Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osi222

tag

válasz fatorzs #115 üzenetére

Nem szeretném védelmembe venni a sonyt, de amit már az előbb pár hsz-el írtam, ide is vonatkozik:
    csak púp a gyártók hátára a frissítéses mizéria. Bármelyik nagyobb gyártónál előfordulnak az upgrade utáni anomáliák, ez nem csak a sonyt érinti. Példákat inkább nem is írok, ki se férne minden ide :D Nekem speciel egy xperia minim van, és én inkább kivártam mások visszajelzéseit, mielőtt bármit is felraktam volna. Egy normális környezetben ez alap lenne, hogy nem mindenkit beta usernek néznek, de manapság a kapkodás vagy trehányság mellett csak ez marad nekünk. Különben többszöri nekifutásra a legutóbbi .587 rom szerintem már bőven a nagyon jó kategórián belül van. Gyors, stabil, és 1-2 apróságot leszámítva tökéletes. Viszont ha azt vesszük, hogy ez csak szeptemberre jelent meg, nem semmi, mennyi időbe telt egy használható rendszert összebarkácsolni...

• Osi222

tag

Míg itt és máshol is megy a hőbörgés, azért érdemes globálisan belekukkantani a helyzetbe.
    Van a három nagyobb platfrom:
    1.IOS
    2.WP
    3.Android

1. Szifonéknál a most bevezetett IOS6 még a 2009-es 3GS modellre is telepíthető (3. frissítési ciklus). Itt nagyon egyszerű a képlet, hisz nincsenek tömegével különféle készülékek a portfólióban, így lényegesen könnyebb egy frissítést megvalósítani.
    2. Valamennyire ez a képlet a WP-nél is. Kijött egy rendszer, ami szigorúan meghatározza mind HW-es mind pedig a szoftveres oldalról a követelményeket. 2010 óta most fog a harmadik nagyobb frissítés érkezni rá. Aztán vége a dalnak és jön a WP8.
    3. Habár Androidnál létezik egy megállapodás, hogy 18 hónapon át fogja a legtöbb közismert gyártó támogatni a készülékeit, nagyon jól látható, ennek eddig mi az eredménye. Ezerféle HW, kezelői felület és funkciók. A rendszer nyitottsága pont az a terület, ahol ennek a hátrányai itt jelennek meg a legkomolyabban. Lassan félévente újabb releasek jönnek, és köszönhetően a fentebb felsorolt kuszaságoknak nagyobb a fejetlenség mint bármelyik másik konkurensnél. És akkor még nem beszéltünk a profitról. Mindegy hogy Sony, Motorola vagy épp Samsung. Mindegyikük a profitból él meg. Hülyék lennének azzal foglalkozni, hogy customer satisfaction meg agreement, mindegyiknek az a lényeg hogy minél több új és szép készülék kerüljön ki a piacra. Az meg hogy vígan tudnák az előző évi készülékek is teljesíteni a HW követelményeket (ahogy a Google megállapodásban van), a vásárlók max 5%-át érinti jelenleg. A legtöbb usernek fontosabb az új készülék birtoklása, mint szoftveres téren az újítások. Azt a haverok/ismerősök/ellenségek nem fogják észrevenni, de az új csilivili 8magos full hd-s készüléket pedig mindig.

Tehát ebből az irányból nézve sajnos semmi különleges nincs ezekben a hírekben, sokkal inkább ez egy okosan felépített fogyasztói társadalmat maximálisan kielégítő környezet.

Új hozzászólás Aktív témák