- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Nem te vagyok, meg a pajtásaid mind a két oldalról, hogy aszerint írkálok, hogy milyen rendszerem van. Már megbocsáss, de szörnyen gagyinak tartom ezt amit leírtál, és csak magad nevében beszélj légy szíves.
Egyébként próbáld értelmezni: moonman minősítgetett. Te azt mondtad, hogy aki így minősítget, az egy bunkó. Ezzel te minősítetted moonmant, egyben magadat is. Bocs, ha ez magas.
És nem, nem utállak, nem különösebben érdekel egyikőtök személye sem itt. Kiszálttam az értelmes diskurából.
-
Lortech
addikt
Akkor most te is az vagy? (szerk: vagy csak a béna lúzer számít, a hülye bunkó nem?)
bambano #210 off: ez nem az általad annyira elítélt személyeskedés? Persze jó burkolt, de annál bosszantóbb.
Jaj, hagyjátok már ezt a vonalat könyörgöm. Most megint 200 hsz abból fog állni, hogy mit mondott moonman?
Már a szakmai vonalnak sincs semmi köze az eee pc-hez, nem hogy ennek a sok hülyeségnek. -
FTeR
addikt
"megírhatnák a többi hiányzó progranot"
befektetett munka vs. megtérülés.azért, mert camrac opensoucre fanboy még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. iD cuccai teljesen egyedi megoldások, amik minimálisan támaszkodnak adott platform APIjaira. ezt a luxust a legtöbb sw fejleszthető nem engedheti meg magának.
az ms pont azért nyerő, mert sikerül megnyernie a fejlesztőket, ami jót tesz a piaci részesedésnek, ami még több fejlesztőt vonz. és a kőr bezárult. (ez a jelenség szinte minden piacán megfigyelhető). eszmék helyett valóságos előnyt nyújt.
winesedés alatt azt értem, amikor rágyúrnak az 1bites userekre. ezzel a kemény mag számára elveszti a varázsát.
-
ezt a MAC topikot ismerem, én is próbáltam már összehozni, a régi konfiggal sikerült is, de azon nagyon lassú volt (Pentium D 805, 1G RAM), most majd az E2140 VMware-ben szépen viszi virtualizálva a Tigert, ha lesz egy szabad partícióm megint megpróbálkozok normál telepítéssel
Vladi:
-
bambano
titán
hol látsz te olyat, hogy mindenkire ráhúztam a vérpistike jelzőt?
úgy látom, megint szemantikázás meg implikáció meg funkanalfabétázás következik. szerintem ezt a részt azelőtt hagyjuk, hogy elkezdődött volna. (hint: abból, hogy aki vérpistike, annak vonzóbb lenne a linux, ha tudna rajta játszani, nem következik, hogy akinek vonzóbbá válna a linux, ha tudna rajta játszani, az mindenki vérpistike.)
A linux arról szól, hogy:
- ha fákin-bloodpeter (szerintem bloodsteve, de mind1) edition linux kell neked, akkor forkolod a forrást és megcsinálod magadnak vagy találsz elegendően nagy szervezetet, aki megcsinálja valamilyen üzleti vagy más érdek alapján neked. Ez utóbbi (hogy elegendően nagy szervezet rámozduljon a linuxra, mint játékplatform, sok éve nem jön be már), tehát a második megoldás nem esélyes.- nekem a jelenleg fennálló rend többnyire megfelelne, pár apró bajom van:
-- nem kéne államilag kötelezni a népeket windows használatra
-- nem kéne állandóan azon nyomulni, hogy van egy (szerintem ótvaros) oprendszer, meg van egy (szerintem jó), akkor hordjuk már át az ótvart a jóba, hogy maradjon két ótvaros meg ne maradjon jó.
-- nekem jelen pillanatban az összes bevételem attól függ, hogy normálisan működik-e a linux (pontosabban a debian etch) vagy nem. Ha nem működik normálisan, akkor két út van előttem: kénytelen vagyok megtanulni egy általam utált rendszert vagy éhen hal a gyerekem.úgyhogy a vérpistikék lehetőség szerint kerüljék el a kenyéradó eszközömet.
optimális esetben mindkét tábor faragná a saját lomját és rábízná a piacra meg a műszaki/technológiai eredményekre, hogy melyik lom a jobb. kevésbé optimális esetben itt-ott belépnek piactorzító tényezők, amitől nem csak a technológia meg az ár dönti el a jobbságot, hanem néha egy-két fülemüle dolog is. De az nem elfogadható, hogy dögöljön már meg a linux tábor, mert a másik tábornak mások az igényei. hagyják meg a hozzám hasonló hiperkockáknak is, hogy meg tudjon élni abból, amit csinál.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Linux azok játékszere, akik az olyan dolgokat szeretik, amit a többség nem, ez a varázsa, ha mindenki Linuxot használna, akkor átnyergelnének BSD-re, vagy valami másra. (BeOS?
) Nem kell mást keresni a hozzáállásuk mögött. A Fejlesztők jelentős része is így gondolkodik, ezért olyan a rendszer amilyen.
-
én igazából egy dolgot nem értek:
a kilencvenes évek elején épp azért kezdtek a GNU/Linux fejlesztésébe, mert nem akarták pénzért megvenni a Unix rendszert (és mert az otthoni PC-kre nem is nagyon volt Unix), így hát írtak egy op.rendszert a nulláról, ami úgy néz ki, mint a Unix, úgy működik, mint a Unix, úgy kell használni, mint a Unixot, és ha jól tudom kompatibilis is a Unix-szal...
ha húsz éve ezt meg tudták csinálni, akkor most miért nem lehet írni egy open source op.rendszert, ami mi úgy néz ki, mint a Windows, úgy működik, mint a Windows, úgy kell használni, mint a Windowst, és kompatibilis is a Windows-zal.
mert ez még mindig egyszerűbb volna, mint milliónyi Windows szoftvert Linux-ra portolnimert nekem pl nagyon nem akaródzik átállni a Linux-ra, mert egyrészt lehet, h nagyon
stabil, mert faxa, ha egyszer működik, de viszonylag alacsonyszintű hozzáértéssel lehetetlen normális működésre bírni... (nekem legalábbis 10 éves Windows-os múlt után, éppen négyszer sikerült boot-képtelen állapotra hoznom először az Ubuntu-t, majd a Debian-t, mire feladtam, pedig csak nVIDIA drivert próbáltam telepíteni)ezen kívül egyetlen nagy nevű játék sem készült Linuxra (na jó, Quake 3 van, de az már picit öreg, ahhoz hogy húzóerő legyen), szinte egyáltalán nincs támogatottsága a játékoknak Linuxos körökben (vagy ha van is, akkor az nem túl feltűnő).
és ha tegyük fel, hogy komoly 3D grafikus vagyok, akkor hiába mondják nekem, hogy mindenféle szoftvernek van Linuxra megfelelője, amivel ugyanúgy lehet dolgozni, ha egyszer nincs Photoshop, amihez már komolyan értek is, akkor nem vagyok kisegítve a GIMP-el, ha nincs 3ds max, amivel eddig dolgoztam, akkor hidegen hagy a Maya, vagy a Blender, és ha ezekhez nincs VRay renderer-plugin, amit már megfelelően ismerek, akkor mehet a francba az egész Linux, mert számomra használhatatlan... és ez csak egy kiragadott példa volt, hogy miért is nem terjed megfelelően a Linux...
Vladi: "a Linux nem játékszer" - viszont nagyon komoly húzóerő lenne, és akkor nem úgy kezdődne a Linux-al megvásárolt gép élete, hogy XP CD a meghajtóba...
és akkor vérpistike is ezt terjesztené a haveri körben, és nem a tört Windows-okat -
bambano
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- BestBuy ruhás topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest