- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom mikor fikáztam az iphone kameráját, legfeljebb annyit mondtam, hogy vannak nála jobb készülékek ilyen téren. Egyébként is a dinamikáról volt szó, ahova legutóbb sikerült egy olyan képpel előrukkolnod, ami nem a sajátod ( pedig neked ugye rengeteg HDR képed van), ráadásul azon a képen megintcsak nincsenek szélsőséges tartományok, ugyanis a horizont feletti rész az égbolt, az alatta lévő pedig vízfelület, amelyiken visszatükröződik az előbbi.
-
Ijk
nagyúr
Szerinted a felhők árnyékos, sötét tartományt képviselnek?
Pff, mindegy hagyjuk.A több képből összerakott HDR-hez pedig expo-sorozat kell, ahhoz viszont elengedhetetlen kellék az állvány. Gondolom neked van rendes fotóállványod az iphone-hoz.
A képet pedig nem pályázatra lőttem, hanem hogy megmutassam kb. milyen körülmények között készülnek HDR képek. -
Ijk
nagyúr
Az a kép nem tartalmaz szélsőséges tartományt, egyedül a nap adja a kiugró értéket (ami be is égett), de nincs rajta árnyékos rész ami gondot okozna.
Csináltam egy gyors HDR-t egy képből az N8-al, ezen már elég szélsőségesek a körülmények, a nap felőli rész beégett, az árnyékok pedig lazán bebuktak feketébe. -
Ijk
nagyúr
Az a probléma, hogy itt kifejezetten a fényképezős aspektusból közelítünk, amiben vannak jobbak az iphone-nál. Ráadásul kivett simkártyáról ír a fazon, így tényleg lényegtelenné válnak a telefonos funkciók (egyben a gyors képtovábbítás is). Innentől kezdve bármelyik ultrakompakt jobb lenne, de nem, neki az iphone a legjobb eszköz harctéri fotózáshoz. Hát kicsit se gyanús a dolog.
-
Ijk
nagyúr
Szerencsére nem vagyok képben, nem voltam Afganisztánban haditudósító. Viszont elég sok képet láttam már, és egyik sem szifonnal készült.
Nyilván nektek (sajnos) nem fizet az apple a hírért, ti lehozzátok a külföldi cikk alapján. Amit most had ne nyomozzunk ki, hogy fizetett-e az apple vagy sem, de érdekes hogy a 100 kamerás okostelefonból véletlenül megint a szifont hozták elő, amikor tucatnyi jobb telefon van ilyen téren, amibe ugyancsak nem kell simkártya hogy fényképezőként funkcionáljon.
Meg a cím is túl hatásvadászra sikerült, tudhatnátok hogy erre ugrik a nép. -
Ijk
nagyúr
válasz
Csabulator #185 üzenetére
Persze hogy reklám. Ha nem az lenne, akkor nem iphone-ról szólna, hanem a kamerás telefonokról, amelyikek közül ráadásul messze nem az iphone a legjobb.
-
Ijk
nagyúr
Nekem van N8-am és tükrösöm. Amikor kirándulok, akkor a fényképező a nyakamban lóg, ha valamit le akarok fotózni, ahhoz kb. 2-3 mp-et kések. N8 zsebből előkap, billentyűzár kiold, fényképező alkalmazás elindít (ami itt ráadásul a külön expo gombbal kivitelezhető), fókuszálás valamennyivel lassabb, de sokkal több idő és szinte biztos lecsúszol a témáról.
Egy "csőre töltött" iphone, futó fényképezővel pedig másfél-két óra alatt lekapja az akksit.
Az LCD nappal nehezen látható (úgytudom Afganisztánban is elég napos az idő).Az biztos, hogy telefonról gyorsan továbbküldhető (nyilván Afganisztánban teljes 3G lefedettség van), sőt bizonyos helyzetekben jobb eszköz. Én nem vagyok háborús riportfotós, harctéri tapasztalattal, és nem fogom megmondani látatlanban mi jobb nekik. De elég sok jó riportképet láttam, és annyi hozzáértésem van a fotózáshoz hogy lássam, egyik sem telefonnal készült.
-
Ijk
nagyúr
"Állítása szerint a parittya az ideális, strapabíró eszköz Dél-Afganisztánba, hiszen felépítése miatt sokkal kevesebb por kerül bele, mint a bonyolult mechanikájú (gépkarabély) társaiba.
Bajtársa, GI Joe, pedig így nyilatkozott: „Korábban akár három automata fegyver és lőszerek is lógtak rajtam. Ezzel szemben a parittyával sokkal könnyebben mozoghattam, ráadásul a lőportöltények hiánya arra késztetett, hogy sokkal közelebb menjek a történéshez.” -
Ijk
nagyúr
Mennyi idő zsebből előkapva egy iphone-al mire kiexponálnak egy képet? Egy fényképezőnél ami riportfotósoknál nyakban lóg, csak egy pöccintés a kapcsolóra.
Mennyire bírná telefon akkuja az egész napos fényképező használatot? Mennyire egyszerű terepen iphone akkut cserélgetni?
Milyen a telefon kezelhetősége, ergonómiája, sebessége fényképezést tekintve?
A fix gyújtótávot már meg sem említem.
Természetesen ostobaság amit a cikk ír, ez csupán egy újabb reklámfogás. Ettől függetlenül jó hogy ott van a zsebben egy lehetőség, ha a céleszköz nem áll rendelkezésre valamilyen okból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Update 08.07. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest