- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
válasz
hibavissza #230 üzenetére
de bizony, hogy elsővonalas. gépkarabélyből repkedő hüvelyekkel fotózva a lövész stb. nem amerikai. magyar. és nem kísérővel, hanem csapattal, mivel – mint említettem – nem fotósból lett katona, hanem lövészből lett fotós. és tudom, hogy kinek mit higyjek el, lévén láttam a fotókat és ismerem a készítésüknek a körülményeit. tripodot nem visz magával. monopodot sem.
nemtom így működik-e, de pl. ez is az övé. persze ráfoghatod, hogy beállított, meg nem éles bevetésen volt, de azon volt.
[link] -
MZperX75
addikt
válasz
hibavissza #214 üzenetére
100m-re voltam az aranykéz utcai robantástól(mivel ott dolgoztam) volt hangja rendesen
4halott 27 sebesült,kispolából nem sok maradt! -
delta9
senior tag
válasz
hibavissza #198 üzenetére
Odaengedik, ugyanis van hivatásos katona is, aki elsősorban katona, másodsorban fotós és nem csak egy-két órában, hanem folyamatosan a bevetés alatt.
"nevetséges, ahogy a sok idióta dslr-el akar szaladgálni harctéren." hát pedig de. konkrétan 5dmk2 és hozzá megfelelő minőségű obikat vettek. Harctéri fotós cimbora ezzel nyomja és ha látnád a fotógalériáját pl. a frissen elfogott, lekötött szemű merénylőről vagy az afgán börtönökről, a kivégzésre várókról stb... és a legkevésbé sem 'idióta' a srác... -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
hibavissza #179 üzenetére
A haditudósító nem harcolni megy, szóval sok fegyvert, lőszert nem fog vinni magàval, főleg, hogy érdemes semlegesnek kellene lennie, ha be akar jutni sok helyre ( kivéve, ha hivatásos katonai fotós) A dslr + teleobjektív meg kell, hogy ne kelljen közel mennie. Természetesen neki a "képminőség" is számit, hiszen ő ezért van ott. Legyen a kép éles és a téma legyen rajta kivehető, pl. egy arc. Arról nem beszélve, hogy nem mindig napfényes déli tizenkettőkor van akció, hanem hajnaban, vagy ködben, füstben amikor jól jön egy fényerős objektív. Az igaz, hogy veszélyesebb teleobjektívos dslr géppel mászkálni, mint egy mobiltelefonnal, de aki azt csinálja, maga választotta a hivatását.
-
válasz
"egy harctéri művelet sohasem fog gyorsan történni a fotós számára."
-
szmissz
senior tag
válasz
"az iphone professzionális alkalmazása meg valóban max. eseti lehet. vannak jó minőségű kis gépek a piacon. szerintem"
Abszolút így van és bármelyik 20-30 ezres gép jobb mint az iPhone. És azzal is jobb képek készülhetnek mint itt a DSLR nyálverő Pistikék valaha készíteni fognak. Nem pixelszámra, nem mélységélességre. Csak bizonyos fotózási műfajokban mérik ebben a kép minőségét, a valóban híres képeknél csak a téma számít.
Ugyanakkor most még egy ilyen kis gép sincs nálam, az ájfónnal(tetszőleges kamerás mobil behelyettesíthető) ellentétben. És ha most történne A PILLANAT, ezzel tudnám megörökíteni.
Nem én mondtam az egyik legnagyobb igazságot: "Az a legjobb gép ami éppen nálad van."
-
válasz
hibavissza #179 üzenetére
Abszolút igazad van, én sem azt vinnék, sőt a közelébe sem mennék ilyen helyeknek.
Viszont ha haditudósító lenne a szakmám, és mégis ilyen helyekre mennék, akkor viszont fényképezőgépet vinnék. Merthogy fényképeket szeretnék csinálni, mégpedig gyorsan. Ez lenne a legfontosabb, és szinte az egyetlen szempont. Valahol sokkal ezután jönne a képbe, hogy azért valamilyen minősége is legyen a képeknek (nyomdám van, bottal nem piszkálnék meg egy iPhone-os (vagy bármilyen telefonos) képet, csak ha tényleg nincs más lehetőség, ennyit arról, hogy nyomdai felhasználásra megfelel bármilyen méretben). Meg esetleg mélységélesség se biztos, hogy mindíg végtelen kell, meg esetleg egy kis dinamikaátfogás se árt, de ezek nyilván nem elsődleges szempontok.
Na most erre, márminthogy gyorsan legyen meg az a kép maximálisan alkalmatlan bármilyen telefon, nem hogy egy iPhone...
Mondandómat némiképp alátámasztja az is, hogy a nyilatkozó két úriemberen kívül valamennyi haditudósító fényképezőgépet használ, túlnyomó többségük DSLR-t (Megjegyzem valószínűleg a fenti két úriember is. Csak nyilatkozni bírtak mást, jópénzért...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Viccrovat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Filmvilág
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest