- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
egy szóval nem mondtam, hogy összeomlik... azt mondtam, hogy újratelepítem....
-mert lassú
-mert úgy érzem, hogy lassú
-mert valami olyan baja van, ami zavar, és máshogy nem tudom megoldani
-vagy még 1000 más okból...
de soha nem omlott még össze, bootképtelenre a Windowsom...de tényleg hagyjuk ezt
-
nyugalom, egyelőre én lettem lelúzerezve, engem viszont abszolút hidegen hagy, joga van azt gondolni rólam amit akar... én is gondolok róla egyet s mást...
de nem lesznek emiatt álmatlan éjszakáim...szakmailag elismerem moonmant, mert nem hülye, ért ahhoz amit csinál, és ha ő épen és egészségesen életben tud tartani egy Windows-t sok hónapon át, akkor tényleg én vagyok a lúzer, mert én meg nem...
az, hogy a stílusa kissé tapintatlan.... hát Istenem... ez van...
úgyhogy kéretik nem piszkálni moonmant...
véleményt nyilvánított, meghallgattuk, ennyi...OFF off
de azért se rakom most sokáig újra a Windows-t
-
kösz
nem mondtam, hogy a Windows nem felel meg, mert kicsit feljebb írtam, hogy ez számomra ez a legjobb... csak most írtam, hogy azért közel sem tökéletes
különben az OS X tökéletesen megfelel... csak PC-re nehéz ráhúzni
-
válasz
(Kolombusz) #189 üzenetére
jó, én is tudok rá vigyázni, mert a saját gépemen 4 hónapja van fenn az a windows ami fenn van (azt is azért raktam teljesen újra, mert eladtam a vinyót a win alól) és egyetlen vírus, vagy féreg sincs rajta, kb másfél perc alatt indul (plusz az MSN miatt még fél perc semmittevés)... de egy átlaguser gépe (mint apáméké) tele van férgekkel meg minden szutyokkal két hét után, meg minden baja van...
-
-
ezt a MAC topikot ismerem, én is próbáltam már összehozni, a régi konfiggal sikerült is, de azon nagyon lassú volt (Pentium D 805, 1G RAM), most majd az E2140 VMware-ben szépen viszi virtualizálva a Tigert, ha lesz egy szabad partícióm megint megpróbálkozok normál telepítéssel
Vladi:
-
nekem pl volt grafikus felületem, csak rosszul vagyok az 1024x768@60Hz-től, és mást meg nem engedett azért próbáltam meg a drivert...
ha Linuxon van parancssorod, akkor mindened van - na nehogymár gépelgetnem kelljen, meg parancsokat tudnom... én mezei felhasználóként kattintgatni szeretek...
-
-
Azért nem érdemes írni egy oprendszert, ami úgy néz ki, mint a windows, úgy működik, mint a windows és kompatibilis, mint a windows, mert ilyen már van: a windows xp - igen, de épp az volna a lényeg, hogy ne a winxp legyen az, hanem egy Open Source, Micro$oft független rendszer.
Vérpistike meg csak maradjon a windowsánál és hagyja békén a linuxosokat. - olvasd el mégegyszer az ide vonatkozó bekezdésem....
ha a játékok sebessége miatt beleintegrálnák a grafikus motort a rendszermagba és ettől instabillá válna az egész, akkor komolyan hisztizni kezdenék. - akkor oldják meg úgy, hogy jó legyen... de azt neked is el kell ismerned, hogy komoly vonzerőt jelentenének ha az igazán nagynevű játékok (Crysis, UT3, Oblivion, WoW) elérhetőek lennének Linuxon... mert így sosem lesz megfelelő a Linux a játékosoknak, akik azért a PC felhasználók elég jelentős táborát teszik ki...
doc: akkor vagy én vagyok ügyetlen vagy nem értettem meg valamit... mire sikerült volna feltelepítenem, mindig vmi kernelt hiányolt... vagy kernelt kellett volna fordítani... vagy valami ilyesmi...
windows alatt a Detonator telepítése ha jól emlékszem szintén 2-3 "Tovább"-ból és egy újraindításból áll -
én igazából egy dolgot nem értek:
a kilencvenes évek elején épp azért kezdtek a GNU/Linux fejlesztésébe, mert nem akarták pénzért megvenni a Unix rendszert (és mert az otthoni PC-kre nem is nagyon volt Unix), így hát írtak egy op.rendszert a nulláról, ami úgy néz ki, mint a Unix, úgy működik, mint a Unix, úgy kell használni, mint a Unixot, és ha jól tudom kompatibilis is a Unix-szal...
ha húsz éve ezt meg tudták csinálni, akkor most miért nem lehet írni egy open source op.rendszert, ami mi úgy néz ki, mint a Windows, úgy működik, mint a Windows, úgy kell használni, mint a Windowst, és kompatibilis is a Windows-zal.
mert ez még mindig egyszerűbb volna, mint milliónyi Windows szoftvert Linux-ra portolnimert nekem pl nagyon nem akaródzik átállni a Linux-ra, mert egyrészt lehet, h nagyon
stabil, mert faxa, ha egyszer működik, de viszonylag alacsonyszintű hozzáértéssel lehetetlen normális működésre bírni... (nekem legalábbis 10 éves Windows-os múlt után, éppen négyszer sikerült boot-képtelen állapotra hoznom először az Ubuntu-t, majd a Debian-t, mire feladtam, pedig csak nVIDIA drivert próbáltam telepíteni)ezen kívül egyetlen nagy nevű játék sem készült Linuxra (na jó, Quake 3 van, de az már picit öreg, ahhoz hogy húzóerő legyen), szinte egyáltalán nincs támogatottsága a játékoknak Linuxos körökben (vagy ha van is, akkor az nem túl feltűnő).
és ha tegyük fel, hogy komoly 3D grafikus vagyok, akkor hiába mondják nekem, hogy mindenféle szoftvernek van Linuxra megfelelője, amivel ugyanúgy lehet dolgozni, ha egyszer nincs Photoshop, amihez már komolyan értek is, akkor nem vagyok kisegítve a GIMP-el, ha nincs 3ds max, amivel eddig dolgoztam, akkor hidegen hagy a Maya, vagy a Blender, és ha ezekhez nincs VRay renderer-plugin, amit már megfelelően ismerek, akkor mehet a francba az egész Linux, mert számomra használhatatlan... és ez csak egy kiragadott példa volt, hogy miért is nem terjed megfelelően a Linux...
Vladi: "a Linux nem játékszer" - viszont nagyon komoly húzóerő lenne, és akkor nem úgy kezdődne a Linux-al megvásárolt gép élete, hogy XP CD a meghajtóba...
és akkor vérpistike is ezt terjesztené a haveri körben, és nem a tört Windows-okat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest