is szabad.
Tetszik na, fagyást eddig nem produkált, minden megy zökkenő mentesen. Kicsit körülményes volt megtalálni a megfelelő videó lejátszót, mert mind ARM-os volt, de akadt egy x86os amivel a fullHD 10gigás biztonsági mentésfilmeket is zökkenő mentesen játssza + feliratot is kezel, ami ha nincs rákeres a neten.
Tegnap este talált valami frissítést is ilyen 60 Mb körül volt, kikapcsolt, telepített, majd visszakapcsolt.
Televízió és sok más háztartási eszköz terén Samsung párti vagyok (még ha ez nem is mindig kifizetődő - a porszívóik a 30.000 alatti kategóriában botrányosak), de azt hiszem jól fogok járni ezzel a Motoval, arról nem is beszélve, hogy ha nagyobb lenne tuti nem tudnám egy kézzel kezelni.
-
Messa
tag
A legjobban számomra így jellemezhető
Igazság szerint nekem nagy csoda így elsőre ez az egész. Ez előtt a "legokosabb" telefon, ami a kezemben volt az egy Samsung S5260 (Star II - Bada oprendszer) volt. Ahhoz képest egy űrhajó. Ma egész nap nyomkodtam reggel 8-tól most este 6ig. GPS, Wifi, rajta felejtve ahogy kell és 28%-on az akku. Volt youtube, zenehallgatás, google maps, rengeteg letöltögetés app próbálgatás. Miután megrendeltem azonnal megbántam, már már azon voltam visszamondom a rendelést. 94000ért telefont venni gondoltam, de ez nem csak egy telefon. Bár itt minden nézőpont kérdése, ami itthon egy havi fizetés az kint a minimálbér harmada. Attól végképp elállt a szavam, amikor kiderült, hogy annak ellenére, hogy nincs magyar nyelv a telefonon a bevitelt tudja magyarul és e-mail-t ,sms-t lehet neki diktálni. Attól elfeküdtem. Minden szót jól értelmezett elsőre, igaz lassan beszéltem.
Mint a fentiekből kiderül, sajnos nem tudok objektív véleményt adni, lemaradtam az okos telefonok frontján és most, hogy kezembe került ez a Moto nem tudok betelni vele, de nagy valószínűséggel így lenne minden mai közép és felső kategóriás mobillal. A ma próbálgatott google playes appok közül nem találtam olyat, aminek nem tetszett volna az Intel proci.
Mikor kiválasztottam ezt a telefont valami direkt olyat kerestem ami nem fityeg minden 14éves kezében és ha nem is egyedi, de nem egy olyan tömeg terméket választottam, mint mondjuk egy IPhone vagy Galaxy S III, az ,hogy ez jó döntés volt-e azon lehetne vitatkozni, de én elégedett vagyok. Igazából nem is tudom elképzelni, hogy +100-120.000 ráköltéssel milyen plusz szolgáltatást tud nyújtani egy másik készülék a nagyobb kijelzőn kívül.
-
Messa
tag
Sziasztok!
Mától én is a Motorola Razr I felhasználók táborába tartozom. Az Expansystól rendeltem csütörtök dél körül, ma délután egykor már csengetett vele a DHL és a legszebb az egészben,hogy Áfa mentesen 94.000 forintba került + 3300 DHL expressz költség (Ha uniós adószámmal rendelkező cégre kérsz számlát nincs áfa). Még nem volt időm nyomkodni, majd holnap. Nagyon kíváncsi leszek mekkora váltás lesz a Nokia 5130C-m után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest