- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miért gondolod, hogy mester vagyok? Nem vagyok az. Viszont van szemem, látok vele. Valamint tisztában vagyok a fotózás alapjaival és nyomdászként a folyamat másik végével is. Ennyi.
Egyébként egy pana kompaktom van (korábban Oly E1, de eladtam az egész felszerelést, mert kellett a pénz, és van más hobbim is, amire kell, arra meg ez is jó, messze jobb, mint bármilyen telefon...) -
Egyet sem, és nem is fogok soha, abban biztos lehetsz (maximum akkor, ha véletlenül lesz egy szifonom, és pont nincs nálam egy kompakt sem, és közlekedési balesetnél kell bizonyítékfotó a biztosítónak. A mostani telefonommal is max ilyen esetben készítek úgynevezett fényképet...)
Viszont láttam párat és el szoktam borzadni. Tudod hány ilyen-olyan mobillal készített képet hoznak naponta (igen, szifonosat is), hogy nyomtassuk ki, és amikor látja, hogy mi lett belőle papíron, akkor elszörnyed? Az a rengeteg rossz fehéregyensúlyos, zajos, kiégett-bebukott, félhomályban készített családi fotó!
Nagyon jó fényviszonyok között lehet valami értékelhetőt kihozni belőlük, de a készült képek túlnyomó többsége nem ilyen viszonyok között készült... -
Oké. Meg vagyunk győzve, mind a 168426 haditudósító hülye, csak ez a kettő helikopter.
Ugye a cikk arról szól, hogy egy himihumi projektben ezzel fényképeztek a fészbúkra vigyorgó katonákat meg azok tetkóit (miért ne, tegyék, bár megjegyzem elég szarok a képek technikailag. Ezekben a szituációkban, amik a linkelt projekten vannak messze jobban megvalósíthatóak lettek volna egy DSLR-el, mert nem röpködtek golyók, volt idő is mindenre, ezek beállított képek bakker!).
Viszont a cikk címe az, hogy leáldozott a DSLR-nek a harcmezőn(!!!!!), meg hogy A kisebb felszerelés ráadásul a fotós életét is megmentheti, hiszen nincs útban egy hirtelen fedezékbe vonuláskor., miközben a fenti projektben rohadtul nem harci körülmények között fotóztak, fészbúkos körletfotózáskor nem nagyon kell fedezékbe vonulni...
-
válasz
hibavissza #179 üzenetére
Abszolút igazad van, én sem azt vinnék, sőt a közelébe sem mennék ilyen helyeknek.
Viszont ha haditudósító lenne a szakmám, és mégis ilyen helyekre mennék, akkor viszont fényképezőgépet vinnék. Merthogy fényképeket szeretnék csinálni, mégpedig gyorsan. Ez lenne a legfontosabb, és szinte az egyetlen szempont. Valahol sokkal ezután jönne a képbe, hogy azért valamilyen minősége is legyen a képeknek (nyomdám van, bottal nem piszkálnék meg egy iPhone-os (vagy bármilyen telefonos) képet, csak ha tényleg nincs más lehetőség, ennyit arról, hogy nyomdai felhasználásra megfelel bármilyen méretben). Meg esetleg mélységélesség se biztos, hogy mindíg végtelen kell, meg esetleg egy kis dinamikaátfogás se árt, de ezek nyilván nem elsődleges szempontok.
Na most erre, márminthogy gyorsan legyen meg az a kép maximálisan alkalmatlan bármilyen telefon, nem hogy egy iPhone...
Mondandómat némiképp alátámasztja az is, hogy a nyilatkozó két úriemberen kívül valamennyi haditudósító fényképezőgépet használ, túlnyomó többségük DSLR-t (Megjegyzem valószínűleg a fenti két úriember is. Csak nyilatkozni bírtak mást, jópénzért...)
-
De most tényleg számít 37,5 másodperc, amivel többe telik egy DSRL-el lőtt normális képet felmásolni egy telefonra (akár legyen az iPhone, vagy egy Nokia vagy bármi) és utána elküldeni a new yorki grafikusnak?
Ráadásul ebből még lejön az a 10 másodperc, amvel több idő a szifonnal maga a fényképezés (fentebb már írták: menübe bemegy, fényképezőfunkció kiválaszt stb. (ja hogy ezalatt elment a téma, sebaj...)), szóval akkor 27,5 másodperc tényleg ennyit számít hogy cserébe lemondjunk a minőségről (esetleg magáról a képről is...) -
De. Blődség.
Nem arról van szó, hogy nem lehetséges iPhone-al fényképet készíteni egy harcmezőn (juteszembe más telefonnal miért is nem lehet?)
De azért itt arról van szó, hogy jobb, mint egy fényképezővel... És ez bizony blődség.Például:
1) Nem, de azért egy szintnél ne adjuk már lejjebb....
2) Igen, BT-n átküldöd a telefonnak és már mehet is....
3) És egy MILC-el?...
4) Nincs dobozom... -
-
Csöndes működés, kis méretből adódó diszkrét használati lehetőség?
Van olyan helyzet, amikor nem a képminőség a kérdés, hanem az, hogy egyáltalán van-e lehetőség elkészíteni a képet!Kiemelnéd ezek közül azt a pontot, amit csak egy iPhone tud, és mondjuk egy fényképezőgép nem? Vagy legalább azt, amiben megközelíti egy kisméretű kompaktfényképezőgép tudását?
-
Na meg arról nem is beszélve, hogy Ahmed leszarja, hogy milyen tükörreflexes fényképeződ van, mert azt úgyse használná, de az iPhone kell neki, mert a szomszéd Mohamednek is van, és simán kiontja a beledet érte
-
Úgy látszik van az az összeg, hogy ilyen marhaságot nyilatkozzon valaki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Új Insta360 X5 8K Akciókamera, számla, gari
- ELADÓ Canon 80D tükörreflexes váz + EF 50mm f/1.8 + EFS 18-55m
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest