- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szponzor
senior tag
-
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16812 üzenetére
Persze, ezt meg is értem, de szerintem a gyári ROM-ok túlságosan "kötöttek" ahhoz, hogy jó ROM lehessen belőlük. Ha tudod root-olni, az már egy fokkal jobb, több beállításod van, de egy jól tweak-elt custom ROM szerintem sokkal jobb, mint egy stock.
A 2.3.6-root-upgrade-nél szerintem lehet az a hiba, hogy 2.3-ra való Superuser-t rak fel és a frissítés után lehet valami gebasz, ami miatt nem működik. Mint anno az Ubuntu-nál, hogy lehetett rendszert frissíteni, de messze nem volt olyan jó, mint egy friss telepítés.
MIUI-ra is tudsz másik launcher-t tenni és akkor lesz alkalmazásindító. Én anno LauncherPro-val próbáltam, de csak egy rövid teszt erejéig.Én amúgy nem ROM-oltam sokat, 3 hétig volt gyári 2.3-mam, aztán MIUI GB, aztán MIUI V4, közben meg kis CM pár óra/nap erejéig és most az Apex-et nyúzom, de eddig ezek közül csak a CM-mel volt gondom, de azok nightly-k voltak.
Asbee: Igazad van!
Nem szeretem a sört.
molnarpeter:
-
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16809 üzenetére
Ha stock ROM-ot raksz fel vagy jön OTA frissítés, akkor az mindig törli CWM-et és a bootloader-t is zárja. Bár a te dolgod, de nem értem, hogy ennyit ROM-olgatsz, akkor miért gyári ROM-ot raksz fel? (Továbbá találsz XDA-n olyan ROM-okat, amik gyári ROM-ok, csak annyit módosítottak bennük, hogy meghagyják a recovery-t és a bootloader-t és így is feltelepülnek.)
-
Dzsuri89
őstag
válasz
ruskop #16793 üzenetére
Azt jobb ha tudod, hogy a CMW recovery minden boot után elveszik, ezért minden CMW-zés előtt fel kell flashelni a telefonra.
Amúgy megoldottad már a problémát?
Amikor beléptél a Titaniumba, akkor nem ajánlotta fel, hogy engedélyezed vagy megtagadod a root-ot? Rootold újra vagy gyári visszaállítás és újra root, jobb ötletem nincs. Szerintem már össze vissza kutyultad azt a telefont, nem csodálom, hogy nem működik semmi normálisan. -
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16760 üzenetére
Ezt minek a telepítésekor adja? MD5 egyezik?
Én se nagyon szoktam ellenőrizni az MD5-öket, aztán múltkor fura volt, hogy nagyon hamar lejött Chrome-mal a CM9 nightly. Ránéztem, a 120 mega helyett leszedett 6MB-ot. Azóta inkább parancssorból, wget-tel töltök le.
Slukkica: Láttam, hogy a te ROM-jaidban meg van oldva a Facebook szinkronizálás. Az is HaxSync-kel van megoldva, vagy van rá valami más workaround?
-
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16755 üzenetére
Le van írva a Matr1x-os oldalon, de leegyszerűsítve annyi, hogy a multitasking-hoz kell a CFS, egy komolyabb alkalmazás futtatásához (pl. játék) pedig BFS. Én eddig csak CFS-t próbáltam, nagyon ritkán játszom.
Más: Bár az Apex-ben jól szinkronizálja a Facebook kontaktokat, de egy másik készülékre keresnék olyan programot, ami hasonlóan megcsinálja ezt. HaxSync-et próbáltam, ami szinkronizálja a kontaktokat, csak pont a telefonszámot nem, ami elég fontos lenne.
-
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16753 üzenetére
Itt van a többi. 19.5-öst használd szerintem.
Apex-et felhúzod, ha jól emlékszem, akkor kell hozzá gapps is, és utána mehet a kernel. Én ezt a 3-at raktam fel és csak utána reboot-oltam, de sokan minden telepítés után csinálnak egy reboot-ot. A gapps és a kernel telepítése is ugyanúgy megy, mint a ROM-é (install zip from sd card).szerk.: itt meg van egy gapps csomag.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
ruskop #16721 üzenetére
Biztos, hogy Odinnal raktad vissza?
Tudtommal senki nem használja ennél a telefonnál, mivel itt CMW Recovery-ből minden megoldható.
Olyan romot nem tudok, de ha felraksz egy Titanium Backupot és keresel a rendszerben egy rendszerfrissítéssel kapcsolatos fájlt, majd jegeled, akkor elvileg nem fog csesztetni.
-
-
szponzor
senior tag
válasz
ruskop #16713 üzenetére
Vagy a MIUI-s leírás szerint csinálsz mindent, csak a végén nem MIUI-t, hanem más ROM-ot raksz fel. Ha stock ROM-ot raksz fel, akkor az visszazárja a bootloader-t és felülírja a CWM recovery-t.
Más: Apex ROM-nál olyan problémám van, hogy az óra megáll egy bizonyos időpontnál és nem lép tovább.Most (19:04) is 18:44-et mutat. Ha az órabeállításokban bármit csinálok, elég csak az óra kijelzésének formátumát 24-ről 12-re váltani, akkor betölti az aktuális időt. Így csak bosszantó, de ha emiatt nem csörög az ébresztőm, akkor az már nagyobb baj is lehet. Tapasztalt valaki hasonlót? (Apex ROM, Matr1x 19.5, smartassV2 governor)
-
kolosanyi
veterán
válasz
ruskop #16713 üzenetére
Na várjunk, akkor neked most egy teljesen stock 4.0.4 van fent? Mert akkor első lépésben le kell töltened a gépedre a Nexus drivereket, majd nyitni a bootloadert, flashelni a recoveryt és a végén onnan telepíteni a .zip-et. Ennek sajna ez a menete. Részletes leírás az első hozzászólásban van.
Bocsi, azt hittem, hogy már megvan mind. -
kolosanyi
veterán
válasz
ruskop #16711 üzenetére
Ki lehet üres mappát is tenni. De most a launchert tetted fel, vagy az Apex ROM-ot? Ginger visszaállításhoz nem kell semmi extra, van az első hsz-ben link hozzá. Sima .zip, amit recoveryből telepítesz és kész is. Ami ott van az teljesen visszaállít mindent, a root elveszik, illetve a recoveryd is. A bootloader természetesen nyitva marad, úgyhogy pár kattintással vissza lehet állítani az egészet.
-
kolosanyi
veterán
válasz
ruskop #16708 üzenetére
Átláthatatlan? Szerintem sokkal jobban sikerült ilyen szempontból, mint a stock Ginger. Jó, hogy végre betették a widgeteket az alkalmazáslista mellé. A fancy áttűnési animációt egy Apex, vagy egy Nova Lanucheren ki tudod kapcsolni, akkor az nem fog zavarni. Persze ha nem jön be, akkor használj nyugodtan Gingert, igazából a GPU renderelés a leginkább számottevő újítás, az meg van pár főzött 2.3.x-en is.
-
kolosanyi
veterán
válasz
ruskop #16698 üzenetére
Üdv!
Kell a nyitás a roothoz, volt már ebből gond, illetve beszámoló a topikban, de sikerült megoldani.
A frissítést nem tudom, sose vártam még meg az OTA-t.Esetleg feltolsz egy főzött Gingert, ha az kell, akkor nem fogja feldobálni a frissítést.
A 4.0.4-et szerintem mindenképp érdemes feltolni, az ICS fejlettebb rendszer, mint az elődje. A merülés érdekes dolog, nálam a 4.0.4 ugyanúgy fogyasztott, mint a Ginger, az én felhasználási szokásaimmal 12-14 óra, viszont a 4.0.3 kétszer ilyen jól bírta. Egy biztos, ha nem buzerálja sokat az ember, tuti elmegy a nap végéig. Kikapcsolt adatforgalommal, stb-vel két napig is, tovább nem nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest