Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
matex
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, és külön köszönet a nagy segítségért "petranyidev"-nek. Az eredmény reményen felülire sikeredett.
A menet: B182-re sikerült frissíteni a leírással. Utána nem talált frissítést se a "frissítés keresése" se a "Legfrissebb teljes csomag letöltése"-re. Utána megint "Wipe data/factory reset" --> "Wipe cache partition" --> "Reboot System Now". FR után megtalálta a B184-et. Utána megtalálta a B210-et. Újraindulás után próbáltam megint a frissítési kereséseket, de semmi...
...Majd pár másodperc után feldobta a: WAS-LX1 8.0.0.362(432) verziót.
Szóval közel egy év B124 tengődés után, a leírással kb. 1,5 óra múlva már az Oreo települ.
-
esbii22
őstag
Így tudsz először elszakadni a b124 ről.
[link]Aztan utana ha bedobja akkor frissíts b210re. Lehet kell pár perc neki. Onnantól meg vagy megkapod az oreot ha szerencsés vagy, vagy marad a szerviz rom de az tudtommal garanciavesztessel jar. Bocsi az ékezetekert, telorol írtam.
-
matex
aktív tag
B124-en vagyok. Hogyan tudok közvetlenül Oreo-ra frissíteni? Vagy fel kell rakni valamelyik újabb B2** v. B3**-s frissítést még előtte? Olyan megoldás érdekelne, amely nem jár garanciavesztéssel. Build-számom: WAS-LX1C432. Köszönöm!
-
Quentaro
tag
válasz
macika69 #3779 üzenetére
TE mit szeretnél, miről szóljon a téma? Számomra inkább ez a kérdés...
Vagy inkább ne legyen SEMMI? Esetleg mindenki mutogasson képeket az aktuális EMUI témájáról, és képernyő elrendezéseiről/hátteréről?
"hasznos, értelmes információt"
-- Például az én hozzászólásom (dload frissítés lépésről-lépésre) a Te értékrended szerint 1-10-ig mennyire volt hasznos? (Ahol 1 a semennyire, mert szánalmas oreo-s nyavalygás...)
Szerintem a kiegészítős dolgok az első 3 hónapban lementek, a szervizes témák folyamatosan futnak, bár ha belegondolunk, a TE ÉRVRENDSZERED SZERINT az is felesleges, mert egyszerűen fel kell hívni a szervizt.
"Sokkal gyorsabb és reszponzívabb lett mint amilyen a nugat volt."
Csak 1 vélemény, és ha feljebb olvasol, többet is találsz. Tehát miért is téma ez? Mert JOBB lesz a telefon.
Például mélyhibernálásba küldi a rendszer a nem használt appokat, így érezhetően többet bír.A telók nagy része ugyanúgy néz ki. Ha van valami kis változás (ld. benyúló/sziget panel) azt egyből másolják. Tehát a szoftver (EMUI8) az igazi újdonság, ráadásul ehhez nem kell pénzt költened... Tudják ezt a gyártók is, így egyszerűen nem adnak ki frissítéseket a régebbi modellekhez... (Az pl. tök korrekt, hogy a P9 Lite-hoz is kijött.)
Tény, hogy ahhoz kell valami kis technikai nyitottság, szemlélet, kíváncsiság "power user-ség", hogy az embert érdekeljen az ilyesmi. Ha Te mondjuk nem szereted a technikát, számítógépeket, szoftvereket, ne olvasd (a témát). Használd a telefont, ha elromlik hívd a szervizt, ha kell rá valami fólia, tok, menj boltba...
Ha meguntad, vagy gyenge már, vegyél újat, és ANNAK a készüléknek a témáját NE olvasd!(Most aztán jól felülemelkedtél a téma zeitgeistjén, és felülről jól leszóltál, ez annyira ámulatos, hipszter-gonzó-alter! Ez olyan jó, kérlek máskor is írj ilyeneket...
)
-
Quentaro
tag
Szerintem azért nem válaszolnak, mert ezt így nem lehet tudni Az pedig nem infó, hogy "passz". Arról sincs adat, hogy pl. a Huawei P9-P10 Lite készülékek hány százalékára küldtek ki frissítést, és hányan frissítették (pedig biztosan vannak ilyen számok).
Azt tudom, hogy az én készülékem B185-ön ragadt (nemrég frissítettem FF-el). Nem zárható ki, hogy B209-en is ragadt volna, ha nem oldom meg service rommal. Ez lutri. -
esbii22
őstag
válasz
kristof1000 #3789 üzenetére
Én sem értettem a kérdést. Kerestem ilyen beállítást de nem találtam.
-
kristof1000
újonc
válasz
Multibit #3787 üzenetére
Nem teljesen értem a problémát.
Híváskor a hívó fél nevét nagyban, a telefonszámát meg a név alatt kicsiben írja ki a készülék.Ez elmentett névjegyekre vonatkozik amiket a sim kártyán tárolok.
A telefonkönyvben nem szereplő számokat híváskor megjeleníti.
Gyári beállítások mellett. -
Deedays
tag
Telekomos frissült már valakinek? B209-ről...
-
Multibit
nagyúr
válasz
kristof1000 #3785 üzenetére
Ilyen gond nincs nálad?
-
kristof1000
újonc
Ma megjött nekem is OTA-n. Független 3/32 dual sim.
Sokkal gyorsabb és reszponzívabb lett mint amilyen a nugat volt.Eddig nem futottam bele hibába bár én csak alap dolgokra használom.Hívás és SMS tökéletesen működik.
Factory reset volt frissítés után. -
petati94
tag
Sziasztok!
Elküldtem a telefonom a szervízbe és vissza is kaptam. De! A telefon ugyanúgy nem tölt fel. Okozhat ilyet a szoftver?
-
bela85
aktív tag
válasz
macika69 #3779 üzenetére
Nem a nyavajgás.... már bocs..de senki sem válaszol arra amivel indítottam is a hozzászólást.. hogy "mennyi ideig tart egy ilyen frissítési hullám IMEI alapján"... 1 hét, 1 hónap, 6 hónap??? Azért jeleztem ,hogy korábban beragadt verziós voltam, mert tudni szeretném, hogy ha már 1 hete megy a frissítési hullám, és lehet hiába várok a frissítésre mert megint beragadt verziós leszek!!
-
flash-
veterán
válasz
macika69 #3779 üzenetére
az emberek egyik legfontosabb kincse lett a telefon...
ha nézed az utcán vagy nyomogatja mindenki vagy telefonál rajta, de ha egyiksem akkor is a kezükbe fogják mint ha életük értelme lenne,
itt már nem arról van szó hogy ismerik az oreo új funkcióit és azért akarják hanem maga a tudat ..mert fontos nekik a telefonjuk...
még a felület sem fog változni igazából alig észrevehető a változás -
macika69
tag
istenem, de komolyan ... egyeseknek, mintha az életük függne az oreotól ... olvasni is rossz, de komolyan, amilyen hisztit levágtok... az agyhalál szintje már
Bocsánat, de az ember azért jön ide, azért tagja egy ilyen fórumnak, hogy hasznos, értelmes információt kapjon, ne nyavajgásokat ... ne értelmes hozzászólásokat nyomokban tartalmaz kategória
-
esbii22
őstag
Én meg úgy vagyok vele hogy egy évig nem basztatom a telót a gari miatt. Na az enyém már másfél éves(jelzem sosem vittem még telefont szervizbe se hardveres se szoftveres hiba miatt és még a telefonjaim sem voltak törve soha.) úgy hogy a garancia már nem érdekel,jövőre ugyis csere lesz, ezt meg örökli tőlem valamelyik szülőm
-
SeLe
tag
válasz
szaboi6512 #3774 üzenetére
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Akinek Otán jött "Hivatalosan az Oreo frissítés,annak mi a Buid száma?
Köszi ha megírja aki megkapta már. -
bela85
aktív tag
válasz
szaboi6512 #3772 üzenetére
Garanciavesztés és hogy véletlen sem romoljon el a telefon, inkább kivárom a dolgokat..csak fura, hogy már 1 hete várom és még nem jelzi.. másnak meg már rég. Tartok tőle, hogy anno B124-en ragadtam és FF-el frissítettem B210-re.. hogy most ezen ragadok és nem fogom tudni frissíteni
-
bela85
aktív tag
Mennyi idő míg lefut egy ilyen frissítési hullám, míg minden IMEI számos megkapja? Mert lassan 1 hete, hogy más már büszkén mondja, hogy megkapta.. én meg hiába várok rá.. nem jelzi a telefon, FF sem enged telepíteni semmit. WAS-LX1C432 független dual sim-es
-
flash-
veterán
ahogy elkezdtek jönni havonta a google frissitések onnantól kezdve kezdődött belassulni, és most hogy rájött az oreo újra az eredeti sebességében megy a telefon, de amúgy most csináltam egy antutu-t:
Antutu V6.3.3 ( teszt ideje:2018.07.19.)(Android 8.0.0.362(c432) :
Antutu V6.3.3(teszt ideje: 2017.06.14.)(v7.0. B124 vagy B127)
A prohardver tesztje AnTuTu Benchmark 6.x-al és android 7.0ával( 2017-04-28 11:47):
61501 pontAntutu v.7.1.0 (teszt ideje:2018.07.19.) (Android 8.0.0.362(c432):
-
flash-
veterán
oreo frissités után érdemes teljes factory resetet csinálni?
-
flash-
veterán
-
Quentaro
tag
válasz
#52469760 #3756 üzenetére
Biztosan van valami Samsung - az mindenütt ott van! 😃 Én 67 ért vettem tavaly Telenornál, nem bántam meg! Vainglory (MOBA) meg se riccen, videók, böngésző villámgyors... Nem tudom 2 év múlva mi lesz a jó vétel (ami ár-érték szinten stimmel, de nem mindenkinek az van) - ha minden így marad, P30-am lesz! 😀
-
saca23
aktív tag
válasz
#52469760 #3756 üzenetére
Hello
Ez egy elég nehéz kérdés mindenkinek mások az igényei, de erről a telorol elmondható, hogy összességében ezen az árszinten nem rossz vétel, én mondjuk bagóért vettem a telekomnál, de a 70 rugos kategóriában nincs szégyenkezni valója. Márkán belül a psmart lehet még érdekes, az elméletileg frissebb és ezáltal hosszabb terméktámogatás miatt, a mate 10 lite esetleg de abba nincs nfc és kevés a fényerő napfénynél ezt láttam pár napja. Hardveresen szinte mindegy melyiket veszed, én 10 litera leszedtem egyét komolyabb játékot megse kottyant neki. Nen nagyon tudok hátrányt mondani a 10 lite rol. -
Quentaro
tag
FONTOS! Saját felelősségre, ha elrontod a telót, nem javítom meg, és HIBÁS sem leszek - az TE leszel!
Az XDA nyitóposztot ÉS az ahhoz csatolt Word-öt is olvasd el!!!
1.) Készíts egy teljes biztonsági mentést HiSuite-al. Ezen az oldalon kérd le a telód bootloader feloldókulcsát: https://goo.gl/si37u8 (Ezek óvintézkedések arra az esetre ha... de reméljük nem lesz "ha".)
2.) Töltsd le a B361-es csomagokat tartalmazó fájlt innen (1 SIM-es esetben, ugye): https://forum.xda-developers.com/p10-lite/development/service-rom-b362-c432-upgrade-o-o-n-o-t3813946 Baromi lassú, 3 MB/s-el csordogál.
3.) Esetünkben ugye Nougat-Oreo (N-O, 7-8) frissítésről beszélünk, így fontos, hogy ki kell csomagolni a megfelelő fájlokat.
- Ha WAS-LX1C432-esed van neked is, akkor a WAS-L01_hw_eu könyvtárban a update_sd_ WAS-L01_hw_eu.app fájlnak kell lennie, míg a mappán kívül a dload mappában a update.app fájlnak!
Megjegyzés: ha a telefon névjegyében 1 IMEI van, és 3 GB rendszermemót ír, akkor egyértelmű a szitu.(Volt akinek a build szám "hamis" volt, gondolom oeminfoval átírták, és ezért cseszte el...)
4.) Másold fel egy SD kártyára a dload mappát. Tehát még egyszer, így néz ki a sztrákcsör:
dload/WAS-L01_hw_eu/update_sd_ WAS-L01_hw_eu.app és dload/update.app
Vagy másképp ábrázolva:
└─dload
│└─WAS-L01_hw_eu
│└─update_sd_ WAS-L01_hw_eu.app
├─update.app
5.) Most lesz az izgi!Kapcsold ki a telefont, majd nyomd le a hangerő fel+hangerő le+bekapcsoló gombot (igazi zsonglőrnek kell hozzá lenni). Akkor engedd el, ha elkezdődik a telepítés (verifying...)
6.) Ez az erőltetett (forced) módszer amúgy is mindent legyalul , de azért még mielőtt belemélyedtem volna, nyomtam egy Wipe Data-t is (az a hangerő fel+bekapcsolóra jön elő).
+1. Én a HiSuite-os mentésből a névjegyeket, SMS-eket, hívásinfót hoztam vissza, de ha valamelyik alkalmazásod nem saját netes fiókjába/felhőbe/Google Playre menti fontos dolgaid, akkor csak az adatait is vissza lehet hozni.
(+2 Gáz esetén is először a HiSuite rendszer visszaállítás lehetőségét próbáld meg.)
Kellemes időtöltést az új Android Oreo 8.0 rendszereddel - frissebb, lágyabb, jobb!q
Ui.: Ahogy az XDA fórumon a piros szöveg is emlékeztet - nem érdemes a "puha" (normal) módszerrel próbálkozni. (Bizony 4 órámba telt, amíg minden alkalmazás lejött, és mindenbe belépkedtem, beállítgattam, ez van!) -
Quentaro
tag
válasz
gerijani #3746 üzenetére
Hali, kicsit fentebb is akad több magyar leírás link dload-ra, de mindjárt ide másolok egy üzenetet. (nekem 7-8, N-O update volt, hibátlan, a dload-al teszi fel a cuccokat a szerviz is). A lentebbihez: még a bootloader nyitókódos site is elérhető, nincs itt semmi bevonás, megvonás, száműzés.)
-
flash-
veterán
Udv
Most hogy megjott az oreo mi lett jobb?
Nekem c432jott android 8.0.0.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest