- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
Én is azt mondom, amit már mások is megírtak: nem a telefon a hibás, valami hulladék programot telepítettél (99%-ig biztos vagyok ebben), és amiatt van összeomolva a rendszered. Ettől még sem a telefon, sem az Android nem lesz szar. Valaki rosszul megírt egy programot, ami megakasztja az oprendszert... Előfordul sajnos, de minden programra van x+1 alternatíva. Ilyenkor kell factory reset (ha fogalmad sincs, hogy melyik program lehet a ludas, és tutira akarsz menni), és utána egyesével visszarakni a programokat. Mert nem hiszem, hogy hardverhiba lenne. Mellesleg mielőtt nekiáll valaki mindenféle programokat telepíteni, meg kell nézni a programok értékeléseit, és elolvasni a kommenteket, miket írnak. Én updatek előtt is elolvasom a kommenteket. Ha így teszel, sokkal kisebb az esélye, hogy egy szarul megírt app miatt fogsz szívni.
És nem, nem fog kelleni újraindítgatni. Ha hetente újraindítod, akkor az már tökéletes, de én sokszor csak 2-3 hetente indítom újra. És nem lassul, nem akad akkor sem. Csak úgy megszokásból újraindítom, mert ahogy írtam: minden oprendszernek kell időnként újraindítás. Legyen az mobil vagy PC-s oprendszer.
Ez alól az iOS sem kivétel, az sem hibátlan oprendszer. Azt is ébren tarthatja, és megakaszthatja, belassíthatja egy rosszul megírt program. És annak is kell időnként az újraindítás. Mert annak is megtelik a memóriája szeméttel, amit nem tud üríteni egy idő után. Tudom, mert rendszeresen használok iPad-et iOS 7.1.1-gyel. Ott olyanokat tapasztalok, hogy böngészek több fülben, átváltok egy másikra, azt újra betölti... Majd vissza az előzőre, és azt tölti be újra. Megint váltok, megint újratölti. Mert elfogy a memória, és nem tudja rendesen üríteni. Ez van, mindennek kell időnként restart.
Én elfogadom, hogy nem tetszik Neked az Android, és nem felel meg. Mindenkinek más tetszik. Csak ne egy olyan hiba miatt könyveld el, ami nem a rendszer hibája, hanem egy rosszul megírt programé... Az ilyen dolgokkal sajnos könnyű sokakat eltántorítani a vásárlástól, és a végén valaki egy nem létező rendszerhiba miatt gondolja meg magát.(#7892) Fulmi: A jó telefon adott: legyen az iPhone 5, Moto G, Nexus stb. De egy rosszul megírt program bármelyik működését haza tudja vágni.
(#7898) Kroni1: Én megértelek Téged is, és Fulmi-t is. Én is amellett vagyok, hogy ne kelljen érteni egy telefonhoz. Mert az emberek jelentős része nem ért hozzá, és nem is akar érteni hozzá. Csak használni akarja. De okostelefonok óta azért mégis oda kell figyelni a használatra, miként és hogyan használod, miket telepítesz. Ez PC-vel is így van. Sajnos ha nem akarod tönkretenni, hanem biztonságosan akarod használni az eszközeidet, akkor oda kell figyelni, miket telepítesz fel. Lásd: [link]. Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy ez így van rendjén... Nem jó ez így, de nekünk kell alkalmazkodni, és gondolkodni, ha nem akarunk ilyenekbe belefutni.
"sokkal stabilabb maga az ios mint a droid, és nem érzem ugy hogy egy dacia-porsche összehasonlítás, maximum stabilitásban, mert árban nincs akkora különbség: egy 4-es iphone használtan 50k körül van, mig egy 8GB-os moto g szintén 40k-48k között, a 16-os meg ugye mégfeljebb mozog."
Én is így voltam vele, ameddig Defy-t használtam, nightly, nem stabil, portolt romokkal. Moto G óta viszont nem érzem az Androidot kevésbé stabilnak. Legalább annyira reszponzív, gördülékeny, és stabil, mint az iOS.
Azért ez az árösszehasonlítás nem teljesen állja meg a helyét.iPhone 4 régi, hardveresen is elavult, a kis kijelzőről ne is beszéljünk.
Frissítések se igen lesznek hozzá (mellesleg ha jól tudom, a régi iPhone-okat, mint amilyen a 4 is, úgy frissítik, hogy a funkciót egy részét nem kapja meg. Ezért hiába iOS 7, nem teljes funkcionalitással működik rajta). És ennyi pénzért használtan kapod meg, gari nélkül. 8 Gb-os Moto G-t újonnan is kapsz ennyiért, garival. És hardveresen modernebb, nagyobb kijelző stb.
Samsung és Sony, HTC, LG stb. gyártók csúcskategóriás telefonjaival az a baj, hogy nem gyári Android megy rajtuk. Ezért a gyorsaságot és stabilitást nem lehet abból leszűrni. A gyári felületek le tudják lassítani a rendszert, és rosszabb esetben instabillá tenni. Példa erre a Sony Xperia SP. Gyári rommal jól ment, ajánlott telefon volt, aztán kijött rá a 4.3, és azóta senki nem ajánlja (Melyik okostelefon topikban olvastam nem egy rossz véleményt róla...). Nagyon instabillá vált a telefon. Egy példa, hogy egy rossz gyári fw-rel mennyire tönkre lehet tenni egy rendszert. És ez nem az Android hibája...
Ha magát az Androidot akarja valaki tesztelni, hogy az milyen, akkor Nexust kell venni. Esetleg főzött, de stabil CM-et tenni egy telefonra. De ez körülményesebb, és ugorhat a gari.
Ha tetszik Neked a droid, és nem szeretnél váltani, a Moto G-t javaslom. Defy-vel én is sokat szívtam váltás előtt (pl. amikor a hívásokat én is nehezen vettem fel, az ébresztőt sem tudtam egy ideig kinyomni, és egy fénykép készítése után nem tudtam többet készíteni, mert a Camera app FC-zett, pedig fontos lett volna.)
Mindezt instabil főzött rom(ok) miatt. Szóval hidd el, hogy én is tudom milyen az instabil rendszer, és csak egy normális, mindennapokban használható, stabil rendszerre vágytam. A Moto G nekem tökéletesen megfelel. Szerintem adj neki egy esélyt mielőtt platformot váltasz. Remélem beválik. -
heidricha
őstag
Az Android a legszabadabb mobil platform. Még root nélkül is sokkal többet enged, mint a többi, és ennek ára van.
Szerintem sem védi eléggé a felhasználót 'önmagától' illetve a rosszul megírt alkalmazásoktól.
Legtöbben 'csak' használni akarják. Ez végülis egy telefon, miért kellene a lelkéhez érteni mindenkinek?
Cserébe viszont szabad vagy, a többi mobil rendszerhez képest mindenképp.
Sztem itt mindenkinek van igazsága, senki nem hülyébb, csak más.
És ez nem arról szól, hogy érdemes-e ennyire eltérő árkategóriákat összehasonlítani. -
scyllarus
veterán
"nem hasznaltak huzamosabb ideig iphone-t vagy blackberryt hogy lassak milyen egy jo telefon." - Engem fél óra Iphone (sima 4-es volt) használat tökéletesen meggyőzött arról, hogy az egy szar telefon. Nem rossz, vagy nem éri meg az árát, hanem a használhatatlan fos kategória. Tudom, hogy nem vagyok túlsúlyban a véleményemmel, de akkor is így van. Az alapvető funkciókat is kínszenvedés előcsalogatni, pontatlan érzékelés, logikátlan menü. Ezek a jó telefon ismérvei? De te használd egészséggel.
-
Lacics25
aktív tag
Maradjunk annyiban, hogy nem értessz hozzá ,nem érdemes veled vitatkozni. Olyannak tűnsz - ha nem igy van sorry - mint a gyerek aki beszabadult az édességboltba, teleette magát édességgel és most jajgat, hogy fáj a hasa. Igaza van Diegho-nak! Vegyél iphont-t.
Csupán egy rövid megjegyzés még: tökéletesen működő alkatel ot 990.es belépő készülékem még ma is teszi a dolgát, csak tudni kell mire való! -
diegho
nagyúr
Jelenlegi uptime-om 395 óra 30 perc. Lassulás nincs, pedig tegnap este is nyúztam, fut legalább 10 dolog a háttérben folyamatosan és ugyanolyan gyors, mint 395 órával ezelőtt volt.
Volt nekem is pár droidos telefonom, kb 5 kínai 4 illetve 8 magos, mindegyik stock droiddal és egyiken sem volt lassulás. Bezzeg a samu és sony szutykai szinte havonta kérik a factory resetet.
Mellesleg szvsz az sem normális, ha valaki a legdrágább telefonhoz hasonlítja a majdnem legolcsóbbat. Mi értelme pl összehasonlítani az intel igp-t egy gtx titan-al? Vagy egy Dacia Duster-t egy Porsche Cayenne-el? Más kategória.
-
Kroni1
veterán
"Azert ezzel is lesz ilyen telefonalos bug"
Mármint az amit én is irtam, hogy bejövő hivásnál nem enged felvenni? Nekem is ujra kell inditgatni legalább hetente, azzal nem is lenne gond.. De ha nem tudok felvenni egy hivást az idegesitene.. Vagy ez ilyen android bug lehet? Azért fura mert sok ismerős mondja h neki nem szokott lenni ilyen..
-
Upo
addikt
De vannak olyan elfogadott márkák amik még az árukat is megérik. Ha olcsó kell akkor a Maxellt érdemes még megnézni.
Az élettartam garanciáról meg annyit hogy egyszer csak azt fogják mondani hogy EOL a termék és nincs tovább a garancia, az élettartama lejárt, ne úgy képzeld hogy 8-10 év múlva még foglalkoznak veled.
2000-ért ha veszel valamilyent ami hasonlóan szól, akkor ha 4x tönkremegy és mindig veszel újat akkor vagy ott mint a túlárazott márkánál. Most hogy írta hogy olcsó kellene akkor meg pláne nem a divatmárkát ajánlanám. Amit linkeltem Meelectronics S6P-t az pl. simán pariban van a sennheiser cx200-al, lehet hogy utána azt már nem is lenne kedve hallgatni, igaz hogy USA-ból jön de értékhatár alatti így nincs rá plusz áfa, 20$+postába megáll.
Még olcsóbbra pl. Maxell is bevált. -
Upo
addikt
8000 ?
Ebből kb. 2-3ezer lehet a hangja, a többi a koponyás festék.
Ennyi pénzért vagy olcsóbban van normális is, pl. M6P, vagy akciósan a piros-fekete színű sportváltozat S6P, esetleg M9P, vagy pl. a Xiaomi Piston II magyar és külföldi rendeléssel.
De benézhetsz a FÜLhallgatós topikba is, ott is tudnak javasolni olyant aminek nem a logo adja az ára felét (tipikus ájfonos hozzáállás, de legalább divatos, Skullcandy, Beats, Marley és társai). -
Baloo27
aktív tag
Amit linkeltem azzal tudod a factory image-t újratenni. A linken belül fent vannak az adott kiadásokhoz tartozó image-k. Neked valószínűleg asia retail van rajta. Ehhez a művelethez nem kell root, sem bootloader nyitás. HA viszont nem érzel magadban elég lelki erőt vidd el partneroba, biztos, hogy segítenek.
-
Upo
addikt
-
kelly416
veterán
Nekem Z1C kamera csinált így nemrég, egy újraindítás megoldotta. Rá tettem a google kamera appot és ott van a Sony féle kiterjesztett valóság is, de nem tudom, hogy melyik kavarhatta be, mert külön-külön eltávolítva (nem használva, mert a kiterjesztett valóság gyári root nélkül törölhetetlen app) nem okozott hibát.
De az is lehet, hogy simán csak az a tény okozott gondot, hogy 200+ órája ment a késülék újraindítás nélkül. Nem szoktam kikapcsolni, volt olyan telefonom, ami szerintem több hónapot ment folyamatosan (ION, Optimus G, PF2, de talán már a Defy is), de most eljött ennek az új szokásnak is az ideje. Ilyen ez. Nekem nem fáj, a telefon stabilabban működik, akkor csinálom.Ha szedtél le valamilyen képernyő kikapcsoló appot, vagy olyant, ami gyanúd szerint kapcsolatban lehet a Te hibáddal, azt érdemes kilőni, úgy újraindítani, és ha továbbra is nyűgös, akkor nem az az okozója.
-
Megnyugtatásul: az európai változathoz mindössze 1 db fehér színű USB-kábel jár gyári tartozékként, plusz egy kis méretű doboz, ill. kb. 8 oldal semmitmondó használati utasítás.
@(#6414) Baloo27 : becsszó' nem látom a fotón a Moto G feliratot, de nem fikázom, mert kérted; na meg nekem is G-m van, ismerem
-
pete_21
addikt
Én BB-t nem használtam, iOS-t viszont használok. Nem tudom, hogy az Androiddal mennyire vagy képben (ez lesz az első Androidod?), de az iOS-től kicsit különbözik a Droid. Kicsit át kell majd szokni, de ha egy kicsit is rugalmas a gondolkodásod, semmi problémád nem lesz megszokni a Droidot. Szerintem jóval több a szabadság Androidon, és emiatt nekem kényelmesebb a használata, mint az iOS-é.
Stabilnak eddig nagyon stabil a telefon, pár alkalmazás már rajta van, és semmi gond nincs. Szerintem Te is elégedett leszel.(#6297) cimbi186: Primitív megoldás, de ha PC-n egy audio szerkesztő programmal ráadsz + néhány dB-t az értesítőhangnak, vagy a csengőhangból visszaveszel, az végső tervnek jó lehet.
-
atomanti19
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest