-
Mobilarena
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyu84
tag
Ezzel a módszerrel próbáltad?
https://logout.hu/bejegyzes/petya220/elotelepitett_bloatware-ek_eltavolitasa_androidrol.html
Nekem Cunaja ROM van, rootolt, de a céges Samsungromról így szedtem le egy csomó szemetet.
ADB Minimal-t letöltöd a gépre, App Inspectorral megnézed a csomag nevét és a leírt paranccsal törlöd: pm uninstall -k --user 0 <csomag neve> -
Cunaja
addikt
Nem érdemes várni, de eljön a március és május között az biztos. Amúgy Kínában rendesen piszkálják a Huaweit, a frissítési lassúsága miatt.
Kicsit félek én az Oreotól, ha egy sima update ( nem főverzió frissítés ) is, tönkre vágja a telókat.
Na most akkor, inkább adja ki a B399-et és azzal el lesz a nép a tökéletes Oreo-ig.Halkan megsúgom, hogy sokan szidják a P10 kameráját a P9-hez viszonyítva.
Ha esetleg valaki ezért váltana telefont. -
freemanone
addikt
Nem egészen!
Alapvetően ezek a partíciók léteznek:
/boot
/system
/recovery
/data
/cache
/miscAmiről te érdeklődsz az a "/data". Amit a program mutat neked, az pedig annak a mindenféle egyéni darabolt mérése. Nem más mint a mérő program sajátos csoportosítása. Alapvetően van egy ~25GB-s data partíció, amiből nálad van ~12GB alkalmazás / appdata, plusz az egyéb fotó, stb, meg az üres ~6gb mind ehez a particióhoz tartoznak.
Ha esetleg mégsem ez a helyzet, (sok és vagy nagy alkalmazások, hozzájuk tartozó egyéb "sallang") akkor valami komolyan megette a helyet nálad.
Egyébként még nálam van a P9 épp üresen, lőttem pár képet meg videot és a videokat "egyébként" számolja fel, nem pedig videoként, ami érdekes. Teljesen gyári állapotú épp a teló, legfrissebb rommal.
Lehet hogy nálad mégiscsak érdemes lenne szétnézni egy file kezelővel. Akár gépre dugva is érdemes lehet körbenézni hátha megtalálod hogy mi foglalja el a helyet, a /data partició egészéhez hozzáférsz lényegében. -
freemanone
addikt
Rossz a felsorolásod.
- 11,8 Gb a system <<<<<------ EZ A (system)DATA!!!! Nem a system partíció! (értsd: a felhasználói terület, ahova minden alkalmazásod minden vackát szórhatja)
A System az a 7GB "amit nem látsz". Ha van fent pl játék, vagy térkép, spotify stb app aminek nagyobb lokális tárolt tartalma van, na azt mind ott találod meg a ~12GB-s részen. -
Tudod, hogy én is WP-s voltam és onnan jöttem át. De jelen esetben a bug (bogaracska')
szó nagyon találó szó. Életüket adták volna sokan ilyen nagyságrendű "problémáért..."
Annyiban lenne korrekt a megoldás a Huawei részéről (amíg nincs rá más megoldás), hogy a fényerő szabályzónál a beállítás után kellene egy figyelmeztető üzenet: "Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott beállítást sajnos bizonyos alkalmazások felülbírálhatják"
És akkor ez van... a support oldalukra a faq alá meg ki kellene rakni egy rövid magyarázatot hozzá. Az aztán idővel számos helyre linkelődne és meg is lenne a megoldás.
-
Többszőr szó volt már szó róla, neked is írták már, hogy ez nem P9-es jelenség.
Állítólag MM óta az android ilyen, hogy bizonyos alkalmazások felülbírálhatják a fényerővel kapcsolatos felhasználói beállítást. Szóval milliók élnek ezzel a feauture-val együtt és valószínű, hogy az Orea hozhat rá megoldást, ha egyáltalán ezt a google fontosnak tartja. Sanszos, hogy erre a megoldás nem a huawei-től fog jönni.Az igazán vicces az, hogy honnan is indult a sztori... Három ember megmosolyogta a frissítést utáni vágyat, aztán végén már sebijani1982 pl. ezzel komoly fényerő problémával indkolta, hogy miért is várja annyira a frissítést.
Na így már tényleg vicces... bocsánat... -
wdx
őstag
Nincs vita, biztos, hogy az újabb androidon is atomstabil, bár én is kipróbáltam, mint hard user, nekem nagyon nem vált be akkor. Azóta javíthatták, de nincs miért váltani, mivel mi 6-osok is megkaptuk a friss biztonsági javításokat (persze lehet újabb, de óvatos ember egy régebbi rendszerrel is lehet boldog; lásd windows 7 vs 8-10)...aztán a képernyő tükrözés Nougát alatt működik-e rendesen, mert használja azt mindenki, akinek szüksége van rá...
-
Tommmysun
aktív tag
Csak én vagyok a vak
.... megvan, csak én azt hittem, hogy a rendes fóliának kicsit azért nagyobb a mérete, de nem, plusz először amikor megnéztem, valószínűleg a két fólia együtt kezdett el lejönni, de most, hogy piszkálta a fantáziám, csak sikerült külön választanom
!
Pedig még a Telekomos eladó is megjegyezte, hogy általában két fólia szokott lenni, de ő is azt mondta, hogy ezen nincs
-
b3Ro
senior tag
Mai napig nem megy fel a 7es droid. Mindig is stock rendszert részesítettem előnyben. Pixel drága, uh oneplus lett.
Kamera nem rosszabb de gyorsabb, nincs zselé, AnTuTu soha sem érdekelt, teló gyors, nagyon gyors, aksi nagyon baba, matt feketeben gyönyörű. Elégedett vagyok, sajnos a p9 nagyon sokszor ki vitte a hajamat, igy megleptem magamat egy uj teloval.MK VII: nem érdeke az AnTuTu, de olvastam róla. Elégedett vagyok a twlwfonnal, nem úgy mint többen a topikjaban...
-
-
wdx
őstag
Valamikor sikerült letöltenem egész nagy területeket is a maps-al, mikor külföldre mentem, és semmi gond nem volt. Végig offline volt, még sim kártya sem volt benne (másik telefon). Persze már nem emlékszem pontosan, hogy oldottam meg, mert 1 éve volt és csak 1 alkalommal.
-
k-adi
nagyúr
Odáig már eljutottam, hogy a Google Saját térképek app-al neten letöltöm a térképet de akkor még nem mutatja jól, részletesen az utcákat, csak net mellett zoom után..
Viszont 1 zoom után már offline is mutatja a kissebb utcák neveit is... már csak útvonalat nem tudok tervezni vele
-
cenzor
tag
Lépésszámláló kikapcsolása a zárképernyőről:
Beállítások -> Képernyőzár és jelszavak -> Lépésszám mutatása a zárképernyőn.
B386-on vagyok, nem tudom, hogy ez számít-e.
Ha belépsz a beállításokba és beírod, hogy "lé", már hozza is, kb. második találatként. Nem igényel túl sok erőfeszítést, keresgélést. -
Septum15
aktív tag
Én a egészség v2.1-et használom, ez a gyári app legfrissebb verziója. Ha bele mész az Én, majd a Beállítások menüpontba, majd onnan a értesítési panel üzeneteibe, majd itt kikapcsolod mindet, akkor nem lesz sehol se értesítés.
Engem érdekel az ilyesmi, és kint van a kezdő képernyőn egy widget és ott mutatja rendesen így is, meg akkor is ha bemész az appba -
MK VII
veterán
A lépésszámlálót szépen ki lehetett iktatni a régi appban... Most megcsinálták úgy az appot, hogy még véletlenül se tudd kiiktatni... Ez a módi mostanában... Idegesíti a felhasználókat valami? Akkor még jobban toljuk le a torkukon, had utálják meg az appot úgy totálisan... Én letöröltem a f@szba az appot.. Nem érdemel mást az a szar...
-
gretzky77
veterán
Így akkor passzolom,a B383 már fent van,a B386-ot sztem még nem töltötte le,viszont,hogy miért szürke a teljes csomag az passz! Viszont nem nagyon értem,hogy a P9-re folyamatosan dobálják a frissítéseket a P9 plus meg le van tojva? Értem én hogy a sima P9-ből több fogyott,de azért a drágább variánst sem kéne ennyire háttérbe szorítani! Plusra B370 az utolsó ami márciusi biztonsági frissítés és a miracast nem is működik! Nem vagyok frissítés függő csak elég érdekesnek találom a Huawei ténykedését,kissé kaotikus sztem!
-
-
sebijani1982
senior tag
Szia!
Bocsánat de kérhetünk screenshotot?
Brutális Nokia 3310-t megszégyenítő üzemidőt produkálsz.Mielőtt félreértesz: Gratulálok hozzá, de számomra hihetetlennek tűnik. (A saját telóm újkorában sem tudott ennyit 24 órában sem)
Kérdés: Wifi, gps, mobilhálózat, BT, NFC be szokott kapcsolva lenni vagy kizárólag az esti intenzív használatkor kapcsolod be ezeket? -
MK VII
veterán
Na mondjuk ez a 40-60% már tényleg az irreális kategória... Gyakorlatilag vezetékes telefont veszel százezrekért? 1 millió emberből max egy kutya aki erre oda is figyel.. És akkor az egész együttléte a telefonnal amíg használja azzal telik, hogy töltőn van, meg azon aggódik, hogy hol egy töltő..
Gyakorlatilag nem is használja a telefont csak tölti, azért, hogy mikor eladja akkor a következő tulajnak szinte 100%-os akkuval tudja eladni? Hát a f.szom, már bocsánat.. Merüljön az a telefon le szépen 10%-ig, ha épp olyanom van.. Majd a következő tulaj vesz bele másik akkut.. Bár az én telefonjaim a következő tulajt nem érik meg.. Sőt.. Az én telefonjaim a fél éves szülinapjukat sem érik meg.wdx
Nem a hozzászólásodat kritizáltam.. Egyszerűen agymenésem lett a tartalmától.. -
hemaka
nagyúr
Én kb. már 20x hagytam úgy lemerülni, hogy ki is kapcsolt. Azóta is bírja az 5-6 óra sot-ot, szerintem egyébként sem valós a % kijelzés, ha kikapcsol is marad benne pár %, pont hogy ne purcanjon ki az akku.
Persze ettől függetlenül érdemes töltőre tenni és nem megvárni amíg kínlódik. Egyébként is 5% alatt már belassul nagyon a teló főleg böngészés közben, gondolom lekapcsol pár magot. -
Cunaja
addikt
Akkor van az, hogy kb. 5-10 percig nem mutat semmi jelenséget a töltésből. Kikapcsolt állapotban a piros led villogása a vészvillogás, azaz sürgősen tölteni kell a telefont, mert ha totál lemerül, akkor akku csere minimum, rosszabb esetben alaplap csere.
1%-nál azért kapcsol ki, mert akkor még 72-órán keresztül üzemben van kikapcsolt állapotban. Tudom ez hülyén hangzik, de így van.
Ha ebben az intervallumban nem kap töltést, akkor a flash memória kárt szenved és nem igazán gyógyítható.
Sajnos pont tegnap előtt volt ilyen a P9-lite topikban.
Mivel 52%-nál kapcsolt ki állítólag, az is előfordulhat, hogy elszállt benne az alaplap.
Ha reggelre nem lesz jó, akkor szerviz. Esetleg másik kábelt is ki lehet próbálni töltésre.
Ezek az akkuk nem szeretik a totális lemerülést!Ismétlem! Soha nem szabad 4%-alá engedni, mert gond lehet és az akku is károsodik. 15%-nál már illendő felrakni tölteni.
-
hemaka
nagyúr
-
A C432 jobb esetben nem változik, ez a karaktersorozat a firmware típusát jelöli.
C432 EU-s ROM
C900 általános ROMBxxx növekszik mindig. 300 alatti értékek 6-os droid (MM) a 300 felett felettiek 7-es Nougat.
Így kezdőként B182-ig mennék el. De ezt írtam már priviben is néhány napja.
Ebből a listából neked az EVA-L09C432B182 Full ROM kell, amit 3 gombos vagy tárcsázós módszerrel lehet felrakni. Lehet, hogy utánna érdemes még egy HR-t is nyomni és úgy belakni a telefont egy időre... -
TomKiss
tag
Nem független. A függetlenítés attól függ, ha lejárt a hűség, és "kifizetted" az akciós készüléket.
"A hálózati korlátozás feloldásának egyszeri díja bruttó 7.650,- Ft.
Hálózati korlátozás feloldását a határozott idejű szerződés letelte előtt a szerződésben rögzített és vállalt kötbér díjának és a korlátozás díjának megfizetése mellett kérhető, amennyiben az előfizetéshez tartozó határozott idejű szerződés lejárt, akkor csak a hálózati korlátozás feloldásának díját szükséges megfizetni."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Forrmell.enn
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest