- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
Egy fölállt linux rendszer nagyon jó tud lenni. De például nekem az istennek sem sikerül egy javás chat felületet a slax alá feltennem... wine alatt meg össze-vissza csinál mindent a wines kliens...
De egyébként a kész linux sokkal jobb egy winnél, pl. a sebessége egyenesen lenyűgöző. -
Stalker-2572
veterán
Miért kéne a téma szakavatott hozzáértőjének lennem, ahhoz, hogy eldöntsem nekem melyik a jobb
PC-t főleg mediára, netezésre és néha játékra használom. Utóbbinak mivel kritériumkövetelmény a win nem sokat vesződtem Linuxal. Vista stabilitásával amúgy is meg vagyok elégedve és az egyszerű kezelhetőséggel is.
ps.: nem is mondtam, hogy xar
ps2.: ha menne minden Linuxon akkor nyílván az lenne a logikus minilaptopba (ami PC-t imitál!!)
-
bambano
titán
mostanában azzal szmötyiznek, hogy ugyanaz a motor dízel és benzines elven is működhessen. bizonyos helyzetekben gyújtással, benzinesként, más helyzetekben öngyulladással, dízelként. van előrehaladás, de tudtommal messze még a vége.
ha ez meglesz, akkor szerintem mehet gázolajjal és benzinnel is ugyanaz az autó, bár értelme marginális lesz akkorra
-
bambano
titán
úgy érted, azt a pda-t nem lehet win nélkül kapni. mert másfajtát igen.
Egyébként egy 400 ruppós masinát gps-es, wifis, csilivili pda-val összehasonlítani szerinten nem ér, mert 400 ruppó az nincs 80 rongy, egy asus p535 meg jócskán 100 fölött van és szerintem egy ipari hulladék. Más pda-t nem ismerek
-
FTeR
addikt
(#59)
azt írtam gyakorlatilag. az általad említett program belefér az elméleti hibahatárba. kétlem, h win-en nincs akár még jobb cucc is, főleg ha nem abszolút kizár ok a kereskedelmiség nem ingyen. (max akkor állnék neki keresni ilyet, ha valóban szükséged lenne rá.)én egyébként nem lepődnék meg, ha egy felmérés arra az eredményre jutna, h winre több ingyenes app van, mint linuxra. ha másért nem, azért mert a nagyobb ingyenes appokat portolják, mivel linux nem biztosít elég teret nekik (firefox sem linuxon érte el a jelenlegi piaci részesedését). arról nem is beszélve, h valszeg nagyságrendekkel több wines app van, mint mac+linux együttvéve.
fontos kitétel volt még az egyenlő értékűség. pl a gimp nem áll így pl a ps-el. ugyanúgy, mint ahogy az OOo sem áll így az mso-val.
pár hete olvastam egy mac-es blogot, ahol arról volt szó, h nagy mac fan létére xp-re váltott, mert 3D appok terén össze se lehet hasonlítani a két platformot (a kommentekben több maces arc* is egyet értett vele). ezt értettem egész területek alatt.*olyanok is akik ismertebbek a grafikus community kapcsán
ha kicsit képben lennél, akkor tudnád, h az az ms álláspontja amit mondtam neked. ms nem úgy érti recommendidet, mint ahogy más sw gyártok, ugyanúgy, ahogy AMD nem ugyanúgy érti az Mhz-t mint az Intet (meg más), mert a laikus felhasználó számára a pontos adat félrevezető lenne.a vita egy asztali gép kapcsán ment. vistában több gigányi cucc van, ami egy ilyen korlátozott gépben, mint az eee, semmi haszna. ez persze nem jelenti azt, h asus ezt figyelembe is veszi, de gondolom nem csak a skint cserélték rajta.
//
btw, vistában alapból van ilyen indítóképernyő, "Welcome Center" néven. A vendor azt tesz bele amit akar. nem mintha egy ilyen startup app vmi eget rengető dolog lenne... -
moonman
titán
"az ms mindent megtesz azért, hogy a legtöbb eszköze csak a winnel legyen kompatibilis, mással szóba se álljon"
talán ezért is van szinte minden hardvertermékén ott a Mac-es matrica a többi mellett... a szoftverek pedig ezért nyíltforrásúak az utóbbi időben.
amúgy ki mondta neked, hogy váltanod kéne? nyilván nem te vagy a Wines eee célközönsége.
"mit tud az eee, amit egy pda nem?"
bár nem tudom, minek összehasonlítani a PDA-kkal, de ha nagyon rá akarjuk erőltetni:
PDA-nak is van billentyűzete
kijelző kisebb, igaz
netezni lehet, igaz megkötésekkel
van rajta USB
1 kg helyett 10 deka, zsebben elfér, két-három napig tudod egy töltéssel használni, tudsz vele telefonálni is. de szerintem más a céljuk. -
FTeR
addikt
"hogy nem mennek a wines progik linuxon? na és akkor mi van? win alatt mennek a linuxosok, vagy a mac alá írt cuccok?"
azon programok listája, ami van linuxra vagy mac-re és nincs portolva winre (vagy legalább egy egyenlő értékű alternatíva), gyakorlatilag üres.
ez fordítva már egyáltalán nem mondható el. egész területek maradnak ki. ráadásul winen sokkal több az alternatíva egy adott feladatra.szerk: félreértés ne essék. azt használsz ami jól esik. nem ezt vitatom.
-
Stalker-2572
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged