-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
susu88
tag
Igen az az a szám, a dobozon is rajta van.
Egyrészt ez a gyártási dátum meghatározás nem hivatalos, a neten találtam és nekem hihetőnek tűnik (C -> hexa 12, D -> hexa 13, az enyém CC -> 2012.dec).
Másrészt azt sem tudom, hogy az mennyire hivatalos infó, vagy inkább csak pletyka, hogy 2012 október óta nem gyártják a a 8G-t... -
assemble
addikt
Az aksi tenyleg nem tunik nagy durranasnak, de a Qualcomm chip benne valszeg kevesebbet fogyaszt, mint a Tegra 3, igy a gyakorlatban valszeg nem lesz nagy kulonbseg, az 1080p kijelzo ellenere sem.
A kijelzovel kapcsolatban: Mivel ezzel lepik at a 300 ppi-s hatart, igy ennek sztem meg boven van meg ertelme, illetve ilyen meretben valszeg ez kb az utolso noveles aminel a legtobb ember viszonylag egeszseges tavolsagbol meg erzekelni fogja a kulonbseget. Manapsag a csucstelok is egytol egyig ilyen felbontast kapnak 4-5"-ra, amiket mondjuk hajlamos is az ember kicsit kozelebbrol nezni. N7-en azert lehet latni kis pixelezettseget akkor is ha nem olyan nagyon kozelrol nezed, 300 ppi-nel ez mar sokkal kevesbe lesz lathato.
Egyebkent a retinanak nevezett iPad is csak 264 ppi, ez annal joval jobb lesz.Engadget is lehozott amugy valamit, nem tudom ez ugyanaz akar-e lenni: [link]
-
Hegasus
senior tag
jajj hát igen az alma az egy külön világ, hagyjuk is azt a majomságot amit az alma lenyom a fogékony emberek torkán...
az úgynevezett retina b@romság az csupán azt jelenti, hogy az alma elnevezte a 300 ppi-t retinának, és ezzel is már megvett több ezer embert magának. És már látom magam előtt, hogy az alma az újabbaknak is csilivili neveket ad majd, mint super retina, meg ultra retina, és közben ott tart ahol a többi gyártó. Amúgy a hivatalos definíciója: "használati távolságból (40-45 cm) a pixeleket nem lehet látni", nos én a 23"-os monitorom szoktam 50-100 cm között használni és oda kéne inkább ez a 300 ppi, mert ott már talán nem látnám a pixeleket.
De az igaz hogy extrém esetet mondtam valóban, mert a 700 ppi az 1 cm távolsághoz kéne, de amúgy is én ezeket 20-30 centi között szoktam nyomogatni, és ott számomra zavaró ez a felbontás. De én azt mondom, hogy nyugodtan elmehetnek 700 ppi-ig senkinek sem fog ártani, és olyanok is megnyugodnak mint én.
(#14258) elfelejt elfelejtettem a kontrollerhez is hozzá szólni: nekem ebay-ről rendelt ps3 kontroller(valszeg utángyártott, de nem gond) van amit mini usb kábel+ otg kábellel használok (root nélkül csak kábellel működik), és tökéletesen működnek azokkal a játékokkal amik támogatják a kontrollert, de én mondjuk csak gta 3-hoz használom, mert shadowgun deadzone-hoz használhatatlan számomra, touch paddal könnyebb és gyorsabb irányítani(de persze egérrel lenne a legjobb az fps itt is
)
amúgy a fentebb linkelt oldalakon azt írják, hogy júliusban jöhet, de itthon lesz az szeptember, plussz míg olcsóbb is lesz az is később lesz. -
brumi1024
veterán
Nézési távolságtól is függ az emberi szem felbontóképessége, ezért kell egy tabletnek magasabb felbontás, mint egy monitornak, mert a monitort távolabbról nézed. Amúgy nekem megfelel 7"-on az 1280x720 is, csak akkor rakjanak bele egy sokkal jobb minőségű IPS-t, mint a mostani. Ne legyen ilyen mértékű bevilágítás mint sok Nexus 7 esetén előfordul, és egy kicsit lehetne színtelítettebb. Játékban lehet amúgy, hogy tök felesleges, de én pl játékra nem használom a tabletet, olvasásnál pedig elég komolyan kijön a 300+ ppi előnye.
-
Burki
aktív tag
16 gigásat vittem volna el. Tudom,hogy sok helyen fel van tüntetve, így jutott egyáltalán a tudomásomra, még amikor egyáltalán elkezdtem keresgélni,hogy melyiket és hol. Viszont ez az általad felsorolt üzletek egyikében volt, ezek szerint az egyes üzletekhez is eltérő mennyiségű információ jut el. Mind1, nem is ez a lényeg, direkt nem is konkretizálnám,hogy melyik üzlet volt. A doboz csak a számla elkészítése után került a kezembe, ekkor láttam,hogy milyen verzió is.
16 gigás felé hajlok nagyon, tartok tőle,hogy a 8 kevés lenne. Azt hiszem marad akkor a "normális", vagyis nem refurbished verzió, ha már újat veszek valamiből, az legyen ténylegesen új.
-
matteo_szg
őstag
Ne haragudj, de fórumos bejegyzéseket nem lehet reprezentatív kimutatásnak tekinteni...de hogy finomabban írjam le, ez így semmiképp sem mondható magas selejt aránynak.
Tökéletes hardver pedig nincs, fél millió Ft-ért is tudsz venni olyan masinát, ami garancia időn belül többször visszakerülhet a szervizbe.
-
lmisi
senior tag
-
matteo_szg
őstag
Magas selejtarányú? Erről van valami kimutatásod?
Illetve ki mondta, hogy nem kapsz garit? A kérdés csupán az, hogy a külföldről vásárolt Nexus 7-et tudod-e itthon garanciáztatni. Az EU-n belül vásárolt gépekkel várhatóan nem lesz gond, de a US beszerzések valószínűleg itthon nem szervizelhetők majd.
-
assemble
addikt
Végignéztem őket, nem akarom elkiabálni, de eddig nagyjából tökéletesnek tűnik az enyém, egyik hibát sem tudtam reprodukálni. A pixelhiba vadászat mondjuk elég nehéz, mert baromi nagy a ppi (elég közel ahhoz amit az almás cég retinának hív), szóval nem tudom kizárni, hogy valahol nem bújt el valami szubpixel hiba, de az eddigi keresgélés után nem találtam egyet sem.
-
assemble
addikt
Jelly Bean előnye főleg hogy még röccenésmentesebb, 60 fps-es vsyncelt UI mindenhol. De van még rengeteg finomhangolás benne, notifikációs rendszer is fel van turbózva, az UI is kiforrottabb, stb.
Egyébként most jött meg az enyém
Miket érdemes megnézni rajta hogy rendben van-e?
Kijelző ugye tiszta hogy pixelhiba csekk, első kamera csekk, megnyomkodtam az elejét ne nem csikorgott vagy ilyesmi szóval a screen separation sem áll fent szerintem. Villogást eddig nem láttam. Mik vannak még amiket érdemes megnézni? -
assemble
addikt
Garanciális supportban a Samsung tényleg elég korrekt, a majd 2 éves telefonomhoz is van ilyen futáros garancia.
Viszont szoftveres supportban a Samsung max közepes, ha jól tudom kb épp most jött ki arra az ICS, és a JB-t lehet hogy meg sem kapja hivatalosan soha, de jó esetben is hónapokat, fél éveket kell rá várni. Nexus 7 pedig ugye mondani se kell, hogy azonnal megkap minden frissítést, módosítatlan formában. És hardveresen is jóval jobb: kb kétszer erősebb vas van benne, kijelzőben is jobb, stb. Talán az egyetlen valós előny a Tab mellett a microSD foglalat, meg talán a hátsó kamera (ha valaki használ olyat tableten), de nekem ezekkel együtt is nagyságrendekkel jobb vételnek látszik az N7, meg sem közelíti más ebben az árkategóriában.
Ahogy pedig olvastam, a legtöbbeknél nincs vele semmi probléma, ha pedig pont olyat fogna ki az ember, kicserélteti és kész, ezt fél éve múlva is meg lehet tenni, erre van a garancia. -
-
domerator
veterán
Páromnak Mediapadje van (bár inkább én bütykölöm az utóbbi időben) és van rá gyári ICS és az sem annyira sima, mint az almás pad.
Megértem aki csodálkozik a röccenés problematikáján... én sem tudom értelmesen megmagyarázni, de engem zavar... tudat alatt valahogy azt sugallja, hogy valami nincs rendben a cucc működésével. Persze, működik csak én (és rajtam kívül egy pár száz millióan) vagyunk erre érzékenyek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged