- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
John Fowler
tag
Pont ez a lényeg. Akinek a gép valóban szól annak jó eséllyel semmit sem kell pluszban felrakni. Ergo a linux is tökéletesen megfelel.
Aki pedig XP-t akar az meg pont azért akarja, mert ezen a gépen akar torrentezni, msn-live-ozni, NFS3-azni, Heroes-olni, FTP-zni, fotosoppolni, filmet nézni -némelyek mint láthatod filmet vágni is...- meg még a jóisten tudja mi mindent.
Az egységsugarú júzer meg az összes telepitőben automatice felajánlott toolbar-searchbar-mittudoménmilyenbárt fel fogja rakni, -nem beszélve a sok automatikus frissitésről- aztán csak néz hogy mi eszi le a nem túl izmos gépet.
A virus/trojan pedig jön magától, nem kell hozzá nagy aktivitás.
Sajnos az általad irt "téves elképzelés" pedig maga a valóság. Sad but true.
Talán az Vista stabil? Gyors? (cöcc) Talán biztonságos. Háromból egy.Az meg engem nem vigasztal, hogy pl a WM6 már egész jó, amikor a hihetetlenül gagyi Fujitsu Pocketloox N560-omat -nem is értem miért ilyen noname-t vettem, de mondhatnám apám HP-jét is igaz az még nem WM-es- is megakasztja akár egyetlen progi is. Tudom, hülye vagyok hogy nem voltam képes várni a WM6 megjelenéséig...
Ha már itt tartunk bazira nem mindegy az sem hogy hogy fagy ki egy rendszer. Visz magával minden taszkot és csak a hard reset segit, vagy pl ki tudod lőni a rakoncátlankodó progit.
A WM meditációjára visszatérve: oké győztél, technikailag nem fagyott ki, de ki a tökömnek van kedve PERCEKET várni 2008-ban egy 624MHz-es procival felszerelt gépre??? Amikor a reakcióidőket milli- és nanosecundumban illik mérni, milyen nevetséges már perceket várni... ez az amiért az összes ms termék olyan amilyen. A hozzáállás miatt. Nem érzem hogy bárki is csak egy kicsit is elgondolkodott hogy mi az amit szeretnének, és hogy tényleg jó-e ez igy. Sajnálom.
-
doc
nagyúr
[off]
kollegám Qrva okos windowsos csodafonja fagyott már párszor, csak azért nem vágta földhöz mérgében mert sajnálta volna a drága cuccot
ilyen esetben szerinted mi a hiba? a szar dzsunka okostelefon vagy a szar 3rd party driverek?amúgy dzsunka hardver meg szarul megírt 3rd party driver ugyanúgy lehet Linux/BSD/stb alatt is...
[/off]de érdekes lenne tapasztalatokat gyűjteni ugyanannak az eee pc-nek a windowsos és linuxos változatával, tényleg kíváncsi vagyok...
hé, eee tulajok, nincs kedvetek mondjuk 1-2 hetes "tartóstesztet" csinálni, minkét OS-sel?
(természetesen xp-nél csak teljesen legális, megvásárolt verzió jöhet szóba, ugye, no warez)
-
doc
nagyúr
hétvégén az én gépem is fagyott. meg is lepődtem rajta, utoljára akkor csinált ilyet, mikor tavaly ilyenkor elfüstölt a tápom
aztán kiderült hogy a videokártya csúszott ki a slotból, biztos meglöktem mikor vettem ki a ramot a gépből. visszanyomkodtam, azóta megy rendesen -
rii
nagyúr
de azért mégis
amúgy nincs MAC a seggem alatt, csak melóhelyen, és egyetlen 3 órás bannomat azért kaptam, meg leszóltam a MAC életstílus, életforma- beírást
már sokszor mondtam, több csaontra-fagyást láttam eddig 3 év alatt 2 MAC-en, mint 20 db XP-s home made PC-n
nem vagyok mac-fan
az os/x tetszik, nem kicsit, nagyon
ennyi -
egy szóval nem mondtam, hogy összeomlik... azt mondtam, hogy újratelepítem....
-mert lassú
-mert úgy érzem, hogy lassú
-mert valami olyan baja van, ami zavar, és máshogy nem tudom megoldani
-vagy még 1000 más okból...
de soha nem omlott még össze, bootképtelenre a Windowsom...de tényleg hagyjuk ezt
-
rii
nagyúr
öncélúlúan általnosítasz drága
azt kellene mondanod, hogy a win karbantartásda terén béna lúzer vagy.
ez már jobb egy fokkal
de még ez sem az igazi, mer ha adminként vagy fent, és van is valami védelmed, akkor is tele lesz a gép spy-okkaleddig csak 10-20 gépen láttam hogy ez van
és szintén 20-30-on, hogy más, ha csökentett jogú user-el használja az emberja de hogy ez is egy szakmai morzsa, amit egy rendszergzdától szedegettem össze?
-
bambano
titán
Hát nem. Fter hsz-e szerint a vistában már userspace-ben fut sokmninden, ebből implicite következik, hogy az xp-ben még kernelspace-ben futott pár dolog. A te állításod szerint, globalice egy windowsnak nevezve az összes verziót, nem fut semmi kernel space-ben.
Egyébként meg nem feltétlenül célravezető lelúzerezni a kenyéradóidat.
-
kösz
nem mondtam, hogy a Windows nem felel meg, mert kicsit feljebb írtam, hogy ez számomra ez a legjobb... csak most írtam, hogy azért közel sem tökéletes
különben az OS X tökéletesen megfelel... csak PC-re nehéz ráhúzni
-
bambano
titán
-
Dave™
nagyúr
Doc, kérném azt az abc-t
Tehát akkor még egyszer: én nem akarok rátenni semmilyen vistát, mindössze annyit mondtam, akár azt is rátehetnénk, hiszen túlteljesíti a minimum elvárásokat, ergo mennie kell, használható módón. Persze nem gondoltam komolyan a dolgot, inkább aféle viccnek szántam, de te csak a .net-ben írtakat érted gondolom, tehát inkább feladom
-
ngabor2
nagyúr
én csak megvédtem a linuxot, és az általam használt win alapismérveit hoztam fel. igen, kénytelen vagyok wint használni a melóhelyen. igen sok okosság hiányzik belőle, amit linux alatt megszoktam.
akkor neked jó az a pda. nekem nem volt ilyen szerencsém az x500-zal. okosabbra meg nem volt keretem.
-
DarkByte
addikt
Az igen.. Vista Embedded
Arra leszek kíváncsi majd hogy Windows 7-ből is csinálnak-e ilyen Embedded változatot, mert az még modulárisabb lesz ha jól tudom. Bár nem tudom ez a Vista Embedded mit tudhat, eddig csak XPe-vel találkoztam.
Egyébként az XP-s felbontás kezeléssel egyetértek, virtuális géppel tényleg hihetetlen felbontásokat lehet összehozni.
A "képernyő felbontása nem megfelelő" buborék pedig gondolom valamilyen registry beállítással tiltható.
-
tbs
addikt
630MHz az a 900, csak megjegyzem.
A winXP pedig tényleg teljesen normálisan használható az eszközön. Próbáltam, láttam.
Egy kérdésem van csupán: ha a winxp oem hivatalosan nem lesz kapható 2008.06.30 után, akkor most mivaaan..? MS megint csúsztatja a kivezetés időpontját..? Örülnék.
Ja, winxp embedded: az is faszán megy rajta.
A fanyalgóknak: 0db drivert kell vadászni a winhez. Minden rajta van a dvd-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest