- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégtörő
aktív tag
Nincs még 1 éves sem az Xperia Arc S-em, és már nincs rá frissítés. Ha nem foglalkoznak vele akkor miért nem hozták ki az újat előbb. Amikor én vettem ez volt a csúcs sony. Később jelent meg az Xperia S. Talán egy fél éve szűnt még meg csak a forgalmazása. Az S meg vmikor májusban jelent meg magyarországon.
-
fatal`
titán
válasz
quailstorm #171 üzenetére
Nincs kamera, bukja a garit, stb.
-
xxman
senior tag
válasz
quailstorm #171 üzenetére
Én nem találtam S-re rendes CM-et. Átlinkelnéd nekem?
-
xxman
senior tag
Szerintem a vicc kategória hogy az Arc S nem kapta meg a JB-t.
Ha a sima Arc megkapta ugyanúgy az ICS-t akkor tulajdonképp semmi értelme nincs ennek a modellnek.
NA mindegy látom hogy itt is ugyan az a helyzet mint máshol.
Én nagyon reméltem hogy megkapja a JB.t -
kiskaktusz
addikt
Ha vették volna a fáradtságot és írnak új kernelt ICS alá és nem maradnak a régin, talán a játékok sem akadtak volna..
-
Peterson_
addikt
válasz
mrlujoak #167 üzenetére
Helyes
De komolyan...ott tényleg trehányak...
A külsős cégek dolgában igazad van.
De mostmár nincs baj, nyugodj meg szépen
Szerk:
Észrevételek tapasztalatok és kérdések.
Odáig még mindig nem jutottál el, hogy ha alapvetően nem lennék elégedett, váltottam volna...
De azért közben idegesít a store, kéne pár hibajavítás, meg nem szükséges, de jó lenne egy újabb felület.
De láttad, ott sem a puffogással kezdtem.
A segítségért meg hálás is lennék. -
Peterson_
addikt
válasz
mrlujoak #163 üzenetére
Reménytelen eset vagy...
Ha még abba is belekötsz, hogy mit hogy értettem, és a gyártó igazát szajkózod, tényleg...ja és megint semmit nem reagáltál a többi dologra, pedig
eléggé kifejtettem hogy mi a problémám, ahogy látom ezt más is fel tudja fogni, épp csak Te nem...
Csak tényleg legközelebb ne írj itt habzó szájjal, inkább előtte igyál meg egy nyugiteát.
A fenti siralmaidon meg nem csodálkozom...lehet hogy nem vagy szonibérenc, de úgy viselkedsz.
Részemről tényleg lezártam ezt az egészet.
Csak neked meg a kedvenc cégednek lehet igaza.Szerk.
Az általam írt hibajavítás hiánya miatt GB(!)
Ps store hiánya miatt ki a hunyó? -
mrlujoak
veterán
Azért csak igazolja jópár neves játék ICS való akadása...
Egyébként meg ennyi erővel senkitől semmit nem szabad venni, mert ha valami nem úgy történik, ahogy te azt szeretnéd, akkor mindenképp csakis a gyártó a hibás, és ész érv/indok/magyarázat nincs...
De rendben.
Szemét sz@r Sony, mit képzelt, hogy nem adta ki az ICS-t a PLAY-re.
Így remélem mindenki megnyugszik...
"Szerintem csak nem akartak arra áldozni, hogy kicsit optimalizálják a kódot a 4.X-hez..."
persze, pláne, amikor külsős cég fejleszt... valószínű...
A DHD-nál tök más tészta, azt a gyártó a saját hardverén, szoftverén volt lusta megcsinálni. Nem hasonlítható a két hozzáállás. De mint írtam, tökmindegy, akkor is a Sony a hunyó, vitának helye nincs...
-
Xaels
félisten
válasz
mrlujoak #163 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ezt a Sony mondja. Aztán, hogy mi az igazság az megint más tészta. Szerintem csak nem akartak arra áldozni, hogy kicsit optimalizálják a kódot a 4.X-hez...
Ez ugyanaz mint a DHD-nál. Ott újra kellett volna a partíciókat osztani, meg lehetne oldani, de még sem akar vele a HTC foglalkozni és arra hivatkoznak, hogy a felhasználóknak jobb így. Na persze...
We’ve heard your feedback on our decision not to update the HTC Desire HD to Android 4.0. We completely understand that this is a controversial decision.
For more background, due to how storage on the HTC Desire HD is partitioned – and the larger size of Android 4.0 – it would require re-partitioning device storage and overwriting user data in order to install this update. While technically advanced users might find this solution acceptable, the majority of customers would not. We also considered ways to reduce the overall size of the software package, but this would impact features and functionality that customers are currently using. Even after installing the update, there were other technical limitations which we felt negatively impacted the user experience.
We believe an update should always improve the user experience and carefully evaluate each update based on this criteria. While we are very aware of the disappointment from this decision, we believe the impact to user experience was too great. We recognize this is a change from our previous statement and for that we’re truly sorry. -
mrlujoak
veterán
válasz
Peterson_ #162 üzenetére
Akkor újra, röviden:
"Na akkor én mit szóljak a playemmel?
Nemhogy JB, de ICS meg playstation store se-és mindezt az első és egyetlen ps-phonenál.
Aztán ott is a legnagyobb hardveres korlát a leszarom tabletta..."Ez nem igaz!
A gyártó a játékmobiljánál fő szempontként vette figyelembe a játékélmény megtartását.
Ezt a játékszoftverek ICS inkompatibilitása miatt nem tudta volna garantálni, ezért döntött úgy, hogy a játékmobiljára megtartja a GB-et, amin mindegyik nagyobb-kisebb játék megszokott módon fut.Egy játékmobilon megengedhetetlen lett volna, hogy olyan oprendszerre frissüljön a modell, mely alatt a külsős alkalmazások (játékok) hibásan, nem jól futnak.
-
Peterson_
addikt
válasz
mrlujoak #161 üzenetére
Figyelj, én nem vitattam, hogy Te, vagy a másik kolega ért a témához.
Ugyanis sokat, jót és segítőt szóltok hozzá.
De ha a gyártónak nincs, és el sem várható, legalább nektek legyen Önkritikátok, mert tényleg kissé elfogultan véditek a Sonyt és akár alap nélkül is.
Attól hogy van hivatalos infó, az még lehet humbuk.
És nem, nem az a bajom, hogy technikailag nem jött össze a frissítés, hanem az, hogy pl a játékgyártók felé sem nagyon tesznek szerintem lépéseket, legalább a play only címek mehetnének.
Ok, nem kis munka.
És a cég fejével gondolkodva nem is nagyon érné meg.
De most ilyenek, hogy GB hibajavítás, ps store etc etc...na komolyan indokold meg, hogy miért nincs.
Pedig ezek nem olyan nagy dolgok...és azt sem lehet mondani, hogy majd idővel, mert idő az volt.
Ennek ellenére örülnék, ha akármikor pótolnák ezeket.
Én még csak azt sem mondtam, hogy bármelyik gyártó pengébb lenne frissítések téren, úgyhogy kár így begőzölni...
Arra reflektáltam első sorban, hogy mindenki sír a JB miatt, amikor van nekik ICS legalább...
A hozzáállás, amikor értelmeset nem tudok mondani, hogy vegyél ezt meg azt, meg nem engem minősít
Én nem akarok...de amúgy a fent említett értelmes fórum beszélgetés pont az ilyenek megértésén vagy nem megértésén múlik.
Szerintem természetes dolog, hogy vannak ilyen igenyeim,- vagy mivel fizettem érte, (igen a beígért dolgokért is)elvárásaim.
Hogy ezt nem tudod hova tenni arról megint nem én tehetek. -
mrlujoak
veterán
válasz
Peterson_ #160 üzenetére
Tehát mindig oda lyukadunk ki, ügyvédek, meg szonibérencek vagyunk...
Álláspontom.
Ha értek egy gyártói felülethez/modellcsaládhoz/termékpolitikához, akkor márkabuzi/fanatikus/elvakult/elfogult vagyok, tehát a véleményem semmis.Ellenben ha nem szólok a márkához tartozó témába, inkább átmegyek máshová "észt" osztani, akkor ott troll vagyok, vagy neadj isten eltévedt másik gyártó bérence...
Ergo soha, semmilyen felületen nem lehet írni, mert köcsög, megbélyegzett vagyok.
Persze a puszta tények nem felelnek meg.
Arra viszont mérget vettem volna, ha Sony kiadja az ICS-t a PLAY-re, az elsők között lettél volna, akik elkezdik a Sony ICS-jét gyalázni, hogy az de sz@r, mert akadnak rajta a játékok...
Mert most meg az nem jó, hogy a Sony valós, és érthető indokkal nem adta ki az ICS-t.
Bocs, de ezt már nem tudom hova tenni.
Sajnálatos, hogy egy elvileg értelmes fórum csevej mindig hasonló véget ér, és érvelések ide, tények oda, mindig az van, hogy akkor is sz@r az adott gyártó.
Tudod mit, add el a PLAY-t, vegy Samsungot vagy LG-t.
Ott aztán várhatod a frissítéseket...
...meg PS mobilt, meg stílust... -
Peterson_
addikt
válasz
mrlujoak #159 üzenetére
Már vártam a másik ügyvédurat
A hardveres korlát alatt konkrétan a leszarom tablettát értettem...szerintem idézőjel nélkül is érthető, hogy jelképesen használtam...
Ezen felül a lényegen nem változtat, úgyhogy hiába is írsz bármit.
Meg én is, mert mindketten brutálisan elfogultak vagytok.
Mondom úgy, hogy én szimpatizálok a gyártóval.
Ja, és külön bírom bennetek, hogy csak bizonyos részeket kiragadva válaszoltok, me' hát azért olyan is van amit se Ti, se a gyártó nem igazán tud megindokolni, hogy miért nincs, amikor elvileg kellett volna lennie...
Na mindegy, rá se ránts... -
pufferzóna
tag
válasz
hurrikan #143 üzenetére
(#143) hurrikan: "igen, ez a fém ház egyik nagy hátránya.
A másik pedig az hogy a fém házasok jobban törnek kijelzőt tekintve, mivel a fém nem nyeli el úgy az ütést mint a műanyag."Ezért is tartom érdekesnek, amikor a vevők jelentős része fetisizálja a fém készülékházakat a mobiloknál... Én - az előbb említett praktikus okokból - inkább menekülök a fém telefonoktól... Nem szeretem az olyan termékeket, amelyeknél a célszerűséget és a használhatóságot felülírja a divat és a marketing.
-
Peterson_
addikt
válasz
hurrikan #156 üzenetére
Na most akkor engedd meg hogy megköszönjem az egy HSZ-en belül háromszori lehülyézésem.
Tudom, hogy mi az ok, de ettől még nem különösebben vigasztal, ha nem haragszol, ha igen, akkor sem.
Azért ki lehetne adni patcheket, lehetne foglalkozni azzal, hogy a régi ps1-es címekkel ne emulátorral, meg haxolgatással lehessen játszani.
Szóval lehet itt magyarázni, de annak sincs több esze, aki habzó szájjal védi a gyártót, annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy pl ennél a modellnél támogatási szempontból durva hiányosságai vannak.
Pedig nem vagyok hater, akkor már rég eladtam volna, meg asszonynak se Sonyt ajánlanék.
Úgyhogy így kora reggel éhgyomorra vissza vehet a kedves kolega is a kimért-és kissé sem elfogult- okosításból
A másik javaslatom, be kell szerezni egy play-t majdnem kezdőáron, venni rá egy valag programot, játékot, emulátort, tízezrekért, és akkor véleményt alkotni.
Addigis maradok tisztelettel. -
hurrikan
addikt
válasz
Peterson_ #155 üzenetére
Soha senki nem ebszélt hardveres korlátról, de főleg a Sony nem.
A konzolt használó játékok nagy része nem, vagy csak hibásan, sokkal lassabban működik ICS-n mint GB-n. De rengeteg más játékkal is így van ez. Legyen az akár Gamleoft, EA stb.
Márpedig a PLAY egy gamer mobil, és sokan azért vették, hogy játszanak rajta, és ha itthon nem is, de külföldön rengeteg felhasználó több tíz ezret költött el olyan játékokra, melyek aztán ICS-n nem működtek volna. Így egyértelmű és ésszerű döntés volt, hogy az egyébként szinte már 100%-osan elkészült szoftvert nem adta ki a Sony. Hiszen aki utána nézett tudja hogy a Béta 1 és 2 is letölthető volt a Sony oldaláról, nyílt bootloaderre fel is lehetett tenni. Azaz nem áll helyt az olyasféle felhasználói vagy médabeli trollkodás, hogy a Sony nem is akarta frissíteni a modellt, mert a szoftver 90%-os állapotban volt, rengeteg idő elment rá. Ha nem akarták volna frissíteni, akkor nem is foglalkoztak volna vele, nem pazaroltak volna rá időt és pénzt sem. Ezt mindenki beláthatja, ha egy kicsit is gondolkodik, ahogy azt is, hogy a fentebb mondott indok alapján végül nem kapta meg az ICS-t. Melyt legelőször pont az XDA-s fejlesztők, béta tesztelők javasoltak a gyártónak.
Szerencsére ezt a PLAY tulajok okosabbjai, és a nem csupán troll hajhász média oldalak is felfogták és több helyen az egyetlen elfogadható "miért nem frissül a készülék ICS-re" indok-ként tartották számon.Az már más tészta, hogy vigaszul legalább egy 2.3.7-es GB-t kidobhattak volna a PLAY-re, a kisebb bugok javításával együtt. Némi új funkcióval. Hogy ettől a lehetőségtől végül miért állt el a gyártó, azt sajnos nem tudjuk.
-
Peterson_
addikt
Na akkor én mit szóljak a playemmel?
Nemhogy JB, de ICS meg playstation store se-és mindezt az első és egyetlen ps-phonenál.
Aztán ott is a legnagyobb hardveres korlát a leszarom tabletta... -
mrlujoak
veterán
-
keIdor
titán
válasz
hurrikan #149 üzenetére
i9210, és tényleg idei. Nem gondoltam volna, hogy 1 évvel az SGS2 után ezek kiadják ugyanazt egy S3-as SoC-al, szinte majdnem ugyanazzal a design-al... de hát Samsung.
Egy kutyák amúgy, Samsung és Sony, mind a kettő rengeteg telefont kiad, csak Sony talán ígényesebb designban meg jobb frissítésben, de egyik kutya, másik eb. Amúgy ha nem létezne One X, szerintem Sony-m lenne most, mert Motorola soha, LG-nek bizonyítania kellene 2011 után, bár Optimus G tetszik, Samsung meg áhh... és más nincs csak a Sony, persze most csak Android-ot nézek, szerintem más rendszert meg tabletet ne keverjünk ide.
-
keIdor
titán
-
hurrikan
addikt
R és S2 LTE az idei.
Nexusban igazad van az tavaly év végi.
De összességében a Samunak jóval több okos telefonja van, ha a Bada, és WP modelleket, valamint a specifikus régiós modelleket is vesszük.Nem átláthatatlan az, hanem minden kategóriában van többféle kijelzőmérettel. +a Sonynál a strapa modellek.
Próbálnak lefedni minden elvárást. Amiből mindenikek másféle van.
Mégis ha megnézed frissítésben pont ez a 2gyártó vezet. Sony és Samsung is frissíti JB-re az idei modelljei 90%-át.
Motorola, LG, HTC jóval kevesebb modellt adott ki. És náluk az 50%-ot éri el a frissítési arány.
Lásd HTC: 8modell idén. És eddig 3modellre biztos a frissítés. (X/XL/S) talán még majd az OneV és a DesireX. De egyelőre még az ICS igéretekkel is jelentősen el vannak maradva. Ugyan ez a helyzet a másik 2említett gyártónál. Ennek ellenére a top2 nálam a HTC a Sony után. Samsungot soha nem vennék.... -
keIdor
titán
válasz
hurrikan #145 üzenetére
Galaxy Nexus, Galaxy R az fix, hogy 2011-es, tekintve utóbbi Tegra 2 és az tavaly ment méghozzá asszem nyári telefon, tehát másfél éves lesz.
S2 LTE is szerintem tavalyi, gondolom amerikai vagy ázsiai SGS2 változat, az is másfél évre tippelem.
Az a baj, hogy a Samsung meg a Sony termékpaletta is nagy, kissé átláthatatlan is.
Szerk.: S Advanced tényleg idei.
-
hurrikan
addikt
S3
S3 Mini
S Advenced
Ace plus
Ace2
Mini2
Pocket
Glaxy Chat
Note2
Glaxy Nexus
S2 LTE
Galaxy R
(asszem ennyi a világpiaci, meg van egy féltucat dous változat Kínába és vagy 4-5 USA meg Korea only modell) valamint egy féltucat teló jött 2011- november/decemberében (Y,W,M,Y pro, M pro), most is jönni fog jópár év végén még.+bada és WP modellek ugyebár mert a Samsung nem csak androidot gyárt
+Tabletekből is nekik van a legtöbb -
keIdor
titán
Szerintem a Sony idén több modellt adott ki, mint a Samsung. Nem tudok mondani 11 (nemzetközi) Samsung-ot 2012-ben.
Galaxy S III
Galaxy S III Mini
Galaxy Note II...és hirtelen ennyi, Ace 2 még talán, de ez is csak négy. Én pl. azt nem értem, hogy Xperia T, V, J mellé minek kellett SL azzal a régi S3-as procival pl. minek? Tavaly tényleg a Samsung szarta a telefonokat, idén a Sony.
-
hurrikan
addikt
válasz
pufferzóna #142 üzenetére
"Mondjuk az sem segített rajta, gyengék a vételi tulajdonságai."
igen, ez a fém ház egyik nagy hátránya.
A másik pedig az hogy a fém házasok jobban törnek kijelzőt tekintve, mivel a fém nem nyeli el úgy az ütést mint a műanyag. -
pufferzóna
tag
(#138) Xaels: "Hát az sem volt full fém."
Igazad van, az egyik sarkánál műanyag. Mondjuk az sem segített rajta, gyengék a vételi tulajdonságai.
(#141) quailstorm: "Értettem, körben fém, sokszor előfordulhat hogy kitakar, főleg panelben, vagy toronytól távol. Attól függetlenül viszont király telefon volt a maga idejében."
Tényleg nagyon jó telefon volt, de ami gyengén veszi a jelet, az nekem nem kell... Kis térerejű helyen lakom, kulcsfontosságú szempont a telefonválasztásnál, hogy tudjak vele telefonálni.
Annak idején például nagyon tetszett a HTC Desire is, de telefonnak az sem volt alkalmas... Az Arc S-hez megvettem a két gyári csúcs fülest (LiveSound, MW600), az Arena a saját fülesével kb. két kategóriával jobban szól náluk... Tényleg óriási a különbség.
-
quailstorm
félisten
válasz
pufferzóna #135 üzenetére
Értettem, körben fém, sokszor előfordulhat hogy kitakar, főleg panelben, vagy toronytól távol. Attól függetlenül viszont király telefon volt a maga idejében.
-
hurrikan
addikt
válasz
Egy telefon sem full fém, mindeben van valahol műanyag.
-
Xaels
félisten
válasz
Hát az sem volt full fém. Szedd le szépen a hátlapot és meglátod, hol van a kis műanyag betét. Segítek: a kamera körül megtalálod.
-
ruzsabazsa
aktív tag
A kis tipom kapja meg a Jb-t es jok vagyunk
Gyari ics-vel tokeletes,semmi panasz.
-
pufferzóna
tag
válasz
quailstorm #133 üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
pufferzóna #132 üzenetére
Akkor kíváncsi lennék a modellre ha nem baj. Már a full fém telefonra.
-
pufferzóna
tag
(#130) G.Peter: "Az iphonenak az volt a baja, hogy rosszul fogtad"
Természetesen én sem arra gondoltam, hogy egy iPhone-nak bármilyen hibája lehet!
(#131) quailstorm: "Normális esetben egy telefon sem full fém az általad ismertetett okok miatt."
Nekem volt már teljesen fém telefonom is, le is kellett cserélnem emiatt...
-
quailstorm
félisten
válasz
pufferzóna #129 üzenetére
Normális esetben egy telefon sem full fém az általad ismertetett okok miatt. Ahol az antennák vannak, ott műanyag a burkolat. Viszont igen, gyakran elkövetik azt a hibát, hogy valamelyik antenna fém mögött marad. N95-nél a GPS antenna járt így, pocsék is a jelerősség.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
pufferzóna #129 üzenetére
Az iphonenak az volt a baja, hogy rosszul fogtad
Egyébként egyetértek, én is jobban szeretem a műanyagot -
pufferzóna
tag
-
pit stop
addikt
válasz
MrPetya19 #126 üzenetére
P készült alumíniumból és nem sokkal gyengébb, korrekt házban korrekt soc. van benne szvsz., bár igaz hogy nem a csúcs. U szintén műanyag házas, de minőségi; és egyik sem a Samu féle lakkos (amit sok esetben használnak).
Sony Nexus: Kár hogy csak terv egyenlőre, ez valóban szép darab (csak már péklapát méreten kellene csökkenteni és bestbuy számomra).
-
quailstorm
félisten
válasz
MrPetya19 #126 üzenetére
"A samsung lassú, note 10.1-es hardverű kínai csodák tw nélkül note 2-t aláznak."
Ezt én is tapasztaltam. Holo-s stock ICS-es kínai tablet szépen szaladt, tegra2-es galaxy tab honeycomb, ICS-es tab 2 7.0 meg békésen laggoltak. Persze csak a felület, játékban jobbak. De akkor is nagyon égő... -
A samsung lassú, note 10.1-es hardverű kínai csodák tw nélkül note 2-t aláznak.
És ami a legfőbb bajom a samuval, az az hogy nincs szöveg betördelés a böngészőben. A többi az még elmegy.
Ja az anyaghasználat. Kipróbáltam egy note 10.1-et és meghajlott a hátlap érezhetően, 160k-nál ez dúrva, főleg ha megemlítem a dps dream-et vagy mit, ahol ezt nem tapasztaltam.Ja és a sony is anyaghasználat terén a samut követi: a csúcs gép műanyag (bár sokkal minőségibb, legalábbis nem reped ketté), de az U, az fém, pedig gyengébb.
-
DJosef
őstag
Hi mindenkinek!!!
Xperia ray tulajdonoskent eloszor kicsit elszomorodtam en is, hogy kimarad a teljes 2011 termekcsalad.
Aztan a SEria.hu oldalon olvastam a jb frissitesekrol egy cikket, aminek a lenyege az volt, hogy tulajdonkeppen az egyetlen hasznos ujdonsag a 4.1-ben az a project butter.
Ha ugy nezzuk akkor nem tudja egyetlen egy 2011 xperia telefon sem 100%-ig kihasznalni az ICS-t mivel egyik telefon procija sem dupla magos, ennek ellenere egy kivetelevel az osszes megkapta a 4.0 szoftvert.
Egy baratom samsung galaxy SII pl a telefonkonyv a mai napig par masodperc gondolkodas utan jon csak be/ ezt a hibat az utolso frissitessel nallunk orvosoltak/
A lenyeg sztem , hogy a lehetosegekhez kepest nem voltak elhanyagolva a 2011 xperia modellek.
Az meg, hogy fogyasztoi tarsadalomban elunk azt sztem nem kell bemutatni senkinek sem.
Remelem nem gazoltam bele senkinek a lelkivilagaba.
Tovabbi szep estet mindenkinek.
-
mrlujoak
veterán
...hivatott javítani.
Szerintem ezt írtam.Ez nem mindegyik modell esetében hozott javítást, de van, amelyikre igen.
(#119) RepairVisit: HOAX.
...egy magyar cikk linkje, a hogyan készültről...
-
-
fatal`
titán
válasz
RepairVisit #119 üzenetére
-
fatorzs
tag
válasz
mrlujoak #117 üzenetére
Nem, nem igazán érdekel, hogy a többi gyártó hogyan áll a frissítésekkel. Valahogy ez nem vigasztal, amikor valaki megkérdezi, hogy "tudod xy-nak a telefonszámát?" igen, és előveszed a telefont, tárcsázó megnyit, és vársz... vársz.... még egy kicsit vársz, amíg a telefon hajlandó megnyitni a címjegyzéket. Ciki.
Érdekes módon az marketről letölthető ingyenes exdialer tök jól működik.
A videófelvételt meg lehet csűrni, csavarni, rosszabb lett, mint volt. Persze, tulajdonképpen lehet használni. Kimarad egy-két frame, nem gond. Stereoból monó, nem gond. Tulajdonképpen levehetnék a felbontást is 640x480-ra, "úgy is lehet használni". Én valahogy a sonytól többet várok.
Egyébként igen, fenn van pár hete az augusztusi frissítés a telefonomon, de messze van a tökéletestől. A videofelvétel és a tárcsázó is javult, de messze nem olyan, mint gingerbreaden volt. A led meg továbbra is csak az xda miatt működik.
Hidd el, én nem vagyok sony ellenes, de ha reálisan nézem, akkor az ics-el behoztak x bugot, és annak jelenleg a fele van javítva. Ennek kellene örülnöm?
(#118) pufferzóna
A led azért van oldalt, hogy ha az első zsebedben hordod a telefont, akkor elég csak félig kihúzni és rásandítani, hogy lásd, van-e mulasztott esemény. Szerintem jó dolog.
de azokkal a kifogásaimmal csak azt akartam érzékeltetni, hogy a sony tényleg csak a legszükségesebb minimumot hozza, ha a frissítésről van szó. -
RepairVisit
csendes tag
Tudom hogy nem a témához kapcsolódik de mindig a nexusokkal jöttök akkor egy (sony nexus x) képet mutatok nektek
"Meglepő mobil bukkant fel, a Sony is készített egy Nexus mobilt?! A The Wall Street Journal még májusban állította, hogy ők is lehetnek az egyike azon öt gyártóból, akik a Google számára Nexus mobilt készítenek valamikor. Azóta tudjuk, hogy az idei verziót az LG gyártja majd, ennek ellenére vasárnap felkerült a Picasa képfeltöltőre egy telefon, amely a Sony Nexus X nevet viseli. A nagy méretű, 16:9 képarányú kijelzővel ellátott előlapon nincs fizikai gomb, tehát a Nexusokra jellemző, rendszerbe integrált gombokkal irányítható a készülék, valamint még egyedi kezelőfelületet sem kapott a készülék. Az előlap dizájnja egyébként nem Nexus-stílusú, sokkal inkább a Sony Xperia telefonok szögletessége jön át, míg a hátlap is inkább az Xperia arc-ra hajaz. Érdekes és Nexus-szerű, hogy az előlapon semmilyen logo nem látható. A Google új Nexus mobilja október 29-én debütál a hírek szerint." -
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #113 üzenetére
(#113) kiskaktusz: Nem akarlak én rábeszélni a Sonyra, félre ne érts! Csak furcsállom, hogy neked teljesen mindegy, milyen lesz az új Google Nexus mobil, biztosan azt fogod megvenni a frissítések miatt... Én sokkal kíváncsibb vagyok magára a telefonra.
(#115) fatorzs: "a frissítések számánál fontosabb a minőség, és a 2011-es xperiákra kiadott ics minden volt, volt, csak jó nem. Persze marketing szempontból nyilván jó volt puffogtatni, hogy "minden telefont frissítettünk".
Júniusban jött ki az első 4.04, gyakorlatilag mindenkinek hazavágta a HD videofelvételt, a tárcsázót, az állapotjelző ledet. Olyan bugok, amiknek öt perc tesztelés alatt ki kellett volna derülniük."Nekem még korábban jött (április végén, ha jól emlékszem) a 4.0.4 a telefonomra (Arc S), de ilyen hibákat egyáltalán nem tapasztaltam (független készülék). Az állapotjelző leddel mondjuk nem tudom mi van, soha nem nézem, mert nem az előlapon van, így nem is látom (ez ergonómiai szempontból hiba).
"A kernel maradt 2.6-os, az alkalmazások régi gingerbread-esek (ránéz az ember a naptárra, vagy a zenelejátszóra, és rosszul lesz)"
A gyári naptárat nem használom (Jorte naptáram van widgetekkel, feladatlistával). A zenelejátszóval semmi bajom... Ha lenne, feltennék valamit helyette.
-
mrlujoak
veterán
...ha olvasnál más topikot is, amik GB-ről ICS-re történő frissítésről szól, olvashatod, hogy pl. a tárcsázó (összevont megoldás) nem csak az Xperiák esetében okoz hosszabb belépési időt...
Emellett a nem formázott adott oprendszerre történő telepítés pont hogy már telepített appok miatt van. Egyes appok beállításai, azok telepítése okozhat gondot. De igen, ez a gyártó hibája, mert nem telepítette az összes (de legalább mind azon appot, ami széles körben mozog...)
Igen, használhatatlan lett a HD felvétel... Nem is rögzített semmit... Ja, nem. Kisebb lett a framerate (ami még mindig jobb volt a 24-nél, (azaz a mozifilménél) és egy csatornásra váltott a hang.
Milyen érdekes, úgy is lehetett használni.
Egyszerűen be kell ismerni a GB alapokról ICS alapokra helyezni a telefont nem olyan, mint egy bugfix...
A Sony igen is hibázott, hogy eleve nem gyalulta a telefont, és úgy telepítette tisztán az ICS-t...Bár mindegy, mert akkor meg megint csak a Sony lett volna gonosz, hogy törölt mindent...
Jah' gondolom az augusztus közepe óta elérhető bugfixet sem próbáltad, ami javítani hivatott a 2011-eseken a HD fps csökkenést, és a led-et is...
Persze, sokkal könnyebb folyton hajtani a bugokat - mintha más gyártó más termékében nem lenne - minthogy reálisan megnézni mi mit javított...
-
Osi222
tag
Nem szeretném védelmembe venni a sonyt, de amit már az előbb pár hsz-el írtam, ide is vonatkozik:
csak púp a gyártók hátára a frissítéses mizéria. Bármelyik nagyobb gyártónál előfordulnak az upgrade utáni anomáliák, ez nem csak a sonyt érinti. Példákat inkább nem is írok, ki se férne minden ideNekem speciel egy xperia minim van, és én inkább kivártam mások visszajelzéseit, mielőtt bármit is felraktam volna. Egy normális környezetben ez alap lenne, hogy nem mindenkit beta usernek néznek, de manapság a kapkodás vagy trehányság mellett csak ez marad nekünk. Különben többszöri nekifutásra a legutóbbi .587 rom szerintem már bőven a nagyon jó kategórián belül van. Gyors, stabil, és 1-2 apróságot leszámítva tökéletes. Viszont ha azt vesszük, hogy ez csak szeptemberre jelent meg, nem semmi, mennyi időbe telt egy használható rendszert összebarkácsolni...
-
fatorzs
tag
válasz
Ehhez még hozzátenném, hogy a frissítések számánál fontosabb a minőség, és a 2011-es xperiákra kiadott ics minden volt, volt, csak jó nem. Persze marketing szempontból nyilván jó volt puffogtatni, hogy "minden telefont frissítettünk".
Júniusban jött ki az első 4.04, gyakorlatilag mindenkinek hazavágta a HD videofelvételt, a tárcsázót, az állapotjelző ledet. Olyan bugok, amiknek öt perc tesztelés alatt ki kellett volna derülniük.
Ha nem csinált a user frissítés előtt factory resetet (miért is kellene, senki nem mondta) akkor jöttek sorban a megmagyarázhatatlan újraindulások, fc-k stb.
Látszik, hogy a sony a háta közepére sem kívánta a frissítést, épp csak annyit foglalkoztak vele, hogy elmondhassák, ics-t futtatnak a telefonjaik.
A kernel maradt 2.6-os, az alkalmazások régi gingerbread-esek (ránéz az ember a naptárra, vagy a zenelejátszóra, és rosszul lesz), ugyanúgy a régi ronda iphone copy billentyűzeten sem változtattak. Pedig az xperia s alkalmazásai változtatás nélkül futnak, semmiből nem állta volna, ha legalább ezeket az új alkalmazásokat és billentyűzetet megkapjuk.
Oké, aki feltúrja a fórumokat, hajlandó belekókányolni a rendszerbe, az ezeknek a gondoknak a nagy részét meg tudja oldani, de az átlagjuzer számára a support egy nagy nulla.
Főleg azért furcsa számomra, mert a többség két év hűséggel vesz telefont, ők most gondolom elég csalódottak, és jövőre, amikor lejár a hűség, akkor tuti nem sony-t fognak venni.
-
Enci1983
senior tag
válasz
Ennyire fájónak érzed hogy nem lesz rájuk hivatalos JB? Ezért elpártolni egy gyártótól? Ez a hét vicce
ám az X10 2db update-t kapott 1.6-2.1-2.3 az viszont hogy van a 7db sima és van ugye a 4db négysarkos felületű xperia és ezen szuttyogjanak? Úgy hogy azok Sony Ericsson név alatt futnak? Hát nekem nem meglepő hogy maradnak 4.0-án.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
pufferzóna #112 üzenetére
Igen, ráfeküdtek a frissítésre, de azért kicsit árnyaltabb a helyzet, mint az látszik; lássuk a 2010-es "tanulópénz" xperiákat. x10, x10mini/mini pro, x8. Ez 4 telefon. Ebből mindegyik 1.6-tal jött, amikor már bőven kint volt a 2.1 és csak ezt a rendszerfrissítést kapták meg a telefonok, kivéve a zászlóshajó x10-et, az megkapta a 2.3-at is. Egy frissítés (1.6-2.1)
Nézzek most a 2011-es xperiákat. Elvileg már tanultak a helyzetből és ráfeküdtek az update-re.. 2.3-mal (2.3.3) jöttek ki a telefonok, kaptak sok bugfixet (egészen 2.3.7-ig), de ezek nem rendszerfrissítések voltak. Jött a hír, hogy az összes 2011-es telefon megkapja az ICS-t. Mindenki boldog, mert még a miniket meg a ray-t is frissítik, örömébódottá'. De a JB-t már egyik sem kapja meg, még a zászlóshajó sem. Tehát megint egy rendszerfrissítésről beszélünk...: 2.3->4.0 csókolom.Igen, valaki működő telefont akar, ami már 2.3-mal is meg van, kétségtelen. Valaki meg folyamatos update-et, hogy az újítások és a régi biztonsági rések be legyenek foltozva. Ez utóbbi nyilván a kisebbik vásárlóréteg, elfogadom. Te meg azt fogadd el, hogy legközelebb nem sony-t veszek, mert semmit sem javult a frissítési rendszerük.
Ha a 2012-es modelleket hozod fel, hogy ők majd 2 rendszerfrissítést kapnak (gb-ics-jb), abban teljesen igazad lesz, de ez már nem fogja megmásítani a véleményem.. Majd esetleg később visszatérek sony-ra, ha tartják a tendenciát..
Egyébként nagyon fáj ez a pont, mert a sony kb a kedvenc szórakoztatóelektronikai cuccokat gyártó cégem. Mivel telefon topicban vagyunk, ezért most erről írok; a sony-ericsson, de az új sony dizájn is bitangmód tetszik, sőt továbbmegyek, a sony kezelőfelülete tetszik a legjobban, bár ez nálam úgy sem részletkérdés... Úgyhogy nagyon is fájó, de muszáj elpártolnom. És nagyon remélem, hogy a sony is kidobhat majd egy nexust, mert a kóreai cégekben nem bízom..
(ami volt nálam eddig samsung, az mind tönkrement rövid időn belül, legyen az mikró, tv, telefon, akármi..)
-
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #92 üzenetére
(#92) kiskaktusz: "Nem, nem csak a frissítés miatt. De elég gázos, hogy pl az x10mp-on megállt a gyári szoftveres támogatás 2.1-nél és nekem kell hegesztgetnem."
Ahhoz nem tudok hozzászólni, de az tény, hogy 2011-től nagyon ráfeküdt a Sony a supportra, annyira, hogy ezen a területen azóta sincs nála jobb cég. Nekem például áprilisban (vagy májusban) érkezett a gyári ICS a telefonomra és ráadásul rögtön a 4.0.4, nem az állítólag problémásabb 4.0.3. A telefon remekül teszi a dolgát, könnyen, gyorsan kezelhető, remekül testre szabható. Nekem ez a lényeg, nem a frissítések. Jó telefont akartam és meg is kaptam!
(#94) hurrikan: "Ízlések és pofonok. Nekem meg WP nem kéne, nem tetszik az egész szoftver külseje, és a kötöttségei sem."
Nekem sem... Az én igényeimre az androidos UI alkalmasabb. A WP (számomra) nagyon unalmasnak és kötöttnek tűnt.
(#105) daniel909: "azért veszek telefont, hogy az évekig kiszolgáljon, és kapja az új fícsöröket/szolgáltatásokat az új rendszerrel..."
Az ICS megjelenésével sokat fejlődött az Android, olyannyira, hogy engem a magyarul is értő hangvezérlésen kívül túl más nem igazán tud lázba hozni... Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne jó ötletekkel előállni, amit értékelek, de hiányérzetem egyáltalán nincs, teljesen kiszolgál a telefonom.
(#106) MrPetya19: "Az epöl frissítés lassít, és parasztvakítás, az új funkciók fele nem érhető el a hardver erejérével indokolva."
Elég sok a parasztvakítás arrafelé...
(#107) Švejk: "Az annakidején létező szocializmusban A (nagybetűs) LADÁT kihozták 70-ben, azóta is gyártják kisebb frissítésekkel, bár már nagyon elavult. De frissítik.
Tessék választani."Nos, a társadalom már választott: fogyasztani szeretne. Régebben kielégítették a gyártók az igényeket, most gerjesztik azokat. Az emberek többsége pedig vevő erre. És ha megnézed, az oroszoknál sem kocka Ladából adnak el a legtöbbet, ugyanúgy, ahogyan Kelet-Európában sem a fapados Dacia Logan tarol. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok a fogyasztói társadalom híve, korántsem.
Ha az lennék, most iPhone-om lenne és Minivel járnék.
-
pit stop
addikt
Tehát mindenki egyentepsivel jár majd családból? Nem kötekedni akarok csak Sony dizájn meg Nexus forma nem ugyanaz szvsz.
Ha meg megveszed aktuális csúcshardvert azt nem nehéz frissíteni hw követelmények által (ha egész családba csak csúcs sony van akkor másodikat nem is írtam).
Fennt leírtakkal meg csak problémákra akartam rávilágítani más szemszögből. -
quailstorm
félisten
+++++6ezer
Ez cáfolja meg legjobban a marketing bullshitet. Én is csak néztem milyen retek gyors, és még RAM is van. Meg 720p. Szóval ott tartunk mint x8- 2.2 esetén. Kisebb a rendszerigénye az újnak, a kezelőfelületünk így is az összes többi gyártónál kevesebb RAM-ot eszik(kiv. minimal homescreen) de azért lusták portolni...
Nekem vigasz hogy legalább az ICS-re lehet építeni valami főzött JB-t. De sokaknak nem.
(#101) Osi222: a droidon milliók dolgoznak, és minden eleme nyílt forráskódú, a gyártók saját töketlenségein kívül. De annak meg ők tudják a forrását. Érdekes, a romfőzők 10-en összerakják 1 hét alatt az új rendszert. És sokszor a nightly is stabil.
iOS, nem példa, totál zárt dolog, önkényuralmi elv alapján döntenek. (miért nincs iOS6 iPad-ra? akinek kell a plusz HW úgyis vesz újabbat)
WP7: körbezárták magukat. Nem cserélhetik ki a CE kernelt NT kernelre, mert bezárták a bootloadert, hogy ne szaladgáljanak az emberek android 2.3.7, WP7.5-ös dualboot lumia 610-zel a zsebükben pl. -
Švejk
őstag
Végre egy normális, objektív, nem hőbörgő, meg nem is ajnározó vélemény!
Ez fogyasztói társadalom.
Hozok rögtön egy példát.
Nyugaton az autómodellek, mint közismert 5-6 évente váltják egymást. Gyere, itt az új VI Golf, gyorsan vedd meg! Kösz a vásárlást, de kijött a VII Golf ami már sokkal többet tud!
Az annakidején létező szocializmusban A (nagybetűs) LADÁT kihozták 70-ben, azóta is gyártják kisebb frissítésekkel, bár már nagyon elavult. De frissítik.
Tessék választani. -
daniel909
addikt
válasz
pufferzóna #89 üzenetére
azért veszek telefont, hogy az évekig kiszolgáljon, és kapja az új fícsöröket/szolgáltatásokat az új rendszerrel... végülis a 2.3 is már használható mindenre, a 4.1 mégis egészen más világ... tudom, h van akit ez hidegen hagy, de én élvezem/élvezném a frissítésekkel jövő új dolgokat. csak még nem nexusom van, de a következő az lesz
-
match123
tag
Na azért egyesek nagyon el vannak merülve egyes gyártók illetve saját elképzekéseik ködében.
Először is, ha azt akarom hogy minden adatom törölve legyen, akkor nem OTA frissítésre várok, hanem kinyitom a bootloadert, és mehet a custom rom.
Jelenlegi tapasztalataim (saját készülékek alapján) szerint androidon a frissítések úgy összességében szarok.
Kezdtem egy HTC Legend-el (2.1), jött a 2.2, utána fagyás, restart, akadozás, minden kínja volt. Annyira nem bírtam már vele, hogy a végén nem érdekelt a garancia, inkább ment a cyanogenmod, azóta is jól működik.
Jött a nexus S, 2.3, álomjó teló volt, jött az ICS update (na ok, ez az volt, amit később visszavontak), lépten nyomon minden hibája volt, bootloader nyitás, cyanogenmod, még mindig szar, később valami nem tudom már milyen rommal jó lett.
Ezután Arc S, amikor először próbáltam, olyan volt mint egy csoda...jó kezelőfelület, folyamatos, remekül működik. Aztán jött rá egy frissítés (ez még 2.3-on belül), na akkor már jöttek memóriakezelési gondok, de nem volt vészes. Jött az ICS, használhatatlan lett (elindítottam egy operát, erre kidobta a launchert a memóriából, és fordítva). Root után kicsit megmetszettem a gyári romot, egész használható lett.
Ezután most egy xperia go-m van, 2.3, tökéletesen működik, jó a kezelőfelület, csak komolyabb játékoknál vág ki mindent a memóriából, egyszóval leszámítva hogy a kijelzője szar (illetve nekem kicsi), tökéletes kis teló.
Előre félek az ICS update-től, ami még mindig nincs, de ezek decemberben már JB-t akarnak...
(megjegyzem, láttam már gyári frissítéssel jó telefont, csak valahogy én szívom mindig meg).
-
hurrikan
addikt
Én is csak azt tudom mondai, hogy aki 2-3éven áti frissítésre vágyik, az vegyen Nexus modellt. Mert azt egy gyártó sem fogja csinálni.
De ahogy fentebb is írták, mi akik fórumozunk, a 10%-ai sem vagyunk a felhasználóknak.
A mezei felhasználók 85-90%-a tojik a frissítésre, azt se tudja mi az az ICS meg hogy JellyBean. -
Osi222
tag
Míg itt és máshol is megy a hőbörgés, azért érdemes globálisan belekukkantani a helyzetbe.
Van a három nagyobb platfrom:
1.IOS
2.WP
3.Android1. Szifonéknál a most bevezetett IOS6 még a 2009-es 3GS modellre is telepíthető (3. frissítési ciklus). Itt nagyon egyszerű a képlet, hisz nincsenek tömegével különféle készülékek a portfólióban, így lényegesen könnyebb egy frissítést megvalósítani.
2. Valamennyire ez a képlet a WP-nél is. Kijött egy rendszer, ami szigorúan meghatározza mind HW-es mind pedig a szoftveres oldalról a követelményeket. 2010 óta most fog a harmadik nagyobb frissítés érkezni rá. Aztán vége a dalnak és jön a WP8.
3. Habár Androidnál létezik egy megállapodás, hogy 18 hónapon át fogja a legtöbb közismert gyártó támogatni a készülékeit, nagyon jól látható, ennek eddig mi az eredménye. Ezerféle HW, kezelői felület és funkciók. A rendszer nyitottsága pont az a terület, ahol ennek a hátrányai itt jelennek meg a legkomolyabban. Lassan félévente újabb releasek jönnek, és köszönhetően a fentebb felsorolt kuszaságoknak nagyobb a fejetlenség mint bármelyik másik konkurensnél. És akkor még nem beszéltünk a profitról. Mindegy hogy Sony, Motorola vagy épp Samsung. Mindegyikük a profitból él meg. Hülyék lennének azzal foglalkozni, hogy customer satisfaction meg agreement, mindegyiknek az a lényeg hogy minél több új és szép készülék kerüljön ki a piacra. Az meg hogy vígan tudnák az előző évi készülékek is teljesíteni a HW követelményeket (ahogy a Google megállapodásban van), a vásárlók max 5%-át érinti jelenleg. A legtöbb usernek fontosabb az új készülék birtoklása, mint szoftveres téren az újítások. Azt a haverok/ismerősök/ellenségek nem fogják észrevenni, de az új csilivili 8magos full hd-s készüléket pedig mindig.Tehát ebből az irányból nézve sajnos semmi különleges nincs ezekben a hírekben, sokkal inkább ez egy okosan felépített fogyasztói társadalmat maximálisan kielégítő környezet.
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #99 üzenetére
Jujuj, valami nagyon nem kerek...
2010-es tanulópnzt hozod fel...
Értem, tehát az a gyártó sokkal jobb, ami össze-vissza ad ki telefonfrissítéseket, 2012-ben GB-el, és 0 azaz nulla frissítést kap...Igaz, minden Sony ellenesnek igaza van, csúnya, csúnya Sony, megpróbál mindenki kedvére tenni, de ha egy - ugye, emlékszünk mit kapott a SE a PLAY miatt - modell kimarad, az egész gyártó egy rakás sz@r.
Basszus. Miért ilyen nehéz beismerni, és elismerni.
A 2011-es modellek maradnak ICS-n. Bugfixek jönnek de ennyi.
A 2012-esek jó nagy része pedig frissül JB-re...A többiek hogy állnak?!
-
kiskaktusz
addikt
Nem érdekel, hogy tanuló széria. Nekem is a kedvenc gyártóm, de így nem fogok tőlük telefont venni.
Egyébként emg nem tanultak belőle semmit. a 2011-es modellek 2.3-mal jöttek, kaptak ICS-t, de JB-t nem, tehát itt is csak 1, azaz egy rendszerfrissítésről van szó.. A kis 2.3.3- 2.3.7-ig nem rendszerupdate-ek, csak bugfixek kb..
Tehát ugyan úgy egy rendszerfrissítés, mint a 2010-es minik, x8-ak.. 1.6-ról 2.1-re. Lásd be..
-
Deck
titán
Még jó, hogy van egy FXP csapat aki csinálja a portot. De a következő telefonom és a családtagjaimnak is (mivel mindenkinek Sonyja van) biztos, hogy Nexus lesz.
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #92 üzenetére
A Sony - akkori SE - tanuló szériája volt a 2010-es.
Nem véletlenül kapott is érte annyit a gyártó.
Az X10 mini, X10 mini pro és X8 ellenben kapott egy generációfrissítést.
Az X10 - ahogy sokan el is várták - kapott GB-et, ám kistesói kimaradtak belőle. A Sony akkor egyértelműen a 2011-es paletta GB-el történő kiadására koncentrált, ami elismerten is jól sikerült.
Jól, hiszen míg más gyártó 2.2-vel dobott piacra 2011-ben még zászlós hajót is, addig a Sony mindegyiket GB-el szállította.Ezen oknál fogva sajnos az a három nemzetközi modell, ami maradt 2.1-en igen, fekete folt a S(E) történelmében.
Az idei paletta sem hiába GB-el kiadott modellekkel kezdett, hiszen a tavalyi mezőny frissítése - még a hasonló hardver meglétével sem - volt két perc.
-
hurrikan
addikt
-
kiskaktusz
addikt
válasz
pufferzóna #89 üzenetére
Nem, nem csak a frissítés miatt. De elég gázos, hogy pl az x10mp-on megállt a gyári szoftveres támogatás 2.1-nél és nekem kell hegesztgetnem. De oké, nekem nem nagy munka, csak amíg megtaláltam a megfelelő ROMot, addig eltelt egy kis idő+anyázás.. Ráadásul 2.1 és 2.3 között elég nagy a különbség.
És mivel egy ITspecifikus híroldal triót olvasok (ph, ma, itcafé), ezért sejtheted, hogy szeretem az újabb és újabb dolgokat.. Úgyhogy nem baj az, ha kapom a frissítéseket.. És nem is vagyok lányból, hogy CSAK dizájn alapján döntsek.
-
hurrikan
addikt
válasz
MrPetya19 #84 üzenetére
Mivel a HTC-n nincs is iylen lehetőség verzióváltáskor. Automatikusan gyalul mindent.
Sensationon is gyalult mikor jött az ICS a GB-re.
Nem kis updatekről beszélek, mint mondjuk 2.3.3-ról 2,3.7-re... vagy 4.0.3-ról 4.0.4-re.....
Hanem ICS-GB váltásra érvényes amit írtam. És a HTC -ken verzióváltáskor minden ugrik. A Sony max annyiban hibázott, hogy meghagyta a választási lehetőséget, bár nyilván emiatt nem fognak új programot írni. -
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #87 üzenetére
Most komolyan, ti a frissítések miatt vesztek telefont, vagy azért, mert tetszik?
(#88) MrPetya19: "Nekem pl bp-t nem sikerűlt lementenem, és még akkor se hozza egy nokia maps tudását."
Amire kell, arra 99%-ban nekem megfelel. Amire nem, arra jó a Sygic.
-
kiskaktusz
addikt
Ezért fogok most már csak nexust venni, pedig a sony dizájn..
-
Nordic
Közösségépítő
-
hurrikan
addikt
-
hurrikan
addikt
válasz
HawerKing #74 üzenetére
Aha.
Bizonyos modelleket mindenki tud kiragadni más gyártóktól is. Ugyanis te ezt csináltad?
Pár 2011-es Xperia, XperiaS ICS-je, X10 GB-je, pont ennyi volt ami nem sikerült rögtön jól. Azután minden javították a bugokat. 2011-es szériára 2hónapon belul jött a bug foltozás, S-et pedig folyamatosan javítgatták.
Ugyanakkor, P,GO,U,Sola,Ion,acroS frissítése mind elsőre jó lett. Ahogyan a 2011-eseknél sem volt minddel gond. Pl LWW-n, Aktívon, neo-n, arc-on, arcS-en, neoV-n semmi baj nem volt a frissítésekkel. ray-en, és Miniken voltak inkább gondok. De azok sem olyanok amik használhatatlanná tették volna. Akinél ilyen volt az user hibázott, ráfrissített meg visszaállítgatott ész nélkül mindent. És vajon miért nem megy rendesen az ICS ha visszanyomják rá a GB beállításokat.... meg nem úgy frissítenek hogy teljes visszaállítással hanem csak az updatet nyomják fel adat gyalulás nélkül. -
socialkiller
tag
Nagyon remélem,hogy az még S -em és az U-m is JB-vel fog rohangálni
-
Švejk
őstag
4.0.4 fut a Live-omon. Bugmentes, tökéletes. Én nem fogom ezen idegesíteni magamat, 1-2 évig még úgyis elmegy. Annyi a rossz csak, hogy ilyen szempontból a Galaxy Mini II is előrébb jár.
-
leslie_smith
aktív tag
Mivan azzal amit valahol olvastam,hogy egy Arc S-re és Galaxy Y-ra akarják rátenni a 4.2-őt?
Amúgy engem nem érdekel a sony felülete.Én örülnék annak is ha a mini promra kapnék egy AOSP-t.De ízlések és....
Amúgy ha nem az LG gyártaná a Nexus-t most akkor inkább azt vennék.A Galaxy Nexus sokkal jobb,mint a kiszivárgott LG. -
HawerKing
őstag
Abban egyet ertek, hogy a szoft frissitesek szempontjaban talan a legjobbak. Viszont az is biztos, hogy rengeteg szart okoznak a frissitessel.... talan jobb is lenne ha nemis csinalnanak semmit
kezdem. X10i re kiadtak a GB et , ez irto szar szoft volt ezerszer stabilabb volt 2.1 el, folytatom: Xperia S re kiadtak az ICS ez is szarabb volt mint GB . Xperia Pro ra is adtak ICst de ezis egy rakas szar volt
hiaba frissitik ha egyszeruen nemtudjak kihasznalni az uj softban rejlo elonyoket. S valoszinu hogy az idei ICS vel kijott gepeket is jovore elcseszik egy JB frissitessel
na ehez mit szoltok nagy sony fanok... ezek mind tenyek.
-
mrlujoak
veterán
Az elmúlt 1,5 évben 3 modellt váltottam.
Tavaly egy nem okos SE-ról váltottam Xperia X10 mini-re. (2011 aug.)
2012 áprilisban váltottam SE Xperia mini pro-ra
2012 májusban becseréletem az Xperia mini pro-t egy Xperia ray-re. (Az X10 mini ezalatt másodtelefonként végig üzemel)
2012 november elején tervezek Xperia U-t vásárolni a ray mellé. (X10 mini dobozba kerül, de nem szándékozom eladni) -
hurrikan
addikt
Pont ugyan ezt mondom én is.
Nem istenítem hanem a jogtalan trollkodástól védem meg, mik alapján jobba a Samsung meg a HTC.
Supportban a HTC és a Sony a legjobb, csak épp más szisztéma alapján dolgoznak, ennyi. A Sony inkább a 2011-eseket zárta le először, emiatt később kezdtek foglalkozni a 2012-esekkel, míg a HTC meg fordítva.
Ha a Sonyt isteníteném nem HTC-m volna.
Az viszont tény ettől, hogy a Sony frissíti a legtöbb készülékét a kiadott készülékek számát figyelembe véve, hiszen a 14db 2011-es modellből 13megkapta. Most a 16nemzetközi modellből 14JB-t kap. Akkor....?Desire pedig van vagy 6féle, Desire, Desire HD, DesireS, DesireV, DesireX, DesireC, de odaírtam hogy az ideji Desire modellekről beszélek, tehát egyértelmű melyikekre gondolok.
-
sdd2
veterán
Értettem a poént csak kicsit komorra fogtam
Én eddig 2 havonta váltottam telefont 2 éven keresztül. Aztán megvettem az Xperia Minim, az 7-8 hónapig megvolt aztán eladtam és most hetente vagy naponta másik van amióta tesztelő lettem.
(Remélem megfelel a felméréshez.)hurrikan
De Xperia Ion befigyel
-
Zoja™
őstag
Csak egy kis felmérést végeznék, mielőtt belekezdenék a monológomba:
Hány olyan prohardveres felhasználó van ebben a topic-ban, aki az elmúlt 1-1,5 évben lecserélte a telefonját, vagy akinek kb. 1 éve van meg a jelenlegi készüléke és a közeljövőben cserélni szándékozik?
(#65) sdd2: Tudom, de poénnak szerintem jó volt.
-
hurrikan
addikt
A HTC hány 2012-es modell frissítését jelntette be eddig?
Pedig kevés telefon.
Csak az OneX, XL, és az OneS modellekét. Még csak az OneV-ét sem. Idei Desire szériáról nem is beszélve.
Az hogy az X-re meg az S-re hamarabb jön, mint az Xperia csúcsmodellekre az egy dolog naés?
A 2011-es modellekkel meg a Sony végzett, méghozzá szinte mindet frissítette és a HTC nem, és mire beigérte sem végzett még. Ugyan ott vagyunk. Itt a Sony volt a gyorsabb. Ami egyértelműen időt vett el a 2012-esek frissítésétől. Ha valaki nem ugyan abban a sorrendben frissít és nem ugyan azt a mennyiséget persze hogy hamarabb végez.
Bug pedig csak az első frissítésekben volt, de javították, ahogyan a HTC is így járt a Sensation szériával. Nincs itt miről beszélni, nem különb a HTC sem. Egyék szériáva ez, másikkal amaz végez hamarabb. -
Zoja™
őstag
Hiába futtattok eszmecserét a frissítésekről és supportról, már nem érjük meg ezeket, hiszen itt van a nyakunkon 2012. december 21.-e, a VILÁGVÉGE!!!!!!!
-
mrlujoak
veterán
A 2011-es modellek között is van nem egy nem nemzetközi modell.
Arányaiban nem olyan mértékben hízott a paletta, mint ahogy azt érzékeltetni próbálod."Túlvállalják magukat aztán lesz belőle sírás"
Hmm. Szerintem eléggé belátható időn belül jön a JB az idei "túlvállalt" palattára...
Egészen addig, amig van olyan gyártó, ami idén még az ICS frissítését sem fejezte be a tavalyi modelljeire (húzómodellekre pl) addig egy rossz szó nem érheti azt a gyártót, ami már befejezte, és az idei paletta is ICS-n van...(#58) pufferzóna:
Xperia ray-em van.
Elsőkként, az első csoportban kaptam meg májusban (azért akkor, mert én a ray-t akkor vettem. Április 13-án indult az ICS 4.0.3 az első 3 modellre - ez a többieknek szól) az ICS-t, és azóta használom.
Elégedetten. Javításról javításra lett jobb.
Xperia U-t veszek, de a ray-t megtartom. Cseppet sem von le számomra az értékéből, hogy ICS-n marad. -
pufferzóna
tag
Xperia Arc S-em van és egy cseppet sem vagyok amiatt felháborodva, hogy nem lesz ra JB, be kell érnem a 4.0.4- es Androiddal. A telefonom jól működik, teljesen elégedett vagyok vele, a frissítés nélkül is tökéletesen jól érzem magamat,
főleg, hogy az ICS is kb. fél éve frissült. Ha megunom, vagy váltani lesz kedvem, veszek egy T-t, vagy egy másik csúcsmodellt.
-
nagyj74
senior tag
Egy kis olvasni való...
http://seria.hu/
-
mrlujoak
veterán
Túl sok?!
A 2011-es paletta 11 nemzetközi modellből áll.
Az idei (neo L-t is beleszámítva) 14-et. (ion és tipo 2 változatával 16)Ez a túl sok? Több, azt tény. Az is tény, hogy többféle hardverrel. Ám ha ez a "baj" akkor írd azt...
Túl sok modellt a Samsung ad ki. Meg is van az eredménye... A húzómodelljein kívül elég nagyívben tesz a többi, kicsikre... 2011-es modellek ICS nélkül, 2012-ben GB modellek, ICS és JB nélkül...
-
MyckY
senior tag
Jó igaz a sony az Xperia mini pro-ra is kiadta az ICS-t igaz nem a legtökéletesebb volt az első kör de jöttek a frissitések és folyamatosan javult, én is örültem volna ha kövi hónap elején megkapja az SXS-em az Jelly Bean-t de kibirom ezt a 2-3 hónapot remélem nem fog nagyon elnyúlni sajnos mivel magentánál vettem a telefont ezért a főzött ROM-ok kilőve vagyis nem teljesen de a MIUI-t nem szeretem és nem is a legjobb. Nem vagyok Sony mániás mert volt mindenféle telefonom, de a Sony Nexus durva lenne az biztos
Ja és még annyit hogy a galaxy s2 nem úgy volt hogy megkapja a frissítést?
-
Xaels
félisten
Igen azt mondtam, de ott nem is több hónapokról van szó amik még nem is biztosak, hogy meg is valósulnak.
Amúgy ebben a kommentedben leírtak is engem igazolnak. Túl sok modellt adtak ki idén. Szó szerint sz@rják kifelé a telefonokat hatalmas hardveres szórással. Jövőre ez vissza fog ütni nekik erőteljesen. Ugyanezt eljátszotta tavaly a HTC is. Sok modell amire nem volt megfelelő kapacitásuk.
-
mrlujoak
veterán
Megvárom a hivatalos álláspontot, nehogy egyes elemek torokra menjenek...
Mindemellett minden fanyalgónak ajánlom figyelmébe ezt az augusztusi összefoglaló cikket, amiben látni lehet, eddig melyik gyártó mit nyilatkozott, aztán ki lehet egészíteni azzal, ami azóta történt...
-
pit stop
addikt
válasz
mathaus=) #40 üzenetére
Arc S rosszkor volt rossz helyen. Akkor már tudni lehetett hogy Sony felvásárolja SE-t és elég logikus hogy tekint a félig saját meg saját "gyerekeire". Ilyen volt Motonál is mikor Google megvette, azóta is a hajukra kenhetik azt a pluszfrissítést tulajok amit ez jelentett.
Mindenki Nexus-al jön, de ha az nem tetszik akár formára akár méretre akkor már pukkadjon meg aki droidot vesz és nem kap 1-2 frissítést (inkább többi gyártóra igaz) -
mrlujoak
veterán
No lám, itt is csak felütötte s Sony fikázás.
Minden ép gondolkodással bíró tulaj - vagy mobilszaki - sejtette, hogy a 2011-es modellpaletta meg kell, hogy elégedjen az ICS-el.
Különben is, ha abban a sorozatban az egyik kapott volna, akkor a többi 9 tulaj azonnal torokra ment volna, hogy akkor ő miért nem, hiszen az alaphardver ugyan az...
A Sony véghezvitte a beígért ICS frissítést - amit bizony sok gyártó még nem - a 2011-es modelljeire.
De a 2012-es modellek ICS terítése is megtörtént (igen, vannak még régiók, amik nem, azok folyamatosan frissülnek).Majd akkor, ha a többi gyártó ennél jobb, szélesebb ICS és JB lefedést ad, akkor lehet csak kérdőre vonni a gyártót!
Álljon itt minden fikázónak a nemzetközi Sony/Sony Ericsson paletta:
2010:
Xperia X10 2.3.3
Xperia X10 mini 2.1
Xperia X10 mini pro 2.1
Xperia X8 2.1
2011:
Xperia arc 4.0.4
Xperia neo 4.0.4
Xperia PLAY 2.3.4
Xperia pro 4.0.4
Xperia mini 4.0.4
Xperia mini pro 4.0.4
Xperia ray 4.0.4
Xperia active 4.0.4
Xperia neo V 4.0.4
Xperia arc S 4.0.4
Live with Walkman 4.0.4
2012:
Xperia S 4.0.4 (4.1)
Xperia P 4.0.4 (4.1)
Xperia U 4.0.4
Xperia sola 4.0.4
Xperia go 4.0.4 (4.1)
Xperia neo L 4.0.4
Xperia miro 4.0.4
Xperia tipo 4.0.4
Xperia tipo dual 4.0.4
Xperia ion HSPA 4.0.4 (4.1)
Xperia ion LTE 4.0.4 (4.1)
Xperia acro S 4.0.4 (4.1)
Xperia SL 4.0.4
Xperia T 4.0.4 (4.1)
Xperia V 4.0 (4.1)
Xperia J 4.0 (4.1)Az Xperia U és sola (de az SL és neo L modellek) nincsenek a listában, a hivatalos megerősített frissítésre várunk.
-
hunter84
aktív tag
Tényleg kezdenek megerősíteni abban az ilyen hírek, hogy a jövőben csakis és kizárólag Nexus telefont szabad venni.
Csak Nexus, a gyártók meg húzzák le magukat szépen a klotyón.
-
mathaus=)
senior tag
Az amúgy nem gáz kicsit h februárban kap a T amikor a JB már kb 8 hónapos lesz. Érdekes a samsung már kiadta a JBt az S3-ra.. Erről ennyit...
-
hurrikan
addikt
válasz
#19617792 #36 üzenetére
A Sony egy szóval se mondta hogy a hardver miatt nem frissíti. Csak az MA tette hozzá a magáét.
A Sony az interjún is elmondta hogy nincs meg rá a megfelelő kapacitásuk, és nem térülne meg a frissítésre szánt idő. Mire a 2011-esekhez érnének a 2012-esek frissítése után, kb jövő április lenne, mire elkészülne meg nyár eleje. Akkorra a 2011-es modellek nagy része 2éves vagy idősebb lesz.
Azt meg nem akarják hogy egyiket frissítik másikat nem, akkor meg azért menne a trollkodás h bezeg az arcS meg az Aktív kapott akkor mi is akarjuk....
A többi gyártó is ezért nem frissíti a 2011-es modelleket. A legrosszabb support a Motorolánál és az LG-nél van egy egyértelmű. És ha gyorsaságban nem is de jelenleg a Sony supportálja legjobban a készülékeit. -
Zoja™
őstag
válasz
Cyberpunk #25 üzenetére
Be is sz.rnék, ha nem kapná meg a JB-t, főleg úgy, hogy a közeljövőben is adnak ki olyan Jelly Bean-el felvértezett készülékeket, amik lehet más chipset-el, de azonos specifikációkkal rendelkeznek, mint az SGSII.
Ha mégsem, akkor nem lesz az a marketinges duma, amivel ezt ki lehetne magyarázni. -
mathaus=)
senior tag
Legalább akkor a bootloadert lehetne nyitni szolgáltatós telokon... Pff. Mindenhol lehet csak a sonynal nem..pff. Amúgy meg az miért van h a 2011es Arc S csak egy fő frissítést kap az újak meg ezekszerint 2-t vagy többet... És légyszi ne gyertek azzal h bezzeg a többi gyártó... Kit érdekel a többi gyártó? A frissítések miatt vettem sonyt de látom ez a cég sem különb a többinél. Mind1 ha ennyire jól állnak akkor tegyék csak majd belebuknak.
-
muratomi1
senior tag
En is visszatennem a gb-t de nem tudom hogy kell + meg garis igy elcseszni se szeretnem. Azon legalabb ment normalisan a qwerty. En balga fasz mar elso napon frissitettem pedig a gb nagyon allat volt rajta. Nekem nem lassu, kifejezetten gyors az ics de szar hogy nem veszi a billentyut.. kevesebb beallitasi lehetoseg van a kameranal, nem lehet kitorolni a szaros facebook kepeket, es nem fordul el csak ha kitolom. Inkabb gb es rakok ra ics launchert. Tokeletesen megtenne az is. Ha tudnal segiteni hogy rakjam vissza a gb-t akkor azt megkoszonnem
-
hurrikan
addikt
Pont a HTC fórumba írtad, hogy a lényeg hogy jön, nem az a lényeg hogy mikor. Nem?
Nem azt mondom, hogy ez jó így.
Hanem azt, hogy a többi gyártó sem különb egy szemmel sem, sőt rosszabbak, így kár velük példálózni.
Én is azt szeretném ha 3-4évig frissülnének a modellek, de nem így van. -
Mathiassa
tag
A sony(-ericsson) tulajok még örülhetnek, hiszen náluk ott van az FXP csapata, akik valószínűleg előrébb járnak a JB portolásával, mint maga a gyártó.
-
G.Peter
aktív tag
Van, akit ez meglepett? Előre borítékolható volt, hogy nem fogják megkapni a 2011-esek.
De a Sonynál legalább nyitható a bootloader, aztán mehet rá valami normális rom. -
Beladon
aktív tag
válasz
Permet Elek #31 üzenetére
Rom cserénél nincs garancia vesztés csak bootloader nyitásnál.
-
Permet Elek
senior tag
Hát az én meglátásom pedig az, hogy amire sonyericsson van írva. Az nem kapja meg. Csak az amire az van írva Sony. Lásd, végre a t-s minimre megjött ics. Pár napja. És láss csodát, csak sony felirat van mindenhol. És minden úgy néz ki rajta mint a mostani sony telefonokon. Amúgy meg főzött rom, mindig akad. Garanciavesztés meg már addigra max. 1-2 készüléknél lesz gond.
-
törölt tag
ezzel csak arra világítottam rá, hogy igen béna indok az, hogy a hardver nem bírná a JB-t... oké, Bladen nem hivatalos a JB és driver/codec hiány miatt nem megy minden rajta (FM-rádió, Youtube HQ és ennyi, ezen kívül minden működik), de akkor is, ha egy kis csapat felhasználónak sikerült portolnia a JB-t és azt hozzá képest tűrhető sebességgel képes futtatni, akkor egy gyártónak nehogymár ne legyen kompetenciája ugyanezt megoldani sokkal erősebb hardverekre...
-
Beladon
aktív tag
Ez tényleg rosszúl esett. Főleg, hogy a google szerint amin fut ICS azon a JB is futna. Ha lesz sony nexus lehet az lesz a következő kiszemelt.
-
hurrikan
addikt
2011-esekről beszélünk.
Mivel azt kifogásolták.
2012-esek itt is frissülnek.MrPetya19:
ez nem kifogásitt egy dologra megy ki a játék, idejönnek a többi gyártók fanjai és elkezdenek trollkodni olyanért, amiért a saját gyártójuknál is lehetne. Ugyanis a 2011-es modelljeiket egy más gyártó sem frissíti.
A 2012-eseket pedig a Sony is, ezekből is többet mint más gyártók. Innentől kezdve nincs miről beszélni. -
-
kenwood
veterán
tehat a bladere attakolt,nehany funkciot nagyvonaluan nelkulozo,olykor lefagyo szoftver miatt gaz,h nincs gyari jelly bean egy 1 magos,512 ramos keszulekre?
ez kb. olyan ,mintha azert lenen gaz a vadiuj 316 bmw,mert a szomszed jozsi 220 loerore feltuningolta a 25 eves zsigulijat,ez pedig csak 120 paci. -
Cyberpunk
félisten
Hát nem túl gyorsak. Máshol már régebbi modellek is hamarabb megkapják.
-
hurrikan
addikt
Lemaradást?
Mihez képest?
A HTC lefrissítette már a beígért 2011-es modelleket ICS-re? Nem.
A Sony meg rég végzett vele.az meg főleg vicces hogy Windowsal példálóznak ami meg még addig se nyújt támogatást
a lényeg hogy egy gyártó sem különb, sőt annyit se frissítenek mint a Sony. Ha valaki nem ért egyet igazolja hivatalosan, enélkül csak trollkodás, semmi több.Kivételek egyedül a Nexus modellek.
-
muratomi1
senior tag
Peersze. Szeptember elején nyerek egy xperia pro-t miért is csodálkozom hogy nem jön ki rá több frissites! Amíg a 2.3 alatt működött a qwerty addig ics-n nem. Reménykedtem talán ezt orvosolni tudják és nem kell visszaraknom az előzőt. Olyan gyors ics-n és jb-vel még jobb lenne de látom szarnak bele. Minden program müködne rajta nem kizárt. Lelkük rajta de azért kapják be. Pont a frissítés megbízhatóságuk miatt biztam bennük. Legközelebb windows..
-
Xaels
félisten
Nem a mennyiséggel van gond, vagyis igen mert a mennyiség a minőség rovására megy és elég sok lemaradást idéz elő a konkurenciához képest. A vásárlót nem az fogja érdekelni, hogy az övén kívül hány másik Sony modell kapott, hanem az, hogy ő mennyivel később kapja meg és lehet utána a fixre kell vári mert nem tökéletes(a'la ICS frissítés). Nem fikázom a Sony-t félreértések elkerülése érdekében. Mondjuk az X10-es időkben náluk is volt sz@r a palacsintában bőven a frissítéseket tekintve. Majd meglátjuk.
(#14) tjb007: na akkor mégsem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.
-
tjb007
nagyúr
"kicsit úgy tűnik túl sok készüléket adnak ki mostanában"
Ennyi az ok és nem több.
10 tavalyi modell van amikkel még pluszban foglalkozniuk kellene de nincs rá kapacitásuk.
Ahelyett, hogy azt mondanák Bocs srácok, sajnáljuk de nincs rá elég emberünk. előállnak inkább ők is ezzel a konzerv "we would not able to guarantee owners of these smartphones the user experience you expect and we demand" dumával ami már egy kicsit unalmas és átlátszó. -
assemble
addikt
Kicsit azert jobban is eroltethetne magat a Sony.
A 2,5 eve megjelent Galaxy S-re is fel lehetett rakni Jelly Bean-t a megjelenese utan hetekkel, es alapvetoen konkretan gyorsabban mukodik rajta, mint barmelyik korabbi szoftver. -
Tigerclaw
nagyúr
Ez szánalmas. Több mint fél évig tart optimalizálni a JB-t 1-1 készülékre? Mindegy, talán a WP8 startja kicsit megyorsítja a folyamatot, vagy áttérnek a gyártók Nexus szerű referenciamodellekre.
-
daniel909
addikt
válasz
errorcode06 #6 üzenetére
jah, én is azt fogom tenni, csak megvárom az LG-t milyen..
bár nekem a GNex jobban bejön valamiért mint a kiszivárgott LG... igazából egy Sony nexus lenne jó...
-
törölt tag
"A döntés persze egyáltalán nem meglepő, hiszen sok esetben a régebbi készülékek műszaki paraméterei sem teszik lehetővé a platform legújabb változatának, illetve a rá épülő alkalmazások megfelelő sebességű futtatását"
muhaahahahaa, szétröhögöm magam
ha az ICS szépen fut rajtuk, akkor a JB? még szebben... még a kis Bladen is tűrhetően fut a Jelly Bean, pedig aztán az minden, csak nem erőmű. ennyire hülye indokkal ne jöjjenek, egyszerűbb lenne simán csak azt mondani, hogy 'szunk megcsinálni, vegyé' új telót.
-
Jimmy66
senior tag
Remélem azért a Sola és a U belefér...
-
DaveHutt
őstag
Egyértelmű, mire megy ki a játék. Ha kell a friss rendszer, két évente vegyél új telefont.
-
Xaels
félisten
Nesze neked OHA 18hónapos irányelv
. Szerintem nem csinál rossz telefonokat a Sony viszont kicsit úgy tűnik túl sok készüléket adnak ki mostanában és ezért futni fognak a frissítéssel a többiek után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest