- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuladam
aktív tag
Alig várom a hosszútávú rekaciókat a 5.1.1.-ről, addig nem próbálok újra 5.x.x. re menni.
Az első napokban minden frissítés szuper, hosszútávon szokott elromlani.
Szóval a kísérletezőktől várom az update-eket a használhatóságról. -
l.skywalker
titán
válasz
Alister71 #24197 üzenetére
És milyen jól tetted. Én már lassan 2 éve nem használtam Facebook appot sem tableten sem telefonon. Akinek mindenképpen szüksége van rá, hogy lássa real time a Facebook jelzéseket annak ajánlom az IFTTT Facebook Notifications receptjét. És ajánlom mindenkinek a Taskert. IFTTT+Tasker és minden helyettesíthető. Valamint halkan megjegyezném, hogy a Facebook böngészőben pont ugyanazt tudja, mint az App-ban. Csak kiegyensúlyozottabb. Illetve, ha valakinek mindenképp kell az app, akkor használja a Facebook Lite-ot. Nem elérhető Magyarországon, de ez ne legyen akadály.
-
Alister71
nagyúr
Amióta letöröltem a francbukk appot újra helyreállt a sebessèg. Èn nem èrzem lassabbnak a 4.4-nèl, sőt szerintem jobb.
-
Teagol
aktív tag
Érzetre a különbség 4.4.4 és 5.1.1 között, hogy az előbbinél használat közben fázik a kezem.
-
törölt tag
Ha megnézed a többi hsz-t elég egyértelmű, hogy az N9-ről van szó, és az 5.0 viszonyáról. Az egyetlen 64-bites Nexus, és azért sírnak, mert még nem kaptak újabb verziót belőle. Egyébként meg nincs túl sok hozzászólás a topicjában
(#24194) Lord Vader: Ez így van, a lényegesen gyengébb L7 II-n meg szépen fut a FB app. Megoldás: 2012-es 5.x-et futtató N7-en vagy Facebook Lite, vagy a böngészős Facebookozás... én az utóbbit használom.
-
Alister71
nagyúr
A Facebook app még mindig kifingatja, de nem is akárhogy. Csak resettel lehet visszahozni.
-
Teagol
aktív tag
Igaza van Pollennek.
Bár az 5.1.1. megoldotta, hogy legalább a böngésző használható legyen, de a rendszer sebessége azt a tényt igazolja, hogy nem erre lett kitalálva. A zavartalan használatra maradnak a 4... romok.
Csodát ne várjatok. Előfordul, hogy a "billentyűzet" sem teszi a dolgát, stb. -
törölt tag
Többen írták itt, hogy az 5.0.x 5.1 azért lassú, mert régi a hardver, hát benéztem a nemrégen megjelent N9 topicba és: itt egy gyöngyszem:
-
Polllen
félisten
válasz
Efreet #24188 üzenetére
Ha image-t telepítesz, akkor a flash-all.bat a következő parancsokat is tartalmazza:
fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase system
fastboot erase userdataEzért töröl mindent a telepítésnél. Ha ezeket kiveszed, csak az image kerül fel. Nem teszteltem, így vagy működik vagy nem.
-
Efreet
senior tag
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki egy útmutatót linelkni, hogy hogyan tudom telepíteni 5.1.1-et? Új vagyok Androidban...
Jelenleg 5.1 van rajta és azt írja ki, hogy a rendszer naprakész, szóval nem enged frissíteni. -
Alister71
nagyúr
válasz
Willhunting #24175 üzenetére
ADB-vel rakd, legtutibb.
Az 5.1.1-el szerintem eléggé rendben van a gép. Eddig semmi akadás, gördülékeny, jól reagál, kb. 4.4.4 sebesség, hacsak nem jobb.
-
Teagol
aktív tag
válasz
Nyomj egy gyári visszaállítást menüből. Utána rendben lesz.
Beállítások / biztonsági merntés és visszaállítás / gyári adatok visszaállítása.
-
sto1911
veterán
válasz
Ujra kell flashelni, aztan rendbejon, ha jol emlekszem.
-
Willhunting
aktív tag
Felraktam az 5.1.1-et én is, 4.4-re toolkittel. Mindent szépen lefrissített, el is kezdetem a beállításokban mókolni mire észrevettem hogy csak 6 GB az összes elérhető tárhely. Mit szúrhattam el? Amúgy 32-es Nexus.
-
sto1911
veterán
válasz
SoldierL #24171 üzenetére
Kicsit el vagytok tevedve az 5.1 temaval szerintem.
Amig garantaltan kap frissitest egy Nexus kutyu, az 18 honap. Az 5.x boven utana jelent meg es megis megkapta, szerintem ez kedves gesztus, masreszt nem lehet elvarni, hogy tokeletesen fusson, egyreszt mivel mar eleg regi a tablet es regen se volt HW bajnok, masreszt mar csak best effort adtak ki ra, azaz vagy megy vagy nem alapon, sok energiat mar nem fognak belefeccolni. Ha igy nezed, akkor ez tok jo
Es 4.4-ig azert eleg korrekten meg volt ra irva mindenNalam is a 4.4 van fenn, teljesen jo, az 5.x mind retek volt. Bar kivancsian varom az 5.1.1 mit teljesit.
A toltesi ido az tuti szeriahiba, de otthon is javithato.
Az update uzenetet ki lehet kapcsolni root nelkul
Az iPad meg tenyleg mas teszta, ott is vannak hibak, meg lesz szivas az uj verziokkal, de en nem adok 160-250k-t egy tabletre, hiaba tetszik meg telne is ra.
-
SoldierL
senior tag
válasz
sto1911 #24139 üzenetére
Én el is vesztettem a hitemet a tabletről, klasszisokkal több reményt fűztem hozzá anno. Jó hardver, de sajnos nem sikerült kiadniuk rá egy normális romot, ami tényleg elfogadhatóan röcc mentes. Na meg a töltési idő nagyon-nagyon hosszadalmas. Szerintem ez széria hiba vagy ilyesmi. (Le is cseréltem egy ipad mini retinára) na de ezt nem is szabad egy lapon említeni a nexusal. Senkit nem akarok megsérteni de ezzel a tabbal nyelrem a legtöbb ideget. Ugy cserélgettem-telepítgettem a romokat mint más az appokat. Kerestem az igazi romot. Végül a gyári 4.1-es jött be nekem a legjobban. Az volt a legstabilabb. Csak az állandó update üzenet ment az agyamra, amit root nélkül ki se lehet kapcsolni...
-
zhorvath
aktív tag
Tudtok olyan szervizről, ahol életre tudnak kelteni egy hard bricked darabot?
Budapestire gondoltam. -
zhorvath
aktív tag
válasz
bringasisti #24165 üzenetére
És "normál" állapotba nem is lehet visszahozni?
-
zhorvath
aktív tag
Sziasztok!
Hirdetnek egy ilyen kütyüt a Vaterán, ezzel a szöveggel:
"Az aktuális - 5.1 - android-dal csak biztonsági üzemmódban működik, ennek tudatában licitáljon!"
Na ez mit jelent? Hogyan lehet egy ilyet normális működésre bírni?
Köszönöm, ha valaki megírja!
-
kobipeti
aktív tag
Én mindenképpen
-
sqpp
őstag
Valaki kíváncsi esetleg teszt bejegyzésre?
-
Alister71
nagyúr
Eddig elèg jónak tűnik, remèlem ilyen is marad.
-
Teagol
aktív tag
Majd írjatok valamit, hogy a memória gondokat javították-e?!
Bár nem fűzök nagy reményeket hozzá ... -
Efreet
senior tag
5.1.1 (LMY47V) elérhető a hivatalos forrásból
-
jokerbet
csendes tag
nekem még 2013-ban volt ilyen tabletem, és nekem is csinálta. hagytam egy kicsit állni és utána hosszan nyomtam a bekapcsolást amíg bekapcsolt.
egyébként megéri még ilyen tabletet venni? 32gbos van 20-30között használtan.
-
Khelben
nagyúr
Nálam rendszeresen csinálja, ha hagyom teljesen lemerülni.
Ezzel szoktam visszahozni az élők sorába. -
simle
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy használt nexus 7-t. (5.1)
Tapasztaltatok olyat hogy ha simán kikapcsolom, akkor nem kapcsol vissza?
Semmi hackelés nincs rajta
Csak az akksi ki/be segített ami nem túl szép megoldás
Köszi -
Kodiak88
tag
válasz
Zsebob #24145 üzenetére
Ami eddig működött külön eszköz nélkül, ahhoz nem akaraok új eszközt venni..amugysem használom annyit ezt a funkciót h kiadjak érte 1x ezret (játékhoz sem éri meg, több helyről hallom h sokat késik a kép). Lehet inkább visszarakom az 5.1et és hetente leformázom..vagy nemtudom mi lehet a jó megoldás..kár h az 5.1 ilyen hamar elkezd döcögni.
-
Kodiak88
tag
Üdv!
Hétvégén visszaraktam a 4.4.4-et, sokkal kevésbé laggol..Most viszont a youtube alkalmazásból eltűnt a streaming lehetőség, pedig store-on keresztül frissítettem is.
Van erre valaminek ötlete hogyan lehetne megoldani h 4.4.4-ben is tudjak youtubeot streamelni?
-
Teagol
aktív tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
godzsy2 #24137 üzenetére
Berakattam az összefoglalóba.
Flashback: az 5.1 valóban jól fut, de a memory leak jelen van. Néha beakad valami a memóriába és belassul a gép, de rendesen. Van, hogy napokig nem jelentkezik, de ha rájön, szinte csak a hosszú kikapcs gombos reset segít. A google tud a hibáról és dolgoznak rajta.
Legjobb egy ADB-s 4.4.4-es tiszta telepítés, majd a frissítések figyelmen kívül hagyása. Én egy jó ideje így használom és semmi gond nincs vele. Ha javítják az 5.1-et és rendesen fog működni nagy eséllyel felrakom, de addig a 4.4.4 tökéletes. -
Én nem értem ezt...
4.x-el kaptam a gépet (refurbished), felfrissítette magát 4.4.4-re nagyon klassz volt. Aztán jött a 5.0 kínszenvedés majd az 5.0.2. Na akkor visszaraktam a 4.4.4-et.
De ez is nagyon lassú volt 1-2 nap után... Menü gombot megnyomtam és várnom kellett vagy 10s-et mire elkezdődött az animáció...
Majd kijött az 5.1, OTA-n frissítettem. Ez meg vagy nagyon hasít, vagy áll mint a fatörzs...A gép alatt a HW nagyon jó, nem kellene ennyire akadni. Mi az a rendszer ami tényleg akadásmentes? Kezdem elveszíteni a hitemet. Azért vettem ilyen tabot mert nem akartam ROMolni...
Semmi gagyi app nincs telepítve csak az alap dolgok...
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudnám visszatenni ezt a 4.4.4-et? Mert az összefoglalóban olvasható ADB verzió megáll a "waiting for device" feliratnál, pedig telepítettem a drivert is és be van kapcsolva az usb hibakeresési mód is. Vagy előtte kell valami más program esetleg rootolni kell a készüléket hozzá?
-
Sanyo77
tag
Sziasztok.
Downgradelnem kell, mert lassú lett az 5.1-el. Melyik kódnevűt érdemes letölteni?
Köcc
-
vfeco
aktív tag
Betört a kijelzőm. Honnan érdemes megrendelni hozzá? Egybe kell a teljes displayt cserélni?
Köszi a segítséget. -
h1ght3chzor
őstag
Lehet még valamerre kapni jó áron új nexus 7 2012-őt?
-
flegga92
senior tag
válasz
Funthomi #24116 üzenetére
mxplayer ac3 kodek
megelőztek -
Bozek
nagyúr
válasz
Funthomi #24116 üzenetére
Letölteni MX Player-hez a custom codec-et.
-
Funthomi
aktív tag
válasz
Teagol #24103 üzenetére
Ha már Bsplayer. Nálam eddig az MXPlayer vitt eddig mindent. Aztán egyszer csak kiírta (valószínűleg egy appfrissítés után), h nem támogatott audiformátum (AC3). Aztán feltettem a Bsplayert, azzal végül vitt mindent, de rohadt halk =/ Van esetleg ötlet, mit lehet tenni ez ellen?
Köszönöm a helpet!
-
Dexar007
veterán
Ooo,hogy en mennyit szivtam ezzel a downgrade-del..Ropke 4 ora alatt kiderült,hogy szar volt az usb kabel amivel probalkoztam,igy nem tudtam felmasolni az x. fajlt,mert a cmd mindig ,,failed"-et irt.
-
flegga92
senior tag
-
Alister71
nagyúr
Kicsit olvasgattam az N9 topikot, ott is panaszkodnak a memory leak-re, nekik is akad a rendszer ès időnkènt resrartolni kell a gèpet. Szóval lesz mèg itt javítás.
-
Alister71
nagyúr
Nagyon remèlem, hogy javulni fog mèg a loli teljesítmènye az N7-en. Jó lenne ha a google foglalkozna mèg ezzel a gèppel. Nem hinnèm, hogy a hardver lenne gyenge, valami kis optimalizációs bibi lehet csak a háttèrben. A jelenleg 30 ezer körül kapható mostani gèpek se erősebbek semmivel.
-
Teagol
aktív tag
válasz
KFeri22 #24099 üzenetére
Örülj neki.
Nekem szaggatott, fagyott, hasított, szaggatott ... minden volt, csak stabil nem.
Próbáltam fb nélkül, fb light-al és anélkül, dolphinnal, stb ...
Aztán meguntam, és visszaraktam .4.4.4-re.Azóta nem olyan csiri-viri, de cserébe stabil és egyenletes a sebessége.
Ha egy rendszerrel stabilan működik, minek tegyek fel egy olyat, ahol kompromisszumokat kell kötnöm, hogy használhassam?Örülök, hogy nálad szépen fut,de ezzel sajnos a kisebbséghez tartozol, a többségnél idegesítően belassul időnként ... sajnos.
Én is szívesen használnám, mert megkedveltem, de kompromisszumok nélkül.
Majd ha egyszer kidob valaki egy használható verziót belőle ... addig marad a 4.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- IPad 10gen 64Gb kék wifi( + Tok, Töltőkábel, Doboz ) + Apple Pencil Extra költség
- 8 magos 8 colos Sim kártyás Lenovo Tablet(M8 4.gen)
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest