- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #113 üzenetére
(#113) kiskaktusz: Nem akarlak én rábeszélni a Sonyra, félre ne érts! Csak furcsállom, hogy neked teljesen mindegy, milyen lesz az új Google Nexus mobil, biztosan azt fogod megvenni a frissítések miatt... Én sokkal kíváncsibb vagyok magára a telefonra.
(#115) fatorzs: "a frissítések számánál fontosabb a minőség, és a 2011-es xperiákra kiadott ics minden volt, volt, csak jó nem. Persze marketing szempontból nyilván jó volt puffogtatni, hogy "minden telefont frissítettünk".
Júniusban jött ki az első 4.04, gyakorlatilag mindenkinek hazavágta a HD videofelvételt, a tárcsázót, az állapotjelző ledet. Olyan bugok, amiknek öt perc tesztelés alatt ki kellett volna derülniük."Nekem még korábban jött (április végén, ha jól emlékszem) a 4.0.4 a telefonomra (Arc S), de ilyen hibákat egyáltalán nem tapasztaltam (független készülék). Az állapotjelző leddel mondjuk nem tudom mi van, soha nem nézem, mert nem az előlapon van, így nem is látom (ez ergonómiai szempontból hiba).
"A kernel maradt 2.6-os, az alkalmazások régi gingerbread-esek (ránéz az ember a naptárra, vagy a zenelejátszóra, és rosszul lesz)"
A gyári naptárat nem használom (Jorte naptáram van widgetekkel, feladatlistával). A zenelejátszóval semmi bajom... Ha lenne, feltennék valamit helyette.
-
fatorzs
tag
válasz
Ehhez még hozzátenném, hogy a frissítések számánál fontosabb a minőség, és a 2011-es xperiákra kiadott ics minden volt, volt, csak jó nem. Persze marketing szempontból nyilván jó volt puffogtatni, hogy "minden telefont frissítettünk".
Júniusban jött ki az első 4.04, gyakorlatilag mindenkinek hazavágta a HD videofelvételt, a tárcsázót, az állapotjelző ledet. Olyan bugok, amiknek öt perc tesztelés alatt ki kellett volna derülniük.
Ha nem csinált a user frissítés előtt factory resetet (miért is kellene, senki nem mondta) akkor jöttek sorban a megmagyarázhatatlan újraindulások, fc-k stb.
Látszik, hogy a sony a háta közepére sem kívánta a frissítést, épp csak annyit foglalkoztak vele, hogy elmondhassák, ics-t futtatnak a telefonjaik.
A kernel maradt 2.6-os, az alkalmazások régi gingerbread-esek (ránéz az ember a naptárra, vagy a zenelejátszóra, és rosszul lesz), ugyanúgy a régi ronda iphone copy billentyűzeten sem változtattak. Pedig az xperia s alkalmazásai változtatás nélkül futnak, semmiből nem állta volna, ha legalább ezeket az új alkalmazásokat és billentyűzetet megkapjuk.
Oké, aki feltúrja a fórumokat, hajlandó belekókányolni a rendszerbe, az ezeknek a gondoknak a nagy részét meg tudja oldani, de az átlagjuzer számára a support egy nagy nulla.
Főleg azért furcsa számomra, mert a többség két év hűséggel vesz telefont, ők most gondolom elég csalódottak, és jövőre, amikor lejár a hűség, akkor tuti nem sony-t fognak venni.
-
Enci1983
senior tag
válasz
Ennyire fájónak érzed hogy nem lesz rájuk hivatalos JB? Ezért elpártolni egy gyártótól? Ez a hét vicce
ám az X10 2db update-t kapott 1.6-2.1-2.3 az viszont hogy van a 7db sima és van ugye a 4db négysarkos felületű xperia és ezen szuttyogjanak? Úgy hogy azok Sony Ericsson név alatt futnak? Hát nekem nem meglepő hogy maradnak 4.0-án.
-
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #92 üzenetére
(#92) kiskaktusz: "Nem, nem csak a frissítés miatt. De elég gázos, hogy pl az x10mp-on megállt a gyári szoftveres támogatás 2.1-nél és nekem kell hegesztgetnem."
Ahhoz nem tudok hozzászólni, de az tény, hogy 2011-től nagyon ráfeküdt a Sony a supportra, annyira, hogy ezen a területen azóta sincs nála jobb cég. Nekem például áprilisban (vagy májusban) érkezett a gyári ICS a telefonomra és ráadásul rögtön a 4.0.4, nem az állítólag problémásabb 4.0.3. A telefon remekül teszi a dolgát, könnyen, gyorsan kezelhető, remekül testre szabható. Nekem ez a lényeg, nem a frissítések. Jó telefont akartam és meg is kaptam!
(#94) hurrikan: "Ízlések és pofonok. Nekem meg WP nem kéne, nem tetszik az egész szoftver külseje, és a kötöttségei sem."
Nekem sem... Az én igényeimre az androidos UI alkalmasabb. A WP (számomra) nagyon unalmasnak és kötöttnek tűnt.
(#105) daniel909: "azért veszek telefont, hogy az évekig kiszolgáljon, és kapja az új fícsöröket/szolgáltatásokat az új rendszerrel..."
Az ICS megjelenésével sokat fejlődött az Android, olyannyira, hogy engem a magyarul is értő hangvezérlésen kívül túl más nem igazán tud lázba hozni... Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne jó ötletekkel előállni, amit értékelek, de hiányérzetem egyáltalán nincs, teljesen kiszolgál a telefonom.
(#106) MrPetya19: "Az epöl frissítés lassít, és parasztvakítás, az új funkciók fele nem érhető el a hardver erejérével indokolva."
Elég sok a parasztvakítás arrafelé...
(#107) Švejk: "Az annakidején létező szocializmusban A (nagybetűs) LADÁT kihozták 70-ben, azóta is gyártják kisebb frissítésekkel, bár már nagyon elavult. De frissítik.
Tessék választani."Nos, a társadalom már választott: fogyasztani szeretne. Régebben kielégítették a gyártók az igényeket, most gerjesztik azokat. Az emberek többsége pedig vevő erre. És ha megnézed, az oroszoknál sem kocka Ladából adnak el a legtöbbet, ugyanúgy, ahogyan Kelet-Európában sem a fapados Dacia Logan tarol. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok a fogyasztói társadalom híve, korántsem.
Ha az lennék, most iPhone-om lenne és Minivel járnék.
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #99 üzenetére
Jujuj, valami nagyon nem kerek...
2010-es tanulópnzt hozod fel...
Értem, tehát az a gyártó sokkal jobb, ami össze-vissza ad ki telefonfrissítéseket, 2012-ben GB-el, és 0 azaz nulla frissítést kap...Igaz, minden Sony ellenesnek igaza van, csúnya, csúnya Sony, megpróbál mindenki kedvére tenni, de ha egy - ugye, emlékszünk mit kapott a SE a PLAY miatt - modell kimarad, az egész gyártó egy rakás sz@r.
Basszus. Miért ilyen nehéz beismerni, és elismerni.
A 2011-es modellek maradnak ICS-n. Bugfixek jönnek de ennyi.
A 2012-esek jó nagy része pedig frissül JB-re...A többiek hogy állnak?!
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiskaktusz #92 üzenetére
A Sony - akkori SE - tanuló szériája volt a 2010-es.
Nem véletlenül kapott is érte annyit a gyártó.
Az X10 mini, X10 mini pro és X8 ellenben kapott egy generációfrissítést.
Az X10 - ahogy sokan el is várták - kapott GB-et, ám kistesói kimaradtak belőle. A Sony akkor egyértelműen a 2011-es paletta GB-el történő kiadására koncentrált, ami elismerten is jól sikerült.
Jól, hiszen míg más gyártó 2.2-vel dobott piacra 2011-ben még zászlós hajót is, addig a Sony mindegyiket GB-el szállította.Ezen oknál fogva sajnos az a három nemzetközi modell, ami maradt 2.1-en igen, fekete folt a S(E) történelmében.
Az idei paletta sem hiába GB-el kiadott modellekkel kezdett, hiszen a tavalyi mezőny frissítése - még a hasonló hardver meglétével sem - volt két perc.
-
pufferzóna
tag
válasz
kiskaktusz #87 üzenetére
Most komolyan, ti a frissítések miatt vesztek telefont, vagy azért, mert tetszik?
(#88) MrPetya19: "Nekem pl bp-t nem sikerűlt lementenem, és még akkor se hozza egy nokia maps tudását."
Amire kell, arra 99%-ban nekem megfelel. Amire nem, arra jó a Sygic.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged