- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #3558 üzenetére
Én azért megvárnám a rollback fájlt (ha még nincs kiadva), ugyanis régebben páran (régebbi honor/huawei tulajok) beleestek abba a csapdába amikor kiadták a lollipoppot, hogy nem vették figyelembe azt az igen fontos BETA szócskát, és ész nélkül neki ugrottak a frissítésnek. Azután jött a sírás rívás, köpködés, a rom/telefon márka szidása, lehúzása. Egy szó mint száz, csak ésszel...akinek nincs, az csendben viselje a következményeket, amíg nem születik a problémára megoldás
-
JamesHun
addikt
válasz
Shyciii #3165 üzenetére
megnéznéd a kedvemért, hogy ha a hangoknál a hangok lejátszása a hangszórón részt bekapcsolod akkor is olyan hangos marad-e mint ha ki van kapcsolva?
"I just discovered how to resolve the issue of low volume on Waze. Make a phone call and set the phone to speaker phone mode. Then turn the volume all the way up and then hang up. Waze will now play its voice navigation at full volume."
ezt találtam, de ez se egy friss topic volt, de most, hogy híváskor maxra tettem kihangosításkor a hangerőt, most olyankor is brutál hangos a waze
elég beteg egy "bug", főleg, hogy nem mai probléma volt ez -
törölt tag
válasz
Shyciii #2963 üzenetére
+ dokee78:
Én szoktam ilyennel találkozni másik márkán is. Főleg képszerkesztőknél, rajzoló appoknál, talán még egyszer fájl kicsomagolásnál is. 6 -os droid óta. Ez annyit tesz, hogy megadod a programnak az SD -re való írási jogosultságot a mappa kiválasztásával. Utána tud oda menteni, szerkeszteni.Elvileg simán rá kell bökni a mappára. Már ha erre gondoltok és jól értelmezem a videót?!
-
V@ns
aktív tag
válasz
Shyciii #2688 üzenetére
(#2688) Shyciii és (#2685) dokee78
Csak azért kérdeztem, mert szeretnék RAW/DNG-ben is fotózni. Elkezdtem használni a Manual Camera appot, egész jó, bár nekem 1sec a maximum záridő hossz... hol van ez a 30sec-hez képest
Este szeretek fotózgatni, bár inkább csak ökörködöm, de emiatt jutott ez a kérdés eszembe. Nem mondom, hogy a P9 topikot töviről-hegyire átrágtam, de nem találtam egyelőre olyan HSZ-t, amiben ezt taglalták volna a srácok (vagy elkerülte a figyelmemet).
WinMo-s emberkéktől kérdezem: Androidra nincs olyan fotós app, ami tud HDR-t, és egy csúszkával engedi, hogy én állítsam a képek közti átmenetet/áttűnést? Netán olyan, amelyik HDR és enged mellé még vakuzni is?
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #2642 üzenetére
A folyamatnál két opció volt, 1. rendelkezem kóddal, 2. nem rendelkezem kóddal.
Mivel én már pár hete beszereztem a kódot, csak még nem volt időm a nyitásra, így én a rendelkezem kóddal opcióra kattintottam. A nem rendelkezem kóddal lehetőség is maximum csak a kód megszerzésére szükséges oldalra navigál (ha meg van adva neki az elérési útvonal) de biztos hogy nem fogja helyettünk kikérni/lekérni a kódot.
Vannak akik nem mernek nekiugrani az adb-nek, azért próbáltam ki ezt a megoldást és támasztottam alá, hogy valóban működik.
Akik félnek az adb-től, az ott beírandó parancssoroktól, azoknak ez a program ideális. A telefont összedugva a sz.géppel a telefont újra lehet indítani bootloader, recovery módban, bootloaderből be lehet bootoltanti, azaz el lehet indítani a telefont bármilyen parancssor, vagy a telefonon lévő gombok nyomkodása nélkül.(#2643) porterocka bennem fel sem merült hogy a belső tárhelyre mentsem, de apszolut jogos
-
Joachim
tag
válasz
Shyciii #2569 üzenetére
Köszönöm peanar kollégának a probléma felvázolását!
Nos, vettem volna EU-s változatot nagyon szívesen, ha az nem csak arany változatban lenne kapható 64GB RAM-mal!
De legjobb tudomásom és az elérhető források szerint nincs más színben!
Kizárólag ezért vettem kínait -kéket-, ugyanis az arany szín a Honor 8 esetében nekem "merészre" sikerült.
A sajátom rootolásán már régen túl vagyok, de az EU-sítás még hátra van, így használni nem tudom.
Mellesleg az SRK Tool fejlesztője is próbálja más helyekről megszerezni a 64GB-os készülék oeminfo és custom fáljait, hogy be tudja építeni a programba, ezzel segítve a hozzám hasonló elvetemült felhasználókat.Előre is köszönöm a segítséget a (fejlesztő nevében is) annak, aki lenne olyan kedves és rendelkezésre bocsátaná a fenti két fájlt!
Joachim - Egy Honor 8 tulajdonos, akinek egyelőre csak dísztárgy a készüléke...
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #2569 üzenetére
Leírta, hogy mi volt az oka, nincs ezzel semmi gond, probléma. Bizonyos szempontból a kínai verzsön rom kigyomlálva jobb mint az eu (akkor is ha kis belepiszkálást igényel), több mindent tartalmaz, a kínai appok egyszerűen eltávolíthatóak a google felesleges appokkal ellentétben. A vada 4G-n kívül (ami kéérdéses hogy tudja e) semmivel nem tud kevesebbet a kínai verzió!
(#2570) porterocka igen, tartalmazza, ezért is kell egy eu 64GB változat biztonsági mentése. Felvette az SRK tool fejlesztőjével a kapcsolatot, a fejlesztő srác kérte a biztonsági mentést, hogy meg tudja oldani, a 64gb EU oeminfo-t is bele tudja tenni a toolba.
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #2547 üzenetére
Évekkel ezelőtt én a Llama-t használtam, sok mindent (viszonylag egyszerűen) be lehetett állítani rajta. Igaz, nem tudom hogy mostanság frissítették e.
(#2526) mantequilla
Ha a szolgáltató által teletömött alkalmazások zavarnak, rootold a készüléket, majd pl. Root explorerrel távolítsd el a nem kívánt alkalmazásokat. Egyszerű mint az ék😉 -
Gigicuci
senior tag
válasz
Shyciii #2373 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is, ez nagyon megkönnyíti, hogy tudjak dönteni:
1. A menü, alkalmazások, névjegyzék megnyitása érezhetően gyorsabb? Laggolást tapasztaltál?
2. a kamera fókuszálási sebessége az 5x-hez képest
3. 1080p-s videó minősége 5x-hez képest, ill. mennyire rázkódik a felvétel? (Az 5x-nél nagyon..)
4. mennyire melegszik terhelés alatt az 5x-hez képest.
5. akksi jobban bírja? mennyi az átlagos SOT?
kb. ez érdekelne nagyon.
Üdv!
-
-
laci0530
senior tag
válasz
Shyciii #2263 üzenetére
Így igaz, teljesen egyetértek az elmúlt két hónapos "prémium" Samsung szervizelés után. :-) A Honor 8 kb. feleannyiba került, mint az S7 edge és számomra összességében, a Samsung rengeteg bosszantó hibájára tekintettel, sokkal jobb választás.
Hibátlan állapotában persze valamivel jobb összképet adna a Samsung, na de hiába fizettem ki egy hibátlan készülék borsos árát, egy idegesítő, hardveres-szoftveres betegágyat kaptam.
A másik kiszemeltem a Honor 8 mellett nekem is a One Plus 3 volt, de talán majd jövőre a következő darab. Ha nem szállnak el az árazással. Vagy egy Mate 9. Vagy mindkettő.
Kicsit költséges tud lenni ez a mobiltelefon hobbi, de ez van.
-
-
törölt tag
-
peanar
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
Shyciii #1544 üzenetére
Már jött azóta javítás a P9 -re. Ott is volt gond a kamera apk -val. Javított a képfeldolgozáson is. Egyébként P9 -nél van gyárilag raw mentés. Külső app -pal Honor 8 -nál még nem születtek eddig meggyőző képek. Ez szerintem a szokásos korlátozás eredménye, de én nagyon várom az új Honor 8 ROM képeit, leginkább raw -ban és manual módban.
Amúgy véleményem szerint pont annyi előnye van a P9 -nek a Honor 8 -cal szemben, mint amennyi hátránya. Itt már az egyéni preferencia dönt.
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #1490 üzenetére
Bocsi, valóban nem írtam hogy mivel kell (de nem is kérdezted)
A lillopopitól kell az unroot, különben bootlophoz vezet. Nem tudom, hogy a h8-nál van e háromgombos (power+hangerő le+hangerő fel) telepítés, ez a h6+nál gyalúlt mindent. Ha nincs és helyi frissítésként teszi fel a romot a dload mappából, akkor kell az unroot (ha jól emlékszem, amit a fórumtársak belinkeltek a b101 uk rom-nál mintha oda is le lett volna írva, hogy unroot kell, de lehet hogy a német vagy olasz fórumon futottam össze ezzel a kiírással...) különben tégla lesz a telefonból. Elvileg ekkor is (h6+ telót többször is) vissza lehet hozni az élők sorába, de nem jó érzés, mikor az új telefonod egy téglára hasonlít
A supersu tud unrootot (szintén h6+-nál tesztelve), menün belül van ilyen opció (ha nincs, gugli a jó barátod, keress hozzá egy pro változatot, az biztos tudni fogja
Ha elindítod a frissítést és twrp van rajta, nem történik semmi, a telefon újra indúl recovery módban, de mivel hiányzik a gyári telepítő (recovery) nem tudja elindítani a telepítést. Egy reboot a twrp-ből és máris újra indul a telefon minden hiba nélkül. -
törölt tag
válasz
Shyciii #1490 üzenetére
Majd ha kiszedi a recovery -t, akkor egyszerű lesz a ROOT visszaállítása is.
TWRP általában kiövi az updatert, így többnyire el sem fog indulni a ROM telepítés. Viszont a teljes ROM telepítéssel wipe -val karöltve a rendszert is visszaállítja. Tehát a ROOT is eltűnik.
Majd arra kell rálesni, hogy a gyári ROM visszaállítja -e a BL -t. Mostanában ez a divat, tehát ha igen, akkor ez is megoldva.
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #1481 üzenetére
Ezt írtam én is neked, kell a gyári rom, abbo ki kell szedni a gyári recoveryt, fastboot módban gyári recovery vissza telepít, majd utána már mehet az update.app telepítése
Előtte mindenféleképpen kell egy unroot.
Írtam is, hogy a belinkelt B101 romot szétszedtem és két gyári recovery van benne (RECOVERY.img és RECOVERY2.img néven futnak). Majd szétszedem a B120 frissíés romot is és abba is belenézek. -
kiszu
senior tag
válasz
Shyciii #1444 üzenetére
Ma délután vitték el. Még semmit
Mivel dual simtől nem térhetek el,ezért nem egyszerű.
LG V10-et sehol se kapni ami nem fehér vagy bézs,még használtan sem.
Mate 8 volt és túl széles. Lenovo X3-at imádtam a sztereo hangszórója miatt és amúgy is,de most vegyek ugyanazt?
Lenovo vibe z2 pro-t imádtam,de vegyek ugynazt?
Nem fontos a legújjabb hardver,elég nekem 2gb ram is akár,de a szép kijelző és a normális kamera és a normálistól jobb vagyis nem rosszabb audió képességeket kihasználom.
Stock android nem tetszik,tehát Nexus és One plus kilőve -
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #1433 üzenetére
Én is a h8 és a p9 között vaciláltam, de nálam (is) egyértelmű győztes volt a h8, egyrészt az (mint sokaknál) ára miatt, másrészt a 4GB ram több mint a 3GB, és nem utolsó sorban, ami egyértelműen meghatározta a választást, az az (tanitható) IR funkció (nálam már nem telefon a telefon IR nélkül, 4 távirányítót vált ki itthon, amit már nagyon megszoktam
).
-
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #1431 üzenetére
Valóban nagyon csúszós...de ezt már forgalomba kerülése előtt lehetett tudni, majdnem mindegyik teszt megemlítette e negatív, vagy inkább sajátos tulajdonságát.
Nekem nem tűnik/tűnt fel annyira, mert az elődje (nálam) h6+ szintén üveg hátlappal rendelkezett, így már belém rögződött hogy (főleg az autóban) kiveszem a zsebemből
Mindent nem lehet, szép is legyen, jól is nézzen ki és még ne is csússzon -
peanar
senior tag
válasz
Shyciii #1328 üzenetére
Szia. Igen, az enyém is csak a host fájlt módosítja, ezt meg lehet tenni manuálisan is pl. az általam említett root explorerrel, azt általad említett adway appal, vagy a zip-el amit csináltam
A rom visszarakása...hát igen, az szívás. Amíg nem adják ki, nem teszik valahol közzé, addig nemigazán lehet vissza tenni. Ráadásul a huawei/honornál először vissza kell tenni a gyári recoveryt, custom recovery nem tudja a gyári romot telepíteni/frissíteni (legalább is h6, h6+ és h7-nél még így volt) és azután jöhet a gyári rom visszarakás. Az ota frissítéshez szintén gyári recovery kell (olyankor az adott rom, jelen esetben a B101 rombol kiszedett recoveryt kell vissza tenni) illetve az összes módisítást, bele piszkálást (a romba) vissza kell állítani (rootot mindenféleképpen unrootolni kell) gyári állapotra, mert a lollipop óta a rom módosítás a frissítésnél bootlophoz vezethet. -
törölt tag
-
manokaki
addikt
válasz
Shyciii #1284 üzenetére
Erre azt mondom ,hogy én is töltöttem le a Google Play-ről olyan kamera alkalmazást amiben ugyan ugy van 16:9-es képarány és ha azzal fotoztam ott is jelentkezett !
A feketékben sajnos valamit csunyán elrontottak , mert tényleg csak a fekete szinüekkel van gond!
De nem tudom i lehet az oka ami a fekete szinhez köthető , valami más mint a többi 3 szinben ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest