- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aszti75
senior tag
Egy bizonyos szint ala nem engedi.Ugy ertettem.Tehat a minimalis szinten is torzit a hang annyira hangos.Hangszoronak kutyabaja,mert van,hogy szepen halkan szol.Hogy ez mitol fugg!?Lovesem nincs.
Semmilyen navim nincs telepitve.Max a vipre4android ami a hangot buzeralja,de most azt is kikapcsoltam. -
Victoryus94
őstag
Nem, ezek vegyesen, több ROM-nál jönnek elő. Mindet kipróbáltam, amit itt ajánlottak, de egyik sem volt "tökéletes" (hibamentes).
Jelenleg MIUI van, és azzal elmegy a hálózat folyton (Telenor 2-3G). Csak újraindítás oldja meg, de gyakran az is csak 1-2 percig. Más gondom nincs vele, egyedül annyi, hogy ha nem használom, akkor is merül rendesen. (ha a cpu beállítást átállítom, akkor pedig vagy akad, vagy ugyanúgy merül).
zolion01: köszi, pont ezt terveztem ma feltenni.
-
lacafaca0314
csendes tag
nagyon nem tudok mit mondani róluk, ugyanis mindkettőt saját appokkal telettem fel, nem a "gyári" szűz állapotában. talán ez utóbbinál több ramot lehet felszabadítani, más az óra és az sms app, valamint (szerintem) a performance control-nak köszönhetően az elején eléggé döcögősen indult minden. ami egyforma mindkettőben, hogy csak 2G-n hallok és hallanak norálisan
hiába a javítás. bár most megpróbálom a WCDMA 3G kombót, hátha azzal jó lesz!
-
-
aszti75
senior tag
Wakelock detector fent van.Egyenlore ugy latom,hogy a play aruhaz ebreszti a telot sokszor.Utana jon a chrome,de max a chrome kerhetne a tartozkodasi helyemet.Lehet a hirek es idojaras gyari app?Az az egyetlen amelyik idojaras es ezaltal helyfuggo?
Egyebkent kirobaltam rajta a transparent clock and weather app-ot,de nem jott be.Az elso inditasnal meg megtalalta hol lakom(kis falu,baranyaban),de amint nagyobb varosba mentem szombaton es ott frissult a hely is mar nem akarta tobbet megtalalni kicsiny falvam,ahol elek.Ezert menniekellett. -
aszti75
senior tag
Igy gondoltad?
Na szoval.Valami otlet?Az ok hogy sokat ment reggel a mobilnetem,de ennek mi koze a gps-hez
Nem ertem.Most du-ra ,hogy kivettem a pipat a helymeghatarozasok-nal minden hol(kiveve gps,mert az besem volt pipalva)ugylatszik nem hasznalta a gps-t.
Erdekes egy mokolmany ez a 4.0.4 "gyari rom"
Pedig csak 4napja van meg a telefon, de muvelt mar erdekes mutatvanyokat -
aszti75
senior tag
Koszonom valaszod.Tudom,hogy valtozo,kinek mi jon be rom szempontjabol.
Csak a tisztanlatas vegett kerdeztem,hogy mit hasznaltok.Termeszetesen majd en is eldontom,hogy nekem melyik a jobb.
Ezekben benne van a magyar nyelv,igaz?
CWM alol fel lehet tolni oket kulonosebb mokolas nelkul?
Persze elotte a gyarirol azert keszitek egy backup-ot.
ICS-n mar reg nem voltam es,ahogy olvasom a JB-vel smooth a telefon,mig ICS-el rocog-docog neha.
Jelenleg 4.4.4-en nyomom.Fura lesz ujbol a JB -
Victoryus94
őstag
-
b0bcat
addikt
Soha senkitől nem hallottam, hogy "ócska" lenne ez a SoC a Haier-ben.
Amúgy én is nézelődtem az utóbbi időben alternatíva után (nem mintha bármi baja lenne a telefonomnak), de nem igazán sikerül semmit találnom.
Hasonló árfekvésben (100-110 USD kinti áron) ilyen minőségű és tudású készülék konkrétan nincs.
- jó márka
- 4,5-5 colon HD felbontás, gyönyörű kijelző
- erős proci
- 1 giga RAM
- jó hangminőség
- tűrhető akkuidő (nálam 2-2,5 nap)Minden lehetséges modellt megnézegettem, de valahol mindegyik elvérzik. Vagy drágábbak, vagy nem tudnak ennyit (és akkor még a Haier - általam amúgy sosem tesztelt - cseppállóságáról még nem is beszéltünk). Nekem ráadásul van egy komoly háklim: kényes vagyok a telefonálás hangminőségére. Az eddigi kínai telefonjaim közül a Haier-nek van eddig messze a legjobb hangminősége, utána jön az egykori Cubot C11-em meg a Huawei Y200, és minden egyéb csak utánuk kullog, a nejem Zopo 700-asát is ideértve. Sőt, az amúgy szuper Coolpad 7320 telefonhangszórójával sem voltam kibékülve (minimálisan, de cicergett, legkisebb hangerőn is).
Update: egy dologban vagyok - de csak kicsit - "elégedetlen" a Haierrel, az pedig az Android verziója. Az enyémen a gyári 4.0 van, mert nem merem mókolni...
-
Victoryus94
őstag
Szerintem az LG L65 nagyon jó választás.
A kamerája gyengébb igaz, de a fényképező már hasonló minőségű képet lő.
4.4-es androiddal adják, 35 ezerért megkapható hivatalos magyar garival. A CPU picit gyengébb, de az akksija 2-3-szor addig bírja, mint ez.A 35 ezer ft pedig árban szinte egyezik a haierrel. Kínai telókkal jelenleg nem vagyok ismerős, szinte mind 5-7 col, és 50-100 ezer ft.
50 ezer ft. környékén pedig nagy választék van... 2-3 éves "felsőkategóriás", jelenlegi középkategóriások...
-
zolion01
tag
-
llll
senior tag
hát...köszi, de egyelőre nem akar összejönni
azt mondja a srác, hogy az importálásnál ki kellene pipálni, hogy mely számokat akarja átvinni a simről a telóra
de éppen ez a baj, hogy nincs mit kiválasztani
nem is látja/nem is kínálja fel a sim-en lévő telefonszámokat
(ha leokézza akkor is azt mondja a telefon, hogy nem választott ki semmit)
pedig ott vannak a számok a sim-en, mert a régi telefonja - amiről át akarja vinni őket - látja
(annak gondolom nincs jelentősége, hogy nem okos telóról próbál átköltözni...(?)) -
dragonfx
veterán
ja.nekem egy szamom van. es ugyis a vodanal maradnek valszeg.en 2 evre alairok siman nem sok ido.annyit a telo is kibir.
a kinaiak lehet el fogjak tudni nyomni a magyar piacon az araikkal a nevesebbeket de erre meg varni kell.amig a minoseg,gari megbizhatosag trioja nem all biztos labakon addig nem....
2 ev mulva ezek a telok semmit nem fognak erni szinte.fuggetlen vagy sem nem arkepzo vagy minimalisan csak....mindenki olyat keres amilyen van neki -
Ed3r_X_
nagyúr
Az SP kijelzője se olyan rossz, TFT létére meg nem mondtam volna, a 4.3 sokat hozott a kijelzőn, és a betekintési szögekkel is minden rendben volt.
De valóban, most használtan annyi az SP, mint a Haier újonnan volt. Az már ugye más, hogy a Haiert használtan annyiért adják, mint a használt SP-t
-
mr_ricsi
veterán
"Amúgy milyennek ítéled a mem kezelését?"
Minden cuccommal úgy vagyok, hogy amíg valami hibája vagy tulajdonsága nem lépi át az ingerküszöbömet, addig csak használom. Nem hackelem, nem alakítom át. Így vagyok jelenleg a Haierrel is.
Rootoltam, mert kellett a root jog a tűzfalhoz, ezen kívül az applikációkat próbálgatom, cserélgetem, és ennyi. Csak használom.
Jelenleg a legzavaróbb tulajdonsága, hogy nálam miért tart 4,5 órán át a teljes töltése, amikor nálatok 2 óra 50 alatt feltöltődik. -
madrac
senior tag
Kipróbáltam minfree-ben ezeket az alacsony értékeket: 1536,2048,4096,8192,16384,24576
De nem ajánlom, mert a szabad memória tényleg lejjebb tudott menni, viszont a készüléket ki is akasztotta a böngésző, annyira hogy újraindult a teló...
Én most a governor-t állítottam át ondemand-ról msm-dcvs-re, és az io schedulert cfq-ról noop-ra. Egy idő óta valamiért lassulást tapasztalok, de ezzel a beállítással mintha gyorsabb, folyamatosabb lenne a rendszer. -
madrac
senior tag
Ez a 2 dolog együtt működik. Azt határozza meg hogy hányas prioritásnál magasabb process-eket lője ki a memóriából, amikor az a megadott érték alá csökkent. A probléma csak az, hogy nálam a process-eknek -12..15 prioritása van.. magyarul csak a legalsó megadott memóriaértéknél kezdi el kilőni a 0-nál nagyobb prioritású process-eket, a többinél meg nem csinál semmit..
Az adj fájlt meg hiába írom felül, úgy tűnik visszaírja ezeket a nagyon magas értékeket... -
llll
senior tag
hát...nem tudom
és minden más is jól müxik bennük?
mert ha ott meg vmi mással van gubanc, akkor darth csöbörből darth vaderbe
és mint mondom nekem minden más szempontból teljesen megfelel egyébként a gyári rom
...és különben is: ha abban lenne a qtya elásva, akkor nem csak nálam vacakolnajut eszembe:
a gyári hívásrögzítőm gombja meg már nem is "aktív"
ez esetleg mond vkinek vmit? -
Keeperv85
nagyúr
Meredekebb megoldás is jutott már eszembe... Bizonyítván, hogy van szoftveres védelem: valaki zárja össze USB-re dugva,akár egy árammérővel az akku érintkezőket... Szerintem kiengedi a cucc a füstöt, de hát a szoftver ugye biztos meghúzza majd csak a vészféket... avagy éppen nem...
-
mr_ricsi
veterán
Még nem gyártok elméleteket.
Ma 18:40-től holnap 18:40-ig nézek egy 24 órás merülést készenlétben. (SIM sincs benne, repülős mód, full green energiatakarékosság.)
Aztán pedig szeretnék egy 1-100%-ot tölteni végig kikapcsolva, és és negyed órával a zöld LED után egy áramfogyasztást is nézni. -
mr_ricsi
veterán
Egy 0->100%-ot szeretnék mérni. De legyen, be lesz kapcsolva a teló.
Most már én is hajlok afelé, hogy nálam van a hiba. Amíg nem mértem időt, abból indultam ki, hogy a 440mA mind az akkuba kerül, és 4 óra x 440mA = 1760mAh, ami éppen az akkukapacitás. Viszont például az 1 óra alatti 15%-ból azt számoltam, hogy csak kb. 265mA tölti az akkut. Ez egyrészt nagyon kevés, 6 óra 40 perc körül lenne a 0->100%, másrészt viszont mit csinál a hiányzó 175 mA
(Egyébként kikapcsolt telónál is fut valami a töltés alatt, mert ha röviden megnyomom a power gombot, akkor a kijelzőn megjelenik egy nagy akku ikon, ami az aktuális töltöttséget mutatja.) -
mr_ricsi
veterán
Kikapcsolt telefont töltöttem a noti USB-jéről. Az USB-s mérő közbe volt csatlakoztatva. 1 óra töltés után bekapcsoltam a telót, megnéztem hogy a töltés hol tart, majd újra lekapcsoltam, és megvártam a zöld LED-et.
Eredmények:USB -> Haier
1 óra töltés után: 38% -> 53% (+15%)
Zöld LED-ig: 38% -> 100% (+62%) 3 óra 30 perc.Az USB-s mérő most 0,42-0,44A között ingadozott, a feszültség pedig 4,90-4,95V között.
folyt.köv. -
Victoryus94
őstag
Be, vagy kikapcsolt állapotban mértél?
Mert ha be volt kapcsolva a teló, ez kb semmit sem ér.Romtól, és háttérben futó appoktól is függ. De még akár a térerő nagysága, fényszenzor, és egyéb dolgok is nagyban befolyásolhatják.
Kikapcsolt állapotban nekem nem jelzi a %-ot, ezért tippeltem az előbbire, de ha tévednék, bocsi.
Ui.: A custom vs gyári ROM sem mindegy, mivel bár a felvett áram nagysága nem más, a fogyasztás eltérhet attól függően, mennyire van optimalizálva teljesítményre.
-
mr_ricsi
veterán
"Megtennéd azért, hogy megézed, mit ír a progi, amivel én néztem?"
-320mA volt a legmagasabb töltési érték. (Az USB-s mérő közben 440mA-t mutatott)
Ha a kezemben telóval világító kijelzővel néztem, akkor -144 ... -297mA volt. (Ki-be kapcsolgattam a GPS-t, wifit és a bt-t, valamint levettem a kijelző fényességét. Ezektől függően változott az érték.)"Amúgy neked a gyári töltö mennyi idő alatt tölti fel?"
Szerintem nem gyári töltőt kaptam hozzá, hanem egy EU plugos Flextronics adaptert. A mérete miatt nem bízom benne, ezért soha nem használtam. Próbaképpen rádugtam az USB-s mérőn keresztül, és ugyanúgy 440mA áramot küldött a teló felé, mint a 2A-es adapterem. Ebből azt a következtetést vonom le, hogy nem lenne különbség a töltési időben sem.(#3904) Keeperv85:
"Tehát a töltőáram az akku belső ellenállásától változik, de szoftveresen ezt csak vissza korlátozni lehet, növelni nem."
A LiPO cella belső ellenállása 2-6 miliohm, a kapocsfesz pedig 3,6-4,1 V között változik. Az 5V-ról akár 600A-rel is meg lehetne küldeni, tehát mindenképpen korlátozni kell. Ha a firmware másik telefonból származik, aminek nagyobb kapacitású az akksija, akkor elképzelhető, hogy nagyobb árammal töltődik az akku."Ez pedig Li-Ion cellák jellemzőinek egyike. Telítődéskor növekszik a belső ellenállásuk."
Egyik pillanatról a másikra 600mA-ről 150mA-re csökken az áramfelvétel? (Huawei)
Ha csak a belső ellenállás szabályozná, nem így változna. -
mr_ricsi
veterán
"Akkor még mindig ott van, hogy nem tudjuk melyik műszer a pontos."
Az USB-s mérőre rákötöttem egy 4,7ohm/5W ellenállást. 5,25V-ot ad az adapter, vagyis elvileg 5,25V/4,7ohm=1,117A áram folyik át. A mérő pedig 1,10A-t mutatott, vagyis 1,7% a pontatlansága.(#3896) Keeperv85:
"Az áramfelvételt kizárólag a fogyasztó határozza meg, nem tudod szoftveresen növelni!"
Ha ez így lenne, akkor nem tudnák utólag firmware-ben javítani például a töltés közben melegedő akkuk problémáját.
Már néztem pár cuccot, és több olyan is akad, ahol 90-95% elérésekor lecsökken a töltőáram. Az Xperia tablet például 1,3A-rel tölt, majd visszavesz 0,9A-re. Az iPhone pedig beszélget a töltővel, és csak akkor engedi a 0,5A feletti töltőáramot, ha a töltő azt mondja magáról, hogy képes több áramot adni. -
mr_ricsi
veterán
Az USB-s a gyári leírása szerint +/- 1 % pontosságú, valójában pedig 3-5% körül van.
A widget attól függ, hogy milyen mérőhardver van a telefonban, és hogy ahhoz jól van-e illesztve a widget.
De ha elfogadom, hogy jól mér, akkor a moddolt ROModdal majd' kétszer akkora árammal tölti az akksit, ami az élettartamára negatív hatással lesz, ami pedig egy fix akkus cuccnál elég kellemetlen.
-
mr_ricsi
veterán
Ilyesmivel mértem, és gyári ROM van rajta.
-
mr_ricsi
veterán
A mérés nem igazolja, hogy USB-ről lassabban töltődne.
Éppen ma méricskéltem. A noname 0,6A-es, a Foxconn 1A-es és az EU-ban hivatalos boltban vásárolt 2A-es töltővel is 0,44 A-t vesz fel. Ez akkor sem változik, ha ki- vagy be van kapcsolva, vagy ha alszik a teló.
Nem függ attól sem, hogy 5,10V-ot vagy 5,24V-ot ad le az adapter.0,44 A-t a laptopok USB-jének is le kell adnia.
Viszont az kiderült számomra, hogy ha töltés közben használom, akkor hosszabb idő alatt töltődik fel, hiába dugom akármilyen izmos adapterbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen videókártyát?
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest