- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
van, aki nem akarja befektetni azt a humánerőforrást, hogy átálljon linuxra, inkább kipenget egy kis csentót.
nincs ezzel semmi baj, jól van ez így.
én meg örülök, hogy az általam kiszemelt umpcből kijött egy linuxos verzió nagyjából 50 rugóval olcsóbban. ez meg még jobban van így
-
bambano
titán
Hát nem. Fter hsz-e szerint a vistában már userspace-ben fut sokmninden, ebből implicite következik, hogy az xp-ben még kernelspace-ben futott pár dolog. A te állításod szerint, globalice egy windowsnak nevezve az összes verziót, nem fut semmi kernel space-ben.
Egyébként meg nem feltétlenül célravezető lelúzerezni a kenyéradóidat.
-
bambano
titán
Bennem az maradt meg, hogy anno a 3.51-es nt-ben a grafikus felülethez tartozó dolgok közül több minden futott user space-ben, mint később a 4.0-ásban, ettől a 3.51 lassabb és stabilabb volt.
De könnyen meglehet, hogy ezügyben rosszak az emlékeim.Viszont az eredeti véleményem az, hogy nem szeretném pl. az opengl drivereket a kernelben látni, mert abból nekem csak bajom lenne. Bár ez eléggé személyes vélemény, azért érdekelne, ebben láttok-e kivetnivalót.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #161 üzenetére
A 80x25-ös konzol történelmileg eléggé a lyukkártyára hasonlít.
Másrészt nem a 3d-től válik instabillá a rendszer, 3d most is van linuxon (jobb, mint az xp-ben), hanem attól, ha a teljes grafikus alrendszert beleerőszakolod a kernelbe.
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #154 üzenetére
Számomra ez a linux egyik varázsa:
w
10:38:26 up 441 days, 23:16, 9 users, load average: 0,35, 0,18, 0,17A másik varázsa az, hogy nagyon sok vezető fejlesztő ugyanarról a területről került a linux fejlesztésbe, amin én is dolgozom, ezért azok a dolgok, amikre nekem szükségem van, tisztességesen meg vannak csinálva benne. Ezzel együtt jár az is, hogy más dolgok, amikre nincs szükség ezeken a helyeken, meg nincsenek. Lásd desktop és játék.
Engem és még sok más linuxost nem érdekel, mit használnak mások a gépükön, az az állítás, hogy azért linuxozom, mert mások nem, ennélfogva szerintem hamis.
-
bambano
titán
hol látsz te olyat, hogy mindenkire ráhúztam a vérpistike jelzőt?
úgy látom, megint szemantikázás meg implikáció meg funkanalfabétázás következik. szerintem ezt a részt azelőtt hagyjuk, hogy elkezdődött volna. (hint: abból, hogy aki vérpistike, annak vonzóbb lenne a linux, ha tudna rajta játszani, nem következik, hogy akinek vonzóbbá válna a linux, ha tudna rajta játszani, az mindenki vérpistike.)
A linux arról szól, hogy:
- ha fákin-bloodpeter (szerintem bloodsteve, de mind1) edition linux kell neked, akkor forkolod a forrást és megcsinálod magadnak vagy találsz elegendően nagy szervezetet, aki megcsinálja valamilyen üzleti vagy más érdek alapján neked. Ez utóbbi (hogy elegendően nagy szervezet rámozduljon a linuxra, mint játékplatform, sok éve nem jön be már), tehát a második megoldás nem esélyes.- nekem a jelenleg fennálló rend többnyire megfelelne, pár apró bajom van:
-- nem kéne államilag kötelezni a népeket windows használatra
-- nem kéne állandóan azon nyomulni, hogy van egy (szerintem ótvaros) oprendszer, meg van egy (szerintem jó), akkor hordjuk már át az ótvart a jóba, hogy maradjon két ótvaros meg ne maradjon jó.
-- nekem jelen pillanatban az összes bevételem attól függ, hogy normálisan működik-e a linux (pontosabban a debian etch) vagy nem. Ha nem működik normálisan, akkor két út van előttem: kénytelen vagyok megtanulni egy általam utált rendszert vagy éhen hal a gyerekem.úgyhogy a vérpistikék lehetőség szerint kerüljék el a kenyéradó eszközömet.
optimális esetben mindkét tábor faragná a saját lomját és rábízná a piacra meg a műszaki/technológiai eredményekre, hogy melyik lom a jobb. kevésbé optimális esetben itt-ott belépnek piactorzító tényezők, amitől nem csak a technológia meg az ár dönti el a jobbságot, hanem néha egy-két fülemüle dolog is. De az nem elfogadható, hogy dögöljön már meg a linux tábor, mert a másik tábornak mások az igényei. hagyják meg a hozzám hasonló hiperkockáknak is, hogy meg tudjon élni abból, amit csinál.
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #149 üzenetére
Szép és jó.
De azt mondani, hogy a reactos szabad szoftver és gpl alá tenni.. khmmm. van némi fogalomzavar -
bambano
titán
De valami attól windows, hogy megfelel a windows api specifikációnak. A windows api specifikációt az ms kezeli, ergo de facto lehetetlen másik windowst írni. Vagy legalábbis nem triviális, mert reverse engineeringgel lehet csak.
A linuxosok egy jelentős részét nem érdekli, hogy a linux megfelelő lesz-e játékosoknak, én meg kifejezetten örülök neki, hogy nem. Az a cél, hogy a linux is legyen megfelelő játékosoknak, szerintem pont akkora marhaság, mint azt mondani, hogy frankó dolog a mazda mx5 kabrióban, ezért az autópálya építésen használt kamaz sóderszállító is legyen kabrió.
(azt elismerem, hogy komoly vonzerőt jelentene a vérpistikéknek a játék linuxon. Ebben igazat adok neked.)
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #143 üzenetére
A nagyságrend az 10. A nagyságrendek ebből következően minimum 100, ha a többes szám az kettőt jelent, és 1000, ha hármat, és így tovább.
Tehát azt kellene bizonyítanod, hogy az MS minimum 100x annyi embert foglalkoztat fejlesztéssel, mint az open source közösség.
Azért ebben a bizonyításban van kihívás
-
bambano
titán
Az, hogy valami szabványos, azon múlik, teljesíti-e a kapcsolódási felületekre (interfészekre, alkalmazás-programozási interfészekre) megadott szabályrendszert. Azt, pont azt és nem mást.
A unixok szabályrendszerét egy független szervezet gondozza és önköltségi ár környékén hozzáférhető, tehát teoretikusan lehet unix szabványnak megfelelő operációs rendszert írni.
Ugyanez nem igaz má$ termékekre, mert ott egyrészt a teljes api nem publikus (nda-t kell aláírni, hogy megnézhesd), másrészt nem igaz az, hogy egy jól működő szoftver csak publikus rendszerhívásokat használ, hanem néha beleturkálnak a rendszer legmélyébe is. Másrészt olyan gyorsan változik az egész, hogy nem triviális megfelelő anyagi erőforrások nélkül (értsd: nagy csapat programozó) követni.
Az már csak hab a tortán, hogy az egyik rendszer végletekig egyszerű, mint a faék (és hatékony), a másik meg irgalmatlan bonyolult és összetett.
Az nem teljesen igaz, hogy azért kezdtek el linuxot fejleszteni, mert nem akarták megvenni a unixot. Volt ilyen érv is, de nem unix ellen, hanem a minix ellen, de igazából Linus vett egy pc-t és meg akarta érteni, hogyan működik a 386-os proci, ezért egy assemblyben írt, több taszkos news readert akart fejleszteni rá. (hogy egy taszk kezeli a bejövő karaktereket, eyg másik a kimenő billentyű nyomásokat). Hát mostanra kicsit túlburjánzanak a feature-k abban a newsreaderben
Az szintén nem igaz, hogy egy nagy nevű játék sem készült linuxra, nekem pl. van Simcity 3000 gold editionom a Loki gamestől. Az viszont sajnos igaz, hogy ma nem üzlet linuxra játékot fejleszteni.
Azért nem érdemes írni egy oprendszert, ami úgy néz ki, mint a windows, úgy működik, mint a windows és kompatibilis, mint a windows, mert ilyen már van: a windows xp. Na jó, nem mindig kompatibilis
Én abban semmi értelmet nem látok, hogy írjanak még egyet és megint elkövessék ugyanazon hibákat. Egyébként régebben mintha lett volna ilyen projekt, csak hamvába holt, már nem emlékszem pontosan...
Megnéztem pár video-t a youtube-on, miket tudnak photoshoppal. Lassan felmerül bennem, hogy azt mondani: értek a photoshophoz és használom is, azt fogja jelenteni, hogy hazudok mint állat.
Vérpistike meg csak maradjon a windowsánál és hagyja békén a linuxosokat.
Azért nem lenne jó, hogyha minden windowsos cuccot átpakolnának linuxra, mert könnyen meglehet, hogy ezen cél érdekében olyan változtatásokat kellene csinálni a mostani linuxokon, amitől a mostani felhasználás céljaira alkalmatlanná válna. Így azon emberek igényei miatt, akiknek jelenleg windowsuk van és az meg is felel nekik, tönkre lenne téve azon emberek igénye, akiknek jelenleg csak a linux felel meg. Pl. ha a játékok sebessége miatt beleintegrálnák a grafikus motort a rendszermagba és ettől instabillá válna az egész, akkor komolyan hisztizni kezdenék.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #107 üzenetére
Nyugodtan eldöntheted, neked melyik a jobb, csak ne nézz ennyire bambán, hogy másnak meg nem az.
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #99 üzenetére
Mert van más út is, mint az egy microsoft út.
Hagy ne kezdjem el sorolni, mi mindenre nem jó például a word, stb. Volt már annyi win-lin flame, hagyjuk.
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #97 üzenetére
Számomra nem elsősorban a görgetéssel és a stílussal van baj, bár azzal is, hanem azzal, hogy én másképpen akarom használni a számítógépemet, nem úgy, ahogy Bill kitalálta.
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #93 üzenetére
Hozzád képest moonman az ország legnagyobb linux fanja...
Azon is vitatkozhatnánk, hogy stabilabb-e vagy kevesebb erőforrást igényel-e, de a lényeg nem ez. A lényeg az, hogy linuxon teljesen más szemléletű programok vannak, mint xp-n és ez vagy tetszik valakinek, vagy nem. Én személy szerint sikítófrászt kapok mindenféle egeres klikkelős marhaságtól. Más meg játszani szeret, ő meg a linuxot nem tudja emiatt használni.
Egyébként ha mutatsz pl. otthoni netmegosztó routert vistával, akkor el lehet majd gondolkodni ezen a kevesebb erőforráson.
-
bambano
titán
mostanában azzal szmötyiznek, hogy ugyanaz a motor dízel és benzines elven is működhessen. bizonyos helyzetekben gyújtással, benzinesként, más helyzetekben öngyulladással, dízelként. van előrehaladás, de tudtommal messze még a vége.
ha ez meglesz, akkor szerintem mehet gázolajjal és benzinnel is ugyanaz az autó, bár értelme marginális lesz akkorra
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #58 üzenetére
talán azért, mert nem is akarják.
Akik meg akarják, kisebbségben vannak és emiatt nem kapnak annyi támogatást hozzá.A kérdés nem az, miért nem akarják kompatibilissé tenni, hanem az, mi a rossebnek akarnák?
-
bambano
titán
úgy érted, azt a pda-t nem lehet win nélkül kapni. mert másfajtát igen.
Egyébként egy 400 ruppós masinát gps-es, wifis, csilivili pda-val összehasonlítani szerinten nem ér, mert 400 ruppó az nincs 80 rongy, egy asus p535 meg jócskán 100 fölött van és szerintem egy ipari hulladék. Más pda-t nem ismerek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Trollok komolyan
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Autós topik
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest