- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
John Fowler #258 üzenetére
Nem csak PDA-n. gps-en is simán kifagy. Pláne ha épp Miskolc felé hajtok, ahol egy tucat bazinagy zöld táblából kéne kisilabizálnom, hogy merre kéne menni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #245 üzenetére
Vagy átad dokumentációt, vagy küld mérnököt konzultálni, esetleg maga alkalmaz kernel fejlesztőt. Mármint a gyártó.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #243 üzenetére
Hát. Benne van az is az okfejtésben.
-
Vladi
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #193 üzenetére
Az elszálló X madár is az.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #172 üzenetére
Leírtam, honnan...
-
Vladi
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #164 üzenetére
Túl hamar feladtad.
Két okból:- ha nv driverrel már volt grafikus felületed, akkor talán felesleges is nvicia driverrel vacakolni. Lehet, hogy elég.
- ha Linuxon van parancssorod, akkor mindened van.Különben sem omlott össze, csak nem indult el az X.
Tehát valami gixer közbecsúszott. Ez a kaptt parancssorból kideríthető. Az nv dirver visszaállítható és újabb grafikus restart után ph-s fórumban segítség kérhető.Egyébként ezt a tünetet annyiszor leírták már linuxos topikokban... én meg annyiszor leírtam már, hogy mi a teendő... de most fogom utoljára, ezúttal a blogomban.
-
Vladi
nagyúr
(#138) Lenry
"és akkor vérpistike is ezt terjesztené a haveri körben, és nem a tört Windows-okat"Isten őrizz! Há rosszak akarsz é nékünk??
„ami mi úgy néz ki, mint a Windows, úgy működik, mint a Windows, úgy kell használni, mint a Windowst, és kompatibilis is a Windows-zal.”
Úgy hívják xp. De igazad van! Nyissák fel (nem a szemeiket) a windows forráskódját!
(#153) (Kolombusz)
Tippelni szabad? Úgy fogtál hozzá, hogy nvida.com?
(#141) bambano
„ beleintegrálnák a grafikus motort a rendszermagba és ettől instabillá válna az egész, akkor komolyan hisztizni kezdenék.”
Kezdhetsz esténként kicsit forgolódni elalvás előtt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Vén Trotty #128 üzenetére
Még a végén másokban is ilyen felismeréseket szül az 3e. Na ezért kell gyorsan megszabadulni a linuxtól és telepíteni rá szép és okos ikszpéét.
-
Vladi
nagyúr
Ez az ember üldöz engem!
Jössz nekem egy billentyűzettel.
rii!
Nekem nem nyilvánvaló. Én mp3-at szoktam hallgatni, és nem winampot.
"szóval általánosságban el lehet mondani: jó lenne, ha a win-es prog-ok meg lennének írva linux-ra is"
Nem! Nem lenne jó! mert ne arra törekejünk, hogy mégtöbb alkalmazás legyen. Felesleges erőforrás pazarlás.
Amire nincs alternatíva, na azokat. De ez a lista már nagyon rövid.Amúgy meg ha általánosságban beszélünk:
- amin területen dolgoznak: na ez pl. nem általánosság, hanem konkrétság.
- gamerek: a linux nem játékszer
- akik felhasználók általános igényekkel, de nem akarják a wint (tudjunk miért). Na velük van tele mostanában az összes linuxos topik. Aztán megkérdezik 150.jére, hogy xpz-t hogyan kell. -
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #125 üzenetére
"Mi teszi Linux specifikussá a gépet??"
Nos, ebben a kérdésben nem vagyok túl művelt, úgyhogy csak elméleti választ tudok adni. (Jönnek az okosok és kiokosítanak.
)
Ma már elég nagy arányú a támogatott eszközök száma. (szerintem ~90%)
De nem mindegy, hogy a hardver gyártó, mennyire veszi komolyan a Linuxot mint platformot. (Konkrét példa: még ma is egyértelmű, hogy az ati szívás, az nvidia meg jó. Mert az nvsek komolyan veszik, hogy ők Linuxra is fejlesztenek. Nem csak odavágnak egy gagyi drivert, hogy ez is letudva.)
Tehát, ha egy gyártó számára fontos a Linux, akkor részt vesz a driver fejlesztésben. Átad dokumentációt, esetleg maga ír kernel modulokat ugye. (Példa: linuxos hálózati eszközök. nagy gyártók cuccai, mint az intel, hp, stb.)
Vagy a közösség magának kiszenved 0 (azaz nulla) gyártói segítséggel valamilyen szintű támogatást. (pl: wifik egy része vagy az ntfs) Nem ugyanaz a kettő.
Ezért a gyártók háromszor megnézik, mennyire jók a driverek (esetleg csapnivalóak) egy bizonyos csiphez. Ennek függvényében kerül bele a 3e-be vagy nem.De fordítsuk meg a kérdést:
Mi teszi gép specifikussá a Linuxot??Nos itt már jóval szabadabb kezet kapnak a készítők, mivel a Linux bámulatosan rugalmas rendszer. Egy nagy disztró gyári kernelét például rengeteg különböző hardveren való működésre kell felkészíteni. Tehát dugig van tömve kernel modulokkal. De 3e esetében fixek az eszközök, így fix lesz a kernelbe kerülő modulok száma.
Remélem érthető a válaszom és nem vezetlek félre.
Ez távolról sem célom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #126 üzenetére
1. azért mert vannak programok majdnem minden feladatra. (El a kezekkel a billentyűzetemtől!
)
2. Mi az ami nem fut? mp3 player? Szövegszerkesztő? Van. Csak nem winampnak híjják, hanem audaciosnak és nem msworldnek, hanem OOo-nak.Kissé félreértetted a kérdésem. A lényeg az, hogy vannak feladatok, igények. Ezekre vannak szoftver eszközök. Windowson is, meg Linuxon is. Keverni majdhogynem felesleges.
-
Vladi
nagyúr
Amúgy meg helyben vagyunk. Már megint.
Tényleg ekkora a jelentősége ma a Linuxnak, hogy pár óra alatt 100+ hszt vonz egy lin-win vita? Nos ennek örülök.
Viszont, annak nem, hogy 600. alkalommal olvasom ugyan azokat a téves közhelyeket.
- kompatibilitás. Hárommal feljebb már írtam.
- A nép wint akar. Egy olyan gépen, ami eleve speciális? Kvázi speciális megjelenést, felületet igényel? Ami már van (linuxos) az marha jó. Szép, hasznos optimalizált. Mi kell még? Nem értem. Mindegy is.
Wines programok Linuxon. Mi a fészkes fenének ez? Ha valaki wines programot akar futtatni, arra ott az xp meg a vista. Én egyre jobban haragszom a winésekre.Kicsit ebbe a faramuci elképzelésbe hajszolják a felhasználókat, hogy a wines programok nélkülözhetetlenek. (Ha most valaki megemlíti a kadot, ezt a billentyűzetem is összetöröm. Új. Kíméljétek léci.
)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #58 üzenetére
"Miért nem tudják a Linuxot kompatibilissá tenni a wines progik számára?"
Minek? Adj kérlek racionális választ.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #38 üzenetére
A masina eleve linuxra lett tervezve. Milyen kompatibilitás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged