- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Így van, miniITX alaplap VIA Eden 533Mhz -es procial, VIA Apollo PLE133 mas chipsettel, Realtek hálózati vezérlővel, integrált hanggal, és 128MB SDRAM-mal. Háttértárként pedig egy 32MB os Disc-on-Chip és egy 256MB os Compact Flash kártya szolgál (totál passzív és hangtalan). Szóval igen, nem egy tipikus célprocesszoros gép, bár eredetileg is Linux volt rajta és én is azt akartam rá, sőt még mindig tervbe is van véve ha lesz rá elég rászánható időm, de Linux-on sajnos zöldfülű vagyok, bármennyire is értek hozzá egy kevéskét. Így egyenlőre az Embedded nyert.
-
DarkByte
addikt
Az igen.. Vista Embedded
Arra leszek kíváncsi majd hogy Windows 7-ből is csinálnak-e ilyen Embedded változatot, mert az még modulárisabb lesz ha jól tudom. Bár nem tudom ez a Vista Embedded mit tudhat, eddig csak XPe-vel találkoztam.
Egyébként az XP-s felbontás kezeléssel egyetértek, virtuális géppel tényleg hihetetlen felbontásokat lehet összehozni.
A "képernyő felbontása nem megfelelő" buborék pedig gondolom valamilyen registry beállítással tiltható.
-
DarkByte
addikt
Az új változatban nagyobb a kijelző fizikai mérete ha jól látom. Talán a felbontás is felszökik 1024x640 -re? (nem olvastam mostanság róla így kéretik nem lenézni tudatlanságomért)
Egyébként egyéni XP simán készülhet hozzá, mondjuk XP Embedded-ből (ahogyan moonman is említette). Az Embedded tervezett életútját nem ismerem, de gyanítom hogy tovább fog kapni support -ot mint a "sima" XP. Ilyen indítópultot is simán össze tudnak heggeszteni. Nem látom a problémát, a cikk szerint marad mindkét verzió, az emberek azt veszik meg, amelyik nekik szimpatikus. Gyanítom hogy egyébként is jópár jelenlegi tulajdonos fogta és rakott rá valahogyan win-t. Megjegyzem, semmi bajom a linux-al, annak is megvan a helye és a célközönsége. Bár én is megpróbálkoznák egy win-el rajta, ha lenne.
Ezek a fránya megszokások..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged