Hirdetés
-
Mobilarena
Tisztelettel megkérünk mindenkit, hogy először az összefoglalót olvassa el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazlogogola
tag
Reggel 5:30-kor ébredem.
A telefont beállítottam úgy,hogy kapcsoljon ki éjszakára 23:00-tól reggel 5:00-ig.
(ilyenkor ne cincogjon az értesítés,ne hívjon senki stb.)
És ébredek + az akku se merül annyira (bár nem jellemző amúgy sem).Ennyi.
Vettél egy vasat ami fényévekkel jobb a Razr-dtől és nem tudtál vele mit kezdeni.
Jöttél "triviális" problémákkal,széttrollkodtad a topicot, egy csomó "jobbnál jobb" programot feltettél, mondván ez is rossz,az is rossz stb.
Majd miután "kigeekelted" magad és "osztottad" a sírámaidat a telefonról, most visszaküldöd,hogy nem kell.
Tudod ki venné vissza?!Egy jó dolog van,hogy visszaküldted a telefont,hogy többet nem írsz ebbe a topicba.
Béke veled -
AtHoS
nagyúr
Az időjárás errefelé eléggé hűvös, így nem mentem bringázni, de elugrottam vásárolni kocsival. Persze közben GPS be és elindítottam a Sports Tracker-rel egy mérést.
A Sports Tracker szinte azonnal talált GPS jelet, pedig adatforgalmat és wifit lelőttem bekapcsolás előtt, hogy megnézzem anélkül hogy boldogul.
Mintegy másfél óra alatt sikerült letudni a vásárlást és ezalatt kb. 80%-ról 77%-ra csökkent az akku töltöttség, tehát kb. 2%-ot fogyasztott óránként, így 10-12 órás túrát is le lehet nyomni vele anélkül, hogy az akkuszintet kellene figyelgetni.
Hazaérve bekapcsoltam a wifi-t, így a tracker progi szépen fel is dobta a regisztrált fiókra az "edzés" statisztikát. Mondjuk a magasság adatok elég érdekesek, mert szinte vízszintesen fekvő sík úton is mért 14 méteres szintkülönbséget, ráadásul úgy, hogy odafelé és visszafelé is ugyanott jöttem és nagyságrendileg ugyanazon a ponton jelentkezik az előbbi 14 méteres szintkülönbség.
Ez a GPS pontatlanságából adódna? Gondolom igen, mert a tracker progi elvileg "csak" rögzíti" a kiolvasott adatokat.
Ránagyítottam a térképre, így szépen látni, hogy nem csak magasságban téved. Az alsó piros vonal fut az úton, ahol a közlekedés történt oda s vissza:
-
AtHoS
nagyúr
RocketDial Dialer & Contacts lett a végső megoldás tárcsázó választásnál, mivel ezzel működik a T9 keresés a névjegyek között is (be lehet állítani, hogy ne csak szó eleji egyezésnél dobjon találatot, illetőleg a gyakorlatban ez annyit jelent, hogy ki lehet kapcsolni ezt a beállítást)
Szoftveresen azt hiszem megtaláltam azokat a programokat, melyek a K920 számomra hiányos gyári kialakításait megfelelően helyettesítik.
Hétvégén - ha az időjárás is úgy engedi - tesztelem a GPS képességeit a telónak és kipróbálom a Sport Tacker progit is egyúttal.
-
Luissimo
veterán
billentyűzetnek csakis az anysoft keyboard-öt
próbacseresznyemás:
Valakit zavart a Lenovo bekapcsolási hang,kikapcsolása a csengőhangok és hangerő menűpontban a "bekapcsolás hangjelzése pontban kikapcsolni" (nyalóka alatt)
-
zermi
aktív tag
Nálam működik a névjegyzékben a keresés, pedig én is csak a T9-ben állítottam be a dolgokat. Névjegyzéknél a keresés mezőbe beírom a szó részletet, keresés bejön egy üres oldal ahol felső sorban valami olyan szöveg van, hogy 'keresés bárhol' erre kop és megjelennek az eredmények. Bal oldalon van még egy beállítási lehetőséget jelző ikon, itt még be lehet állítani, hogy miben keressen.
-
AtHoS
nagyúr
Áhh...úgy látom a DW T9 keresésre vonatkozó beállításai a tárcsázóra vonatkozik és nem a névjegyekre, mert a tárcsázóban dobálja is be a 384 beütése után a peti-s találatokat.
Na akkor a névjegyek közötti keresés beállításait kell még levadászni, mert az alap állapotban nem megy neki tökéletesen
-
Viper26
nagyúr
Több szem többet lát, hátha kiderül mi lett vele.
Nova laucher prime van nálam, érdemes megpróbálni, én mindenhol azt használom ilyen ikonokkal.
Billentyűzet terén ezzel elégedett vagyok.
Dialer, és kontakt kezelő, nálam a gyári, de ha van olyan amivel érdemes tenni egy próbát, akkor lehet kipróbálnék mást is.
-
zermi
aktív tag
Én a DW Contacts & Phone Pro tárcsázó és névjegykezelőt használom. [link]
Amit tud:
- többnyelvű (magyar is)
- legtöbb funkció elérhető egy gombnyomással vagy a menüsorból
- minden ízében testreszabható felület (sorrend, színek, témák, átlátszóság mértéke)
- gyorsugrás funkció, ablakok ahol azonnal el lehet érni minden kontaktot kijelölve nevének első betűjét
- kontakt felület teljes testreszabhatósága, sorrend, prioritás (családi név, keresztnév, becenév)
- valamennyi kapcsolatforma támogatása (Google, MS Ecxchange, lokális-DW Contacts)
- felületek váltása fülek, rendezhető, váltás akár gesztus-mozdulatokkal bármilyen felületen (nevek-előzmények-csoportok. stb...
- kapcsolatok teljes rendezhetősége (új, hozzáadás, törlés-másolás stb..)csoportok,szervezetek egyedi és többes kijelölése
- csoportos üzenetküldés lehetősége (SMS, MMS, e-mail) egyedi vagy akár többes kijelölési lehetőséggel
- kontaktok keresése bármely módszerrel (név, becenév,telefonszám, telefonszám részlete, e-mail cím, születésnap, stb
- csoportok és alcsoportok rendezése (család, üzlet, barátok)
- csengőhangok beállítása egyénekhez és csoportokhoz, szervezetekhez, egyedi vagy csoportos kijelöléssel
- kontaktokkal kapcsolatos eseményeknél értesítés (születésnap, névnap) + kínai naptár támogatás
- egyszerű üzenetküldés a kontaktok eseményei kapcsán ( pl. gratuláció születésnapra)
- ikon elhelyezése a Home képernyőn,elérendő bármely kontaktot, felületet, csoportot,pl. híváslistát
- bejövő hívásoknál beállítható többlet információk ( csoport, szervezet, címlista, kép)
- kontaktok megosztása (vCard, SMS, e-mail formátumban)
- hívásszűrő-blokkoló (nevekre, csoportokra, idő intervallumokra, stb...)
- híváselőzmények csoportosíthatósága (egyes-többes kijelölésekkel nevek, csoportok, szervezetek szerint)
- T9-keresés támogatása a tárcsázóban (testreszabható)
- tárcsázó felület teljesen variálható (méret, háttér, szín, betűk, betűnagyság szerint)
- T9-keresés támogatott a kontaktok menüpontban (testreszabható)
- ikonok a Home képernyőn a kontaktok arcképével és innen hívás, SMS, e-mail lehetőség
- gyorshívások a 0-9 gombokra pozicionálva
- legutolsó hívott-fogadott szám gyorshívása
- tárcsázó felületén is látható előzmények (kis képernyőn)
- telefonszámok szerkesztése hívás előtt
- hangtárcsázó.Launchert általában a NOVA]-át szokták ajánlani, ez jól testre szabható, témázható.
Én jelenleg a Total Launcher-t használom. Ez is jól testre szabható, témázható.
Perpillanat így néz ki:Billentyűzet nálam a SwiftKey Keyboard + Emoji, nyílgomb, szám billentyűk külön megjeleníthetőek,.
-
DarkByte
addikt
Ez az ébresztős történet fura. Igaz én nem használtam még egyik telefonomon se a gyári ébresztőt. Egyszer még nagyon régen le volt árazva a Doubletwist Alarm Play Shop-on 20ft környékére. Azóta használom. Tök ötletes például benne az alvás előtt 8 óráig automatikus némítás funkció. Így mindegy mikorra állítom mindig hagy egy csendes zónát pont előtte.
-
zermi
aktív tag
Ha "ab" szövegrésszel keresek valóban nem hoz találatot. Igaz én nem is használom a gyári telefon alkalmazást, helyette a DW tárcsázót használom, abban tökéletesen működik és még rengeteg beállítási lehetőség van, természetesen kezeli a dual sim-et is.
Mondjuk többek között a gyári billentyűzetet sem használom. -
Luissimo
veterán
Az ébresztés tökélétesen működik, direkt kikapcsolva hagyom a töltőn esténként és bármilyen beállitott időpontban előbb felébreszti a telefont kikapcsolt állapotból, aztán pedig engem 😃
A névjegyes gondodat is nehezen tudom átélni, mert nálam rendesen működik.
Ja és mégegy javaslat
Sms Backup+ a marketről.
Minden kimenő, bejövő hivast es SMSt felszinkronizal a google felhobe, visszanézhető a forgalmad évekre.Régóta használom , csak ajánlani tudom mindenkinek 😃
Próba-cseresznye jeligére.
Üdv
Lui -
Demonlaci2
tag
Frissítés után nem indult a rendszer. Szerintem csak újra kellett volna húzniuk, de hát ez 30 nap alatt nem sikerült.
Frissítés előtt root-ot SuperSu-t, vírusírtót levenni, utána factory reset, ERŐSEN AJÁNLOTT!!!!
A 143-as ROW KIKAT ROM-ot belső-más nincs is- memóriában tartani.!!! Hogy ne legyen -
zermi
aktív tag
- Nálam az ébresztő a beállított időben jelzett még mindig. Igaz nem rakom éjszakára repülő módba.
- Névjegyeknél töredékszóra is keres normálisan, igaz a magyar ékezettekkel nem boldogul. A "gab" töredéket beírva kihozza a Gabriella, Gabi, Gábor nevűeket.
- A SIM1 és SIM 2 -re beállított csengőhangokat sem felejti el.
Nálad valami nem tényleg nem lehet rendben.
Próbálj meg egy gyári visszaállítást készíteni, hátha megoldja a problémákat.
A gyári adatok visszaállítása minden adatot töröl a telefon belső tárolójáról! -
mesehabbal
tag
Pénteken szórakoztam az előzőleg írt névjegyek rendberakásával, melyet USB-vel gépre dugott állapotban, moborobo programban számítógépen oldottam meg.
Ijesztően hangzik...Nem használsz Gmailt? Azzal egyszerűbb és azt csinálsz a telefonnal, amit akarsz, a névjegyek megmaradnak.Hogy a későbbi kommentedre is írjak. Amiket leírtál nem teljesen normálisak. Szerintem gyári beállításokat vissza, aztán ha később is szarakszik, vidd vissza.
Én mindig beállítok ébresztőt és eddig soha nem hagyott cserben.
Miért repülőgép módot használsz? Van erre külön mód, amivel csak hívásokat lehet fogadni és az ébresztőn kívül lekapcsol mindent. Super Power. A magyar menüben nemtom.
-
AtHoS
nagyúr
Egyre rosszabb a helyzet a telefonnal kapcsolatban.
Ma reggel repülőmódból "elfelejtett" ébreszteni, így sikerült elaludnom, ami 2 óra pluszt jelent illetve ugye mínuszt. A névjegyek között nem lehet keresni töredék szóra, illetve lehetni lehet, csak nem talál semmit.
Pl. a telefonkönyvben van 20 névjegy, ahol az egyik névrész pl. Peti
Ha beütöm a keresőbe, hogy eti nem hoz egyetlen találatot sem. Ennyit még a razr is megoldott már több évvel ezelőtt. Azért akarok keresni, mert nem emlékszem pontosan a névre. Ha emlékeznék, akkor megkeresném kézzel. Mondjuk beütöttem konkrétan azt, hogy Peti és mindössze egyetlen találattal boldogított meg. Ezek után mi a garancia arra, hogy normálisan működik a keresés névjegyek között?Gyakorlatilag ez úgy derült ki, hogy reggel ugye mikor "nem ébresztett", félálomban hallom, hogy fater beindítja a kocsit az udvaron. Na ekkor ugrottam ki az ágyból, ugyanis már tudtam, hogy bizony fél hét már rég elmúlhatott, ha fater kocsiba ül. Látom is telefonon, hogy 8 óra 35 perc és azt is, hogy ott figyel egy értesítés, elmulasztott ébresztőről 7 óra 10 perces idővel.
Na itt majdnem földhöz vágtam ezt a ..... Milyen 7 óra 10, mikor fél hétre volt állítva ébresztő és mi a rákért nem zenélt? Eddig zenélt, ébresztett. A 40 perces késéssel már találkoztam, de akkor legalább zenélt 40 perc múlva.
Már a 40 perc is probléma, nemhogy még meg sem mukkanMivel ismét kapkodós volt a reggel, mostanra maradt volna a telefon rendberakása, na de mit is kellene rendbe rakni?
Napközben továbbra sem hajlandó a beállított csengőhangot használni bejövő hívásoknál. Több nem fogadott hívásom volt. Onnantól kézben tartottam és bekapcsoltam a rezgést is, így sikerült elkapni bejövő hívást, ahol számomra tök ismeretlen dallamot játszik, ami egyrészt bazi halk, ráadásul meg sem találtam a választható csengőhangok között
No, de akkor honnan veszi? Miért azt használja?
Egyre jobban hajaz a visszaküldés... Nem vagyok én nagy igényű, de hogy nem használja a beállított csengőhangot, telefonkönyvben amatőr módon keres és főleg, hogy már nincs bizodalmam az ébresztésében sem számomra elfogadhatatlan.
Az mennyire normális, hogy hívás végén nem dobja vissza a képernyőt, csak 2-3 másodperc múlva és közben le is rakja, azaz bontja a vonalat (bár lehet ilyenkor a túloldalon rakják le)? Hogyan tudok majd így keresni a túloldalon lévő fél számára pl. a névjegyek között egy telefonszámot?
Ha csinálok egy gyári visszaállítást, akkor névjegyek, sms-ek, hívásnapló törlődik?
-
Luissimo
veterán
Valami jófajta ütemezőt tud valaki javasolni amivel automatikusan lehet ki/be kapcsolgatni funkciókat (pl. időhöz kötötten némítani, stb...) Bár éjszakai időszakot mintha lehetett volna állítani a beállítások között.
A moto készülékhez jár alapból egy gyári "ütemező", szóval annál nem kellett ilyet kerítenem, így nem is nézelődtem ilyen app után.szóval,
1,
Ébresztés:
kiprobáltam a kikapcsolt állapotból ébresztést.n(semmiféle PIN kérés nincs nálam beállítva)
szépen bekapcsolja a telót és az üzemelő telórol ébreszt, ahogy kell.
szuper, VÉGRE.
szerintem szedjétek ki belóle a bekapcsolási PIN kód kérést, mert szerencsétlen ezt az ellentmondást nem tudja feloldani...2,
Ütemezés:
Beállítások/Funkciok Beállításai/Intelligens Helyszín Funciok
vannak itt MFC-s funkciok is, de,
Itt a Normal forgatokönyv alatt van számos ütemezési lehetőség (alvo mod, repülö mod, déli pihenö, iskolai tanorák üemezése, irodai mod(munkaidő) stb.Nekem elégnek tűnik, persze kinek-kinek más az igénye
-
attszil
tag
Az nagy gombokként jelenített meg fontos alkalmazásokat. Pl navi, zene, kedvencek és így könnyen kezelhetők vezetés közben. Én frissítés előtt próbáltam is egy nfc taggel, hogy ahhoz érintve a kocsiban frankón elindította ráadásul pl a wifit meg kikapcsolra. Van a playen csak ez szimpi volt, hogy a gyári.
-
AtHoS
nagyúr
Feldobáltam rá sorban a frissítéseket. Egész pofás lett az utolsó frissítés települése után.
Ledobtam 1-2 appot (facebook, twitter) amit biztos nem fogok használni. Gmail és egy másik email app is erre a sorsra fog jutni asszem, viszont nem találtam hol kell matatni a szinkronizációs beállításokat.
SIM-et még nem raktam bele illetőleg fiókot sem állítottam be egyelőre.
Kézzel belőttem az időzónát és a dátum-időt. Na meg bekapcsoltam az ébresztőt. Viszont az ébresztés beállításakor találtam egy érdekes lehetőséget.Konkrétan az Activate power off alarm beállítást. Ez valóban az lenne amit ír? Kikapcsolt állapotbeli riasztás aktiválása?
Csak mert egy barátom most vett Sony Xperia Z Ultra telót és nem tudta kikapcsolt állapotbeli ébresztésre rábírni. Rákérdeztem a topikjában (a kérésére), ahol kapcsiból írták, hogy snapdragon nem tud kikapcsolt teló mellett ébreszteni, azt MTK-sok tudják. Erre ez a K920 a snapdragonnal az arcomba vág egy ilyen beállítást. Bár lehet csak én értelmezem rosszul
Egyéb iránt a gamecenter mit tud? Dobom le a csába, nem akarok játszani a telóval, bár keresztgyerekeim biztos nyomják majd
Na igen, ki mit dobált vagy fagyasztott le a "gyári" appok közül?
Valami jófajta ütemezőt tud valaki javasolni amivel automatikusan lehet ki/be kapcsolgatni funkciókat (pl. időhöz kötötten némítani, stb...) Bár éjszakai időszakot mintha lehetett volna állítani a beállítások között.
A moto készülékhez jár alapból egy gyári "ütemező", szóval annál nem kellett ilyet kerítenem, így nem is nézelődtem ilyen app után.
-
thomasvold
őstag
-
rdt89
addikt
Nekem sose volt problémám az Airdroiddal. A K750 és K850 nem Sony volt hanem még SE, az pedig jobb volt sokkal, mint a mostani Sony-k. Régen én is SE párti voltam, de miután kivásárolták az Ericsson-t elvesztettem az érdeklődésemet a telefonjaik iránt.
Mivel a kijelzőt telefonálás közben lekapcsolja, így az vajmi keveset fogyaszt, de 1 óra telefonálás volt benne.(#1112) thomasvold:
Az 5.0 ezt a funkciót nem tartalmazza.(#1113) darksys:
Első lépésben menj a beállítások/telefonról/készülékadatok menübe. A Build-szám-ot addig nyomogasd, még ki nem írja, hogy Ön Már Fejlesztő. Ha ez meg van, lépj vissza kettőt a beállításokhoz és menj a fejlesztői lehetőségek menüpontba és a legfelső már a felhasználói felület váltása. Ott meg is tudod át tudod változtatni, ekkor újra indul és már a mási kfelületet használja. -
rdt89
addikt
Airdroidot használok, így wifin keresztül töltöm az adatokat rá, tehát nem került gép közelébe se kábellel. Nem ment Flight Mode-ban se és nem volt kikapcsolt állapotba se éjszakára. Valós adat, az időpontot is látod a sarokba mikor lementettem, most tettem fel töltőre. GPU korlátozás és akkumulátor kímélő van bekapcsolva. Erőteljes játékot mellőztem vele, az simán lefektette volna térdre hamar.
-
darksys
csendes tag
Elnézést, el is felejtettem válaszolni a korábbi kérdésedre. Ózdon lakom, gyakorlatilag mindenfelé hegyek vesznek körül, ráadásul a szlovák határtól kb. 5-6 km-re lévő részén. De az a pech, hogy a házunktól kb. 1,5 km-re pedig már tökéletesen jön a 4G, szóval nem sokon múlik a dolog, de akkor is na... Vagy itthonra veszek WIFI-s routert és azzal nyomom a netet, melóhelyen meg úgyis lesz 4G meg WIFI (meg amerre szoktam járkálni, gyakorlatilag mindenfelé van már lefedettség, csak pont itt nincs :S), vagy megpróbálok másik szolgáltatót.
-
darksys
csendes tag
Voltam bent a Telenorba is Telós kártyát venni, ott működött a Netes kártyával a 4G is, ment is a net szépen. Itthon semmi. Nem megy Netre se, de nem, hogy csak 4 G-re nem, még 3 G-re sem. Ráadásul a Telós SIM-hez is járt asszem 200 MB Net, a Netes Kártyán meg 2 GB / hó 1600-ért.
-
darksys
csendes tag
Csak az a baj, hogy se telefonálni nem tudok, se semmi. Akármelyik SIm-et rakom bármelyik foglalatba. Se net, se semmi. néha van szolgáltatás, akkor engem tudnak hívni, de én senkit. Akárkit próbálnék hívni, egy hang nem jön ki a hangszóróból. Semmit nem mond a teló. Telón belül esetleg kell valamit állítani?
-
AtHoS
nagyúr
Azt hiszem veszek egyet online úton, így lesz két hetem megtapasztalni, hogy a méretével meg tudok-e barátkozni, illetőleg a saját felhasználói szokásaimhoz milyen üzemidő is párosul a teló részéről.
Sehol nem láttam titán színben, mindenhol csak fekete van. Nem is került nálunk a titán verzió forgalomba vagy csak ennyire elfogyott mindenhol?
-
mesehabbal
tag
Én nem félnék a mérteitől. Pár nap alatt meg lehet szokni. Én például ma bicajoztam vele. Az oldalzsebes rövidgatya normál zsebében volt bal oldalt és nem hogy nem zavart a tekerésnél, mozgásnál, de nem is éreztem, hogy ott van. Pedig nem vagyok egy nagy darab XXXL-es méretekkel. Ha valaki M-es mérettől nagyobbat hord, akkor meg főleg ne aggódjon, mert ott még lötyög is a telefon együtt, minden mással.
A kedvencem, hogy minap volt a kezemben egy nagyon kellemes Microsoft teló. Kisebb kijelzővel, viszont pár milliméterrel nagyobb házzal. Vicces volt. Az meg főleg, mimkor az 5.5-ös telók nagy része bizony nem sokkal kisebb ennél. Ha valakinek mindenképp nagyobb telefon kell, mint a 4col, akkor nincs min filózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest