-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bontabela73
aktív tag
válasz tirszin #19100 üzenetére
Ez a gyári Huawei hívásrögzítő. A verziója 11.0.0.109, EMUI 11-hez lett kiadva, de EMUI 12-n is tökéletesen működik.
Fel kell telepíteni a letöltött apk-t, aztán, ha kell az automatikus hívásrögzítés (ez alapból ki van kapcsolva), azt a hívásbeállításokban kell beállítani. Ja, és a hangrögzítő app (előre van telepítve) kell hozzá. Az app m4a formátumban menti a hívásokat, amelyeket a Sounds/CallRecord mappában lehet megtalálni. De el lehet érni a fájlokat a Hívásrögzítő app megnyitásával is, valamint a Telefon app-on belül a hívásnaplóból. Ha a Névjegyek alkalmazásnál a Tárhely engedélyezve van, a hívásnaplóban megjelenik egy kis lejátszás gomb és onnan is meg lehet hallgatni a felvett beszélgetést.
Da pacem, Domine!
-
subset
senior tag
válasz Occon adom #19104 üzenetére
Hogyne lenne, maradt a 10-es en az Android verzió a GMS-el.
[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
rvp20
csendes tag
válasz Occon adom #19104 üzenetére
Az ilyen kérdéseket nem tudom hova tenni
-
direwolf
őstag
válasz Occon adom #19108 üzenetére
Nem fejezted ki magad szakszerűen, és ezen a kolléga viccelődött
Mivel az androidot a google készíti, így minden androidos telefonban "benne van" a google.
Még a harmonyOS-ben is, mert az is egy android fork (android forráskód módosítva)
A kérdésed helyesen: van benne google apps? A válasz pedig igen.
De ne legyünk már nyelvtannácik, mindenki értette mit kérdezel"I've seen things you people wouldn't believe"
-
rolandrepasi
tag
Sziasztok!
A garancia vonatkozik pixelhibára is? Számít hogy hány pixel hibás?
-
szemesi69
addikt
válasz rolandrepasi #19110 üzenetére
P8-t küldtem annak idején pixel hibával, garanciába javítják. Kb. 3 fehér pötty volt rajta.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
knox83
senior tag
Mintha kissé jobban merülne emui 12 alatt a telefon. Nem drasztikusan de egy fél óra sottal simán. Tapasztalat akinél már fent van? Köszi.
-
bontabela73
aktív tag
válasz knox83 #19112 üzenetére
Sajnos, ezt tapasztalom én is. Pár nappal a frissítés, illetve a factory reset után úgy tűnt, hogy helyreáll az akksi fogyasztása, de aztán én is azt tapasztaltam, hogy egy kicsit jobban merül. Ugyanúgy állítottam be az appokat, mint a visszaállítás előtt, ugyanazok az appok (Outlook, Viber stb.) futnak a háttérben, mégis egy kicsit gyorsabban merül. Azt vettem észre, hogy a fogyasztási adatoknál a hardver résznél a kijelző folyamatosan 40% fölött van, még akkor is, ha csökkentem a kijelző elsötétülési idejét, kikapcsolom az AOD-t. A többi tételnél nincs semmi %-os adat. A szoftver résznél a százalékok ugyanazok, mint korábban.
Da pacem, Domine!
-
knox83
senior tag
válasz bontabela73 #19113 üzenetére
Akkor jól éreztem. Már az fr-en gondolkodtam de ezekszerint az sem fogja megoldani. Mondjuk a telefonom is 1 év 8 hónapos az accubattery 88%-ot ír, viszont a frissítés után azonnal érezhető volt ez a csökkenés. Kb a sot 50% akunál van ott ahol korábban 58-60-nál. Ez van...
-
F-ECT$
titán
Mennyi SoT jön így össze teljes merülésig?
Dive ever, work never.
-
Tulku
veterán
Üdv Urak!
Olyan problémám lenne, hogy sms küldésekor nem küldi el az üzenetet (saját magam gépelem be) hanem kiír vmi olyasmit, hogy az illető offline állapotban van, nem küldhető el, váltsak egyszerű szövegre, amikor erre rákattintok, akkor egyből elküldi az üzenetet.
Kérdésem, hogy hol lehet ezt automatikusan beállítani, mert véleményem szerint valamilyen mms formában próbál szöveget küldeni, vagy passz... -
-
knox83
senior tag
válasz F-ECT$ #19115 üzenetére
Most 21 óra használat mellett 6 óra sot es 20%. Ez nagyon ergye saját magához képest. Korábban voltak 7 és 8 óra sotok, az most kb az elképzelhetetlen kategória. Most nézem vissza az accubattery előzményeket, február elején 25 óra használat 8 ó 11p sot, 41 óra használat 7 ó 29p sot.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz tirszin #19120 üzenetére
"Reméljük, majd egy frissítéssel megoldják..."
Mi érdekük lenne egy 3 éves telefont jobbá tenni? Nekik (és minden mobilgyártónak)az az érdekük, hogy vedd meg az újat, a régit cseréld le.. A frissítések szépen lassan leharapnak mindig egy szeletet a telefonból, és általában a kamera vagy az üzemidő rovására.. Én ezért nem vagyok már rápörögve a frissítésekre, mert olyan nincsen, hogy minden fasza, kivéve ha az aktuális csúcsmodellt frissítik, mert azzal el lehet adni. De amint bejön házon belül egy újabb, erősebb versenyző, onnantól már a frissítések csak rontják a telefont(szerintem)Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
subset
senior tag
válasz Ferenczi Áko #19121 üzenetére
Nekem is ez volt az első gondolatom....
Az, hogy így ösztönözzenek új készülék vásárlására a Huawei esetében szerintem marha nagy öngól.
GMS nélkül nem sokan fognak (senki) újabb Huawei-re cserélni, megy mindenki a konkurenciához. Ergó így elveszthetnek csomó usert is, akit le lehet még hallgatni - meg lehet figyelni
Remélem ezt mérlegelték a fejesek is, és lesz majd frissítés ami helyrerakja a dolgot, ha már erőforrásokat öltek a 12-es Emui-ba.Használj Te is szabad szoftvert !
-
knox83
senior tag
válasz Ferenczi Áko #19121 üzenetére
Ezt sajnos én is így gondolom
-
F-ECT$
titán
válasz knox83 #19118 üzenetére
A frissítések után mindig vannak olyan hangok, hogy jobban merül, aminek bizonyos esetekben van valóságalapja (és nem feltétlenül csak az, hogy így akar kitolni veled a gyártó), de azért azt is figyelembe kell venni, hogy öregszik a telefon.
Az enyém már közel 3 éves, és a kezdeti 8-10 óra SoT már csak 5-6 óra (ami egyébként még mindig több, mint amit az S7-esem tudott újkorában), így épp azon gondolkozok, hogy ha valahová be tudnám vinni egy hátlap + akku cserére úgy, hogy pár órán belül megcsinálják, és adatot se törölnek róla, akkor 1 évvel még ki tudnám tolni a telefon használhatóságát.
Persze az is lehet, hogy be kellene vállalnom az FR-t, és mindent szépen újratenni, csak a francnak van kedve hozzáDive ever, work never.
-
knox83
senior tag
válasz F-ECT$ #19124 üzenetére
Ez világos és igazad is van valamelyest az enyém is 1 év 8 hónapos, viszont a frissítés előtt jobban bírta. Érezhetően. Gyakorlatilag csináltak egy átlagos üzemidőt. 6 óra sot és 25 óra használat van jelenleg és 19%-on vagyok. Direkt visszanéztem az accubattery előzményt, 25 óra használatnál 7 és fél órát tudott a telefon március elején..Vagy február elején 6 óra sot mellett 44 óra használat. Ez azért így nem szép, nagyon nem tetszik..
-
Dzsekó
addikt
Ehhez kapcsolódó téma. Én az akkuidő és az állapotsáv miatt nem engedtem rá az emui 12-es frissítést. De elég sokszor feldobálja a teló, hogy frissítés van. Mindig rá kell nyomnom a később-re, utána meg a wifi-n történő frissítés tiltására. Tehát 2x kell böködnöm, és nem mindegy mire. Ami zavaró, hogy akkor dobálja fel, amikor éppen mást böködök a telefonon. Emiatt simán félre lehet nyomni, ha épp valamit csinálok. Nem lehet ezt a frissítés emlékeztető részt végleg kikapcsolni valahogy?
Köszi! -
bghistvan
senior tag
Azt hiszem, akkor maradok 11-en.
-
hodostamas
addikt
válasz Dzsekó #19126 üzenetére
ki lehet, nálam így van 1-2 hónapja és nem reklamál:
You don't need root nor TWRP.
You must enable hidden Developer options in Settings, and enable there ADB debugging over USB.
Install ADB on the PC - search on XDA for Minimal ADB and Fastboot tool
Use the adb command from PC
Code:adb shell pm disable-user com.huawei.android.hwouc
In Settings, Apps, enable Show system services and you will see that System update is disabled - when you want it back, just enable
Use apps like AppInspector or DevCheck (from Playstore) to find package name for any (system) app you want to disable -
tirszin
senior tag
válasz hodostamas #19129 üzenetére
Köszi!
De sajnálom, hogy ezt nem tudtam eddig!
Engem is az zavart, hogy mindig feldobja, ezért a végén engedtem a nekem pedig felesleges, kvázi csak hátrányokkal járó frissítéseknek.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
xcsabo
senior tag
Mindenki az ios-t másolja.
-
Bennyboy
őstag
Én is azt érzem, h sokkal jobban merül mióta frissítettem. Ez van, még így sincs okom váltani mert felesleges, aztán ha ez széthullik vagy már az appok sem frissülnek rajta, veszek egy one+t. Arról még talán nem olvastam, h direkt lassítanák a telefont a frissítésekkel mint a samut, xiaomit.
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
bontabela73
aktív tag
Üdv!
Ebben a cikkben van egy szavazás arról, hogy az EMUI 12 telepítése után hogyan változott az akku üzemideje. A szavazáshoz Twitter-fiók kell. 3 lehetőség közül lehet választani: Improved (javult), Got worse (romlott) és Unchanged (nem változott).
A Huawei Magyarországnak is írtam emailt a problémáról. Talán, ha többen is írnának nekik, illetve többen szavaznának, lehet, hogy lépnének valamit az ügyben. Persze csak reménykedni lehet.
A P30 Pro-t szeretném még egy jó ideig használni, az újabb Huawei készülékek sem rosszak, de nekem a GMS hiányozna.
Da pacem, Domine!
-
balintka
addikt
válasz bontabela73 #19142 üzenetére
Nekem nincs twitter, nem látom az eredményt. Hogy áll a szavazás?
-
xcsabo
senior tag
Emui 11-nél is ez volt. Előtte 9-10 órás sotok lementek 6-7 órára.
-
knox83
senior tag
Szia, én is szavaztam már. Meglepődve láttam hogy 40%nak jobb lett. My huaweien belül írtál vagy máshol? Én is írnék nekik. Valaki nézte egyébként a hisuite-ot van visszaállás?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest