- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rover45 #24847 üzenetére
Semmi baj! (Sokféle kombós változat van, ha az idő múlásával szerzett tapasztalatokat is nézem, akkor a 3g-s Dual Simes verzió jobban jött, mint ha lett volna egy LTE-s... most meg mikor számítana az LTE a 3g halála miatt, régi a rendszer. Bár ha valaha megy a 2G is, akkor halott, míg az LTE tovább lenne hálózatképes. Ekkor meg közbejön a "beaked in compatibility"...)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
rover45 #24843 üzenetére
Egyfelöl miért ne? 3G-s és volt használatban
Másfelöl #24842 tlac Miért tenném, mi az ami sokkal jobb a megeggyező funkciókon túl, és kijön 40-ből?
Harmadrészt van másik is, sőt úgy alakult, hogy a tervezgetett "veszek mellé egy másikat"-ból az elmúl 14 hónap alatt lett
+1+1 "nekünk nem kell" polc aljáról (a második +1 az az első dobozának keresése közben "vidd ezt is" csatolmány),
+1 "kölcsön, mert montad hogy próbálnád a droidot, majd visza adod".
A "vidd ezt is" az be lett cserélve egy vadi újra (még a 20k-s mobilcserével) -mert a polcos már 4g-s, a kölcsön meg kölcsön.
A "kölcsön" az "nekünk nem kell" státuszba lépett engem is meglepve nem is olyan rég, és
még emellé nyertem egy flagshipet
Emellett meg 5-6 évente váltok telót, és ez ritka annyira, hogy ezt megtartom magamnak, mint gyűjtős hobbi...mert a végén úgy sem érne sokat alapból amit leharcoltam. Szóval én oda másnak nem adom. -
tl-x
addikt
válasz
rover45 #24834 üzenetére
Hát alapból betölti a rendes store-t amin ott van minden Xbox és Pc játék/alkalmazás is. Kicsit nehéz megtalálni a szűrést mobil eszközökre. Nekem úgy sikerült, hogy a candy crushre rá kerestem és alul volt milyen eszközökre érhető el. Ott rányomtam, hogy mobil eszköz és kiadta a többit és a szűrőket. De biztos van rá egyszerűbb megoldás is.
-
rover45
őstag
válasz
rover45 #24754 üzenetére
Hátha hasznos lesz még valakinek.
Miután a Telekomtól, személyesen az ügyfélszolgálaton kapott függetlenítő kód nem stimmelt, kértem egyet online is tőlük, az sem stimmelt.
Felhívtam a 1414-et, elmondtam a történetet és 36 órán belül smsben kaptam egy újabb kódot, amit azonnal elfogadott a szóban forgó Lumia 735. -
btudos
nagyúr
válasz
rover45 #24750 üzenetére
A kódot az útmutató alapján írtátok be, vagy csak fogtátok a számokat és bepötyögtétek? Ez a leggyakoribb hiba, nagyon nem mindegy, hogy Nokiáknál milyen formában adod meg a kódot, ott az útmutató a Telekom oldalán. A kód is lehet rossz, de azzal a Telekom nem tud sokat kezdeni, a gyártótól kapja és küldi tovább SMS-ben.
-
janeszgol
félisten
válasz
rover45 #24750 üzenetére
Lehet igaza van a szolgáltatónak. A Lumiák függetlenítése nem hétköznapi folyamat. Én próbaképp bementem hat GSM boltba itt a fővárosban (vittem egy Lumiat, hogy függő volt vagy épp független, passz, egyet leemeltem a polcról), hogy függetleníteni szeretném (kamu indok, nem is akartam igazából). Mind a hatból elküldtek, hogy nem vállalják, mert nagyon ritkán sikeres a művelet.
A törvény amúgy sem kötelezi a függetlenítést, hanem lehetőségként kínálja. A szolgáltató ezt meg is tagadhatja.Nagyon szép állapotú 735-öket láttam és látok 8 és 15 ezer ft között. Egyet vegyen. Sajnos én egyet se vettem meg, mert nem foglalkozom ezzel a családdal (730/735), de bizony némelyik hirdetésnél a szívem szorult össze, annyira gyönyörű állapotban volt a telefon.
-
betegphiu
senior tag
-
válasz
rover45 #24716 üzenetére
En pont nehany napja probaltam wp8.1-el ceges telokent hasznalni a 640DS-t, de mar sajna erre sem alkalmas.
Egy sima slack mar kidogleszti. Ez persze a slack hibaja is lehet, de sajna ez nem vigaszal.
Pedig slack nelkul tokeletes lenne, Exchange email/naptar, egy ceges progi, es a sokfele autenticator alkalmazas priman fut rajta.
Androidot kellene tenni a telora.mod: meg arra is gondoltam, hogy irok egy buta slack progit ra, es akkor kihuzna egy ideig ceges telokent, de tudtommal nem lehet store-on kivuli appokat futtatni.
-
macilaci
csendes tag
válasz
rover45 #24714 üzenetére
Patika állapotú 640 XL-t családon belül ingyen odaadtam. Nagymama, első okostelefonja. PC-ről megvolt neki a Facebook, Messenger, Skype, e-mail. A telefonáláson kívül ennyire lett volna szüksége. Két hónap múlva visszakaptam, köszöni, már nem kell, vett inkább egy Xiaomi-t. Szerintem ha nem találsz valami balekot, reménytelen eladásban gondolkodni. Majd próbálok valami használható navigációs appot találni, ha már arra se jó, megmarad emléknek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rover45 #24714 üzenetére
Az ár szubjektív, az ismerősödnek meg igaza van. Hiába vannak kint árak hirdető oldalakon, aki egy kicsit is tisztában vele, hogy mi lett a sorsa és akár ez tarthat a teljes kidöglésig, annak ingyen sem kell. Szerintem tartsd meg. Gondolom, nem arra a kis pénzre van szükséged, amiért ezt a telefon (nem) lehet eladni...
-
-
válasz
rover45 #23113 üzenetére
Elegge eselyes hogy a wifi jelszavakat es egyebeket , nem tudod majd kinyerni az ms fiokon levo biztonsagi mentesbol, az ms fiok beallitasaval , csak a nevjegyek,naptar es a levelezo fiokod szinkronizalodik, esetleg ha win 10 fut a pc-en arrol egy probat meger,kivakarni a szinkronizalt wifi pontokat.
-
-
válasz
rover45 #22366 üzenetére
Ebben még csak az lesz a legszebb, ha a pletykák megvalósulnak, hogy a 640-en kívül csak a felsőbb szegmensben lévő erősebb hardverrel rendelkező készülékek kapnak updatet,azaz X7X készülékek nem. Akkor a kettő darab 735-öm és a 830-am kapásból papírnehezék marad. Akkor én mit szóljak?
-
Peace
nagyúr
válasz
rover45 #22123 üzenetére
Én már tegnap előkészítettem minden papírt, hogy majd ma elcsattogok és veszek 0% THM-re egy P9 Lite-ot, aztán megmakacsoltam magamat. Fogok én itt fölöslegesen költeni egy olyan telefonra, amit nem is tudnék kihasználni. Beadom Nokia Care-be a 640-est, hogy nézzék át, cseréljék, ha kell, mert az utóbbi két hétben igen csak úgy fest, hogy a végét járja. Ha megjavították/cserélték, akkor megy rá fel a 10-es, aztán annyi. Nem fogok megint pénzt kiadni, 11 hónapos a készülék.....
-
-
starr
őstag
válasz
rover45 #22123 üzenetére
Igen egyértelműen lassabb az appok indulása, viszont már csak ezt fejlesztik. A 8.1-et 2014 decembere óra nem. Engem is sokkolt először, de megszoktam. Hagyd fent azért egy ideig, hátha megszereted.
Az appokat nem kell bezárni (úgysem fut a háttérben), elég a windows gombbal a háttérbe rakni.
Ezzel sok időt lehet spórolni.
A többiek telefonját meg csak akkor frissítsd, ha kérik. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rover45 #22111 üzenetére
Az öcsémet és a párját még én beszéltem rá(juk) anno a 640 XL-re és nagyon sokat használják/ták a messenger-t, szinte csak arra....hátöööö lesz bután nézés(ük). Három választás van itt.
Felrakod a w10 rendszert.
Lecseréled a telefont.
Át kell térni egy még működő voip alkalmazásra, mondjuk ez a legnehezebb és szinte kivitelezhetetlen része, ha valaki rászokott már a messenger-re. Főleg az ismerősöket rádumálni, hogy mostantól mást használsz és kész. Szóval a 3 választási lehetőség, igazából csak kettő.
-
Peace
nagyúr
-
válasz
rover45 #21400 üzenetére
Hogy a lófüttybe mértek ti ilyen sebességeket?
Nekem mindig ilyen 15-25MBps körül stagnál, pedig 3féle kártyával is próbáltam anno 640-ben 8.1 és 10 alatt is, most pedig 950XL-ben. Az egyik egy samsung evo, samsung evo+, meg egy Transcend Ultimate 633X.
(ebayes mind, de kártyaolvasóban tudják a speckókat, szal sztem eredetiek)Ja, mind3 64GB-os, és emiatt exFAT-ra formázza a teló, és PC is. Lehet ezzel van összefüggésben?
-
Švejk
őstag
válasz
rover45 #21400 üzenetére
Bocsánat, teljesen elírtam, úgy értettem hogy tisztán szoftveres hibákról beszélhetünk.
Igen, valóban, a 8.1-el sosem voltak fenntartásaim, semmilyen téren, a problémák 90%-a a 10-esből eredeztethető.
Szóval a WM10 egy kis erőbefektetéssel, egy kis csapat által összebuherált, havonta toldozgatott-foldozgatott bugtenger, mellyel érthetetlen milyen célja volt a Microsoftnak. -
Švejk
őstag
válasz
rover45 #21397 üzenetére
Saját tapasztalatok. Már kétféle SD kártyámat is cseszett normálisan használni a rendszer. Hogyan is?
-Formázás után jó a kártya 1 hónapig, utána elkezd hibát jelezni.
-A Scan SD card and fix errors üzenetnél az indítás után az igenre nyomva fél óráig csinál valamit, aminek természetesen sosincs értékelhető eredménye.
-Lassú alkalmazásindítás. Hiába class10-es a memóriakártyám, az alkalmazások sokkal lassabban nyílnak meg, mint ha belső tárhelyről indítanám.
-Lassú működés memóriakártyára telepített alkalmazásoknál, melyet a fejlesztők úgy oldanak meg, hogy egyszerűen nem engedik a kártyára telepíteni az appokat
-Nekem az SD kártyán van minden képem. A Fotók alkalmazás (az az instabil, döcögős szemét) a kártyán kezelt képeimet tragikusan lassan jeleníti meg. Hozzáteszem, kb. 1 éve egész pörgősen működött anno TH2-n a Fotók app, azóta sikerült kitartó munkával elbaszni.
-Az appok áthelyezése iszonyatosan lassan történik
Meggyőződésem, hogy mindezen hibák nem szoftveresek, hanem tisztán hardveresek, hiszen a kártyámmal se Androidon, se 8.1-en nem történt ilyesmi. -
gemini
aktív tag
válasz
rover45 #20332 üzenetére
Igen, nálam is csak akkor szinkronizál, viszont a notify meg nem jelz, és ha belépek az app-ba, akkor azt írja hogy nem tud csatlakozni, ellenőrizzem a BT-t, stb. Aztán ha újraindítom a telefont, onnantól zizeg minden beállított értesítés esetén, majd másnap megint nem. Be van neki állítva, hogy este 10 és reggel 8 között ne rezegjen, lehet itt veszítik el egymást.
-
törölt tag
válasz
rover45 #20235 üzenetére
Hozzám egy 640XL került, ami thaiföldi piacra szánt telefon, de itt Magyarországon vette az illető, netes webshopban. IMEI szám alapján kerestem utána, Care pontban nem is érvényesíthető a garancia, csak a forgalmazónál. Bár nekem mindegy, mert működik is, csak a szürkeimportos cuccokkal ez a probléma, hogy a gari nehezen érvényesíthető. Cserébe viszont olcsóbb, konkrét esetben ez a cián színű 640XL 34.000 Ft volt, igaz nem is európai szabvány töltővel, meg az első bekapcsnál itt is thai nyelven írt ki mindent.
-
colonell
senior tag
válasz
rover45 #20206 üzenetére
Talán akkor még nem csináltak ennyire specifikus laptopokat. Nálunk 2 Asus laptop van pár hónapos meg egy egyéves (enyém) 8.1-el meg 10-es driverrel. Elvileg 10-esre felraktam a 8.1-et hátha,nem adta
de facebook,pasziánsz,scannelés meg email megy rajta. Ezekhez meg nem kell driver úgyhogy bőven jó rá
-
colonell
senior tag
-
old rocker
veterán
válasz
rover45 #19478 üzenetére
Ezt is eljátszottam a 820-al, tele reményekkel. Hát nem. Most végigmegyek a google-ban a névjegyeimen, kijavítom, pótolom a hiányokat, utána eljátszom ezt a naptárral és utána le.....om a Microsoftot, akiknek magyarországi képviseletét, amely azt hirdeti, a nap 24 órájában fel lehet hívni, csak angolul lehet elérni-, akiknek ma a feleségem segítségével küldök hatodiknak is egy e-mailt, mert öt magyarra, dacára a 24 órás maguk vállalta határidejüknek, nem válaszoltak és aztán elfelejtem a windows telefonokat. Magyarán eladom a 820-at, a 640-et és veszek egy droidos telefont.
Ha törölitek, esküszöm, Malya Lilla kolléganőt kérem meg egy interjúra...
A szervizeldében azt mondták, vigyem be, mert állítólag valami biztonsági frissítést hajtott végre a mikrokozmosz, annak alapján át kell dolgozni a fiókba való bejelentkezést.
Nekem ebből a játékból elegem van. -
szjoci
őstag
-
tpeter77
addikt
válasz
rover45 #18406 üzenetére
erről beszélek én is, sok telefonról tűnnek el a fényképpel ellátott névjegyek.
de legalább az outlook.com fiókjára küldene a MS valami értesítőt az embereknek, hogy bocs, tudjuk valami hiba van a rendszerben, sorry,,,, de semmi ilyesmit nem csinálnak, ez a bosszantó.
mindenki csak pingvinezik, hogy nem tudja mi történt, de hiányoznak névjegyek.
Munkatársaknak fotójuk volt a telefonon, nem FB-os, hanem egyedileg társítottam fotókat emberekhez. Kompletten eltűntek.
Nem csak a kép, az egész kapcsolat! ez a gondom... -
ledgeri
nagyúr
válasz
rover45 #16342 üzenetére
na én is ilyet néztem ki, cak az eggyel nagyobbat... Ha már olcsó lúd, legyen kövérebb, hátha később is tudom használni... Samsung evo-t néztem, és ugyanannál az eladónál +1000huf-ért egy usb3-as olvasó is van vele... (meg hát a magyar árak 32gb cirka 10k, 16 >5k, 8>2800HUF...)
Ja és tényleg... gondoltam korábban, milyen jó is ez a felhőzés, na majd ha olyan telóm lesz.... erre mostanában vonódik vissza a +10 giga one-drive...
(#17641) Kampó az LRGM kiosztás már csak egyféle (bal,jobb,föld,mic..)?
-
válasz
rover45 #16351 üzenetére
640-be halál felesleges gyorsabb kártyát venni, semmi változást nem fogsz látni. Én samsung evo-ról váltottam transcend ultimate-re, ami elméletileg valami 85MB/seccel tud írni. Kártyaolvasóval meg is volt olyan 60 körüli írás, és a speckó szerinti olvasási tempó, viszont a telefonon tesztelve jó ha bírt írni 15-el. Olvasás hasonló.
Ha 640XL-be szeretnéd, arról nem tudok nyilatkozni.950XL is csak 20MB/sec-el tud írni SD Card Speed app szerint.
-
miqlas
őstag
-
ToniSoprano
addikt
válasz
rover45 #11120 üzenetére
Én ilyenből narancssárgát vettem 4 db-ot a családba, 3 db 32 Gb-posat tabletekbe, egy 64 Gb-osat a 640-be, egyikkel sem volt gond és 640-en sem volt soha gond a full HD kamera rögzítéssel, (volt akinek szaggatott, vagy valami ilyesmi problémája volt). Szóval nekem pozitív tapasztalatom volt a Samukkal is és jó áruk van 2400 Ft-ot 32 GB calss 10-es kártya megér, de elsősorban innen szabad venni az ebayen:
[micro SD EBAY]
Van itthon vett 2 db 16 Gb-os már 3-4 éves Samu kártya azokkal sem volt gond. -
jksx
senior tag
válasz
rover45 #11106 üzenetére
Nem a Telenoros kártyával van a gond, hanem a Telekomossal. Azzal is csak akkor ha kettő van a telefonban.
timelord1987: Én 16GB-os Samsung class10-es kártyát használok benne. Előtte egy 8GB-os Samsung class4-es volt benne, nem igazán látok sebességbeli különbséget, igaz csak zenéket, könyveket meg az ide telepített appokat tárolom rajta.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
rover45 #11109 üzenetére
Most nem tudom melyik igaz, az általad közölt 20 MB/s az jó érték, a korábban Batonyo által Transcend kártyán mért 4 MB/s írási sebesség az nem jó és ő ezt a kártyát vette: [link] [link]. Bár nem ugyanazzal a programmal mért mint én.
Az írási sebesség fontos, pl. ha fényképezel oda menti a képeket, + mp3 másolás stb.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
rover45 #11106 üzenetére
Én a Samura esküszöm, kb. 20 MB/s sebességet tud a legalapabb narancssárga Class 10-es kártya, az általad feltett mérés szerint a Transcend csak 4 MB/s-et tud [Transcend mérés], ami ez alapján nem Class 10 szint:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- PR-Telecom
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest