- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #384 üzenetére
Tudom, csak nonszensz
-
törölt tag
Szevasztok,
k jó, van ilyen topic ?
Melyik idióta találta ki ? -
libaháj
csendes tag
Van néhány hibridmegoldás:
[link]
a kommenteknél van még két link.
Azért a Rollei márka nem gagyi kategória, az ár meg abszolút elérhető.
Ettől függetlenül, szabadtéren, nem szélsőséges fényviszonyok között, kiváló képeket készít az i4 a pi...ányi objektívjével. -
soldierboy
tag
Ezt senki sem gondolja komolyan, csak viccelődnek. Hogy érhetné utol az 5MP-s iPhone 4 (belső vakuval -.-) a Nikon D5100. Azért ezt hoztam fel, mert egy árkategória...
-
Stauffenberg
nagyúr
-
majkel
tag
válasz
Stauffenberg #355 üzenetére
Észosztás helyet inkább tedd fel a Gárdi Balázs interjút valahova!
Szerk: Vagy ezt most nemn kellett volna elkotyognom?
De szerintem mehetne Logoutra is!
-
375 hsz, mekkora flém lehetett.
Gondolom, csak mert iphone. Ha egy samsung teló lenne akkor lenne kb 60 hsz hogy a mai felgyorsult világban ez igen, így kell ezt stb. -
waverider
senior tag
vagy erre gondoltak tán?
http://photojojo.com/store/awesomeness/iphone-slr-mount/ -
válasz
matyi012345 #370 üzenetére
Korábban írták hogy ez a PH!-en csak egy átvett cikk és csak mint érdekességet adták le. Pénzt nem kaptak érte, viszont itt meglepően éles véleménykülönbségeket generált.
A saját véleményemet már én is leírtam korábban ami azóta sem változott ezzel a témával kapcsolatban. -
MPowerPH
félisten
válasz
matyi012345 #370 üzenetére
Jah, nem beszélve a címéről. Már az önmagában egy irónia.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez az iPhone...
-
matyi012345
őstag
ez a cikk önmagában egy flame.
kiváncsi vagyok mennyi pénz tömte annak az embernek a zsebét aki ezt le bíra írni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Hát egy "élmény" volt végig olvasni a topikot.
Hihetetlen mekkora trollok vannak itt. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg #365 üzenetére
nem gúnyolódásképp, de az index, wiki stb. lerágott csont számomra.a fenti angol esszéhez hasonlót keresek/keresnék, mivel nem értem annyira jól az angolt.köszi dabadab
-
válasz
Mr.Csizmás #364 üzenetére
Ja, latod arra nem is gondoltam:
[link]
[link]Magarol a tankos emberrol sokat nem tudni: miutan egy jo darabig ott alt a tankok elott, ketten visszarangattak a tomegbe: azt se tudni, hogy egyaltalan ki volt ez az ember, kik es miert rangattak el onnan (titkosrendorok vagy aggodo baratok), mi tortent vele (egyes verziok szerint kivegeztek, masok szerint bujkalt es most Tajvanon el), teljes a homaly.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #364 üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás #362 üzenetére
Igazan nem vagyok teljesen biztos abban, hogy mit ertesz "errol" alatt, abban viszont igen, hogy a szobajoheto dolgok egyikerol sem tudok magyar anyagot linkelni (ami persze egyaltalan nem jelenti azt, hogy ilyesmi nem is letezik).
-
válasz
Stauffenberg #359 üzenetére
touche
-
Stauffenberg
nagyúr
Vagy mégis? Igazából mindkettő ismert és közel ugyan abból a szögből készült kb ugyan akkor.
World Press Photo Award:
- Díj: World Press Photo of the Year
- Évszám: 1989
- Fotós: Charlie Cole
- Publikáció helye: NewsweekDe valóban nem akadunk fent ezen.
Ajánlom még olvasmányként a következő könyveket:
Robert Hirsch - Seizing the Light: A Social History of Photography
Jorge Lewinski - The Camera at War: A History of War Photography from 1848 to the Present Day
A szakdolgozatom megírásánál jól jöttek forrásként. Utóbbinál a "present day" kb a nyolcvanas évek közepét jelenti. Mindkettő elég részletesen bemutatja a fotózás (háborús fotózás) fejlődéstörténetét, valamint szinte az összes fotónál leírja a felhasznált technikát.
-
Darkness1
aktív tag
Az eredeti Guardian cikkben specifikusan emlegetik a Hipstamatic szoftvert, amit iPhone-ra lehet megvenni. Az emlegetett fotósok leginkább a Hipstamatic Polaroid effektjéért voltak oda, ezért használták az iPhone-t. Amúgy csak életképeket fotóztak vele (katonák hétköznapi tevékenység közben. helyik lakosok, stb.), ahol gond nélkül oda lehet menni a témához, sőt maguk a katonák is kérik az ilyesmit, hogy legyen mit mutatni a családnak. És iPhone-ra temérdek más fotós alkalmazást lehet még letölteni.
Ebben az egészben maga az iPhone+Hipstamatic+iOS trió a lényeg. Olyan dolgokat lehet vele megvalósítani, amit egy régimódi fényképezőgéppel csak bonyolultan. Én pl. kíváncsi lennék arra, mit lehetne kezdeni egy olyan - mondjuk - Samsung Galaxy Phone-al (:-)), ami elsősorban fényképezőgép, de lehet bele tenni SIM kártyát, lehetne vele telefonálni, lenne vele 3G, WIFI és Android futna rajta. Ha nagy érzékelő (pl. APS-C) lenne benne, akkor még a képminőséggel se lenne gond. Kellene bele egy 24mm-es fix nagylátó és kész. Igen ütős lenne, azt hiszem.
-
válasz
"Mindenki ismeri ezt a fotót."
Igazabol nem ezt, hanem egy nagyon hasonlot, de ezen most nem akadunk fel
Sot, a felhasznalt eszkozok is ismertek: "The image was taken using a Nikon FE2 camera[13] through a Nikkor 400mm 5.6 ED IF lens and TC-301 teleconverter. Low on film, a friend hastily obtained a roll of Fuji 100 ASA color negative film, allowing him to make the shot." ([link])
Ezt pont iPhone-nal nem lehetett volna lefotozni, mert a fotos 800 mm-es cuccaval szemben az iPhone-nak kb 30 mm az ekvivalens erteke, vagyis az egesz jelenet csak egy par pixel lett volna (az egesz linkelt kep egy kb 96 x 70 pixeles teruletet foglalt volna el), kb igy:
Hat, ez mar nem olyan dramai, mint az eredeti.
-
delta9
senior tag
válasz
Nagyon "Like"@moderátor: szép munka, nem irigyellek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tegnap már itt hagytam a komment szekciót a sok baromság miatt...
Gondoltam elnézek ide, hogy hova fejlődött a vita (azon nem lepődöm meg, hogy megint előjött az, hogy ki volt katona és ki lőtt már AK-47-el).
szmissz: Te azzal érvelsz, hogy mindegy mik a hátrányai egy mobiltelefon kamerájának, mert képszerkesztő/képmanipuláló szoftverekkel könnyedén kipofozható a végeredmény. Ez idáig oké, otthoni és hobbi felhasználásban ez így megállja a helyét, de a sajtó világában nem. Megnéztem a hírben említett urak munkáit és nem kifejezetten a hagyományos sajtófotó céllal és igénnyel készültek és nem is hagyományos értelemben vett sajtó publikációk ezek.
Aztán meg a szenzor dinamikáját egy HDR fotóval bizonyítani igazi baklövés, mert ez nem mutatja meg a valódi dinamikatartományt, csak a feldolgozás során lesz kiterjesztve a hardver korlátja.
A témához továbbá: Én szmisszel értek egyet abban, hogy a sajtófotónak nem feltétele a profi felszerelés, fotózhatsz (vagy akár filmezhetsz) bármivel ami a kezed ügyébe akad. Én aktívan figyelemmel követem a közel-kelet eseményeit, főleg a már hónapok óta zajló líbiai történéseket. Ebből a térségből szinte csak telefonnal készített felvételek kerülnek ki a sajtó számára. Mindegy, hogy zajos, mindegy, hogy helyenként kiégett vagy bebukott: A sajtófotóban mindig első számú kritérium a hírérték/információs érték!
Persze az más kérdés, hogy egy hivatásos sajtófotóstól joggal várhatjuk el, hogy találja fel magát és a körülményekhez képest igyekezzen a lehető legjobb minőség mellett fotózni. Épp ezért butaság, hogy egy iPhone alkalmasabb eredendően ilyen célokra, mint egy DSLR (vagy akár egy annál jóval kisebb fényképezőgép), de ha nincs más akkor nincs más.
A sajtófotó történelmében fotóztak már ennél jóval pocsékabb fényképezőgépekkel is díjnyertes darabokat.
Lásd:
Tienammen tér -1989
Mindenki ismeri ezt a fotót. Könnyen meglehet, hogy a világ TOP10 leghíresebb sajtófotója között is számon lehet tartani. A minősége pocsék, élességről ne is álmodj, kompozícióját tekintve pedig kb olyan, mint amit a fotószakkörön az első délutánon tanulnak a kicsik...
De információs értéke a maximumon van, sőt nem csak informál, hanem van egy másodlagos funkciója, jelentése is.
Nem az iPhone mellett foglalok állást, nem gondolom, hogy most azonnal dobjuk el a profi gépeket, mert amúgy is mindegy mivel fotózunk. De azért egyáltalán nem hátrány, ha a zsebedben lapuló telefon képes értékelhető minőségű fotókat készíteni.
-
Godlike
tag
ajánlom: [link]
-
Godlike
tag
És akkor most meséld el miért választottad azt.
Én tényleg nem kötözködni akarok csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi alapján mondod rá egy képre hogy HDR vagy sem. Semmi bajom senkivel veled sem, és elhiszem ha azt mondod, hogy az a kép HDR technikával készült, mert miért ne készülhetett volna azzal.De tényleg kíváncsi vagyok, hogy neked mitől HDR a HDR. Mert nem a színétől az biztos...
-
szmissz
senior tag
Attól, hogy legalább kettő, igen eltérő expozíciós beállítással készül, legyen az ISO alapon, vagy rekesznyílással befolyásolva, hogy a lehető legteljesebb fénytartományt tartalmazza a kép.
Te meg megmutathatod, hogy mi az a szint amitől már HDR és mi az amitől nem.
De ne erőlködj, mert ez egy BAROMSÁG. Ha kicsit tér el, akkor kicsit, ha az is elég, hogy többet fogjon mint egyféle expóval.
-
Godlike
tag
Sajnos Ijk-nak kell igazat adnom, ez nem hdr...
Lehet hogy két vagy több képből van összepakolva, de valószínű nem elég nagy a expo különbség a képek között. Lehet hogy az iphone ezt a képet már csak a hdr segítségével tudja, de egy fényképezőgépnek ez még nem akadály hogy 1db exponálásból meg legyen. -
zolka78
senior tag
Egyre több cikk jelenik meg az ifón fényképezős tudásáró,l meg minden másról ami ehhez kapcsolódik. Sosem érdekelt az ifón, de azért telefonálni legalább lehet vele?
-
Godlike
tag
Valóban szép kép és irigylünk akkor ha itt nyaraltál, én is nézegettem volna sörvedelés közben. Viszont a kép minősége csapnivaló (amolyan telefonos), ezen sajnos nem érdemes vitatkozni, egy dslr gép vaksötétben ISO3600 melett kevesebb zajt csinál mint bármelyik telefon. És akkor az objektív rajzáról még nem beszéltünk...
-
Godlike
tag
Hát ez a cikk... sírva röhögtem...
Tipikus van az a pénz amiért korpásodik a hajam...
Közel mész mert telefonnal fényképezel és nem lát el addig meddig kéne, aztán örülsz neki, hogy de jó hogy kicsi el tudok hajolni a golyók elöl?
És valóban azonnal küldheted a képet a fécbukra, hogy mekkora májer vagy. -
JohnyBlue
addikt
Amúgy most megnéztem ennek a projektnek a facebókos oldalán a fotókat...
Eddig mindenki a harcról meg a lődözésről beszélt stb stb. De ezek a fotók csak sima kommersz túrista katona képek.
Ezen fotókra egy fotós aki ezzel foglalkozik nemtudom miért mondja, hogy vállalhatók.
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom mikor fikáztam az iphone kameráját, legfeljebb annyit mondtam, hogy vannak nála jobb készülékek ilyen téren. Egyébként is a dinamikáról volt szó, ahova legutóbb sikerült egy olyan képpel előrukkolnod, ami nem a sajátod ( pedig neked ugye rengeteg HDR képed van), ráadásul azon a képen megintcsak nincsenek szélsőséges tartományok, ugyanis a horizont feletti rész az égbolt, az alatta lévő pedig vízfelület, amelyiken visszatükröződik az előbbi.
-
ROBOTER
addikt
Egy kicsit túl sok mostanában az iPhone 4 kamerájáról szóló hír világszerte. Véletlen lenne?
Mondjuk én rohadtul unom a nehéz fotós-hátizsákot, csak a repülőket nem érem utól az iPhone-ommal.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
MPowerPH #306 üzenetére
Igen azzal fényképezik
)
-
Este lesz is sör, az tuti. A cikkben írták, hogy ezt nyilatkozta a fickó: közelebb kell menni a történésekhez. Ha ez egy háborúban előny...
Mondjuk a boston.com/bigpicture oldalra nem tudom, mennyi telefonos kép kerül fel, de gondolom elég gyorsan konvergál a 0 felé. Hagyjuk meg a dolgokat a maguk medrében, szerintem.
-
szmissz
senior tag
válasz
MPowerPH #309 üzenetére
Figyelmedbe ajánlanám a következő mondatomat, ami pont egy kijelentés:
"bármelyik fényképező jobb mint az iPhone."
Innentől kezdve csak az idiotizmus megy, az ájfónfikázók hada akar bizonygatni valamit, csak azt nem tudom mit.
Illetve pontosan tudom: Az ájfón a vörös posztó errefelé.
-
Erre az egészre csak azt mondom, hogy ha valaki Capa szintű fotókat produkál telefonnal, az megérdemli, hogy haditudósító legyen Afganisztánban. Még hogy közelebb menni... lol. Oda kell menni egy orvlövészhez lefotózni vagy mi?
Aki komolyan veszi, hogy az iPhone vagy bármelyik telefon felér egy haditudósító kezében lévő dSLR-rel, az minimum viccel.
szmissz:
Inkább igyál egy sört. Ebben a melegben jót tesz. Nem kell ez már ide. -
szmissz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #303 üzenetére
Témába vág? Igen.
Lehet lelépni, ha nem érdekel. Pá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kompakt vízhűtés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest