- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Üzletpolitika. Vegyél új telefont és megkapod a frissítéseket. Befoltozzák neked a kritikus hibákat is
Valahol érthető, hogy egy 3 éves telefont nem supportálnak már, de tény, hogy a biztonsági hibákat (pláne ha kritikus) azért javíthatnák...
Én az N5-öt az asszonynak adtam. Feltettem neki az utolsó kijött image-et, rányomtam neki a Cata mod-ot és ennyi. Én meg néhány napja OP3-at nyomatok. Xposed + GravityBox. Egyelőre még vegyesek az érzelmeim az OOS-el kapcsolatban. Hardverileg nagyon rendben van a cucc.
-
csipuka
senior tag
Nekem valahogy ritkan csinalta. Nem allitom, hogy nem fordult elo, de jo ideje nincs vele bajom.
A MM-val jott elo az a problemam, hogy lezart kepenyonel nem akart ujracsatlakozni a wifi-re. Mi pedig a kollegakkal setalunk kb orankent az epulet korul, es kinos volt, hogy ha nem neztem ra a telora, akkor nem csatlakozott a wifi-re. Viszont a legutolso Google Connectivity Services frissitese ota 2 dolog javult meg ugy tunik:
1. wifi ujracsatlakozik lezart kepernyonel.
2. A ping-re valaszol a telo. Nna jo, nem mindig, de 95%-ban. Korabban a lezert kepernyo utan par perccel a pingelhetoseg is megszunt. A NAS-onom fur egy script a presence erzelekeshez, es ott latom a logokat. -
Fkris
őstag
Halvány gőzük nincs, hogy mi okozza, az első 5ös relase ota hozzák magukkal, ha tudnák, már nem lenne probléma.
Ha nem lenne GUI és funkcionális lemaradás a 4.4.4nél, azt használnám, de szerintem mostani szemmel nézve ósdi, ocsmány, és full fapad, de legalább betonstabil. -
vacs
veterán
Az az újdonság, hogy ez már Nougat ...
Haverok kérdezgették, hogy a Nexus-omon meg kapta-e már a 7.0-t.
Még se mondhattam, hogy erre már nem jön, ezért inkább rávarázsoltam, ők meg csak hüledeztek (szinte mindenkinek 5.1.1 van még)!De viccet félretéve van pár jó dolog benne:
- nekem már az is tetszik, hogy minden menüpontnál kiírja, hogy melyik wifi-re vagyok csatlakozva, bt bekapcsolva, mennyi mobilnetet használtam stb
- van benne mobilnet adat csökkentő, amivel be tudom állítani, hogy melyik app kapjon mobilnetet, tehát a háttérben nem szívják sunyiban!!
- van benne egy fárasztó macskás játék
- nekem tetszik az új értesítési sáv és az új értesítések is pl
- stb ...gabro0: semmilyen google cucc nincs benne, innét kell leszedni és recovery-ből feltenni.
Fkris: A nagy sietségben megpróbáltam az MM xposedot feltenni, és először nem értettem, hogy miért lett error, aztán leesett, hogy nougat-ra nincs még Xposed
-
thesound
addikt
Mondjuk ~3 hetente szoktam újraindítani.
500-700 MB szokott kb. lenni a szabad memória, de ritkán nézegetem.Majd lehet újrahúzom image-ből. de nem sok kedvem van hozzá, inkább beírom ide, hogy fúúúhhh
(persze ha eléri a számomra kritikus mértéket, akkor ez lesz amit megcsinálok először) -
radicspeter1
őstag
-
vacs
veterán
Az összefoglalóban is megtalálod!
Xposed-keretrendszer (így néz ki az xposed kezdőképernyő)
Az Xposed framework nem más mint egy keretrendszer ami alatt tudunk futtatni bizonyos programokat akár gyári kernel alatt is, egy ROM független (bizonyos kereteken belül, pl legalább android 4.0.3 kell hozzá, illetve root) módosításokat lehetővé tevő okosság.
Lényege, hogy nem nyúl bele semmilyen APK-ba, ezáltal ki-be kapcsolhatóak az egyes modulok (az xposeden belül nagy választék van különböző tulajdonságú okosításokra, rendszermódosításokra, ilyen pl a GravityBox, erről késöbb!).
Lényege, hogy egyszerű lehetőséget ad a rendszer viselkedésének módosítására. Csak a memóriában hoz létre változtatásokat, szóval egy modul deaktiválás és újraindítás után az érintetlen rendszer bootol be (már ami az adott xposed modult illeti).
A rendszer egyazon részét több modullal is módosítani tudjuk mindenféle probléma nélkül!Jelenleg KitKat + Lollipop + Marsmallow verziókra is elérhető Nexuson!
Xposed telepítése (root jog szükséges)!
1. A beállítások > biztonság > ismeretlen források menüpont alatt engedélyezd, hogy minden forrásból tudj programot telepíteni.
2. Marsmallow (6.0.x) alatt recovery-ből kell flash-elni az xposed-v84-sdk23-arm.zip nevü fájlt (mindig a legfrissebbet érdemes, jelenleg v84), letöltés innét.
3. Telepítsd fel az XposedInstaller_3.0_alpha4.apk-t (a név idővel változhat), letöltés XDA-ról (első hozzászólás alja, mellékletként csatolt fájl).
4. Indítás után Xposed-ben nyomj a keretrendszer > telepítés/frissítésre, ezután indítsd újra a telefont (kép itt).
5. Nyisd meg újra a programot és menj a letöltések menüpontba ott válogathatsz a modulok közül (kép itt).
Pl keresd meg a Gravitybox [MM] modult (MM = Marsmallow). Miután meg van, telepítsd fel és az Xposed / modulok menüben pipáld be (kép itt), ezzel aktiválod, majd újra kell indítani a telefont (fontos, ha új modult telepítesz, kipipálással mindig aktiválni kell és újraindítani a telefont)
6. Ezek után a programok között megjelenik (jelen esetben) a Gravitybox (így néz ki a Gravitybox kezdőképernyő).
A részletes beállításokról Youtube-on találsz egy videót.Az összes Xposed modul megtalálható itt (illetve telefonon is, az Xposed app letöltések menüpontjában):
xposed module overviewPár ajánlott Xposed modul:
- GravityBox [MM]: az xposed modulok királya. A legsokoldalúbb módosításokat teszi lehetővé egy felületen keresztül. Záróképernyőtől kezdve a navbáron át a gombok viselkedéséig minden módosítható vele. Xposed alá igen ajánlott.
- YouTube Background Playback: nevéből adódóan a youtube videók lejátszását engedélyezi a háttérben.
- YouTube AdAway: Szerintem egyértelmű, reklámokat tilt.
- Enable Ambient Display: Környezeti kijelző bekapcsolását teszi lehetővé.
- Xstana: Navbár személyreszabás skinekkel, színekkel.
- Lock screen widgets: widgeteket tehetünk ki a lezárt képernyőre (pl óra, időjárás stb).
- Amplify Battery Extender: akkumulátor kímélése.
- Battery Home Icon: akkumulátor töltöttség kijelzése a Home (kezdőképernyő) ikonon.
- NeoPowerMenu vagy Advanced Power Menu+ (APM+): a ki/be kapcsoló gomb hosszú megnyomásakor extra funkciók jelennek meg, pl újraindítás, gyors újraindítás, újraindítás recovery módban, újraindítás bootloader módban stb. -
G4bi89
senior tag
Nálam is van valami baja, és hetente 1x tuti újra kell indítanom. (elementalx kernellel használom) Tegnap például bluetooth füles csatlakoztatás és zene elindítás után beragadt valami ami maxon pörgötte a procit. 2 perc múlva közel 80 fokosan (cpu) vettem ki a zsebemből.
Mondjuk nálad a gyenge térerő is okozhatta ezt az utóbbi merülést, de jah ettől még valami nem stimmel a rommal.
A jó öreg cataclysm rom bezzeg atom stabil volt vagy fél evig. Annyira kár, hogy abbamaradt a fejlesztése egy butaság miatt.
-
-
-
metal01
őstag
Tény
De én nagyon ritkán használom az EX-et. Nekem a Catanál és most a Pure-nál is jobban bejött a default kernel. Működik minden bugmentesen. Ez a lényeg.
Jöhetne már igazán az új Nexus pontos specifikáció és árcédula. Viszket a tenyerem már egy új telóra
Vagy a Nexus, vagy a OP3.
-
Dottore
addikt
Jegelted a Taskert de mert hiányzik, felteszel helyette egy másikat?
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Kipróbáltam a Chroma ROM-ot EX-el és hát... Igencsak gagyi volt. Kb. 4-5 óra alatt húzta le az akkut 10%-ra. Visszatettem a januári stabil Catat és minden OK. De ha ez a ROM tényleg jó, akkor megér egy próbát
(#52410) SteveJobs: Ha többen mondjátok akkor tényleg nem lehet gond
-
metal01
őstag
Igen, én is ezért kérdeztem, hogy milyen alternatív cutom ROM-ok mennek fel rá. Ha a CM-et támogatja majd az nem rossz, akkor még el is gondolkodom rajta.
Viszont N5-re ment most vissza a legutolsó stabil Calaclysm saját kernelével. A Chroma + EX ideig-óráig OK, de aztán hirtelen mélymerülés van. :/ Cataval ilyen nem volt...
-
radicspeter1
őstag
Memória elfolyást már nem venni észre, de ez megint csak a személyes véleményem. Inkább elfogyást ami betudható az alkalmazásoknak...pl a ránkerőszakolt Messengernek (alternatíva nincs nektek erre? ) vagy a bénaságomnak, hogy 30 chrome ablak volt megnyitva. Ez a 2 Gb nem kevés RAM de úgy már az, hogy a jól megszokott gördülékenységben fel-fel üsse a lagg magát, TÖBB alkalmazás használatakor. Nagybetűvel írva direkt
S egy kis PureWhite vélemény: nagyon tetszik az N-esített notik, és a notibar is.
De azért a 6Gb OnePlus3 memóriához képest kevés ez a 2Gb-ocska.
)
-
-
Izzé
őstag
Na jó de az jóval gyengéb/kevesebbet fogyasztó soccal van szerelve és a lényeg: amoled.
Tudom, mert nekem is az van csak műanyag kiadásban (J5).Ez azért nem rossz, lehet megcserélem a 2 telóban a simet...
Egyébként én most cseréltem akksit az N5-ben, de 3 óránál így sem bír többet. Vissza kellene térni KK-re.
-
-
scream
veterán
+ (#51960) metal01
Hát egyelőre átfogó tapasztalatom nem nagyon van, péntek óta használom. Akkor reggel vettem le a töltőről és most kellett rádugni megint (picit több mint 8 órás SoT), pedig mindent úgy (vagy jobban) használtam, mint az N5-öm(ott a tető 3 órás SoT volt).
Rendszer nagyon kellemes, sehol nincs akadás, fut simán, nem ragad be semmi. Beszéd mikrofon, GPS, kamerák jobbak. Antutu nálam 75ezer pont körül teljesít, ha bárkinek ez számítana. És alig érezhetően melegszik, még hosszább játék után is.
Ami szerintem egyedül ellene szólhat az a méret és súly én sem szívesen váltottam vissza (N5 előtt Galaxy Note 2-m volt, amit pont a mérete miatt adtam el) nagyobb méretre, de a "kis" 5-5.2"-sak között ilyen árban nem találtam más alternatívát, de nem bántam meg.
Általánosságban elmondható, hogy MIUI a fő csapásvonal, de már van CM-is és Resurrection is rá. Bootloader zárt, de van Xiaomi-s oldal, ahova ha írsz official engedélyezik a nyitást, de létezik temporary unlock is. Van TWRP, root és szerintem hamarosan a MIUI 8 is megjön rá.
Nem tudom mennyire fontos a magyar nyelv, én nem is próbáltam, régóta angolul használom a készülékeimet, de úgy hallottam, hogy a Global ROM-ban nincsen alapértelmezetten magyar nyelv, de a Morelocal-lal lehet belerakni.
-
slice14
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest