- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmissz
senior tag
Attól, hogy legalább kettő, igen eltérő expozíciós beállítással készül, legyen az ISO alapon, vagy rekesznyílással befolyásolva, hogy a lehető legteljesebb fénytartományt tartalmazza a kép.
Te meg megmutathatod, hogy mi az a szint amitől már HDR és mi az amitől nem.
De ne erőlködj, mert ez egy BAROMSÁG. Ha kicsit tér el, akkor kicsit, ha az is elég, hogy többet fogjon mint egyféle expóval.
-
szmissz
senior tag
válasz
MPowerPH #309 üzenetére
Figyelmedbe ajánlanám a következő mondatomat, ami pont egy kijelentés:
"bármelyik fényképező jobb mint az iPhone."
Innentől kezdve csak az idiotizmus megy, az ájfónfikázók hada akar bizonygatni valamit, csak azt nem tudom mit.
Illetve pontosan tudom: Az ájfón a vörös posztó errefelé.
-
szmissz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #303 üzenetére
Témába vág? Igen.
Lehet lelépni, ha nem érdekel. Pá!
-
szmissz
senior tag
-
szmissz
senior tag
Persze!
"Pedig Ijk képe nagyobb dinamikatartományt fog át. Van benne bebukott, meg kiégett rész is, a te képeden, csak kiégett."
Itt majdnem kirágtam a saját szemem... Az a kép egy trágya, kamu HDR, semmit nem fog át, egy másodpercig is kár vele foglalkozni.
"Akármelyik kompakttal lehet alulexponálni, meg túlexponálni a képet"
Ez így van. És? Az iPhone Pro HDR app egyébként 1 kattintásból automatikusan méri a képet a két legszélsőségesebb pozícióig, ezt egyetlen gép sem csinálja meg, DSLR sem, csak dobálják fel le az expót bután.
"A te képed se bizonyítja, hogy az Iphone jobb lenne egy akármilyen fényképezőtől."
Alább írtam, hogy bármelyik fényképező jobb mint az iPhone.
Hirtelen ennyi.
-
szmissz
senior tag
Hogyne tartalmazna szélsőséges tartományt... Ott voltak a tök sötét felhők és a ragyogó nap. Az egy dolog, hogy a képen teljesen kiegyenlítettnek látod, ez a lényege.
Nézd meg, a te napodat, na az van kiégve, de az egész kép értékelhetetlen. Nomeg 1 képből HDR is a rosz vicc kategória.
-
szmissz
senior tag
-
szmissz
senior tag
-
szmissz
senior tag
"Amit most had ne nyomozzunk ki, hogy fizetett-e az apple vagy sem, de érdekes hogy a 100 kamerás okostelefonból véletlenül megint a szifont hozták elő, amikor tucatnyi jobb telefon van ilyen téren, amibe ugyancsak nem kell simkártya hogy fényképezőként funkcionáljon."
Talán mert az iPhone-al készítik a legtöbb képet pl a Flickr-en, az ÖSSZES létező képkészítő alkalmatosságot figyelembevéve? Meg mert kb le(se)szarják a többi mobilt sajtószinten. A zájfónamenő.
-
szmissz
senior tag
válasz
Stauffenberg #199 üzenetére
"Amire reagáltam, hogy a többségük nem."
Az a problem, hogy ez nem igaz.
-
szmissz
senior tag
válasz
hibavissza #198 üzenetére
"az iphone professzionális alkalmazása meg valóban max. eseti lehet. vannak jó minőségű kis gépek a piacon. szerintem"
Abszolút így van és bármelyik 20-30 ezres gép jobb mint az iPhone. És azzal is jobb képek készülhetnek mint itt a DSLR nyálverő Pistikék valaha készíteni fognak. Nem pixelszámra, nem mélységélességre. Csak bizonyos fotózási műfajokban mérik ebben a kép minőségét, a valóban híres képeknél csak a téma számít.
Ugyanakkor most még egy ilyen kis gép sincs nálam, az ájfónnal(tetszőleges kamerás mobil behelyettesíthető) ellentétben. És ha most történne A PILLANAT, ezzel tudnám megörökíteni.
Nem én mondtam az egyik legnagyobb igazságot: "Az a legjobb gép ami éppen nálad van."
-
szmissz
senior tag
válasz
Stauffenberg #187 üzenetére
Jujj, bocsánat nagyfiú, hogy beleokoskodtam :SFDDSFDSFDSGF
Mert ezek a híres fotók is hemzsegnek a DOF -tól például, meg a dinamika tartománytól
Életed legfontosabb eseménye történik MOST EBBEN A PILLANATBAN. Vedd elő gyorsan a DSLR-ed, ami ott van ahol most a telefonod... ugye?
Nem a technikai, vagy a képminőségi előnyeiről van szó az ájfónnak, mert ezek NEM LÉTEZNEK. SZARABB mint egy DSLR. Sokkal. Csakhogy b@szhatod a DSLR-t, ami nincs nálad, vagy csak akadályoz.
Szerintem erről szól a cikk.
-
szmissz
senior tag
válasz
Stauffenberg #182 üzenetére
Ó, hát persze... LOL.
-
szmissz
senior tag
Melyik kép nem készülhetett volna el egy ájfónnal?
http://www.worldsfamousphotos.com/
Téma mindenek felett.
-
szmissz
senior tag
A jó fotó a témán múlik, nem az eszközön.
Az i4 kamerájának a fehéregyensúly beállítása kritikán aluli, de ennek utólagos korrekciójával jó eredményt lehet elérni.
Nyilván nem tárgyfotózásban, vagy pixelbaszó makrókhoz, hanem életképekhez, amiről pl a háborús fotózás is szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest