Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oké. Meg vagyunk győzve, mind a 168426 haditudósító hülye, csak ez a kettő helikopter.
Ugye a cikk arról szól, hogy egy himihumi projektben ezzel fényképeztek a fészbúkra vigyorgó katonákat meg azok tetkóit (miért ne, tegyék, bár megjegyzem elég szarok a képek technikailag. Ezekben a szituációkban, amik a linkelt projekten vannak messze jobban megvalósíthatóak lettek volna egy DSLR-el, mert nem röpködtek golyók, volt idő is mindenre, ezek beállított képek bakker!).
Viszont a cikk címe az, hogy leáldozott a DSLR-nek a harcmezőn(!!!!!), meg hogy A kisebb felszerelés ráadásul a fotós életét is megmentheti, hiszen nincs útban egy hirtelen fedezékbe vonuláskor., miközben a fenti projektben rohadtul nem harci körülmények között fotóztak, fészbúkos körletfotózáskor nem nagyon kell fedezékbe vonulni...
-
Stauffenberg
nagyúr
Olvass vissza. Én is ezt írtam, hogy az iPhone (vagy mondjuk úgy, hogy egy jobb telefon) valóban előnyösebb bizonyos (háborús) szituációkban. Tagadtam ezt a posztomban?
De amit te linkeltél az nem erről szólt, hanem, hogy az ott látható képek készülhettek volna iPhone-al is akár. Amire reagáltam, hogy a többségük nem.
Problem?
Szerk: A fórumozásban mekkora minőségi ugrást jelent amikor nem csak egy LOL-ra futja, hanem érvek is elhangzanak nem?
-
hibavissza
veterán
egy harctéri művelet sohasem fog gyorsan történni a fotós számára. általában tájékoztatják, mikor mit fog tudni lefotózni. manapság elég pontos számítások előznek meg egy-egy műveletet. amúgy sem töltethetne egy-két óránál többet első vonalban, mivel két embert legalább lefoglal....már ha egyáltalán odaengedik...szerintem ritka mint a fehér holló.
az iphone professzionális alkalmazása meg valóban max. eseti lehet. vannak jó minőségű kis gépek a piacon. szerintem -
Tigerclaw
nagyúr
Egyébként ha jól tudom, akkor eye-fi kompatibilis dslr gépekkel és persze eye fi kártyával azonnal lehet küldeni a képeket a netre, persze akkor, ha van egy hotspot a környéken, vagy a zsebben egy mobil wifi router. Persze ez inkább csak technikai megoldás.
-
szmissz
senior tag
válasz
Stauffenberg #187 üzenetére
Jujj, bocsánat nagyfiú, hogy beleokoskodtam :SFDDSFDSFDSGF
Mert ezek a híres fotók is hemzsegnek a DOF -tól például, meg a dinamika tartománytól
Életed legfontosabb eseménye történik MOST EBBEN A PILLANATBAN. Vedd elő gyorsan a DSLR-ed, ami ott van ahol most a telefonod... ugye?
Nem a technikai, vagy a képminőségi előnyeiről van szó az ájfónnak, mert ezek NEM LÉTEZNEK. SZARABB mint egy DSLR. Sokkal. Csakhogy b@szhatod a DSLR-t, ami nincs nálad, vagy csak akadályoz.
Szerintem erről szól a cikk.
-
Ize, ha mar MLaca linkelte az eredeti cikket, belenezhetnel
Az iPhone-t arra hasznaltak, hogy unatkozo katonakat fotozzanak a Facebookra (es a kepeket nem az iPhone-rol toltottek fel, Gardi meg is emliti, hogy az oveben SIM se volt (es nekem erosen az jott le, hogy a projekttol kaptak az iPhone-okat)), ilyesmiket.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Csabulator #185 üzenetére
Persze hogy reklám. Ha nem az lenne, akkor nem iphone-ról szólna, hanem a kamerás telefonokról, amelyikek közül ráadásul messze nem az iphone a legjobb.
-
válasz
Csabulator #190 üzenetére
akkor 5 perc múlva ünnepélyesen eltakarítom ezt a kis mellékszálat.
-
mi a valószínűbb? hogy kilóra megvették a fotóst vagy tökhülye és itt a topikban az okos mindenki...? vagy fordítva... én inkább azon gondolkodnék, hogy vajon miért használhat iphone-t valaki, nem azon, hogy "hát mekkora szar az iphone mint fényképezőgép". a fotós biztos jobban tudja itt mindenkinél, hogy pontosan mik az iphone (vagy bármi más fotós eszköz) korlátai.
-
válasz
Csabulator #185 üzenetére
kinek a fizetett hirdetését, okostojás? fogalmam sincs, hogy megvett-e bárkit az apple kilóra, minket biztos nem, és nem hinném, hogy a fotóst viszont igen.
-
válasz
hibavissza #179 üzenetére
Abszolút igazad van, én sem azt vinnék, sőt a közelébe sem mennék ilyen helyeknek.
Viszont ha haditudósító lenne a szakmám, és mégis ilyen helyekre mennék, akkor viszont fényképezőgépet vinnék. Merthogy fényképeket szeretnék csinálni, mégpedig gyorsan. Ez lenne a legfontosabb, és szinte az egyetlen szempont. Valahol sokkal ezután jönne a képbe, hogy azért valamilyen minősége is legyen a képeknek (nyomdám van, bottal nem piszkálnék meg egy iPhone-os (vagy bármilyen telefonos) képet, csak ha tényleg nincs más lehetőség, ennyit arról, hogy nyomdai felhasználásra megfelel bármilyen méretben). Meg esetleg mélységélesség se biztos, hogy mindíg végtelen kell, meg esetleg egy kis dinamikaátfogás se árt, de ezek nyilván nem elsődleges szempontok.
Na most erre, márminthogy gyorsan legyen meg az a kép maximálisan alkalmatlan bármilyen telefon, nem hogy egy iPhone...
Mondandómat némiképp alátámasztja az is, hogy a nyilatkozó két úriemberen kívül valamennyi haditudósító fényképezőgépet használ, túlnyomó többségük DSLR-t (Megjegyzem valószínűleg a fenti két úriember is. Csak nyilatkozni bírtak mást, jópénzért...)
-
Csabulator
tag
Fizetett hirdetésünket olvashatták.
Az utolsó hozzáadott rész OK, meg minden, de ettől még a cím továbbra is NEVETSÉGES. Úgy látszik, hogy az Apple utálat ilyen hülye cikkek miatt alakul ki, mert a kedves cikkírók ekkora marhaságokat hordanak össze.
-
MLaca
őstag
kibővítettem a hírt plusz pár sorral és egy linkkel ahhoz a projekthez, amiben részt vett az említett telefon.
-
szmissz
senior tag
válasz
Stauffenberg #182 üzenetére
Ó, hát persze... LOL.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egy kettő... talán...
Nem baj ha valaki nem ért a fotózás technikájához, csak annyit lát belőle, hogy "szemcsés" (digitálisnál zajos). De azért ne mondjuk már azt, hogy ezek a képek készülhettek volna iPhone-al mert szinte majdnem mindegyik technikailag teljesen odaver a szifonnak. Arról nem is beszélve, hogy zömmel analóg fotókról van szó.
-
Ijk
nagyúr
Nekem van N8-am és tükrösöm. Amikor kirándulok, akkor a fényképező a nyakamban lóg, ha valamit le akarok fotózni, ahhoz kb. 2-3 mp-et kések. N8 zsebből előkap, billentyűzár kiold, fényképező alkalmazás elindít (ami itt ráadásul a külön expo gombbal kivitelezhető), fókuszálás valamennyivel lassabb, de sokkal több idő és szinte biztos lecsúszol a témáról.
Egy "csőre töltött" iphone, futó fényképezővel pedig másfél-két óra alatt lekapja az akksit.
Az LCD nappal nehezen látható (úgytudom Afganisztánban is elég napos az idő).Az biztos, hogy telefonról gyorsan továbbküldhető (nyilván Afganisztánban teljes 3G lefedettség van), sőt bizonyos helyzetekben jobb eszköz. Én nem vagyok háborús riportfotós, harctéri tapasztalattal, és nem fogom megmondani látatlanban mi jobb nekik. De elég sok jó riportképet láttam, és annyi hozzáértésem van a fotózáshoz hogy lássam, egyik sem telefonnal készült.
-
Alchemist
addikt
Lefogadom, hogy a következő nyilatkozó egy doki lesz, aki ájfonnal csinál végbéltükrözést!
-
hibavissza
veterán
pilóta:
mivel voltam katona, átadnám neked azt az infót, hogy harci körülmények között én egy dslr helyett inkább lőszert vagy kevlár mellényt cipelnék. ezek után pedig vizet, sok vizet és lefosnám a képminőséget. nevetséges, ahogy a sok idióta dslr-el akar szaladgálni harctéren. elsőnek szednek le, mivel a dslr objektívjére bármelyik idegesebb katona ráfogja, hogy fegyver. volt ebből nem egy botrány a világon.
száz szónak is egy a vége, ahol emberre lőnek, ott ne használj tükörreflexes gépet, pláne teleobival.
másrészt az iphone képe - jó fényviszonyok közt - nyomdai felhasználásra megfelel max. A/5 méretig. -
Tigerclaw
nagyúr
Ha a fotók minősége nem szempont, akkor tényleg lehet alternatíva egy mobiltelefon. Mindenre lehet találni ideális eszközt a sok kütyü között. Az érintős mobilok jelenleg amolyan joker eszközök, sok multimédiás és informatikai eszköz lebutítva összegyúrva a mobilitás jegyében. Semmit se tudnak igazán jól, sőt néha még közepesen se, de sok mindenre használhatóak. Amolyan svájci bicskák.
Persze ettől még nem hiszem, hogy bármelyik komoly haditudósító, fotós eldobná a dslr gépét, hiszen a cikk is egy egyedi kommunikációs feladatról szólt, nem a haditudósításról.
-
harlyngton
tag
Tulajdonképpen a cikk elérte a célját,
százhatvan valahányszámtalan post is született erre a komoly szakmai témára.
Nyilván mindenki azzal fotóz amivel akar, amije van, stb. A baj az szerintem, hogy torz információt hordoz a cikk, ami alkalmas ilyen meddő viták indítására, a hozzá nem értő közvélemény befolyásolására. -
DummyBoy
senior tag
A kommunikáció nem része a fotózásnak.
Az más kérdés ... arról nem is beszélve, hogy kétlem (Bár nem lehetetlen), hogy egy háborús üvezet közepén "PRESS" apu fellövi a képeit ájfónról a fészbúkra ...
Tegyük fel nincs igazam, és fotós vagyok, és az a legfontosabb, hogy mihamarabb kommunikálni tudjak a külvilággal, és viszek magammal egy kamerás mobilt, ami megbízható, sokáig bírja az akkuja, jó képet csinál és gyorsan: Ájfónt vinnék?
Ezért sántít a dolog.
-
MZperX75
addikt
[link]
Afrika-"ne adj a majom kezébe AK-47-est,főleg ha kamerázod" -
De most tényleg számít 37,5 másodperc, amivel többe telik egy DSRL-el lőtt normális képet felmásolni egy telefonra (akár legyen az iPhone, vagy egy Nokia vagy bármi) és utána elküldeni a new yorki grafikusnak?
Ráadásul ebből még lejön az a 10 másodperc, amvel több idő a szifonnal maga a fényképezés (fentebb már írták: menübe bemegy, fényképezőfunkció kiválaszt stb. (ja hogy ezalatt elment a téma, sebaj...)), szóval akkor 27,5 másodperc tényleg ennyit számít hogy cserébe lemondjunk a minőségről (esetleg magáról a képről is...) -
szerintem mindenki átsiklik a lényeg fölött: jobb képet könnyebben lehet más eszközzel készíteni (ezeket hívják fényképezőgépnek
), ámde, ha nem csak az exponálásig nézed a folyamatot, hanem azt is beleveszed, hogy a kép azonnal legyen ott a new yorki iroda grafikusának gépén, vagy épp rögtön mehessen ki facebookra, twitterre, már nem olyan nyerő egy "kőkorszaki" dslr.
_nordnak nagyon igaza van abban, hogy ez utóbbi egyes esetekben fontosabb lehet, mint a felbontás vagy a fotó minősége. mivel manapság mindenki azonnal akar mindent, a kommunikáció kritikus. annyira, hogy akár egy szar mobiltelefont is előnyben részesít egy profi fotós a profi fotóscucc ellenében. inkább a fényképezőgép-gyártóknak segélykiáltás ez, mint az iphone bármilyen kritikája.
-
Daywalker
addikt
Egyébként viccet félretéve az ilyen sivatagi körülmények között állítólag az AK-k sokkal megbízhatóbban teljesítenek, mint az amerikai "műanyagok"
Tehát a parittya tényleg a legmegbízhatóbb, csak hát ugye arról nem szól a dolog, hogy milyen távolságban hatékony és milyen pontossággal "dolgozik".
-
Ijk
nagyúr
"Állítása szerint a parittya az ideális, strapabíró eszköz Dél-Afganisztánba, hiszen felépítése miatt sokkal kevesebb por kerül bele, mint a bonyolult mechanikájú (gépkarabély) társaiba.
Bajtársa, GI Joe, pedig így nyilatkozott: „Korábban akár három automata fegyver és lőszerek is lógtak rajtam. Ezzel szemben a parittyával sokkal könnyebben mozoghattam, ráadásul a lőportöltények hiánya arra késztetett, hogy sokkal közelebb menjek a történéshez.” -
Gyakorlatilag mindent egyben leírtál amire én eddig gondoltam és megfogalamzódott bennem a cikk és a kommentek olvasgatása alatt. Tábori körülmények között vagy a frontvonalban nemhogy EU/USA konnektor nincs a telefon töltőjéhez a közelben hanem gyakran áram sincs ami érthető, lévén háborús övezet.
Nem véletlenül viszek magammal én is portrémarkolatot a dupla akksival és még pár feltöltött pótakksit ha olyan helyre megyek fotózni ahol bizonytalan vagy egyszerűen nincs lehetőség töltögetni. -
Három tippem volt.
1. Te készítetted a sajtóanyagot, de ezt tagadtad.
2. A szokásosnál is elvakultabb szifonmániás vagy, de ezt jó eséllyel kizárja, hogy nem rendelkezel ilyen készülékkel.
3. Akkor marad az, hogy fogalmad sincs milyen ócska képeket készít a szifon, illetve az összes többi telefon, mert ez természetesen nem alma sajátosság. -
De. Blődség.
Nem arról van szó, hogy nem lehetséges iPhone-al fényképet készíteni egy harcmezőn (juteszembe más telefonnal miért is nem lehet?)
De azért itt arról van szó, hogy jobb, mint egy fényképezővel... És ez bizony blődség.Például:
1) Nem, de azért egy szintnél ne adjuk már lejjebb....
2) Igen, BT-n átküldöd a telefonnak és már mehet is....
3) És egy MILC-el?...
4) Nincs dobozom... -
Ijk
nagyúr
Mennyi idő zsebből előkapva egy iphone-al mire kiexponálnak egy képet? Egy fényképezőnél ami riportfotósoknál nyakban lóg, csak egy pöccintés a kapcsolóra.
Mennyire bírná telefon akkuja az egész napos fényképező használatot? Mennyire egyszerű terepen iphone akkut cserélgetni?
Milyen a telefon kezelhetősége, ergonómiája, sebessége fényképezést tekintve?
A fix gyújtótávot már meg sem említem.
Természetesen ostobaság amit a cikk ír, ez csupán egy újabb reklámfogás. Ettől függetlenül jó hogy ott van a zsebben egy lehetőség, ha a céleszköz nem áll rendelkezésre valamilyen okból. -
MLaca
őstag
emberek! az illetők a Guardiannak adtak interjút, egyáltalán nem blődség, amiről szó van. ráadásul gondold végig:
1) a harcmezőn valóban kimagasló képminőségre van szükséged? van időd, hogy beállítsd a személyeket?
2) egy dslr géppel akár azonnal el tudod küldeni a képet a szekesztődnek?
3) mondjuk két vázzal, az egyiken egy 16-35/2.8, a másikon egy 70-200/2.8-cal mennyire lennél fürge, ha mondjuk rád irányítanak egy gépfegyvert? (ugrasz vagy megdöglesz)
4) direkt nem kommentáltam a hírt, nem "fejeztem be", hogy legyen miről beszélgetni, de úgy tűnik, az emberek agyára ment a hőség és nem képesek elvonatkoztatni a dobozuktól. -
MPowerPH
félisten
Ekkora ökörséget.
Nem gondoltam volna, hogy az Apple -nek ekkora marketingre van szüksége. Szánalom...
"Nem a gép teszi a fotóst, hanem a fotós tudása hozza ki a gépből azt ami benne van."
Ez még nagyobb hülyeség...
Szvsz, normális körülmények között egy DSLR -et normális ember nem cserélne le ilyen sz@rra. Igazából a cím az, ami badarság. DSLR gépek felhasználásának hány százaléka történik harcmezőn? Ezen kellene legondolkodni. Hogy a fenébe tudná kiszorítani egy szutyok telós fényképező a profi gépeket? A téma jogos, harcmezőn ehet nem ideális. Ez volt 1 a 100 felhasználási terület közül. Aki látott már profi géppel készített képet, és ilyen szutyokkal, az tudja, hogy hol mérhető a különbség.
-
MZperX75
addikt
válasz
Stauffenberg #121 üzenetére
Nem kell neki dumálni telefonon,neten keresztül áttólja....de te biztos tudod,hogy az USA-nak mi a katonai rendszebálya? nem?
És miért vagy ennyire felháborodva ,olvasd el mégesgyszer a hírt,tábornok úr! -
Fejo
őstag
Ez mind igaz, teljesen egyetértek vele, pusztán azt nem tudom, hogy ezen mondat miként releváns azzal, hogy egy DSLR képminősége ég és föld egy mobil képminőségéhez képest...
Engedtessék már meg mindenkinek, hogy eldöntse, hogy a nyaralásról vagy a gyerekéről, stb minőségi képet szeretne csinálni vagy megelégszik egy mobillal (annak minden korlátjával) készített képpel is.Attól mert valaki hobby szinten fotózik és ezáltal némi minőségre is törekszik (saját és gépe korlátai között) még ne legyen már le "hülyézve"...
-
MZperX75
addikt
válasz
Mr.Csizmás #124 üzenetére
miért az nagyon jó games
-
Hobbbyt
őstag
Amúgy abba belegondoltatok már, hogy egy háborús övezetben nagy az esélye annak ,hogy nincs Térerő?
3g meg HSPDA meg szinte biztos. És ha ezek sincsenek.. akkor az Iphonet védők utolsó mentsvára is szerte foszlik.. Mert mire jó egy telefon ha nem lehet vele telefonálni? Hát sok mindenre nem.. max játék-zenehallgatás-gps-kamerával bohóckodás.
-
delta9
senior tag
Egy katonai fotóriporter barátom is találkozott már Gárdival kint. Az iPhone mellett – bizonyára csak megszokásból – volt nála egy Leica M6 és egy 1DMkII is.
-
-
poppfalusi
tag
A 4es szifon még mindig csak 5 MP-s nem tudom miért hiszi mindenki hogy 8MP.. Az 5 pedig még sehol sincs.. mondjuk amúgy se!
-
Ribi
nagyúr
Ezen beszartam.
Te kicsit összekevered a hivatásos fotóst Pistivel, aki 1 szál strandpapucsban szaladoznik a tengerparton tipusú turistával. Ott tényleg teher egy kompakt fényképező. De könyörgöm, amikor az a hivatása, hogy fotókat készítsen, akkor leül és elgondolkozik. Vajon mit vigyek: egy (4-5) fényképezőt, amit azért csinálnak, hogy fényképezzenek, vagy egy mobiltelefont, amibe belesúvasztottak valami gigapixeles izét, rajta 1 gombostűnyi likkal. Hát persze hogy a mobilt választja. Hát persze, hogy hirtelen eldobja mind a 4-5 fényképezőjét amit eddig használt, mert itt a SZIFOON. Igeeen. Valószínű.
Mert neki a mobil aztán tényleg fontos a harctéren. Néna néha leül és felhívja anyut, hogy mizujsag otthon...
Csak gondolkozz már el azon, hogy egy hivatásos fotós egy TELEFONNAL, vagy FÉNYKÉPEZŐ géppel FÉNYKÉPEZIK. A nevében is benne van a megoldás -
szmissz
senior tag
Melyik kép nem készülhetett volna el egy ájfónnal?
http://www.worldsfamousphotos.com/
Téma mindenek felett.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DummyBoy #122 üzenetére
Itt csak az ok-okozati folyamat teljes félremagyarázásáról van szó, nyilván attól függően, hogy a nagy "Apple-Fan" vízválasztó melyik partjáról kiabálnak.
Ahogy korábban is írtam, bár teljesen triviális ezt magyarázni:
"A fotós nem azért megy közel az eseményekhez, mert a felszerelése kényszeríti rá... pont fordítva, a fotós választja meg a felszerelését oly módon, ahogy azt a prekoncepció megkívánja."
-
VS461
tag
Nem értem az elharapódzást... Lehet, hogy marketingszagú a nyilatkozat, lehet, hogy fizettek neki érte... és? Az illető fényképeit nem láttam, de hátha nem csak a fényképezőgép teszi a fényképészt.
Afganisztánban tudósítani pedig nem azt jelenti, hogy a riporter 24/7-ben golyózáporban kúszik a sziklák között. Itt van egy fotósorozat, az amerikai magazinok szoktak leközölni (nyilván hazafias célból) hasonlókat. Ezek a riporterek hetekig, néha hónapokig az adott csapattal dolgoznak, együtt mennek járőrbe, együtt pihennek, együtt sz@rnak, és néha együtt kerülnek tűzharcba, együtt veszítenek el bajtársakat. Egy történetet mesélnek el. Nálunk ez nem szokás, gyk. lesz@rjuk, mi történik kint a srácainkkal, akiket mi küldtünk oda. Az amerikainak viszont számít, hogy Johnny, az Idaho-beli Ellisből, bekerült az újságba, és egy "hétköznapi, sokszor fájdalmas" stb...
Ha ezt a történetet 640x480-ban készíti el, az szerintem nem akkora baj. Ha iPhone-nal - miért ne? Az általam linkelt felvételekből nekem nem az az érdekes, látszik-e a parancsnok orrszőre, vagy hogy rendben van-e a fehéregyensúly. Sokkal inkább az, hogy milyen az élet odakint... Inkább ezen kellene elgondolkodni. Nem vagyok fotós, én is telefonnal kattintom el azt az évi 2-300 fényképet, amit utána soha nem nézek meg még egyszer, de a fényképnek szerintem nem arról kellene szólnia, hogy mivel készítettékUi.: egyébként az iPhone hamar-hamar tönkre fog menni odakint
-
Cathfaern
nagyúr
"Akinek elég egy Családi nyaralás megörökítéséhez egy telefon által nyújtott képminőség"
Arra, hogy felkerüljön facebookra, rosszabb esetben 640x480-as felbontásban, jobb esetben normális felbontásra, de úgyis mindenki csak kicsiben nézi meg felállásban, meg hogy a nagymamának kinyomtassák 9x13-as méretben, mert nincs számítógépe, de akar az unokáról fotókat amit tud mutogatni? Igen, arra tökéletesen elég egy mai modern telefon képminősége.
Arra, hogy dokumentum fotózás szintű táj, épület, portré fotókat készítsünk a nyaralás során, ahhoz tényleg nem. De akinek ilyen tervei vannak, annak úgyis van értelmesebb fényképezőgépe alapból is. És a nyaraló családok vagy 1%-t teszik ki ezekMásrészt nem kéne idekeverni pl. a NatGeo-s fényképészeket. Nagyon más kategória a természetfotózás, mint a háborús dokumentum fotózás. Előbbinél ha nem figyelsz vagy nem vagy elég gyors, akkor elszalasztasz egy jó fotót. Utóbbinál ha nem figyelsz vagy nem vagy elég gyors, akkor meghalsz. Elég más priotitása van a kettőnek emiatt... Háborús dokumentumfilmezésnél, fotózásnál elég sokadrangú szempont a minőség, ez tény. De ettől függetlenül, fényképezős telefonok akkor sem alkalmasak erre a célra (általánosságban, nyilván speciális esetek lehetnek).
-
DummyBoy
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MZperX75 #108 üzenetére
Azt csak csendesen megjegyzem, hogy az egymás közötti kommunikációt elősegítő katonai rádión kívül más hírközlési eszköz nem lehet a katonáknál. Telefonálni csak az állomáshelyekről, illetve a tábori telefonközpontból tudnak, ezek meg nyilván le vannak hallgatva, nehogy valamelyik feleszű olyan hadászati titkokat adjon ki, melyeknek nagyon nem kéne kiderülniük.
-
Cancer
senior tag
Az EF objektívek iPhone-r csatlakozása után ez már elég szánalmas kategória! Na erre írtam a másik topicban, hogy ezek miatt megy el a kedvem az apple termékektől...
-
tommjee
senior tag
válasz
Neovenator #1 üzenetére
iphone rulz
-
törölt tag
válasz
MZperX75 #108 üzenetére
"Az egyik másik katonánál van egy szifon,lefotozza a kibelezet haverját könnyet is csurgat,katonai jellemzést is csatol hozzá azonnal,hol vannak hogy áll a cucc,GPS-s szifonjáról azonnal elküldi a "laktanyának" vagy álomáshelynek 2 perc alatt a képeket+jellemzést,és pont."
és aztán mehet a hadbíróság elé...
-
válasz
MZperX75 #108 üzenetére
A sajtóanyag arról szól(a), hogy a fotós használ iPhone-t:
Kollégája, Gárdi Balázs, pedig így nyilatkozott: „Korábban akár három tükörreflexes fényképezőgép és objektívjeik lógtak a nyakamban. Ezzel szemben az iPhone-nal sokkal könnyebben mozoghattam, ráadásul a tele objektív hiánya arra késztetett, hogy sokkal közelebb menjek a történéshez.”
-
szmissz
senior tag
A jó fotó a témán múlik, nem az eszközön.
Az i4 kamerájának a fehéregyensúly beállítása kritikán aluli, de ennek utólagos korrekciójával jó eredményt lehet elérni.
Nyilván nem tárgyfotózásban, vagy pixelbaszó makrókhoz, hanem életképekhez, amiről pl a háborús fotózás is szól.
-
Stauffenberg
nagyúr
Csak éppen Endre igazi fényképész volt, igazi fényképezőgéppel a kezében.
Nem mondom, hogy Gárdi Balázs nem az, mert szerintem nagyon jól tud bánni az analóg technikával, ráadásul többször képviselte már magát (illetve közvetve hazánkat) rangos sajtófotó kiállításokon.
Csak Balázs érvelése helytelen. A fotós nem azért megy közel az eseményekhez, mert a felszerelése kényszeríti rá... pont fordítva, a fotós választja meg a felszerelését oly módon, ahogy azt a prekoncepció megkívánja.
Schawo: Tudom, ezért is írtam, hogy meglepődtem rajta, mert őt többször is környékezték már meg különféle ajánlatokkal, de mindig nemet mondott, hogy igazi szabadúszó maradhasson.
Gondolom a Közel-Kelet egyre kevésbé eladható téma nyugaton (politikai vonulataiba nem megyek bele), és hát valamiből meg kell élni... -
Csöndes működés, kis méretből adódó diszkrét használati lehetőség?
Van olyan helyzet, amikor nem a képminőség a kérdés, hanem az, hogy egyáltalán van-e lehetőség elkészíteni a képet!Kiemelnéd ezek közül azt a pontot, amit csak egy iPhone tud, és mondjuk egy fényképezőgép nem? Vagy legalább azt, amiben megközelíti egy kisméretű kompaktfényképezőgép tudását?
-
MZperX75
addikt
És erre 109 hozzászólás,amíg írtam 20db kemény!
Kár ennyit ,egy ilyen híren "fröcsögni"...
Komolytalan,a háborúban ,nem biztos,hogy hivatásos fotós oda tud menni.
Az egyik másik katonánál van egy szifon,lefotozza a kibelezet haverját könnyet is csurgat,katonai jellemzést is csatol hozzá azonnal,hol vannak hogy áll a cucc,GPS-s szifonjáról azonnal elküldi a "laktanyának" vagy álomáshelynek 2 perc alatt a képeket+jellemzést,és pont.
(nem hiszem ,hogy annyira fontos egy felrobbant autónak,vagy egy fejnélküli emberkének
a képen ,milyen színhelyes,vagy hogy hány MPixeles az a kép ,hadászatilag teljesen lényegtelen,így erőforásilag gazdaságosabb,mint DSL-cannon,vagy bármi más.
Ez egy hír,nem kell annyira nagy következtetést ebböl levonni...
Az USA-ban minden megtörténik.
Azt hogy a a katonaság hogyan löveti szét magat,azt azzal rögzitík amivel csak akarják! -
Hobbbyt
őstag
válasz
#51736960 #55 üzenetére
Fekete-fehér filmre dolgozik
(#51) M@trixfan Egy ÁTLAGOS Fotoriporter Nagyon úgy látom, hogy azok ott DSLT gépek.. és Jóféle obik. (R.I.P mert ő halt meg Líbiában.)
(#54) berVi Úristen
Te elhiszed amit írsz? Akinek elég egy Családi nyaralás megörökítéséhez egy telefon által nyújtott képminőség, az ebben a témában teljesen analfabéta. Szavának súlya nincs! Nem kell mindenkinek DSLR elég egy normálisabb (30e Ft-tól már kapható) kompakt gép. Persze.. Vibrátor se kell külön, hisz a IPhone is tud rezegni. Vicces vagy.. De nem ide való.
Beszélj rá egy F1-es csapatot,hogy a következő futamon Trabanttal induljanak.. a versenyautók között. Ebben a példában a Trabant képviselni az Iphone-t csak hogy tiszta legyek. -
törölt tag
jah bunkósbottal is harcoltak régen, de azért egy AGM–65 Maverick levegő föld rakéta azért célravezetőbb annak, aki ebből él... persze számomra egyiknek sincs gyakorlati haszna, de aki profi fotók készítéséből él azért kicsit más igényeket támaszt a képalkotásra mint aki fb-re postolja utána... a szifon meg nem erre készült valljuk be...
-
DummyBoy
senior tag
A "logikus gondolkodás" mond valamit?
Gondold át párszor légszives ...
Azt elhiszem, hogy valaki adott helyzetben, mikor TÉNYLEG csak a telefonja elérhető, akkor háborús helyzetben készít egy fotót.
De hogy DIREKT ezt használja és csak azért hogy közelebb mehessen?
Ezeknek külön díjat találtak ki, Charles Darvin-ról elnevezve ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest