- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szerintem is lezárhatjuk, nem szokásom hosszasan vitázni.
de ettől még megvan a véleményem a dolgokról, és nem egyezik a tieddelegyébként, ha valamit jól csinál az ember, ritkán kap dícséretet, de ha rosszul, akkor csak úgy ömlik a f*s a nyakába.
ez sajna mindenkivel így van, nem csak veletek... -
Ijk
nagyúr
Szerencsére nem vagyok képben, nem voltam Afganisztánban haditudósító. Viszont elég sok képet láttam már, és egyik sem szifonnal készült.
Nyilván nektek (sajnos) nem fizet az apple a hírért, ti lehozzátok a külföldi cikk alapján. Amit most had ne nyomozzunk ki, hogy fizetett-e az apple vagy sem, de érdekes hogy a 100 kamerás okostelefonból véletlenül megint a szifont hozták elő, amikor tucatnyi jobb telefon van ilyen téren, amibe ugyancsak nem kell simkártya hogy fényképezőként funkcionáljon.
Meg a cím is túl hatásvadászra sikerült, tudhatnátok hogy erre ugrik a nép. -
Oké. Meg vagyunk győzve, mind a 168426 haditudósító hülye, csak ez a kettő helikopter.
Ugye a cikk arról szól, hogy egy himihumi projektben ezzel fényképeztek a fészbúkra vigyorgó katonákat meg azok tetkóit (miért ne, tegyék, bár megjegyzem elég szarok a képek technikailag. Ezekben a szituációkban, amik a linkelt projekten vannak messze jobban megvalósíthatóak lettek volna egy DSLR-el, mert nem röpködtek golyók, volt idő is mindenre, ezek beállított képek bakker!).
Viszont a cikk címe az, hogy leáldozott a DSLR-nek a harcmezőn(!!!!!), meg hogy A kisebb felszerelés ráadásul a fotós életét is megmentheti, hiszen nincs útban egy hirtelen fedezékbe vonuláskor., miközben a fenti projektben rohadtul nem harci körülmények között fotóztak, fészbúkos körletfotózáskor nem nagyon kell fedezékbe vonulni...
-
Ijk
nagyúr
Nekem van N8-am és tükrösöm. Amikor kirándulok, akkor a fényképező a nyakamban lóg, ha valamit le akarok fotózni, ahhoz kb. 2-3 mp-et kések. N8 zsebből előkap, billentyűzár kiold, fényképező alkalmazás elindít (ami itt ráadásul a külön expo gombbal kivitelezhető), fókuszálás valamennyivel lassabb, de sokkal több idő és szinte biztos lecsúszol a témáról.
Egy "csőre töltött" iphone, futó fényképezővel pedig másfél-két óra alatt lekapja az akksit.
Az LCD nappal nehezen látható (úgytudom Afganisztánban is elég napos az idő).Az biztos, hogy telefonról gyorsan továbbküldhető (nyilván Afganisztánban teljes 3G lefedettség van), sőt bizonyos helyzetekben jobb eszköz. Én nem vagyok háborús riportfotós, harctéri tapasztalattal, és nem fogom megmondani látatlanban mi jobb nekik. De elég sok jó riportképet láttam, és annyi hozzáértésem van a fotózáshoz hogy lássam, egyik sem telefonnal készült.
-
DummyBoy
senior tag
A kommunikáció nem része a fotózásnak.
Az más kérdés ... arról nem is beszélve, hogy kétlem (Bár nem lehetetlen), hogy egy háborús üvezet közepén "PRESS" apu fellövi a képeit ájfónról a fészbúkra ...
Tegyük fel nincs igazam, és fotós vagyok, és az a legfontosabb, hogy mihamarabb kommunikálni tudjak a külvilággal, és viszek magammal egy kamerás mobilt, ami megbízható, sokáig bírja az akkuja, jó képet csinál és gyorsan: Ájfónt vinnék?
Ezért sántít a dolog.
-
De most tényleg számít 37,5 másodperc, amivel többe telik egy DSRL-el lőtt normális képet felmásolni egy telefonra (akár legyen az iPhone, vagy egy Nokia vagy bármi) és utána elküldeni a new yorki grafikusnak?
Ráadásul ebből még lejön az a 10 másodperc, amvel több idő a szifonnal maga a fényképezés (fentebb már írták: menübe bemegy, fényképezőfunkció kiválaszt stb. (ja hogy ezalatt elment a téma, sebaj...)), szóval akkor 27,5 másodperc tényleg ennyit számít hogy cserébe lemondjunk a minőségről (esetleg magáról a képről is...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest