Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VS461

tag

Nem értem az elharapódzást... Lehet, hogy marketingszagú a nyilatkozat, lehet, hogy fizettek neki érte... és? Az illető fényképeit nem láttam, de hátha nem csak a fényképezőgép teszi a fényképészt.
    Afganisztánban tudósítani pedig nem azt jelenti, hogy a riporter 24/7-ben golyózáporban kúszik a sziklák között. Itt van egy fotósorozat, az amerikai magazinok szoktak leközölni (nyilván hazafias célból) hasonlókat. Ezek a riporterek hetekig, néha hónapokig az adott csapattal dolgoznak, együtt mennek járőrbe, együtt pihennek, együtt sz@rnak, és néha együtt kerülnek tűzharcba, együtt veszítenek el bajtársakat. Egy történetet mesélnek el. Nálunk ez nem szokás, gyk. lesz@rjuk, mi történik kint a srácainkkal, akiket mi küldtünk oda. Az amerikainak viszont számít, hogy Johnny, az Idaho-beli Ellisből, bekerült az újságba, és egy "hétköznapi, sokszor fájdalmas" stb...
    Ha ezt a történetet 640x480-ban készíti el, az szerintem nem akkora baj. Ha iPhone-nal - miért ne? Az általam linkelt felvételekből nekem nem az az érdekes, látszik-e a parancsnok orrszőre, vagy hogy rendben van-e a fehéregyensúly. Sokkal inkább az, hogy milyen az élet odakint... Inkább ezen kellene elgondolkodni. Nem vagyok fotós, én is telefonnal kattintom el azt az évi 2-300 fényképet, amit utána soha nem nézek meg még egyszer, de a fényképnek szerintem nem arról kellene szólnia, hogy mivel készítették

Ui.: egyébként az iPhone hamar-hamar tönkre fog menni odakint :)

Új hozzászólás Aktív témák