- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Így van, miniITX alaplap VIA Eden 533Mhz -es procial, VIA Apollo PLE133 mas chipsettel, Realtek hálózati vezérlővel, integrált hanggal, és 128MB SDRAM-mal. Háttértárként pedig egy 32MB os Disc-on-Chip és egy 256MB os Compact Flash kártya szolgál (totál passzív és hangtalan). Szóval igen, nem egy tipikus célprocesszoros gép, bár eredetileg is Linux volt rajta és én is azt akartam rá, sőt még mindig tervbe is van véve ha lesz rá elég rászánható időm, de Linux-on sajnos zöldfülű vagyok, bármennyire is értek hozzá egy kevéskét. Így egyenlőre az Embedded nyert.
-
-
-
rii
nagyúr
" ... -- nem kéne állandóan azon nyomulni, hogy van egy (szerintem ótvaros) oprendszer, meg van egy (szerintem jó), akkor hordjuk már át az ótvart a jóba, hogy maradjon két ótvaros meg ne maradjon jó. ...."
számomra ez új
aszittem megírják az OS-re az adott progit, oszt szevasz -
rii
nagyúr
" ... hanem attól, ha a teljes grafikus alrendszert beleerőszakolod a kernelbe ... "
ezt én sem akarhatom
amitlátni szeretn ék: 95-1.5 (%) helyett mondjuk 70-25 (%)
és erre csak a linuxnak van esélye a PC OS-ek terén---------------------
(#171) Lenry: ".... én mezei felhasználóként kattintgatni szeretek..... "
kocsiba is kell olajt cserélni, a számítógé velejárója., hogy érteni is kellene hozzá
(#163) Lenry: OS/X PC-re
-
rii
nagyúr
te mindenkire ráhúzod a vérpistike jelzőt, aki jelenleg nem, de talán használna Linux-ot?
" ... A linuxosok egy jelentős részét nem érdekli, hogy a linux megfelelő lesz-e játékosoknak, én meg kifejezetten örülök neki, hogy nem. ... "
a.) akkor legyen egy fákin-bloodpeter Linux edition.
b.) neked a jelenleg fennálló rend is megfelel, ami az OS piacon való részesedésben jelen van? csak mert a versenyhezet mindenhol jó (kivéve otthon) -
Azért nem érdemes írni egy oprendszert, ami úgy néz ki, mint a windows, úgy működik, mint a windows és kompatibilis, mint a windows, mert ilyen már van: a windows xp - igen, de épp az volna a lényeg, hogy ne a winxp legyen az, hanem egy Open Source, Micro$oft független rendszer.
Vérpistike meg csak maradjon a windowsánál és hagyja békén a linuxosokat. - olvasd el mégegyszer az ide vonatkozó bekezdésem....
ha a játékok sebessége miatt beleintegrálnák a grafikus motort a rendszermagba és ettől instabillá válna az egész, akkor komolyan hisztizni kezdenék. - akkor oldják meg úgy, hogy jó legyen... de azt neked is el kell ismerned, hogy komoly vonzerőt jelentenének ha az igazán nagynevű játékok (Crysis, UT3, Oblivion, WoW) elérhetőek lennének Linuxon... mert így sosem lesz megfelelő a Linux a játékosoknak, akik azért a PC felhasználók elég jelentős táborát teszik ki...
doc: akkor vagy én vagyok ügyetlen vagy nem értettem meg valamit... mire sikerült volna feltelepítenem, mindig vmi kernelt hiányolt... vagy kernelt kellett volna fordítani... vagy valami ilyesmi...
windows alatt a Detonator telepítése ha jól emlékszem szintén 2-3 "Tovább"-ból és egy újraindításból áll -
rii
nagyúr
" ... Én pl. kizárólag olyan problémákkal szoktam összefutni, amit winen nem, vagy csak nehézkesen tudok megoldani. .... "
programok vs (linux vs win) szempontjából 4-féle felhasználó van, ha azt nézzük ki tud, és nem tud linux-ot használni szándéktól függően persze
amin területen dolgoznak, mint Te is, a Linux jobb választás, mint a win
gamerek: akik az összes game-t vagy annak nagy részét kötelező jeleggel végigtolják
koca-kockák:msn, chat, web, mail, akiknwek tök mindegy milyen os
és azok akiknek tök mindegy lenne milyen os, de a program választék (és végül is ez (is) tartja az ms-t monopol helyzetben) miatt win-t kell használjanakpld van linuxon maya, de 3dmax nincs. sztem simán fél év, mire átáll valaki, ha át bír
szóval általánosságban el lehet mondani: jó lenne, ha a win-es prog-ok meg lennének írva linux-ra is. Aki ezt ellenzi, az önző, és megnyugodhat, mert ezen nem is fog változni semmi.
-
FTeR
addikt
a két cég partnerei egymásnak. te nem vagy a cég partnere, csak a vásárlója. a dolog valszeg úgy nézett ki, h asus felhívta ms-t, h userek szeretnének win-t, de a jelenlegi áron nem éri meg, mit ajánlotok.
mezei vásárlónak is lehetősége van több árazásból választani. a Piac már csak úgy működik, h egy személy nem tud rá nagy hatást gyakorolni.
ha a tendencia azt kívánja, akkor lejjebb viszik az árakat (lsd: vista) vagy olyan csomagot állítanak össze, ami jobb ár/érték hányadossal rendelkezik (pl: ofisz home&student).
példának okáért ott van az Express család. ingyenesek. külön fejlesztett termékek*, nem vmi lebutított változatok**.ha elegen vannak azon a véleményen, h "ad olcsón xp-t vagy linux lesz a gépemen", akkor olcsóbban fogja adni.
*vannak fícsörök, amik ebben a termékekben előbb jelentek meg, mint a fullos vs-ben.
**talán az sql szerver a kivétel, az tényleg egy lekorlátozott változat, de figyelembe véve, h a fullos 1 éves licensze van egy milla, akkor érezhetjük, h talán ennél a legnagyobb különbség.btw, érdekes, h még mindig azon problémáznak emberek, h ms be/lezárja a júzereket a saját technológiájával, holott én inkább azt látom, h mindenfelé nyit. gondolok itt konkrétan a nyílt speckóira (/kódjaira: .net,codeplex), valóban crossplatform megoldások (silverlight) és végül -amirét ez a kis off született- expression web2-ben (VS kistesó, kimondottan designereknek) gyárilag támogatja a php programozást. szvsz, rövid távon a legjobb IDE lehet php-hoz. nem kis extraként, iss7-nél külön figyelmet kapott a php partnerség (php-s fiúk rágyúrtak arra, h az új win a leggyorsabb php platform legyen - hiszem ha látom, de azt mondják php jobban teljesít rajta, mint lamp-on)
-
ngabor2
nagyúr
a wine is azon szmötyizik, hogy a wines cucmákok menjenek linux alatt. fordított irányban is vannak próbálkozások, most nem jut eszembe projekt neve, de elég sok linuxos cuccot lehet vele winen futtatni, ami nem a rendszerhez kapcsolódik közvetlenül.
szkitac: és az nem veszi le az fsb-t 70-re 100-ról, ha nincs rá szükség? mivel így jön ki a 630. itt is fel lehet tenni 900-ra, az más kérdés, hogy érdemes-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged