- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Azért csak igazolja jópár neves játék ICS való akadása...
Egyébként meg ennyi erővel senkitől semmit nem szabad venni, mert ha valami nem úgy történik, ahogy te azt szeretnéd, akkor mindenképp csakis a gyártó a hibás, és ész érv/indok/magyarázat nincs...
De rendben.
Szemét sz@r Sony, mit képzelt, hogy nem adta ki az ICS-t a PLAY-re.
Így remélem mindenki megnyugszik...
"Szerintem csak nem akartak arra áldozni, hogy kicsit optimalizálják a kódot a 4.X-hez..."
persze, pláne, amikor külsős cég fejleszt... valószínű...
A DHD-nál tök más tészta, azt a gyártó a saját hardverén, szoftverén volt lusta megcsinálni. Nem hasonlítható a két hozzáállás. De mint írtam, tökmindegy, akkor is a Sony a hunyó, vitának helye nincs...
-
mrlujoak
veterán
válasz
Peterson_ #162 üzenetére
Akkor újra, röviden:
"Na akkor én mit szóljak a playemmel?
Nemhogy JB, de ICS meg playstation store se-és mindezt az első és egyetlen ps-phonenál.
Aztán ott is a legnagyobb hardveres korlát a leszarom tabletta..."Ez nem igaz!
A gyártó a játékmobiljánál fő szempontként vette figyelembe a játékélmény megtartását.
Ezt a játékszoftverek ICS inkompatibilitása miatt nem tudta volna garantálni, ezért döntött úgy, hogy a játékmobiljára megtartja a GB-et, amin mindegyik nagyobb-kisebb játék megszokott módon fut.Egy játékmobilon megengedhetetlen lett volna, hogy olyan oprendszerre frissüljön a modell, mely alatt a külsős alkalmazások (játékok) hibásan, nem jól futnak.
-
mrlujoak
veterán
válasz
Peterson_ #160 üzenetére
Tehát mindig oda lyukadunk ki, ügyvédek, meg szonibérencek vagyunk...
Álláspontom.
Ha értek egy gyártói felülethez/modellcsaládhoz/termékpolitikához, akkor márkabuzi/fanatikus/elvakult/elfogult vagyok, tehát a véleményem semmis.Ellenben ha nem szólok a márkához tartozó témába, inkább átmegyek máshová "észt" osztani, akkor ott troll vagyok, vagy neadj isten eltévedt másik gyártó bérence...
Ergo soha, semmilyen felületen nem lehet írni, mert köcsög, megbélyegzett vagyok.
Persze a puszta tények nem felelnek meg.
Arra viszont mérget vettem volna, ha Sony kiadja az ICS-t a PLAY-re, az elsők között lettél volna, akik elkezdik a Sony ICS-jét gyalázni, hogy az de sz@r, mert akadnak rajta a játékok...
Mert most meg az nem jó, hogy a Sony valós, és érthető indokkal nem adta ki az ICS-t.
Bocs, de ezt már nem tudom hova tenni.
Sajnálatos, hogy egy elvileg értelmes fórum csevej mindig hasonló véget ér, és érvelések ide, tények oda, mindig az van, hogy akkor is sz@r az adott gyártó.
Tudod mit, add el a PLAY-t, vegy Samsungot vagy LG-t.
Ott aztán várhatod a frissítéseket...
...meg PS mobilt, meg stílust... -
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
...hivatott javítani.
Szerintem ezt írtam.Ez nem mindegyik modell esetében hozott javítást, de van, amelyikre igen.
(#119) RepairVisit: HOAX.
...egy magyar cikk linkje, a hogyan készültről...
-
mrlujoak
veterán
...ha olvasnál más topikot is, amik GB-ről ICS-re történő frissítésről szól, olvashatod, hogy pl. a tárcsázó (összevont megoldás) nem csak az Xperiák esetében okoz hosszabb belépési időt...
Emellett a nem formázott adott oprendszerre történő telepítés pont hogy már telepített appok miatt van. Egyes appok beállításai, azok telepítése okozhat gondot. De igen, ez a gyártó hibája, mert nem telepítette az összes (de legalább mind azon appot, ami széles körben mozog...)
Igen, használhatatlan lett a HD felvétel... Nem is rögzített semmit... Ja, nem. Kisebb lett a framerate (ami még mindig jobb volt a 24-nél, (azaz a mozifilménél) és egy csatornásra váltott a hang.
Milyen érdekes, úgy is lehetett használni.
Egyszerűen be kell ismerni a GB alapokról ICS alapokra helyezni a telefont nem olyan, mint egy bugfix...
A Sony igen is hibázott, hogy eleve nem gyalulta a telefont, és úgy telepítette tisztán az ICS-t...Bár mindegy, mert akkor meg megint csak a Sony lett volna gonosz, hogy törölt mindent...
Jah' gondolom az augusztus közepe óta elérhető bugfixet sem próbáltad, ami javítani hivatott a 2011-eseken a HD fps csökkenést, és a led-et is...
Persze, sokkal könnyebb folyton hajtani a bugokat - mintha más gyártó más termékében nem lenne - minthogy reálisan megnézni mi mit javított...
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #99 üzenetére
Jujuj, valami nagyon nem kerek...
2010-es tanulópnzt hozod fel...
Értem, tehát az a gyártó sokkal jobb, ami össze-vissza ad ki telefonfrissítéseket, 2012-ben GB-el, és 0 azaz nulla frissítést kap...Igaz, minden Sony ellenesnek igaza van, csúnya, csúnya Sony, megpróbál mindenki kedvére tenni, de ha egy - ugye, emlékszünk mit kapott a SE a PLAY miatt - modell kimarad, az egész gyártó egy rakás sz@r.
Basszus. Miért ilyen nehéz beismerni, és elismerni.
A 2011-es modellek maradnak ICS-n. Bugfixek jönnek de ennyi.
A 2012-esek jó nagy része pedig frissül JB-re...A többiek hogy állnak?!
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #92 üzenetére
A Sony - akkori SE - tanuló szériája volt a 2010-es.
Nem véletlenül kapott is érte annyit a gyártó.
Az X10 mini, X10 mini pro és X8 ellenben kapott egy generációfrissítést.
Az X10 - ahogy sokan el is várták - kapott GB-et, ám kistesói kimaradtak belőle. A Sony akkor egyértelműen a 2011-es paletta GB-el történő kiadására koncentrált, ami elismerten is jól sikerült.
Jól, hiszen míg más gyártó 2.2-vel dobott piacra 2011-ben még zászlós hajót is, addig a Sony mindegyiket GB-el szállította.Ezen oknál fogva sajnos az a három nemzetközi modell, ami maradt 2.1-en igen, fekete folt a S(E) történelmében.
Az idei paletta sem hiába GB-el kiadott modellekkel kezdett, hiszen a tavalyi mezőny frissítése - még a hasonló hardver meglétével sem - volt két perc.
-
mrlujoak
veterán
Az elmúlt 1,5 évben 3 modellt váltottam.
Tavaly egy nem okos SE-ról váltottam Xperia X10 mini-re. (2011 aug.)
2012 áprilisban váltottam SE Xperia mini pro-ra
2012 májusban becseréletem az Xperia mini pro-t egy Xperia ray-re. (Az X10 mini ezalatt másodtelefonként végig üzemel)
2012 november elején tervezek Xperia U-t vásárolni a ray mellé. (X10 mini dobozba kerül, de nem szándékozom eladni) -
mrlujoak
veterán
A 2011-es modellek között is van nem egy nem nemzetközi modell.
Arányaiban nem olyan mértékben hízott a paletta, mint ahogy azt érzékeltetni próbálod."Túlvállalják magukat aztán lesz belőle sírás"
Hmm. Szerintem eléggé belátható időn belül jön a JB az idei "túlvállalt" palattára...
Egészen addig, amig van olyan gyártó, ami idén még az ICS frissítését sem fejezte be a tavalyi modelljeire (húzómodellekre pl) addig egy rossz szó nem érheti azt a gyártót, ami már befejezte, és az idei paletta is ICS-n van...(#58) pufferzóna:
Xperia ray-em van.
Elsőkként, az első csoportban kaptam meg májusban (azért akkor, mert én a ray-t akkor vettem. Április 13-án indult az ICS 4.0.3 az első 3 modellre - ez a többieknek szól) az ICS-t, és azóta használom.
Elégedetten. Javításról javításra lett jobb.
Xperia U-t veszek, de a ray-t megtartom. Cseppet sem von le számomra az értékéből, hogy ICS-n marad. -
mrlujoak
veterán
Túl sok?!
A 2011-es paletta 11 nemzetközi modellből áll.
Az idei (neo L-t is beleszámítva) 14-et. (ion és tipo 2 változatával 16)Ez a túl sok? Több, azt tény. Az is tény, hogy többféle hardverrel. Ám ha ez a "baj" akkor írd azt...
Túl sok modellt a Samsung ad ki. Meg is van az eredménye... A húzómodelljein kívül elég nagyívben tesz a többi, kicsikre... 2011-es modellek ICS nélkül, 2012-ben GB modellek, ICS és JB nélkül...
-
mrlujoak
veterán
Megvárom a hivatalos álláspontot, nehogy egyes elemek torokra menjenek...
Mindemellett minden fanyalgónak ajánlom figyelmébe ezt az augusztusi összefoglaló cikket, amiben látni lehet, eddig melyik gyártó mit nyilatkozott, aztán ki lehet egészíteni azzal, ami azóta történt...
-
mrlujoak
veterán
No lám, itt is csak felütötte s Sony fikázás.
Minden ép gondolkodással bíró tulaj - vagy mobilszaki - sejtette, hogy a 2011-es modellpaletta meg kell, hogy elégedjen az ICS-el.
Különben is, ha abban a sorozatban az egyik kapott volna, akkor a többi 9 tulaj azonnal torokra ment volna, hogy akkor ő miért nem, hiszen az alaphardver ugyan az...
A Sony véghezvitte a beígért ICS frissítést - amit bizony sok gyártó még nem - a 2011-es modelljeire.
De a 2012-es modellek ICS terítése is megtörtént (igen, vannak még régiók, amik nem, azok folyamatosan frissülnek).Majd akkor, ha a többi gyártó ennél jobb, szélesebb ICS és JB lefedést ad, akkor lehet csak kérdőre vonni a gyártót!
Álljon itt minden fikázónak a nemzetközi Sony/Sony Ericsson paletta:
2010:
Xperia X10 2.3.3
Xperia X10 mini 2.1
Xperia X10 mini pro 2.1
Xperia X8 2.1
2011:
Xperia arc 4.0.4
Xperia neo 4.0.4
Xperia PLAY 2.3.4
Xperia pro 4.0.4
Xperia mini 4.0.4
Xperia mini pro 4.0.4
Xperia ray 4.0.4
Xperia active 4.0.4
Xperia neo V 4.0.4
Xperia arc S 4.0.4
Live with Walkman 4.0.4
2012:
Xperia S 4.0.4 (4.1)
Xperia P 4.0.4 (4.1)
Xperia U 4.0.4
Xperia sola 4.0.4
Xperia go 4.0.4 (4.1)
Xperia neo L 4.0.4
Xperia miro 4.0.4
Xperia tipo 4.0.4
Xperia tipo dual 4.0.4
Xperia ion HSPA 4.0.4 (4.1)
Xperia ion LTE 4.0.4 (4.1)
Xperia acro S 4.0.4 (4.1)
Xperia SL 4.0.4
Xperia T 4.0.4 (4.1)
Xperia V 4.0 (4.1)
Xperia J 4.0 (4.1)Az Xperia U és sola (de az SL és neo L modellek) nincsenek a listában, a hivatalos megerősített frissítésre várunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest