- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemlabanc
újonc
válasz
Dominó85 #1277 üzenetére
Azért én árnyalnám egy kicsit a képet... Annak ellenére, hogy itt sokan úgy cserélgetik a ROMjukat, mint más az alsógatyáját, egy átlag tulajdonosnak azért ez még nem olyan rutin művelet, mint mondjuk új OP rendszert feldobni egy gépre. Hiába olvasom itt hetek óta a hozzászólásokat, én még nem merek nekiállni, pedig tudom, hogy elkerülhetetlen lesz, mert így egy fos a csúcsnak hitt telóm. (Hacsak nem találok valakit, aki helyettem megcsinálja...) Angolul sem tudok, hogy könnyen utána olvassak a dolognak. Azt hiszem, vagyunk ezzel még így páran.
Üdv!
-
-
Dzsolo
senior tag
válasz
Dominó85 #1235 üzenetére
Szóval, valamit nem jól csinálok, mert visszatettem a Nexus ROM-ot ekkor vettem észre, a feliratot, hogy frissítés..... Minden ok a telefonnal az összes telepített programom meg van sőt még extra kínaiak is vannak.
Wipe -> Advanced wipe -> Cache és Dalvik cache (csak ezeket pipáld be, a többi mellett ne legyen!)
itt hibázok szerintem, ezen a ponton csak 2 pipát teszek be konkrétan Cache és Dalvik cache. Jól gondolom, hogy itt még mást is kellene pipálni?
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1239 üzenetére
. Én elhiszem, én is szívesen szoktam segíteni mind gép telepítésnél, mind telefonnál. Csak arra utaltam, hogy általában egy rom cseréje során fellépő hiba leggyakrabban a lépések nem pontos követésének eredménye. Mert ugye én sem úgy születtem, hogy tudtam mi fán terem a romok cseréje, hanem - olykor a magam kárán tanulva - szépen lassan beletanultam. Ahogy gondolom te is, magyarán nem kell ezen képességgel születni, csak figyelni és alázattal tanulni, hiba esetén meg levonni a következtetéseket, illetve nem kidobni - egy figyelmetlenségből eredő hiba miatt - a kínából sok pénzért megvásárolt készülékeket.
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1237 üzenetére
Na, ja, he egyszer egy üzlet beindul;-)... Mivel annak idején a hongmit, illetve a redmi 1s-t is sikerült tégla állapotba küldeni, majd visszatenni 3 agyvérzést;-) és 2 szívrohamot ;-) követően, így már nem vagyok olyan félős, de nem is mentem máshoz könyörögni, hogy ugyan csináld már meg, amit én elkalapáltam. Azt aláírom, hogy nagyon sokan vannak, akik nem olvasnak utána pontosan a témának, nem követik pontosan a lépéseket, és ha valami nem úgy sikerül, akkor széttárt kézzel várják mástól a csodát. Én '94-ben még dos alatt kezdtem a bügykölést, akkor én is láttam, hogy valaki lazán elindított egy format c: parancsot, vagy egy del *.exe-t, és nem értette, hogy mi történt, mert ugye ő nem csinált semmit;-).
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1235 üzenetére
Az elmúlt lassan 1 hónap küzdelmeinek köszönhetően (mikrofon;-)), én mégis azt a konklúziót kellet, hogy levonjam, hogy factory nélkül nem működnek rendesen romok cseréi. Imei vesztést meg csak flashtool esetén tapasztaltam, amikor (saját hülyeségemnek, és idegi állapotomnak köszönhetően ;-)) mindent kipipálva nyomtam egy flash-t.
-
-
gorkmc
tag
válasz
Dominó85 #1199 üzenetére
Én is ezt használom. Ez még béta állapotú ezért vannak benne krixkraxok is. De ha elküldi valaki a fejlesztőnek hol lát benne rossz szöveget, javítja. Az 5.0-ban nem volt már ilyen kevert nyelv, szerencsére.
Lehet, hogy a fényképező része a miáú romnak jobb, de speciel engem az nem érdekel egy telefonban. Az értesítési led, kikapcs-bekapcs kényelmi funkciók, night view stb. sokkal fontosabb nekem.
Még szerencse, hogy bőven van ROM amiből tudunk válogatni, kinek-kinek ízlése és fontossági sorrendje alapján. -
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1199 üzenetére
Tényleg valami bezavarodhatott nálad, mert nekem a root is meg van;-). A képek minősége tényleg durván szint alatt volt a VIBEUI-n, látványos a javulás a MIUI-s felületen. De nálam a végleges MIUI melletti maradást a hívás alatt jó százalékkal (80-20) működő mikrofon jelentette, ráadásul, aki korábban már használt a MIUI valamelyik változatát (v5, v6) hamar megszokja a 7-est is. Szóval még mindig a MIUI rom (angol/kínai) a n1;-).
-
kobipeti
aktív tag
válasz
Dominó85 #1199 üzenetére
Legnagyobb bajom a 3 nyelvűség volt vele, 80% magyar, 18% angol, 2% egyéb nyelvek (krixkrax). így nem keltett bennem túl nagy bizodalmat, ment vissza nexus javított, ami Light flow-val még a ledet is működteti! Csinálok majd próbaképet vele kíváncsi leszek! Egy jó stabil magyar nyelvű MIUI jó lenne, amiben megy a geléria is....
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1197 üzenetére
Vagyuláék a romokba csak a magyar nyelvet teszik bele, ezen felül semmiféle módosítást nem eszközölnek, magyarán, ha gyenge az alaprom, a magyarítás után csak annyi változik, hogy magyarul lesz gyenge:-). Nem tudom, hogy mi történhetett nálad, mert nekem is teljesen újra vissza kellett tennem (factory, illetve gapps), és 3. napja megy hiba nélkül;-).
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1156 üzenetére
Mivel a redmi 1/1s-nek köszönhetően vagy egy kis magyar miui portálos múltam szétnéztem a fórumon, és kiderült, hogy vagyuláék vállják, hogy a megadott miui romhoz hozzáteszik a magyart, szóval teszek majd egy próbát. Jelenlek az angol/kínai beta5 verziót tesztelem, beta4-re lett rátéve, factory nélkül, most épp jelzett egy frissítést, megnézzük mi történik.
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1154 üzenetére
:-(. Pedig ez a miui, mármint az angol/kínai tényleg kifejezetten jó, már egy hete használom, de nem kívánom lecserélni. Most csak az az egy bajom, hogy az USB-t csak töltésre állítottam, de most nem tudom, hogy lehetne médiatár módba visszatenni :-(.
Most találtam egy jbart nevű programot, majd bele nézek egy kicsit. -
Turcy086
tag
válasz
Dominó85 #1118 üzenetére
XDA-n is írták, hogy megvették és semmi.
Nekem az volt, hogy felraktam, előre sablonok voltak nem fogadott, sms, akkualacsony stb. mindnek külön szín. Bepipáltam a root menü alatt amiket írtak és az összes szín zöld lett, vagyis csak azt tudja a telefon (ill. én így gondolom) -
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #1102 üzenetére
Ezt nem tudtam köszi, de szért megnyugtat, hogy kiküszöbölhető, mert kezdem belakni a miui-t. A led egy kicsit hiányzik, de nem vészes viszont a mikrofon stabilan működik, ami az elmúlt 8 nap küzdelmei - ház megbontás, na az meg milyen műnyag, végig attól féltem eltörik, azért itt látszik keményen a, hogy hol volt megtakarítás a cuccon - a legfontosabb szemponttá vált;-).
-
válasz
Dominó85 #1096 üzenetére
Ez a GoogleInstaller.apk nem egy minden oldalra kirakott programnak tűnik nekem egyébként, nem dörgöli a google léptem nyomon az arcomba, igaz találtam egyet valamelyik nap, de csak kínait, ezzel nem igazán lehet felülírni a meglévő gmail-emet, hogy tudjak beállítani hozzá zárolt képernyős értesítést ebben a legújabb Cuoco féle romban. Ez gondolom akkor használható leginkább, ha nincs fent semmiféle gapps. Az én esetemben nem működőképes a dolog.
A Drive-odon lévő gapps pedig 5.0-hoz való vagy nem jól gondolom? Vagy tök mindegy? -
fehermokus
aktív tag
válasz
Dominó85 #1086 üzenetére
Én meg a Androium 5 K3N ROM-ot próbálgatom. Eddig jók a tapasztalataim. Ami funkciók vannak benne, azok működnek rendesen és kellően gyors is. VibeUI kamera van benne, azon nincs módosítás. Dolby Atmos van, Lenovos cuccokkal nem találkoztam. Az alap 5.1.1 android, így néhány régebbi programom nem működik alatta, aminek nem örülök. Alapból Play store van benne, meg egy-két google szoftver, így aki mániákusan google párti, annak telepítgetnie kell kedvenc szoftvereit. Antutu zökkenőmentesen fut rajta, ami érdekes módon a VibeUI-ra sem volt jellemző, pedig abból van kifejlesztve. Első indításkor spanyol, de gyorsan megtanítható magyarra is. Energia felhasználásból pedig kap egy csillagos 5-t. GPS a szokásos, kb. 20sec alatt fogja az összes műholdat. Adatforgalom le és fel itt is kitehető az értesítési sávba. Egyéb értesítési sávban lévő ikonok elég minimalista dizájnúak, de legalább működnek hibátlanul. LED villogtatás alapból nincs, csak Light Flow felrakása után - no ezt még nem teszteltem, mert nem jött se levelem, sem más.
-
gps76
őstag
válasz
Dominó85 #903 üzenetére
Lehet hogy fejlettebb a Dolby,de miért nem engedi pl. a magasakat oda állítani,ahova én akarom? Mindig visszahúzza.
Nekem ez a cuoco92 rom-ból jönne be egy 5.1-es verzió,mert a gyári nem lenne rossz,ha nem lenne ennyi hiba benne,itt meg ki lennének javítva a hibák.
5.1-es 2.8 VibeUI-s haszálható multi rom-ról tud valaki?ITT van egy lista,de hát jó sok..
-
gps76
őstag
válasz
Dominó85 #894 üzenetére
Köszi,mindjárt próbálom.
Feltelepült,de sajnos nem csinál semmit,mintha fent se lenne.
A Dolby rendszer szinten van benne,mert a gyors kapcsolóknál is ott van,meg a hangok menüből is elérhető.
Bele lehet valahogy varázsolni? Amit linkeltem rom-ot benne van mindkettő,és OTA frissítés után is ottmarad. -
fehermokus
aktív tag
válasz
Dominó85 #879 üzenetére
Igen Domino85-nek igaza van, a VibeUI ROM-ok tele vannak hányva válogatatlanul mindennel, amire semmi szüksége a felhasználók 90%-ának. Gondolom ezért olcsó a telefon, mert ezek a kínai szoftvergyártók támogatják a gyártást. Ezektől viszont meg lehet szabadulni, de ha vmi eleve drága, azzal nem lehet mit kezdeni... Olyan ez, mint az ingyenes programok - nézheti az ember lépten-nyomon a reklámokat.
-
válasz
Dominó85 #819 üzenetére
Sikeresen felraktam a [LENOVO K50-T5 Android 5.0 ROW]
romot. Kicsit kínlódtam vele, a gyakorlatlanságom miatt. Magával a TWRP-vel küzdöttem meg a legjobban, nekem így sikerült:TWRP/CWM felrakása
1. Töltsd le a megfelelő CWM/TWRP zip fájlt a K3 Note-hoz
2. Indítsd el az AIO Flashtool programot, a telefon ne legyen rádugva.
3. A kicsomagolt recovery-ből tallózd be a scatter fájlt.
4. Az Option-Download menüpontban pipáld be a DA DL All with Checksun ablakot.
5. Az alul található pipákat a "Recovery"-n kívül mind pipáld KI! (Nem be!!!)
6. Nyomd meg a Download gombot majd dugd rá a telefont kikapcsolt állapotban. Ha nem indul el a letöltés, vedd ki az aksit, majd pár másodperc után tedd vissza.
7. Ha meglátod az OK boxot lehúzhatod a telefont, és indítsd el. Folyamatosan nyomd mind a három gombot egyszerre!
8. Amikor rezzen egyet a telefon, engedd el a gombokat és a Lenovo felirat után a TWRP/CWM fog fogadniEgy kicsit módosítottam Dominó85 leírását, lehet, hogy más módon is megy egyébként, nekem csak így sikerült, némi youtubozás után.
-
hbooo
csendes tag
válasz
Dominó85 #848 üzenetére
erdekes ez, mert eddig nem nagyon csinalta a nagy ROM alatt (nexussal sajnos eleg gyakran) de tegnap delutan meg ma reggel is megallt es egy ido utan ujrakapcsolodott a halozathoz, szoval volt kieses. Nem hiszem hogy budapesti halozati problema lenne, de persze 100%-an nem tudom kijelenteni.
A MIUI -t egyszer kiprobaltam, sajnos a gmailes accountom jelszavat se tudtam beirni a kinai billentyuzet miatt (van sajnos spec. karakter benne, es az angol billentyuzet se akarta). Google nelkul meg a playbol se tudtam mas billt feltenni.
-
yanpec
senior tag
válasz
Dominó85 #841 üzenetére
A Gapps-l az a baj, hogy nekem a winzip az írja ki hogy a tömörített állománynak nincs vége, a TWR meg nem hajlandó feltenni.
A wipet megcsinálom mindig, a user data-ig minden be van pipálva. Nem tudom mit csinálhatok rosszul, de más romok működnek rendesen csak a MIUI nem akar menni valamiért, normálisan.
De mindegyiknél ugyan az a gond, Google play-t folyamatosan 5 másodpercenként kiírja, hogy leállt. Alkalmazáskezelőben le kellett tiltanom. Volt olyan is, hogy más állt le de úgy, hogy le okéztad és rögtön feljött megint, hogy leállt. Csak az akku kivétele oldotta meg a problémát.
A legújabb MIUI-n 5.9.14-n meg van kb 10 kínai pálcikás app, amit megmondom őszintén nemtom mire lehet használni, mert kínaiul nem tudok, de szopják a netet rendesen.
Úgy, hogy nem csináltam semmit 12MB lement 2 perc alatt.
kb ennyi
(
-
yanpec
senior tag
-
yanpec
senior tag
válasz
Dominó85 #828 üzenetére
Szia
Tudsz valamit a HSA-l amit Èn nem? Szerintem lehetsèges +500 mAh-l többlet, mert a YI kamerámat 900 mah aksival szállították(gyári), de lehet venni hozzá ugyan akkora mèretben 1150 mah akkumulátort is. Ès akik már megrendeltèk azok dicsèrik. Ugyanakkor bevallom, hogy nem ismerem az akkumulátorok lelki világát. De cserkèszbecsület szavamra utána fogok nèzni.
Na meg, hogy 10 órát kell használat előtt tölteni, ez csak biztonság miatt írták oda. Ha jó emlèkszem talán a NIK akuknál volt előírás!?
-
techfan
csendes tag
válasz
Dominó85 #809 üzenetére
Nincs bajom a Mediatekkel, sőt, nagyon is drukkolok nekik, volt és van is MTK-s telóm és tabom is. Ja, és egy szóval sem mondtam, hogy nem erősebb az MT6752, tisztában vagyok a tényekkel
Ettől függetlenül még szerintem nincs hatalmas különbség egy Snapi 615-höz képest. Valamivel erősebb, de számomra egy kategória. Azzal pedig nem értek egyet, hogy ez utóbbi nem elég egy full HD kijelzőhöz.
-
techfan
csendes tag
válasz
Dominó85 #806 üzenetére
Messze nem minden az AnTuTu pont. A Note 3-mamat is veri AnTuTuban a K3 Note, mégsem cserélném le a Snapi 800-at MT6752-re.
A Snapi 615-ben és az MT6752-ben is 8 darab Cortex-A53-as van, meg egy hasonló erejű GPU, az Adreno talán még erősebb is. Nagyjából ugyanazt nyújtják, egymás közvetlen versenytársa a 2 chipset. Ilyesmibe belekötni szőrszálhasogatás...
A mobil meg olyan szoftverrel jön, amivel a kereskedő leküldi...
-
kovjoe
aktív tag
válasz
Dominó85 #781 üzenetére
Nálam 1 hónapja fut a spanyol vibeui 2.8 1532 ltt lemonade, azzal tökéletesen működik a led jelzés (külön hozzárendelhetőek a programok, így szabályozhatod miről akarsz, és miről nem jelzést). Egy rakat program nem eltávolítható, de ezeket szépen elpakolja az ember egybe, így nem zavaró, főleg, hogy a felület lényegében a miui-ra hajaz. Magyarul nem tud - persze egy rakat más nyelven igen - majd próbálok írni Xancinnak, hogy mit lehetne tenni az ügy érdekében. Nekem mobilnettel nem volt bajom (voda), a wifi nekem korrektül megy. A kamera még mindig a gyengém, de már szokom;-).
-
kovjoe
aktív tag
-
válasz
Dominó85 #765 üzenetére
Igen, ezt én is észre vettem!
Csomó romnál nem működik a led.. Ennyire sajnos nem értek a romolás mélylélektanához, de valami bonyolultabb oka biztosan van, hogy nem tudják megoldani a működését . Én úgy vagyok vele, ha van, akkor működjön is, meg csináljon jó fényképeket, meg iszonyú sokáig bírja az akkumulátor, meg stb.
-
run4fun
tag
válasz
Dominó85 #754 üzenetére
Megjött ma nekem is az Ipaky-m szintén szürke kerettel és meg kell, hogy erősítselek, hátlapra helyezve jobban szól a teló. Kézben számomra kicsit tompább a hangzás, de számomra ez nem nagy gond, nem szoktam így használni zenehallgatásra.
Korábban egy ilyen tokot használtam, de azzal kicsit nagynak éreztem már a telót, ezzel viszont tökéletes. -
Turcy086
tag
válasz
Dominó85 #731 üzenetére
Ellentétben a csoport 80%-ával nem vagyok rom tesztelős, ezért bátorkodtam megkérdezni ki mit tud róla. Erre te jössz és lehurrogsz, hogy legyek már türelemmel. Kb úgy válaszoltál, mintha már 5x tettem volna fel ugyanazt a kérdést. Egyszerű kérdést tettem fel normális stílusban, nem akadékoskodom hogy jujjjujujj legyen már 6-os rom...
-
válasz
Dominó85 #738 üzenetére
Tehát akkor a tempered glass-nél te is észlelted, hogy kicsit rosszabbul érzékeli a teló az érintéseket?
Egy ilyen iPaky tokot egyébként pont én is rendeltem (fekete színben, ezüst kerettel), egyszerre a fóliával, meg a glass-sel, de ez még sajnos nem érkezett meg.. Nekem is elég minőségi darabnak tűnt a képek alapján. Nem lett tőle bumszli a telefon? Ettől kicsit tartottam megrendeléskor.
Azóta hála istennek lehet kapni 5-600 Ft-tal olcsóbban is. Ez az én szerencsém.(#741) xoortes1978
Hővonalas = marketingduma
Valami csíkok egyébként valóban vannak a tokban, nem tudom, hogy ennek túl sok jelentősége van-e valójában. Amúgy szerintem olyan vészesen nem is melegszik ez a telefon, bár nem is szoktam vele órák hosszat játszani. Az Elephone P6000-nek, na annak meleg volt a hátulja, már a mobilnetezéstől is. -
yanpec
senior tag
válasz
Dominó85 #723 üzenetére
Ha te mondod akkor biztos igazad van, de nekem eredeti méretben a felső élesebbnek és részletgazdagabbnak tűnik, igaz az alsónak meg szebbek a színei. Ízlések és pofonok
Rendszerbeállításoknál nem állítottam minőséget, csak a felbontást ellenőriztem
De ez egyenlőre lényegtelen szerintem ha az alap dolgok nem mennek, akkor a kamerába sincs értelme nagyon belemenni.
-
yanpec
senior tag
válasz
Dominó85 #721 üzenetére
Ezt nagyon jól látod. Meg is látogattam a biztonsági apk, engedélyeztem is az adatkapcsolatot.
Tesztelgettem egy picit az orosz MIUI-7 romot. Tetszene ha működne!
Nagyon instabil, random leállnak az alkalmazások. (azért random mert van mikor leáll van mikor nem
)
A kamerán szerintem semmit nem dolgoztak. Az első kép az a lollipop romal készült (ez a szebb) a második meg az orosz rommal. Többet nem csináltam mert ez is állandóan leállt, no meg nincs értelme mert ilyen formában használhatatlan még.
Amint már írtam a wifi hotspot egyáltalán nem működik, ha véletlenül el is menti a beállításokat a laptop nem tud rá csatlakozni.
A beállításokban ha valamit beállítok az szintén vagy működik vagy nem.Talán ennyi elég is lesz róla.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest