- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Nexus 7 (2013). Elhatároztam, hogy kipróbálom rajta a CM 11-et. Nexus ToolKittel megvolt a USB driver feltelepítése, az unlock, a recovery feltelepítése (TWRP) , letöltöttem a megfelelő zip-et (CM-11-nightly flo)
biztonsági backup, wipe, install CM 11. Fel is ment szépen, a tablet működik, de azóta hiába dugom a PC-hez nem látja a Nexus 7-et. A drivert eltávolítottam és a nexus toolkittel újratettem, de hiába...nem látja az eszközt, így a toolkitet sem tudom használni természetesen.Mi lehet a gond? Hiába kerestetek rá a driverre sem a neten, sem gépen nem találja a win7.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Brett001
aktív tag
válasz gzbotii #3637 üzenetére
Köszi! Azért az újrahúzást inkább kihagynám. Annyira nem fontos, most egyelőre visszarakaktam a stockot. Időközben olvastam, hogy a CM in kább telókon előnyös,tableten nem nyújt sokkal többet a gyárihoz képest.
-
Brett001
aktív tag
Valakinek frissült már Lollipopra a rendszere? Nov. 3-ra igérték a hivatalos megjelenést, de nekem még mindig nem ajánlotta fel a tablet, hogy "rendszerfrissítés elérhető".
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz ATM_automata #4143 üzenetére
Nem olvastam a hírt, köszönöm az infót. Hát akkor várjuk a 12-ét.
-
Brett001
aktív tag
No nekem is sikerült kézzel feltenni! Én is a Nexus Root ToolKit-et használtam. kb 30 perc volt az egész.
Nagyon tetszik az új Lollipop, viszont flash az egyelőre nincs. Eddig a 4.4.x-en az UI browser ill Dolphin browsert használtam a 11.1.115.81-es APK flash playerrel. No ezzel nem hajlandó működni. A Dolphinban szétesik minden ha flashes oldal van, az UI browser meg az mondja ez túl régi verzió és nem engedi beépülni és aktiválni. Hiába kerestem, nincs ennél frissebb apk, úgy látszik még várni kell rá."Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Brett001
aktív tag
Az 5.0-val önmagában nekem sincs gondom, (factory kézzel telepítés) nem volt fagyás, nem kellett ujra bootolni, viszont az applikációk terén siralmas a helyzet. Mx player nekem se megy a VLC igen. UC browser for tablet lefagy, a sima UC az megy de flash támogatás nyista, Dolphin szintén. A battery doctor állandóan kilép. A Stellarium csillagászati program el se indul. A Skype mindig is gyenge pont volt, de most óborzalom, kb 5 percenként némul el a mikrofonom (nem hallják amit mondok) Wolfram Alfa nem indul. stb.
Jó, igen, új rendszer, de ahogy Edényke írta elég régóta van béta jobban fel készülhettek volna az applikációkkal.[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Nem tudom, lehet hogy user error, de mióta fent van a Lollipop az appok nem frissülnek automatikusan a Google Play áruházból. Pedig az opcióknál be van állitva az automatilkus frissités pipa. A Play áruház menüjében a saját alkalmazásoknál kell mindig kézzel frissítenem.
Más: még mindig nem megy egy flash képes böngésző sem. (dolphin, UC) Van már hozzá normális flash .apk?
#4350 wdx:
"Nincs rootolva, módosítva, más az oka.Magnat: Adobe Flash plugin for UC browser"
Sajnos ez se müxik.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
természetesen a flasht használó weboldalakhoz. pl. én gyakran nézegetem a freemeteo.hu oldalt és ott a 7 napos meteogram előrejezés ábrája flash alapú. Na 4.4.4 alatt UC-vel tökéletesen működött, most meg csak az adobeplugin kell hozzá üzenet van grafikon helyén.
-
Brett001
aktív tag
-
Brett001
aktív tag
Én Nexus Tool Kitet használok, a 4.4.4-ről 5.0-ra váltáskor teljes flasht csináltam, hogy minden tiszta lappal induljon, inkább újra telepítettem az appokat. Most, hogy kell akkor Nexus tool kitben úgy frissíteni, mintha OTA-s frissítés lenne? Maradjon minden csak a rendszer frissüljön.
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálkozom itt, mert az android alkalmazások topicban nem tudnak vagy nem akarnak válaszolni. Lényeg az, hogy a PC-men megosztott könyvtárat szeretném felmountolni, hogy zenét tudjak hallgatni pc-ről. Az ES expoler látja szépen a megosztott könyvtárakat, de ő csak a saját zene lejátszóját vagy Google playt ajánlja fel, azok meg nem sokat érnek, (se albuminfó, se ekvalizer). Szóval kellene a mount, hogy normális music playerrel (pl Poweramp) tudjak zenét hallgatni. Letöltöttem a CIFS-t de nem boldogulok vele.
Szóval. A számgépem ip cime192.168.1.101 Az ES csatlakozik szépen, mutatja a megosztott könyvtárakat.
Fel akarom mountolni a Zene nevű könyvtárat.
CIFS
--> ad new share
Share path:
192.168.1.101/Zene/
Mount point:
/mnt/cifs/Zene
Username:
***** windozos nevem
password:
nincs password a win7-emsave share
mikor csatlakozni akarok állandóan azt írja: error invalid argument!! Rootolva van a cucc.
Mit rontottam el? Vagy ha ez a CIFS nem müxik, akkor milyen más remote könyvtár mountuló alkalmazást ajánlotok?
-
Brett001
aktív tag
válasz coreska #4490 üzenetére
A Nexus Root Toolkit-ben a "Your model type"-nál autodetect device+buld-et nyomtál vagy te választottad ki a legördülőből az Android verziót? Mert ha igen, akkor a jelenlegit kell választani pl. RAZOR-FLO 5.0.0 LRX21P ami jelenleg a tableteden van, nem azt amit szeretnél feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz coreska #4502 üzenetére
Hát nem tudom mit szúrhattál el, de ma délelőtt pont a havernál csináltuk meg a visszaállást 4.4.4-re. Tök simán ment. Tableten fut az android 5, nexus tool --> Back to stock ---> device is on/normal rádiógomb ---> Flash stock+unroot --> OK ---> wifi tablet factory images: legördülőből kiválast a 4.4.4-es , choice: automatic download rádiógomb, utána elkezd dolgozni, pár OK és voilá fent volt a 4.4.4-es.
-
Brett001
aktív tag
válasz coreska #4504 üzenetére
Lehet, mi rootolt készülékre csináltuk. Akkor előtte, a toolkitben meg kell csinálni a rootolást. Amire még ügyelni kell, hogy android fejlesztői módban legyen (beállítások--->táblagépről-->7-szer kopp a build számra, kiírja "Ön fejlesztő", ezután már van fejlesztői menüpont a beállításoknál, ott az USB (hibakeresés) debug mellé pipa. )
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #4641 üzenetére
No ezt a kernelt én is kipróbálom! Mert az ElementalX-el és stock 5.0.0-val a CIFS windows folder mountolás sajna nem nagyon működött. Pedig több mount manager progit is próbáltam. Felmountolni ugyan felmountolta az illető vindózos foldert, csak épp a tartalmát üresnek mutatta.
Hátha ezzel sikerül.[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #4667 üzenetére
Hát sajna ezzel a kernellel se jó.Ua. mint korábban. A mount manager felmountolja, zöld pipa, látom a könyvtárnevet, de amint belemegyek üres. Egyszerűen nem tudom mi az oka. Talán a Lollipop. Sajnos anno kitkaton még nem próbáltam módosított kernelt meg mount managert. A CIFS managert is próbáltam, detto ugyanez a jelenség.
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #4669 üzenetére
Ok, én is kiváncsi vagyok. Viszont ezzel a kernellel plusz feltettem az 5.0.2-őt, tényleg hasít a tablet, mint az állat.
-
Brett001
aktív tag
Mikor lesz már 5.1? Tudtok valami infót?
-
Brett001
aktív tag
válasz Speeedfire #4855 üzenetére
Dzsunka nem dzsunka, azt hiszem még én is várok akkor a hivatalosra. Tényleg sokáig tojóznak rajta.
-
Brett001
aktív tag
válasz Polllen #4911 üzenetére
Hááát nem is tudom...tényleg mintha fürgébb lenne, de már nem emlékszem a tempóra, mert simán az 5.0.2-őt nem sokáig használtam, mert utána feltettem a Glitch kernelt, amivel tényleg megtáltosodott. Viszont a Glitch egyelőre csak 5.0.x-hez jó, megvárom mig elkészül 5.1x-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől van, ha csinálok a TWRP-vel egy backupot, a létrehozott backup könyvtárt csak a twrp fájlkezelő látja csak? Az ES explorer egy kérdőjelet ír ki és nem tudom megnyitni, másolni stb. és ha PC-hez kötöm a tabletet az sem látja a könyvtárat.
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5079 üzenetére
A glitch kernelt én is használtam a stockhoz, most megpróbáltam a optipop-ot is, de nem látja PC a tabletet. Hiába teszem fel Android toolkittel az adb drivert, nem látja. Pedig stockkal simán ment. szóval eddig nem begyere.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5081 üzenetére
Ezt is próbáltam, a NRT látja és kilistázza a készüléket, de a Számitógépnél továbbra sem jelenik meg a Nexus 7 (csak a vezérlőpult-->hardver és hang menüpont alatt van ott a Nexus7), de így nem sokat ér, ha nem tudok tallózni a SD kártyán.
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5083 üzenetére
Köszi, amúgy úgy néz ki a windowsomban állt fejre valami, mert időközben visszaállítottam TWRP-vel a próba előtti állapotot, (volt full mentés) és úgy sem látja a tabletet. De a NRT-vel tudok bármit csinálni.
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5085 üzenetére
Megvolt! De még így is láthatatlan volt a cucc. Végül az segített, hogy visszaállítottam egy 2 héttel ezelőtti windows állapotot. Franc se tudja mitől kergült meg, de nem optitól, csak nem derült ki hamarabb, mert az utóbbi napokban nem volt usb-vel feldugva tablet. Volt valamelyik nap egy kékhalálom is...szóval a windowsban kuszálódott össze valami. Viszont ment vissza a stock egyelőre, de a legújabb glitch kernelt tettem alá. Szerintem nagyon jó hasít vele, majd csinálok egy antutu tesztet is.
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5220 üzenetére
Szia! Én is feltettem tegnap ezt a Dookuu grófot tényleg bejövős. Pedig sok főzött ROM-ot próbáltam már (CM stb. ) de mindig az lett a vége, hogy visszatértem a stockhoz. Valami miatt mindig nem voltam igazán elégedett. De ez eddig nagyon bejovős, jó lehet témázgatni, sok beállítási lehetőség. Annyi kérdésem volna, hogy a kernele milyen? Az előző glitchem gyorsabbnak tűnt. Ugyanis eddig a stockhoz a glitch kernelt használtam, az érezhetően gyorsabb, mint a gyári. Érdemes mellé más kernelt tenni vagy a Dokdo így van jól összeoptimalizálva?
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5233 üzenetére
Köszi! Azt hiszem akkor én is maradok a saját kernele mellett. Az aksiidő nekem is fontos. Legfeljebb csinálok majd egy néhány napos próbát a glitch+dokdo variációval is később, de addig ezt nyüstölöm, figyelem az aksiidőket. Lényeg a lényeg, hogy valóban nagyon igéretes ROM ez.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz DonDragonka #5407 üzenetére
Igen? Nekem még a 7.0.1-es van. kb 2 hónapja használom a DokDo-t nagy megelégedéssel, jöttek mindig a frissitések, de kb. 3 hete nem kaptam értesítést. Úgyhogy valami elállítódott. Mindjárt frissítem kézzel. Furcsálltam is a nagy csendet.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Fiio E17K Alpen külső DAC/fejhallgató erősítőt az AKG K550 fejesemhez. Nagyszerű masina, de olyan gondom van, hogy eddig csak a HybiMusic-kal sikerült megszólalásra bírnom USB-n keresztül, illetve van még az USB audio pro, de az fizetős és addig nem akarom megvenni mig van más lehetőség, főleg, hogy sok Spotify zenét hallgatok, ez lenne a cél. Van valami lehetőség, hogy a Spotifyt is tudjam DAC-on USB-n keresztül hallgatni? A fejhallgató/DAC topicban már kérdeztem, de átirányitottak Nexus szaktopicba. A Lollipopnak már tudnia kéne a nativ USB lejátszást, de nekem nem akar összejönni. DokDo 7.2-em van, de a DAC-osok tanácsára gyorsan feldobtam egy gyári stock-ot is (a legújabb marsmellow-t), de semmi...nem szól a Spotify.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz Polllen #5692 üzenetére
Kösz, de sajnos ezzel sem megy. Akármit választok, USB host, USB client, let apps decide ...semmi. Most tök feleslegesen kiadtam 45e ft-t és nem tudom használni a dac-ot. Mindössze egy lejátszóval megy. Nem ezért vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz Polllen #5696 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget és hogy kipróbáltad! Megcsináltam pont így, de sajna nem megy a dolog. Most már erősen élek a gyanúperrel, hogy valami hardveres gubanc van a Nexussal. Lett próbálva DokDo 7.2-vel, most a Stock 6.0 van fent csak nem akarja tudni az igazságot. Gyanúmat erősíti, hogy bár a HibyMusic-kal szól, de közben kiderült, hogy az sem tökéletes. Időnként elhallgat, volt olyan hogy két szám közötti váltásnál elhallgatott csak recsegés jött a fejhallgatóból, és csak a tablet újra indításával lett jó. Ezt többször eljátszotta már. A DAC biztos jó, mert PC-vel kipróbálva tökéletes, minden mintavételen, biten próbálgattam Foobarral, szól csodásan, megy mint a kisangyal.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz Polllen #5698 üzenetére
No az OTG csere is megvolt. Hát így se lett jó. Mondjuk nem volt kidobott pénz, mert az előző OTG egy pár száz forintos "bolhapiaci" "csak hogy legyen egy ilyen is" vásárlás volt. Most vettem egy igényesebb HAMA aranyozott OTG-t, szóval frankó.
De a hiba mizéria most már X-akták egyik epizódjába illik. HibyMusic-kal ugye szól. Hallgatom flac-al szól szépen, ugrálok a flac számok között nincs gond. Átváltok egy mp3-ra (44,1 khz 16 bit ) elhallgat, recseg a DAC. Újaraindit kezdem ezzel az mp3-mal nem jó, utána átugrok egy flacra már az se szól, a DAC kijelzőjén össze-vissza villog a LOCK felirat, lefagy a HibyMusic. Újabb próba, flaccal inditok, szól. Most egy másik mp3 fájlt választok és szól. Megint egy másik mp3, szól. Utána egy harmadik (másik lemezanyag) nem szól, recseg. Tehát bizonyos mp3-ak, ogg-ok megfektetik az egész rendszert, ha OTG-n keresztüla DAC be van dugva. Amúgy saját magában, a saját fülhallgató kimentelén mindegyik jó. Pedig a mintavétel, bit megegyezik mindnél. Egyszerűen nem értem. A spotify is ogg, azért nem akar szólni. Talán a codec lehet az oka. Majd megnézem, hogy azok az mp3-ak, amik mennek mivel lettek kódolva. Most már nem is bosszant, hanem inkább ledöbbent, izgat, hogy franc lehet ez. Csak valami a Nexus hardverében nem frankó, mert hiába cserélgetem a ROMokat egyikkel se jó. Még az Elemental X kernelt is feltettem, azzal se jó.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Nekem se megy a 2 Mb-os frissítés. Letölti, tab újraindul, de a TWRP jön be és nem csinál semmit.
-
Brett001
aktív tag
Éljen a kézi munka!
-
Brett001
aktív tag
válasz Brett001 #5822 üzenetére
No kipróbáltam. Nem megy ez sehogy se. Rádugtam a kikapcsolt tabletre a bekapcsolt DAC-ot, úgy bootoltam. Ugyanazt csinálja mint máskor. egy-két flacot lejátszik, mp3-al lefagy, spotify nem szól. Most már bele kell törődnöm, hogy ezzel a szarral nem együtt a Fiio DAC. Ennyit a híres fejlesztői készülékről. Azért kurva bosszantó. Majd egyszer lesz tablet csere. Most marad egyelőre az, hogy pc-ről hallgatok spotify-t, úgy tökéletesen működik a DAC. De nem ez volt az elsődleges terv, IJ.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz assemble #5825 üzenetére
Valóban, ezért vettem én is a Fiio-t. Viszont utólag utána olvasva kiderült, hogy a Nexusokkal problémák vannak. Lehet, hogy ha lenne mondjuk egy Xiaomi telóm azzal menne gond nélkül. Tehát itt a Nexuson van a hangsúly. Amúgy álmomban nem gondoltam volna , hogy pont egy fejlesztői tablettel vannak ilyen gondok.
hidd el nem megy és kész...minden volt, otg csere, ROM-ok próbálgatása FDokDo-tól az 5.1.1 stocktól a mostani 6.0 stockig, kernel csere, kész feladom.[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz assemble #5833 üzenetére
Én meg ezt találtam ( a fejhallgató erősítő/DAC topicban probáltak segíteni)
Sajnos az USB audió téma nem hibamentes a Nexus készülékeken:
Nexus 7 (2013): "May require a reboot with the audio device connected AND the language set to English-US (no kidding!). Google is said to solve this issue."
[link]Rejtélyes ez. De tény, hogy pont az E17-el vannak gondok. Már bánom, hogy nem a E07-est vettem, az még olcsóbb is. Persze ezt az "angolra átállítani a nyelvet" is próbáltam, semmi haszna.
Ja OTG-vel meg már nem akarok kisérletezni. 2-vel próbáltam. Egy 3rd party zacskósom volt, aztán vettem egy igényesebb aranyozott HAMA-t 2000Ft-ért. Ha megint szerzek egy harmadikat azt azzal se jó, lassan mobil kellék boltot nyithatok.[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz assemble #5836 üzenetére
Igen, de amit belinkeletem ott trükközésről írnak (körbeléptetni forrásválasztót, angol nyelv ) tehát vannak bizonytalan működés tapasztalatok is. De valóban egyedi eset lehet az enyém. Az biztos, hogy emiatt nem lesz szervíz, majd még kisérletezem, addig meg marad a PC-s hallgatózás.
-
Brett001
aktív tag
válasz PistiSan #5840 üzenetére
Határozott igen a válasz. Amikor sikerült megszólalásra bírnom Hibymusiccal flac fájlokkal zongorázni lehet a különbséget. Persze jó füles is kell hozzá. Nekem AKG K550-es van, valósággal megtáltosodott, élettel teli, dinamikus hangzás. Azért, mint kiderült általában megy Nexussal, most már biztos, hogy nálam valami egyéni hardware gond van.
-
Brett001
aktív tag
Nekem az Angry Birds POP-tól laggol, mint az állat. Ha lelövöm az alkalmazást utána is. Minden hosszú mp-ek után nyilik meg. Csak az újraindítás segít.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Nekem is ugyanez a Win10 nem látja a mappákat a gondom. Pedig ez még csak 6.0.1. Win7 alatt mindig jó volt, nemrég raktam fel a 10-et, azóta nem is próbáltam. Most derült ki, hogy nem lát semmit. Pedig ott az eszközkezelöben a Nexus 7, meg a fájlkezelőben is látszik, de a tartalma üres. USB drivert kétszer is felraktam, nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- 12,7" Lenovo Tap P12 With Tap Pen Plus TB370FU (garancia: 2026.09.04.-ig) toll/tok/matt-paper fólia
- Lenovo TB-X606X 4GB+64GB LTE 10.3" M10 FHD Plus Tablet
- Samsung Galaxy A9+ Wifi-5g,új, ajándék tok, telekom garis 2év
- Samsung Galaxy Tab A7 T500 10.4 32GB DOBOZOS
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB SM-P615
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs