- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombre85
tag
válasz
Viper26 #1297 üzenetére
Az én e-bay-es tokom (MOFI) időnként muszáj vagyok levenni, mert bármennyire is vékony, nem olyan karcsú tőle a telefon. Becsukott állapotban gerjed rá a szenzor (szükségtelen kézműveletek megakadályozása), és a szélein behajlott a borítás. Nem tudom, mivel lehet belül tisztítani, mert ilyen velúr vagy bársony tapintású, de ugye van benne egy acéllap, amit nem akarok, hogy rohadni kezdjen. Ezt leszámítva nagyon szépen illeszkedik, csak a vastagsága miatt az oldalsó gombjait nehezebb benyomni. Illetve jó lenne, ha lenne egy kivágás az értesítő lednek is, hogy ne kelljen állandóan nyitogatni. Lehet, hogy majd fúrok rá egyet (casemod
)
-
Viper26
nagyúr
Zenehallgatás közben nálam eléggé halk a teló, eddig ilyen gondom nem volt (Poweramp).
Ki / milyen tokot használ?
-
kántor87
csendes tag
Helló!
Felvettem az alsóörsi HD találkozó motoros felvonulását. Sajnos eléggé recsegősen vette fel a hangot, a szélzaj is magas volt. A videó 35 percesre sikerült( FHd felbontás, 5.05 Gb. lett), úgyhogy nincs a 29 p. 59 mp.-es korlát.Még egy észrevétel, ha fúj a szél jól kapaszkodjatok bele, a nagy felület miatt jól bele tud kapni a szél.
A videó elkészülte alatt 25%-ot merült az akksi. -
Laox
aktív tag
Sziasztok! Videófelvétel közben milyen a mikrofonja? Pl. ha szórakozóhelyen készít az ember videót, a zene rendkívül hangos, bírja a mikrofon, vagy elkezd recsegni? Sajnos nem sok telefon van, ami nem recseg hangos zajnál vagy zenénél.
-
zermi
aktív tag
válasz
thomasvold #1283 üzenetére
Százalékos kijelzés: Beállítások -> Értesítési központ -> Speciális beállítások -> Akkumlátor kijelző megjelenítése
Vezérlő gomb rezgés: Beállítások -> Csengőhangok és hangerő -> Egyéb hangok -> Érintéskor rezegjen -
AtHoS
nagyúr
válasz
thomasvold #1283 üzenetére
Akksi kijelzés állítható, grafikus és %-os kijelzést lehet választani
-
thomasvold
őstag
Százalékos akksi kijelzés nem megy neki? A vezérlőgombokról hogy tudom levenni a rezgést? Köszönöm.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
attszil #1276 üzenetére
Nálam szólt hogy kapcsoljam be a Hely cuccot, mivel azzal automatán határozza meg a tartózkodási helyet. No persze nem tettem eleget a kívánságának
Egyébként mikor hozzá akarsz adni új helyet, akkor megjelenik egy Jelenlegi város gomb. Ha arra rányomsz és nincs bekapcsolva a Hely, akkor bedob beállításokba, ahol a be tudod kapcsolni
-
darksys
csendes tag
Akinek még 4.4.2 Kitkat van, annak a dupla koppos feloldással a kijelző szélén is érzékeli a koppintásokat, vagy csak kicsit beljebb a közepe felé? A lezárással semmi gond, a szélén is megy, de a feloldás nem.
-
DaSnake
csendes tag
válasz
attszil #1275 üzenetére
Igen, tulajdonképpen emiatt kicsit örülök is a hangszóró hibának, mert eléggé bosszantott a dolog. Lehet pont ott fogta a gondos kínai kéz amikor feketére fújták az üveget
Viber problémája senkinek sincsen? Valahogy meg lehet neki adni hogy melyik mikrofont használja a beszélgetés során?
-
attszil
tag
Még azt kérdezném, nektek a lenovo időjárás megjeleníti a helyet ahol épp vagytok, nekem most nem de úgy emlékszem, hogy volt mikor azt írta ahol voltam?
-
thomasvold
őstag
Kézhez kaptam én is a telefont. Az első benyomások róla elég jók. Néztem a vezérlőgombok bevilágítását, nekem olyan nincs, legalábbis én nem látom. SIM tálca és a gombok nem lötyögnek. Olvastam, hogy valakinek ez volt a gond. Ami viszont zavaró, hogy a rezgés benne tyúkfing. Olyan,mintha légy zümmögne egy betonkeverőben, meg sem mozgatja egyáltalán a telefont,nemhogy érezzem majd, ha csörög. Ja és hogyan lehet kikapcsolni bekapcsoláskor és újraindításkor a Lenovo feliratnál jelentkező zenének nem nevezhető rohadt hangos zajt? Szoftveresen majd nézem azokat a hibákat, amik nektek is előjöttek.
-
AtHoS
nagyúr
Átraktam TC-vel az mp3 fájlt a Ringtone mappából a Music mappába, majd újraindítottam a telefont.
Ekkor eltűnt a választható listából, de ugye van a További csengőhangok menü, ahol viszont egyből kínálta, több más dallammal egyetemben. Itt kijelölve és le OK-zva, már az mp3-mal csörögött, mikor próbából felhívtam magam vezetékesről.Fene se érti, hogy is van ez
-
zermi
aktív tag
Lenovi UI témák: [link]
- Letöltöd, bemásolod a belső tárhelyre a letöltött téma zip-et.
- Importálása: Témaközpont -> Menü -> Téma erőforrásfájl importálása -> Téma -> Kiválasztod az importálandó témát.
A már importált témákat a következő importáláskor már nem mutatja. -
AtHoS
nagyúr
Viszont akkor csak nem hallucinálok arról, hogy pénteken még rendben csörgött az mp3-mal
Akkor nálam még valami nem OK, mert csak beállítottam és nemrég volt is egy hívásom, amikor ismét a prüntyögéssel jelzett, pedig újra is indítottam a telót az mp3 beállítását követően.
Viper26
Nálam nem lötyög a pirosas keret és szép egyenletesen van a lencse körül. Fóliát nem vettem észre a lencsén, bár hajszál vékony még lehet, de inkább nem kapargatom
-
Viper26
nagyúr
Nálam ez a piros keret a kamera körül nincs teljesen párhuzamosan a hátlappal, sőt kicsit mozog is..ez másnál is ilyen?
Egyébként a kamerán alapból volt fólia, vagy inkább ne kapargassam?
-
DaSnake
csendes tag
Sziasztok!
Immár 3 hete én is tulajdonosa vagyok egy Z2 Pronak. Egész pontosan a másodiknak sajnos, mivel az elsőnek elpukkant a hangszórója. Bekapcsoltam a zsebmódot és vezetés közben sajnos nem tudtam elég gyorsan kivenni a zsebemből.
Olyan hangerővel csörgött, hogy torzított a hangszórója és ezt megsínylette.
Most fogom csak visszaküldeni garanciába, megvártam hogy megérkezzen a másik és átköltözzek bele. Miként érdemes legegyszerűbben gyárira visszaállítani? Rootoltam és recoveryt is cseréltem. ROW - S139 van rajta.Néhány dologtól eltekintve nagyon megkedveltem. Azért is maradtam ennél a típusnál. Természetesen az ár érték aránya is döntő! Amit hiányolok belőle az csak az infra port. Néha jó lenne, de eddig is megvoltam nélküle.
Ami hibák nálam előjöttek:
- 1. készüléknél a hangszóró probléma
- 1. készüléknél (mint másnál is) a menü gomb alatt átvilágított a háttérvilágítás a 2. készüléknél szerencsére ez nem jelentkezett
- viber mindkét készüléknél a kamera melletti mikrofont használja és emiatt alig hallanak, valakinek ötlete a megoldásra?Én a Vibe UI-n lecseréltem a launchert, feltettem a kedvenc billentyűzetem és így tökéletesen használható.
Nagy pozitívum, hogy van benne egykezes mikroképernyő, mert így vezetés közben is teljesen használható,Most érkezett meg hozzá a tokom is, teljesen kultúrált, de talán a lednél és a hangszórónál ki lehetne vágva
Íme -
AtHoS
nagyúr
Beállításkor nálam is rendesen szól, de ha hívás érkezik, akkor nem ezt szólaltatja meg, hanem valami prüntyi 1 másodperc hosszúságú hangot. Szóval lényegében azt kellene megnézni, hogy beérkező hívásnál ezt kezdi-e el játszani vagy valami egészen mást.
Az mondjuk érdekes lehet, ha ezt kezdi el játszani, akkor nálam miért nem?
Mondjuk visszaállítást követően csak éjszaka volt kikapcsolva-bekapcsolva a telefon és azóta nem néztem meg, de majd ha hazaértem beállítom ismét és rálesek, hátha valami ilyen hülyeség miatt szórakozik, vagy nem tudom... -
AtHoS
nagyúr
Köszi az infót
látom nagyon le vagyok maradva ezen a területen
Ha jobban belegondolok, akkor a használt szoftverek kézre állósága, használati kényelmessége igen döntő befolyással bír. Eddig ezek szerint szerencsém volt és a telóval kapott alap szoftverek pont meg is feleltek számomra. Ennél a Lenovo-nál pedig kiütköznek a jól megszokott dolgok hiánya az alapszoftvereknél
Egyéb iránt megoldottam talán véglegesen a telefonok közötti költözéses problémákat, így az sms-ek is visszakerültek a telefonra. Megvettem a MyBackupPro progit, amivel minden szirszart át lehet pakolni egyik telefonról a másikra (Titanium Backup-ot vettem meg először, de az semmit sem hajlandó csinálni root nélkül, így vissza is kértem az árát)
A MyBackupPro és AirDroid kettőssel szerintem simán megoldható minden, amire jelenleg szükségem van/lehet mentegetés, pakolgatás ügyben
A linkelt mp3-al nem nézte meg valaki mit művel a telefonja, ha beállítja csengőhangnak? Kiválasztásánál szépen játssza, de elmentést követően bejövő hívásnál már csak érdekes prüntyögéssel jelez az mp3 lejátszása helyett. Megnézem majd visszabutítva 128 kbps-re, hátha méretbeli gondjai vannak, mert nem kicsi a fájl. Bár a Razr simán megette, szóval nem tudom miért kínlódik vele
Ma reggel - a gyári visszaállítást követően - szépen ébresztett kikapcsolt állapotból a megfelelő időben. Mivel a visszaállítást követően nem tudtam komolyabban foglalkozni a telóval nem kapcsoltam ki a bekapcsoláskori hangjelzést, így már arra felébredtem, emiatt szépen végig tudtam nézni a képernyőműveleteket az ébresztésig.
Szépen tette a dolgát, ahogy azt elvárja az ember -
Viper26
nagyúr
Azért az "vicces" mondjuk, hogy RR3 játék közben egyszerűen kilép, a fele ilyen erős tab (LG G Pad 8.0) meg simán viszi..
-
Ombre85
tag
válasz
thomasvold #1258 üzenetére
Nem függő. Karácsony körül szállta meg a Voda a MM-t, hogy ha az ott vásárolt telefonodhoz kötsz egy új előfizetést náluk, akkor engednek a telefon árából 30K-t. Mivel egyébként is új előfizut akartam, simán jól jött.
Tök mindegy, milyen telefont veszel az MM-től, ők adnak rá egy előfizetésért cserébe kedvezményt. Igaz, alá kell írni 2 évet.Sok sikert a tiedhez!
-
thomasvold
őstag
válasz
Ombre85 #1257 üzenetére
Akkor az valószínűleg valakinek a használt telefonja lehetett, mert szerintem ilyen kaliberű telefonokat nem árulnak szolgáltatói előfizetéssel az MM-ben, de cáfolj meg ha tévedek, nem tudom ezt, csak gondolom. Általában kártyafüggetlen telefonokat árulnak ott, de lehet venni külön előfizetést is hozzá, ha jól tudom. Annyiért tényleg kihagyhatatlan ajánlat volt
1-2 órán belül már én is kézhez kapom, remélem minden rendben lesz vele
-
Ombre85
tag
válasz
thomasvold #1232 üzenetére
Én januárban vettem, akkor mindenhol 160 körül láttam, erre az Árkádban lévő MM-ben 105-ért jutottam hozzá. Hát az nekem bontott dobozzal is kihagyhatatlannak tűnt
Az eladó szerint rosszul volt beárazva:Persze én is jobban szeretem, ha a gyár után én vagyok az első, aki megfoghatja, így megértem, hogy zavar. Azt sem lehet tudni, ha bontva van, hogy vajon tényleg minden benne van-e és valóban nem használták, vagy csak újra el akarnak adni egy cseredarabot. Valahogy mindig ettől félek ilyenkor
-
zermi
aktív tag
Én a DW Contacts & Phone Pro tárcsázó és névjegykezelőt használom. [link]
Amit tud:
- többnyelvű (magyar is)
- legtöbb funkció elérhető egy gombnyomással vagy a menüsorból
- minden ízében testreszabható felület (sorrend, színek, témák, átlátszóság mértéke)
- gyorsugrás funkció, ablakok ahol azonnal el lehet érni minden kontaktot kijelölve nevének első betűjét
- kontakt felület teljes testreszabhatósága, sorrend, prioritás (családi név, keresztnév, becenév)
- valamennyi kapcsolatforma támogatása (Google, MS Ecxchange, lokális-DW Contacts)
- felületek váltása fülek, rendezhető, váltás akár gesztus-mozdulatokkal bármilyen felületen (nevek-előzmények-csoportok. stb...
- kapcsolatok teljes rendezhetősége (új, hozzáadás, törlés-másolás stb..)csoportok,szervezetek egyedi és többes kijelölése
- csoportos üzenetküldés lehetősége (SMS, MMS, e-mail) egyedi vagy akár többes kijelölési lehetőséggel
- kontaktok keresése bármely módszerrel (név, becenév,telefonszám, telefonszám részlete, e-mail cím, születésnap, stb
- csoportok és alcsoportok rendezése (család, üzlet, barátok)
- csengőhangok beállítása egyénekhez és csoportokhoz, szervezetekhez, egyedi vagy csoportos kijelöléssel
- kontaktokkal kapcsolatos eseményeknél értesítés (születésnap, névnap) + kínai naptár támogatás
- egyszerű üzenetküldés a kontaktok eseményei kapcsán ( pl. gratuláció születésnapra)
- ikon elhelyezése a Home képernyőn,elérendő bármely kontaktot, felületet, csoportot,pl. híváslistát
- bejövő hívásoknál beállítható többlet információk ( csoport, szervezet, címlista, kép)
- kontaktok megosztása (vCard, SMS, e-mail formátumban)
- hívásszűrő-blokkoló (nevekre, csoportokra, idő intervallumokra, stb...)
- híváselőzmények csoportosíthatósága (egyes-többes kijelölésekkel nevek, csoportok, szervezetek szerint)
- T9-keresés támogatása a tárcsázóban (testreszabható)
- tárcsázó felület teljesen variálható (méret, háttér, szín, betűk, betűnagyság szerint)
- T9-keresés támogatott a kontaktok menüpontban (testreszabható)
- ikonok a Home képernyőn a kontaktok arcképével és innen hívás, SMS, e-mail lehetőség
- gyorshívások a 0-9 gombokra pozicionálva
- legutolsó hívott-fogadott szám gyorshívása
- tárcsázó felületén is látható előzmények (kis képernyőn)
- telefonszámok szerkesztése hívás előtt
- hangtárcsázó.Launchert általában a NOVA]-át szokták ajánlani, ez jól testre szabható, témázható.
Én jelenleg a Total Launcher-t használom. Ez is jól testre szabható, témázható.
Perpillanat így néz ki:Billentyűzet nálam a SwiftKey Keyboard + Emoji, nyílgomb, szám billentyűk külön megjeleníthetőek,.
-
thomasvold
őstag
válasz
gabesz839 #1253 üzenetére
Igen, árulnak. Én is ott néztem meg és nyomkodtam. De ha onnan rendelsz, akkor nehogy megvedd 160 ezer ft-ért, mert annyiért van kitéve. Legalábbis itt nálunk a nyíregyházi MM-ben. Ha online rendeled, akkor 119 ezer ft. De javaslom az Ipon-t, ott most 113 ezer ft, én is onnan rendeltem.
-
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Érdeklődnék hogy az mm-ben árulnak ilyet. Szemügyre venném ezt a telefont
-
AtHoS
nagyúr
Demonlaci2
Értem. Azt hittem hátha nálad is hasonló problémák voltak, mint nálam, mert ilyen "hülyeségekre" eddig senki sem panaszkodott itt mint én
De ezek szerint nálad picit komolyabb volt a gond
Luissimo
Nem értem az ébresztési anomáliát én sem, mert Szerdán kaptam kézhez a telót, egyből frissítettem is 5.0.2-re minden gond nélkül. SIM-et még nem kapott, de kipróbáltam a kikapcsolt ébresztést és klappolt minden csütörtökön reggel kikapcsolt állapotból. Péntek reggelre már került bele SIM és kikapcsolt állapotból ekkor már nem ébresztett (eljutott a PIN bekéréséig, majd ott megállt). Szombat reggelre csak repülőmódban volt, amikor is minden probléma nélkül a Razr-rel szinte egyszerre szólalt meg az ébresztője. Vasárnap reggelre szintén repülőmódba volt téve és megint rendben volt az ébresztés. Hétfő reggelre kikapcsolt állapotban volt, onnan 40 perc késéssel sikerült ébresztenie. Kedd reggelre nem kapcsoltam ki, az előző napi 40 perces késéssel történő ébresztés miatt, így repülő módba tettem. Viszont ugye itt már teljesen elfelejtett ébreszteni és el is aludtam miatta
Elég érdekes, hogy pár nap alatt a tökéletestől a mulasztásig megtapasztaltam az ébresztési funkció "működését".
A névjegyes gond "csak" abból kifolyólag gond, hogy a különböző android verziók és/vagy telefon verziók más-más elrendezéssel kezelik a névjegyeket. Ez a teló pl. 5 mezőt különböztet meg (név előtag, utónév, középső név, családnév, név utótagja). Na most a régi telókon nem igazán volt ilyen kezelés és némely névjegynél nem a pontos név van eltárolva (pl. Molnár Balázs ph Luissimo), ahol pl. a ph Luissimo a családnévhez volt téve, így a ph-s arcok egy csokorban voltak. De egyébként egy egyszerű esetben utónév: Laci; családnév: szabó családnévvel rendezve a névjegyeknél szépen az SZ betűnél fog szerepelni, míg bejövő hívásnál azt írja: Laci, Szabó
Ez nem hülyeség szerinted? Ha megfordítottam a csoportosítást, akkor a bejövő hívást is megfordíthatná vagy lenne lehetőség valahol ott is kézzel megfordítani. Van? Sajna nem találtam, bár ez nem létprobléma ugye, mivel ezzel lehet együtt élni illetőleg az utónév helyére mehet a vezetéknév és a családnév helyére a keresztnév és a névjegyeknél be kell állítani az utónév alapján való rendezést. Na most a ph-s névjegyeket kézzel szépen át kell szerkeszteni, hogy megfelelően legyenek
Az Sms Backup+ progit meglesem, mert beszívtam a moborobos backupot, ugyanis az sms-eket pont nem tudta visszarakni
Mondjuk a GG felhő már nem hangzik olyan szépen, ha lehetséges az ilyen kerülőutakat azért kihagynám
Az AirDroid szimpatikusnak tűnik, ugyanis nem akar több lenni, mint ami, míg a moboszar elég agresszíven erőlteti a hülyeségét, amire nincs is szükségem
zermi
Szóval ez nem csak nálam nem talál névjegyet. Akkor ez így ebben a formában igen csak felejtős részemről. Ez a DW átveszi a névjegykezelést is? Na meg a kimenő és bejövő hívások logolását is? SMS kezelésbe is belenyúl?
DarkByte
Nekem az egész történet nagyon fura
Megnézem az írt Doubletwist Alarm-ot hátha hozza a formát, bár első ránézésre elég lenne számomra a gyári is.Más
Ma itt volt haverom xperia z ultra telójával, hogy be szeretné témázni. Mondhatom, elég igénytelen voltam/vagyok mert eddigi androidos pályafutásom során nem cseréltem sem témát, sem hátteret, sem launchert, sem egyebet a telókon. Jó volt úgy ahogy volt (mostanáig, míg nem találkoztam a csúcsragadozó csillagromboló vibe z2 pro-val
), tehát nincs tapasztalatom az ilyen mókolásokban.
Most lett egy pici rálátásom a launcher cserés történetre, ugyanis a témázáshoz launchert is kellett cserélni nála.
Na most nekem a K920 alapból összehányom a telepített appok ikonjait a képernyőkre valahogy nem jön be. Az sem igazán tetszik, hogy szűkösen lehet pakolni az ikonokat, pedig elég nagy a kijelző, elférne egy sorban több ikon illetőleg sokkal több sor is egy képernyőn.
Előzőekből kifolyólag
- launchert lecserélném valami értelmesebb elrendezésűre
- tárcsázót is cserélném a gyerekbetegségei miatt
- a tárcsázó vagy cseréli a névjegykezelőt vagy azt szintén külön lecserélném
- a gyári billentyűzet helyett szívesen használnék egy olyat, ahol van olyan gomb, amivel lehet léptetni a kurzor aktuális helyét
- elképzelhető, hogy a gyári ébresztőt is cserélem, bár tudásilag elég lenne, ha elmaradna a hektikus ébresztés elmaradásJaj azt el is felejtettem mondani, hogy kiderült a K920 azért használ valami ismeretlen hívás hangot, mert a beállított mp3-mal valamilyen gondja lehet (esküszöm, hogy pénteken még rendben kezelte
vagy nagyon be voltam azóta rúgva, mert nem emlékszem, hogy akkor gond lett volna a bejövő hívásoknál a csörgéssel). Ha beállítok egy másikat (gyáriak közül raktam be egyet találomra), akkor azzal már szépen csörög. Ha visszaraktam a kérdéses mp3-at, akkor azzal ismét az ismeretlen helyről származó hangot prüntyögi, ami rövid is és halk is
(a gyári visszaállítás után mikor itt volt haver a z ultra-val kipróbáltuk és ezt tapasztaltuk)
Megnéznétek, hogy nálatok mit művel ezzel az mp3-mal? [link]
-
DarkByte
addikt
Ez az ébresztős történet fura. Igaz én nem használtam még egyik telefonomon se a gyári ébresztőt. Egyszer még nagyon régen le volt árazva a Doubletwist Alarm Play Shop-on 20ft környékére. Azóta használom. Tök ötletes például benne az alvás előtt 8 óráig automatikus némítás funkció. Így mindegy mikorra állítom mindig hagy egy csendes zónát pont előtte.
-
zermi
aktív tag
Ha "ab" szövegrésszel keresek valóban nem hoz találatot. Igaz én nem is használom a gyári telefon alkalmazást, helyette a DW tárcsázót használom, abban tökéletesen működik és még rengeteg beállítási lehetőség van, természetesen kezeli a dual sim-et is.
Mondjuk többek között a gyári billentyűzetet sem használom. -
bmw320d4
csendes tag
válasz
Demonlaci2 #1243 üzenetére
Az volt én nem bírom a lenovo ui -t de az alap droidbol nagyon sok opció ki volt hagyva.
-
Luissimo
veterán
válasz
Demonlaci2 #1247 üzenetére
Ugyehogy okos ez a telefon.
Montam én 😃 -
Luissimo
veterán
Az ébresztés tökélétesen működik, direkt kikapcsolva hagyom a töltőn esténként és bármilyen beállitott időpontban előbb felébreszti a telefont kikapcsolt állapotból, aztán pedig engem 😃
A névjegyes gondodat is nehezen tudom átélni, mert nálam rendesen működik.
Ja és mégegy javaslat
Sms Backup+ a marketről.
Minden kimenő, bejövő hivast es SMSt felszinkronizal a google felhobe, visszanézhető a forgalmad évekre.Régóta használom , csak ajánlani tudom mindenkinek 😃
Próba-cseresznye jeligére.
Üdv
Lui -
Viper26
nagyúr
Zárképernyőn hogyan tudok egyedi hátteret beállítani, ha nem a gyári launcher-t használom?
Beállításokból nem enged egyedi képeket tallózni.L alatt rendezhető a gyorskapcsolók sorrendje?
-
bmw320d4
csendes tag
válasz
Demonlaci2 #1241 üzenetére
Nekem NEXUS 4 volt a megjelenés óta, maximálisan meg voltam vele elégedve "csak az akku volt picit gyenge"
-
Demonlaci2
tag
Frissítés után nem indult a rendszer. Szerintem csak újra kellett volna húzniuk, de hát ez 30 nap alatt nem sikerült.
Frissítés előtt root-ot SuperSu-t, vírusírtót levenni, utána factory reset, ERŐSEN AJÁNLOTT!!!!
A 143-as ROW KIKAT ROM-ot belső-más nincs is- memóriában tartani.!!! Hogy ne legyen -
bmw320d4
csendes tag
válasz
Demonlaci2 #1237 üzenetére
Én tegnap vittem vissza nekik.
Nem tudom hogy ha visszakapom akarjam e még ezt a típust, picit csalódtam benne. Abban még inkább hogy egy ALCATEL C2 -vel kell szenvednem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Demonlaci2 #1237 üzenetére
Mi volt nálad a probléma a készülékkel?
-
Demonlaci2
tag
Na gyerekek, megjött az sms az Edigital-tól, bementem az üzletbe: a Telemax nem tudta megjavítani a készüléket, a vételárat jóváírják, így lesz az első Z2 Pro- ból egy 43 collos LG tv.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
mesehabbal #1234 üzenetére
Annyira nem ijesztő.
Szerkeszthettem volna AirDroid-dal is. A lényeg, hogy nem a telefon képernyőjén kellett pötyögnöm. Viszont a backup-restore miatt, ha éppen szükséges, az AirDroid felejtős, mivel ilyet nem tud, míg a moborobo tud.GG-nek nem adok semmi extra infót ami nem muszáj, tehát nem lesz GG névjegykezelés az biztos
Superpower az a hanghívásokat engedi nem? Pont ez lenne a lényege, hogy híváson kívül mindent lekapcsol. Vagy nem jól értelmeztem?
Nálam viszont az lenne a lényeg, hogy ne jelezzen hívást, sms-t, üzenetet este 9 és reggel 7 között, de ugye ébresztő azért ilyenkor is működjön.
Mondjuk razr-nél ez simán ment a gyári "ütemezővel" (igaz, ott "csak" némítást alkalmaztam) és ott be lehetett állítani kivétel csoportot, így a család csoportból bárki hívhatott, üzenhetett ezen időszakban is.
Most épp csinálok egy backup-ot, aztán nekiállok gyári állapotra visszaállítani. Ez biztosan szoftveres probléma lesz, bár fogalmam nincs mi okozza. Szeretem kideríteni a okokat, hogy később tudjam mi miért, de itt valahogy nem találom a logikát.
Előbb is volt 2-3 hívs. Most itthon csendesebb környezetben jobban meg tudtam figyelni a hívódallamot, amit játszik és inkább tűnik üzenetjelzőnek, mint csengőhangnak a maga 1 másodperces hosszával
zermi
És ab-ot beütve is hozza őket találatban?
-
zermi
aktív tag
- Nálam az ébresztő a beállított időben jelzett még mindig. Igaz nem rakom éjszakára repülő módba.
- Névjegyeknél töredékszóra is keres normálisan, igaz a magyar ékezettekkel nem boldogul. A "gab" töredéket beírva kihozza a Gabriella, Gabi, Gábor nevűeket.
- A SIM1 és SIM 2 -re beállított csengőhangokat sem felejti el.
Nálad valami nem tényleg nem lehet rendben.
Próbálj meg egy gyári visszaállítást készíteni, hátha megoldja a problémákat.
A gyári adatok visszaállítása minden adatot töröl a telefon belső tárolójáról! -
mesehabbal
tag
Pénteken szórakoztam az előzőleg írt névjegyek rendberakásával, melyet USB-vel gépre dugott állapotban, moborobo programban számítógépen oldottam meg.
Ijesztően hangzik...Nem használsz Gmailt? Azzal egyszerűbb és azt csinálsz a telefonnal, amit akarsz, a névjegyek megmaradnak.Hogy a későbbi kommentedre is írjak. Amiket leírtál nem teljesen normálisak. Szerintem gyári beállításokat vissza, aztán ha később is szarakszik, vidd vissza.
Én mindig beállítok ébresztőt és eddig soha nem hagyott cserben.
Miért repülőgép módot használsz? Van erre külön mód, amivel csak hívásokat lehet fogadni és az ébresztőn kívül lekapcsol mindent. Super Power. A magyar menüben nemtom.
-
AtHoS
nagyúr
Egyre rosszabb a helyzet a telefonnal kapcsolatban.
Ma reggel repülőmódból "elfelejtett" ébreszteni, így sikerült elaludnom, ami 2 óra pluszt jelent illetve ugye mínuszt. A névjegyek között nem lehet keresni töredék szóra, illetve lehetni lehet, csak nem talál semmit.
Pl. a telefonkönyvben van 20 névjegy, ahol az egyik névrész pl. Peti
Ha beütöm a keresőbe, hogy eti nem hoz egyetlen találatot sem. Ennyit még a razr is megoldott már több évvel ezelőtt. Azért akarok keresni, mert nem emlékszem pontosan a névre. Ha emlékeznék, akkor megkeresném kézzel. Mondjuk beütöttem konkrétan azt, hogy Peti és mindössze egyetlen találattal boldogított meg. Ezek után mi a garancia arra, hogy normálisan működik a keresés névjegyek között?Gyakorlatilag ez úgy derült ki, hogy reggel ugye mikor "nem ébresztett", félálomban hallom, hogy fater beindítja a kocsit az udvaron. Na ekkor ugrottam ki az ágyból, ugyanis már tudtam, hogy bizony fél hét már rég elmúlhatott, ha fater kocsiba ül. Látom is telefonon, hogy 8 óra 35 perc és azt is, hogy ott figyel egy értesítés, elmulasztott ébresztőről 7 óra 10 perces idővel.
Na itt majdnem földhöz vágtam ezt a ..... Milyen 7 óra 10, mikor fél hétre volt állítva ébresztő és mi a rákért nem zenélt? Eddig zenélt, ébresztett. A 40 perces késéssel már találkoztam, de akkor legalább zenélt 40 perc múlva.
Már a 40 perc is probléma, nemhogy még meg sem mukkanMivel ismét kapkodós volt a reggel, mostanra maradt volna a telefon rendberakása, na de mit is kellene rendbe rakni?
Napközben továbbra sem hajlandó a beállított csengőhangot használni bejövő hívásoknál. Több nem fogadott hívásom volt. Onnantól kézben tartottam és bekapcsoltam a rezgést is, így sikerült elkapni bejövő hívást, ahol számomra tök ismeretlen dallamot játszik, ami egyrészt bazi halk, ráadásul meg sem találtam a választható csengőhangok között
No, de akkor honnan veszi? Miért azt használja?
Egyre jobban hajaz a visszaküldés... Nem vagyok én nagy igényű, de hogy nem használja a beállított csengőhangot, telefonkönyvben amatőr módon keres és főleg, hogy már nincs bizodalmam az ébresztésében sem számomra elfogadhatatlan.
Az mennyire normális, hogy hívás végén nem dobja vissza a képernyőt, csak 2-3 másodperc múlva és közben le is rakja, azaz bontja a vonalat (bár lehet ilyenkor a túloldalon rakják le)? Hogyan tudok majd így keresni a túloldalon lévő fél számára pl. a névjegyek között egy telefonszámot?
Ha csinálok egy gyári visszaállítást, akkor névjegyek, sms-ek, hívásnapló törlődik?
-
thomasvold
őstag
válasz
Ombre85 #1231 üzenetére
Köszi a választ
Hát azért a 120 ezertől már van szemtelenebbül olcsóbb is...
De akkor minden oké, benne volt a fólia is. Csak én ezzel a felbontom a dobozt dologgal nem tudok mit kezdeni, engem irritál, hogy ha kiadok egy "új" termékre X, nem kicsi összeget, akkor hadd legyek már én az első a gyártó után, aki felbontja. Szerencsére, az Ipon-nál nem bontják fel, külön meg is kértem őket erre. A válasz az volt, hogy természetesen gyári, lezárt dobozt küldenek, a számlát és garancia levelet pedig mellé csatolják. Nevezhetjük ezt háklisságnak is, de nekem így jobb
-
Ombre85
tag
válasz
thomasvold #1203 üzenetére
Az eladó azt mondta, hogy sajna nincs benne a fólia és sorry, de ez az utolsó darab ami ilyen szemtelenül olcsó, így vagy viszem így, vagy nem. Persze elvittem. Otthon pedig megtaláltam a fóliát a doboz alján...
Felkészültek ezek a dolgozókFel is rakattam és szerintem tök jó minőségű, azóta se karcos. Csak nagyon tud fényleni.
-
thomasvold
őstag
-
darksys
csendes tag
válasz
thomasvold #1228 üzenetére
Miskolci Extreme Digitalban.
-
thomasvold
őstag
Ma reggel rendeltem meg a telefont 116.730 ft-os áron az Ipon-tól. Még jó, hogy felnéztem megint rá, esett az ára 3 ezer ft-ot, jelenleg az ára 113.470 ft. Gyorsan küldtem nekik egy email-t és módosították az olcsóbb árra. Nemhiába rendelek tőlük 2007 óta, nagyon rugalmasak, csak jó tapasztalataim vannak velük garanciáztatás terén is. Aki gondolkodik rajta, az ne sokat tegye, szerintem most nincs jobb ajánlat ettől hivatalos forrásból, csak a bolti garosak, de azok is csak 1-2 ezer ft-al olcsóbbak.
-
darksys
csendes tag
Hi!
Ma kíváncsiságból megnéztem a Lenovo hivatalos honlapján a garanciát, IMEI szám alapján és azt írják a Base Warrantly alá, hogy STart Date: 2014-12-02 End Date: 2015-12-01. Na most ez azt jelenti, hogy idén év végéig van rá gari, de viszont én 1,5 hete vettem Edigiben a készüléket vagy, hogy is van ez? Van még egy másik dolog is ami kicist furcsa. A System Summary résznél a Locationnál Cyprus van írva.
-
Viper26
nagyúr
válasz
mesehabbal #1224 üzenetére
Akkor nem értem tesztben miért írják, hogy több száz van hozzá..anno az első Vibe Z-nél ez alapból működött.
-
-
Viper26
nagyúr
L alatt átrendezhető a gyorskapcsolók sorrendje?
Lenovo naptár ki lett véve?
A frissítés után nem találom.Az online témákat miért nem látni?
Sajnos így csak azzal lehet gazdálkodni, ami a telefonon van. -
thomasvold
őstag
Megrendeltem én is a kütyüt, holnap érkezik
-
AtHoS
nagyúr
Na, a hétvégén volt egy kevés időm foglalkozni a Z2 Pro-val, így mikor volt rá lehetőségem, akkor nyomogtam, nézegettem, kipróbáltam és megpróbáltam értelmezni néhány funkciót.
Kicsit vegyes a kép jelenleg, mert pár dologban nem látom a logikát és fogalmam nincs miért nem úgy működik, ahogy elméletileg kellene.
Pénteken szórakoztam az előzőleg írt névjegyek rendberakásával, melyet USB-vel gépre dugott állapotban, moborobo programban számítógépen oldottam meg. Most már minden névjegy rákerült a telefonra, bár a first/lastname sorrendes hülyeségével is szórakoznom kellett: megfelelően átszerkesztettem mind a 400+ névjegyet az angol elrendezés féle rendszernek megfelelően, majd beállítottam, hogy lastname alapján tegye sorrendbe, ami ugye nálunk a vezetéknév alapú sorrendezés, ami teljesen rendben is lenne, csakhogy bejövő hívásnál ezt valahogy elfelejti és gyakorlatilag előre írja a keresztnevet és mögé a vezetéknevet, tehát az angol first/last sorrendben, amire nem találtam módosítási részt és a keresztnév kezdő betűjét dobja ilyenkor a névjegyhez.
Mindegy, el tudom olvasni mit írt ki, ha keresnek......szóval pénteken éjfél előtt nem sokkal dobtam le a gépről teljesen feltöltött állapotban, innen indul a használati idő figyelése a hétvégére.
Bevágtam repülő módba és bekapcsoltam az ébresztést rajta. Tökéletesen ébresztett is a megfelelő időben (azért a Razr-t is beállítottam biztos ami ziher alapon. Szinte egyszerre indult az ébresztés a két telón)Szombaton nem nagyon foglalkoztam a telóval (utazás lengyelbe), lényegében az időt néztem meg rajta párszor, illetőleg a hálózatváltásról érkezett értesítő sms-eket olvastam el rajta. Éjfél után beállítottam ébresztőt, majd repülőmód került beállításra. Vasárnap reggel szintén rendben volt az ébresztés és kb. 90% környékén volt az akku 10 óra után nem sokkal. negyed 11 környékén elkezdtem fotózni alapértelmezett beállításokkal, mivel nem nyúltam előtte semmi beállításhoz és lényegében szokni is kellett a működést, illetőleg készítettem 2-3 videó felvételt is (120 fps verziót is lőttem ). A fényképezés a videó felvételekkel mintegy 25 percet tett ki.
- 56db fénykép, mely 98%-ban 4k felbontással
- véletlenül készült videó 13 másodperc x1080
- hosszabb videó 2p39s x1080
- 120 fps videó 1p14s x720Próbáltam lőni olyan képeket, ahol nagyok a kép részei között a fényerő különbségek. Fele árnyék, másik fele tűző napfénytől vakító, illetőleg megnéztem azt nappal szemben árnyékos területet fényképezve mi a helyzet. Előbbi esetben az árnyékos részek eléggé sötétek, utóbbi esetben pedig szép szivárvány mossa a képet keresztben ívelve.
Ezalatt az akku 10..12%-ot merült. Picit nézegettem a képeket és a véletlenül készült 1-2 másodperces videókat törölgettem (menet közben átváltottam videó módba véletlenül és fényképek helyett pár 1-2 másodperces videók is készültek), amivel szintén merült egy keveset a telefon, bár ezt nem tudom értékben mennyi lehetett, mert nem jegyeztem meg. Ezt követően nem volt több időm foglalkozni vele és a zsebemben landolt a készülék. Néha az időt néztem meg rajta.
Este olyan fél 10 körül értünk vissza a hotelba, ahol nekiálltam nézegetni a fényképelő beállításokat, mert a zoom-mal nem voltam kibékülve, hogy alig találtam meg a módját hogyan kell zoomolni, illetőleg hogy nem lehet rárakni a hangerőszabályzó gombokra. Na meg kerestem a kézi beállítási módot is, merre lehet előcsalni. Elég sok beállításra ráakadtam és közben próbálgattam melyik mit is művel. Az egyik szobában elkezdtem az ajtóból fotózni asztali álló lámpa + lapos TV-ben futó műsor kombináció.
Fókuszáltam a TV-re, míg nem sikerült az éppen futó műsor színharmóniája által sárgás tónusra lőni a képeket és onnantól kezdve a sárgás tónus meg is maradt. Ki kellett lépnem a kameraszoftverből és újraindítani azt, hogy ismét normál színezetűek legyenek a képek. Van még mit javítani a kameraszoftveren....Hangvezérléssel is sikerült lőnöm pár képet, bár szokni kell a megfelelő kiejtést a vezérléshez. Néhány képet sikerült homályosra készíteni, viszont a képek 99%-ban élesek lettek, még a lámpafénynél készültek is. Mintegy negyedórát sikerült szórakoznom a fényképezőrésszel.
Ezt követően bekapcsoltam a wifit, lefrissítettem néhány alkalmazást, elkezdtem nézegetni tüzetesebben a telefon beállításait, ahol találkoztam 1-2 érdekesebb lehetőséggel pl. a Luissimo által is említett intelligens helyszín, ahol be is állítottam az éjszakai időszakot és tevékenységeket. Átlapozgattam az Oktatóanyagot is. Éjfél körül belőttem az ébresztőt 7-re, majd kikapcsoltam a telefont. Eközben olyan 15%-ot esett az akku
Na az érdekességek ezt követően kezdődtek.
Reggel 7 óra 40 perckor kezdett el ébreszteni a beállított 7 óra helyett. Fogalmam nincs miértReggel bekapcsolás után egyből feltűnt, hogy aktiválódott egy csillag ikonnal jelzett "priorit." szövegű valami, ami az értesítő ikonok között is megjelent. Csodálkoztam, hogy mi lehet az, de kis kapkodás miatt nem volt időm foglalkozni vele. Délután, mikor láttam, hogy kéken villog mellettem a telefon és láttam, hogy nem fogadott hívást jelez, kezdtem el nézegetni, hogy mi a fenéért nem csörgött a mellettem lévő telefon. Ekkor hosszan nyomva a csillag értesítő ikonra bedobott a Csengőhangok és hangerő menübe, ahol én a Zavaró üzenetek részhez tudtam csak hozzákötni a Priorit. szöveget. Ebben a menüben a Hívások és Üzenetek ki voltak kapcsolva, tehát valószínű emiatt nem csörgött a telefon.
Az viszont érdekes, hogy én itt nem állítottam be időszakot (Napok-nál az volt olvasható, hogy NINCS), tehát nem volt aktiválva ez a funkció. Gondoltam ez így ebben a formában jó beállítás, tehát nem is nyúltam hozzá. Kis idő múlva a következő nem fogadott hívásnál azért csak beállítottam a hét minden napjára egy fél 10-től reggel 7-ig terjedő időszakot, illetőleg az értesítési ikonoknál a csillagot nyomogva elkezdte az eseményjelző műveleteket aktiválni (rezgés, hang, stb...), ahol beállítottam a hangszóró ikont, ami szerintem azt jelzi, hogy jelzi hanggal is az aktuális eseményeket (bejövő hívás, üzenet, naptárbejegyzés, stb...)
Nemsokára volt is befutó hívás, viszont nem a korábban beállított csengőhanggal jelzett, hanem egy számomra teljesen ismeretlen hanggal. Alig reagáltam a befutó hívásra, mivel engem is meglepett az ismeretlen csengés.
Napközben nyomogtam többször is telefont, mert nem hagyott nyugodni ez a "nemcsörgött" jelenség.
Hazaérve nekiálltam wifin keresztül leszedni a képeket, videókat, képernyőmentéseket a telefonról. Az előbb lőttem akkuhasználati statisztikát
Jó lenne valami tájékoztató iromány az értesítő ikonokról, illetőleg ha valaki tud valamit arról, hogy miért nem a beállított csengőhangon csörög (újra beállítottam közben), miért aktiválódott az előzőleg be sem kapcsolt zavaró értesítések illetőleg miért 40 perccel később ébresztett kikapcsolt állapotból ébresztve, akkor azt ne tartsa magában
Bizonyára elfeledkeztem 1-2 dologról menet közben, ha ilyen időközben eszembe jutna vagy új előkerülne, akkor úgyis jelentkezem vele
Eddig nem igazán győzött meg a telefon, sem üzemidőben (bár nem tudom ennyi használat esetén más teló hogyan reagálna. Viszont a Gsam Battery monitor által írt 16 óra töltőről leválasztási idő biztosan hülyeség, így a 2 órás képernyőidőt is feltételesen kezelem ott, ezért lőttem a beépített teljesítményfigyelőről is képet) sem a funkcionális működésben, bár bizonyára itt jelentős szerepet játszik, hogy a funkcióknak utána kellene olvasni hogyan is működnek, hátha mégis én nyomtam el valahol valamit és közben csodálkozom, hogy érdekes a működés.
-
DarkByte
addikt
Viszont az normál helyzetben is működik, ha hosszan nyomod.
Nekem sokkal nehezebb megszokni hogy Nexus után jobb oldalt van a visszagomb, nem baloldalt
Ezt már egyszer át kellett tanulnom a Note2 -> Nexus váltásnál is, Samun is jobb oldalt van. Szívem szerint néha visszaraknám a soft gombokat a képernyőre.
Egyébként úgy látom az ígérettel ellentétben nem igazán lehet 1080p60-ban felvenni vele videót, és a 720p120-as slow motion is elég fura. Ez KitKat-on is ilyen volt vagy csak a Lollipop-al tűnt el?
-
Optika01
tag
válasz
pokol ura #1212 üzenetére
Szia
Kinyomtattam Lenovo oldaláról az ide vonatkozó részt, elővigyázatosságból.
[link]
Mikor mondták, hogy egy év a gari, elővettem a papírom. Első körben mondták, h ez tabletre vonatkozik, mert erről most kaptak értesítést (én 05.18.-án vásároltam), viszont én ragaszkodtam h a honlapon nem ez van. Ők telefonaltak sokat, és a végén én győztem. 😃És a lenyeg: 24 hó garancia szerepel a gari papíron!
Üdv
-
DarkByte
addikt
-
Viper26
nagyúr
Érintőgomboknál a rezgés kikapcsolható?
Online témákat nem látom az alkalmazáson belül, ez másnál is így van? -
Viper26
nagyúr
Megvan a teló Extreme-nél lett vásárolva, egy év hivatalos garancia, ROW.
Már a harmadik frissítést találja a telefon, de még mindig 4.4.2
Gyári adatszámlálónál meg lehet adni fodulónapot?
Mert eddig ezt nem találtam.Lollipop-ról van hivatalos álláspont?
-
thomasvold
őstag
válasz
Ombre85 #1202 üzenetére
Na az szép, mert az online oldalukon 2 év garancia van feltüntetve. Ma bementem a nyíregyházi MM-be, ahol a telefonnál 1 év van kitéve. Rákérdeztem, a srác megnézte és még meg is köszönte, hogy felhívtam rá a figyelmet és el is vitte a táblácskát, gondolom, hogy átjavítsa. E-mail-ben az Ipon-t is meginterjúvoltam és ott a válasz az volt, hogy 1 év a hivatalos gyártói szakszerviz és más üzleteknél vagy elírás vagy pedig az üzlet vállalhat esetleg rá plusz garanciát. De akkor úgy néz ki az 1 év a hivatalos felállás. Akkor ezt még tőled kérdezem, hogy benne volt az ajándék képernyővédő fólia?
-
Ombre85
tag
válasz
thomasvold #1201 üzenetére
Én egy évet kaptam rá és nem volt lezárva a doboz. Még vásárlás előtt ki is bontották és megmutattak minden tartozékot, de már akkor sem volt lezárva. Természetesen ROW-os.
-
thomasvold
őstag
Kérdésem lenne azoktól, akik Media Markt-ban vásárolták a "kicsikét". Valóban megkaptátok rá a 2 év garanciát? A készülék doboza le volt zárva a gyári Lenovo matricával,tehát nem nyúlnak bele az MM-esek? ROW-os a készülék? Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Motoros topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest