- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
fordfairlane #271 üzenetére
postok között:
"So is Steve Ballmer a WHQL-certified driver? I've always thought he was a little unstable and might crash." -
doc
nagyúr
[off]
kollegám Qrva okos windowsos csodafonja fagyott már párszor, csak azért nem vágta földhöz mérgében mert sajnálta volna a drága cuccot
ilyen esetben szerinted mi a hiba? a szar dzsunka okostelefon vagy a szar 3rd party driverek?amúgy dzsunka hardver meg szarul megírt 3rd party driver ugyanúgy lehet Linux/BSD/stb alatt is...
[/off]de érdekes lenne tapasztalatokat gyűjteni ugyanannak az eee pc-nek a windowsos és linuxos változatával, tényleg kíváncsi vagyok...
hé, eee tulajok, nincs kedvetek mondjuk 1-2 hetes "tartóstesztet" csinálni, minkét OS-sel?
(természetesen xp-nél csak teljesen legális, megvásárolt verzió jöhet szóba, ugye, no warez)
-
doc
nagyúr
hétvégén az én gépem is fagyott. meg is lepődtem rajta, utoljára akkor csinált ilyet, mikor tavaly ilyenkor elfüstölt a tápom
aztán kiderült hogy a videokártya csúszott ki a slotból, biztos meglöktem mikor vettem ki a ramot a gépből. visszanyomkodtam, azóta megy rendesen -
doc
nagyúr
válasz
John Fowler #258 üzenetére
a kérdés az, hogy aki megveszi, mire akarja használni
internetezni, levelezni, stb. messze a legjobb választás a rajta levő, már testre/gépre/feladatra szabott Linux disztrib, hiszen azt direkt úgy alakították, hogy a lehető legjobban és legegyszerűbben ki tudja használni a user a gépben levő lehetőségeket, csak azért felesleges rá xp-t tenni hogy windows legyen rajta... -
doc
nagyúr
Linux alatt sem igazán KELL, de rengeteget könnyít az ember életén, sokkal egyszerűbb mint a kattintgatósdi
én pl. Windows alatt is használom, pl. sokkal gyorsabb egy ipconfig /all parancsot kiadni, mint a start->beállítások->vezérlőpult->hálózati kapcsolatok->helyi hálózat->tulajdonságok->tcp/ip->tulajdonságok->speciális->wins útvonalat végigkattintgatni
vagy említhetném a hálózati meghajtók mountolását, stb
sőt, van olyan dolog amit windowsban sem tudok parancssor nélkül megoldani, pl. kilépés nélkül rendszergazdai jogokkal futtatni egy hálózati megosztáson levő programot -
doc
nagyúr
azért az nem igaz, hogy a Linux nem alkalmas játékra
jópár játék létezik rá, köztük akad kereskedelmi is
a gond nem az, hogy nem LEHET játszani Linux alatt, hogy hogy - erős túlzással élve - nincs MIVEL...
bár ez engem különösebben nem érdekel, ha játszani akarok, leülök a PS elé, ott sosem lesz gond, hogy kevés a RAM, gyenge a proci, nem bírja a videokártya
meg árban is sokkal-sokkal olcsóbb mint pc-n játszani...MOD: bambano:
LOL, hiperkocka, ez Qrva jó -
doc
nagyúr
UT3 van Linuxra, amennyire tudom, WoW és Oblivion is megy wine-nal
a detonator driver meg nagyon nem 2-3 kattintás Windows alatt:
böngésző elindít, nvidia.com-ra felmegy, driverdownload, kártyatípus, stb, stb, stb
utána driver elindít, továbbokat nyomogat, újraindít
Ubi alatt ez talán annyi, hogy menü->zárt meghajtók kezelése->engedélyezés pipa
(lehet hogy előtte a csomagkezelővel le kell szedni az nvidia drivert, de ez is egy sima keresés lehet, passz... a notimban ati kártya van, az asztali gépen meg Slackware fut, azért az erősen más mint egy Ubi)
amúgy igazából tökmindegy hogy hány kattintás, a lényeg hogy működik -
doc
nagyúr
az ötleted másnak is eszébe jutott, úgy hívják hogy ReactOS, és még fényévekre van a használható állapottól
azzal viszont egyetértek, hogy portoljanak minél több appot Linuxra. hál'istennek a játékok között is akad jópár ami Linuxon is megy natívan, bár ezek nagy része FPS (UT-k, moha, stb)
sokan vannak úgy a kérdéssel mint te, hogy dolgozni szeretnének (amit nagyságrendekkel jobban lehet Linux, mint Windows alatt - saját tapasztalatból tudom, mert mindkettővel éveket töltöttem) de X programhoz ragaszkodnak
ilyen esetben ha lenne Linuxos verzió, jó eséllyel legalább kipróbálnád, nem mondanád hogy "jó lenne de nem tudnék dolgozni alatta mert nem fut az XY"amúgy az nvidia driver telepítése emlékeim szerint kb. három kattintás Ubuntu alatt, sokkal egyszerűbb mint Windowson
MOD: amúgy az a legjobb, ha az ember csóró, mint én
így pl. eleve kiesett a 3DS Max, a PhotoShop, mivel iszonyat drágák, nincs félmillám-egymillám csak a szoftverekre. helyette használok Blendert és Gimpet, ezek ingyen vannak, és jók is, arról nem beszélve hogy gyakorlatilag mindenféle platformra léteznek, Windowstól a Linuxon és OSX-en át az IRIX-ig, szóval ha netán OS-t/architektúrát akarok váltani, nem lesz visszatartó erő a szoftverhez kötöttség -
doc
nagyúr
amúgy visszatérve az EEE PC-hez, érdekelne hogy ki milyen célra használja/ná a kicsikét
így elsőre ami eszembe jut, az pl. órán jegyzetelés (persze itt sem lehet bármire jó, elég érdekes lenne ezzel mondjuk egy geometria órát lefirkálgatni)
esetleg prezentációhoz az exkluzív megjelenése miatt lehet jó választás, csak vigyázni kell, nehogy túl kevés legyen a gép az anyaghoz... -
doc
nagyúr
office-vitába (főleg itt) ne kezdjünk
a ps-gimphez meg nem sokat tudnék hozzászólni, ps-t utoljára talán az 5.0 körül láttam, aztán leszoktam a warezról, bár a gimpben is nagyon tompika vagyok, csak a legalapabb dolgokat használom
de ha már flame kell, vannak ötleteim, főleg az adott vonalon (fizetős <-> ingyenes) haladva, pl. Blender vs 3DS Max vs Maya, stb, flame rulla -
doc
nagyúr
szerintem inkább megszokás kérdése
anyám pl. most jár egy számtech-tanfolyásra (közalmazottként ingyen megy)
aztán hazajött, és próbálta megcsinálni OpenOffice-on az MSOffice-os dolgokat, aztán panaszkodott hogy milyen szar az OpenOffice, mert ez sincs benne, meg azt sem tudja (pl. az oldalformátumot itt "meglepő módon" a formátum menüben kell beállítani, ellentétben az msoffice-szal, ugye...)
miután megmutattam neki hogy ugyanazok itt is megvannak, csak esetleg máshol, meg máshogy hívják, örömmel nekiesett, pont hétvégén kreált egy egész mutatós prezentációt OO-ban.
de ha én nem mutatom meg neki a dolgokat, meg nem verem a fejébe hogy "jobbklikk, jobbklikk, jobbklikk" akkor most mesélné mindenkinek hogy milyen szar az OO, mert semmit nem tud a wordhöz meg powerpointhoz képest... -
doc
nagyúr
kikérem magamnak, a sünit én linkeltem
amúgy 8GB-nyi helyen már csak azért sem hiszem, hogy működne a dolog, mert ha megindul a temp-file-ok osztódása, pillanatok alatt elfogyna a hely, amivel f@szányosan ki is nyírná magát a kicsike
persze nem valószínű hogy vista kerül rá, szóval egyelőre csak akademikus jellegű a vita... -
doc
nagyúr
inkább úgy fogalmaznék, hogy adott feladatra w32-es programot könnyebb találni mint linuxost/osxest, illetve hogy ugyanarra a feladatra könnyebb kényelmesen használható w32-es programot találni, mint linuxost/osxest
megoldás gyakorlatilag mindenre van mindkét oldalon
egyértelműen a w32 mellett szól az előbb említett "könnyebben megtalálom-hatás", illetve az hogy a szomszéd józsika talán tud is ajánlani adott célra programot, mert azt ő már használja/ismeri
a linux mellett szól, hogy a programok túlnyomó része ingyenes, gyakran léteznek w32-es programok ingyenes alternatívái Linuxon, bár ezek többnyire vagy w32-is elkészülnek, vagy idővel portolják (pl. gimp, stb)
hozzáteszem, kb. 6 éves linuxos pályafutásom alatt az egyetlen dolog, amiért a párom wines gépe elé kellett odaülnöm, az az egzotikusabb cd-image-et (pl. alcohol-féle mds) kiírása volt
ami a témát illeti:
én nagyon jó ötletnek tartom ezt a kütyüt, tetszik, a párom pl. imádná már csak azért is mert pici
viszont magamnak nem kéne, egyszerűen nem tudnám mire használni
ami viszont nagyon tetszik benne, hogy rá lehet kötni külső monitort/billentyűzetet, így a használhatósággal már nincs gond, némi külső háttértárral már egész kényelmes lehet, ha meg éppen vinni kell valahova, csak két madzag lehúz és hajrá
szóval nekem tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged