Hirdetés
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tabletgenius
tag
Nektek az NFC - nfc sticker iras,olvasas, illetve az android beam - mukodik 7.1es androdid alatt?
Nekem sajnos nem(( Latja az nfc matricat, biz. parametereit ki is olvassa, de nem enged irni, torolni, s a taskok se mukodnek. ugyanaz a matrica huawei, vagy samsung keszulekkel 100%san kezelheto. Mi tobb, a nexus NFC allomany-megosztast sem hajlanod vegezni. Anno, mintha valamelyik regi android verzioval mukodott volna. jelenleg nitrogen OS van rajta. Nem hiszem hogy apk fuggo a dolog. -
-
tabletgenius
tag
Szervusztok. Az utóbbi időben többször elhangzott hogy különböző oreo romkat használatok a nexus 5-ön. Utoljára egy hónapja szórakoztam el e téren, de mindannyiszor visszatértem a jól bevált 7.x.xnitrogen OShez. Érdekelne hogy találtatok egy olyan 8as szofot amelyiknél
1. a beszélgetés hangereje, illetve a lejátszott multimédiás hanganyag kellően erősen hallatszik. (Eddig szinte használhatatlan új halk volt melyen a különböző javító csomagok, apkk se segítettek)
2. Olyan amelynél a bluetoothos kihangosítás tökéletesen működik, úgy zene mint telefonbeszélgetés átvitele esetén. (Itt konkrétan egy autós kihangosító rendszerrel való párosítása gondolok). Eddig nagyon random működött rengeteg torzítással, vagy pl. A hívásátirányítás egyáltalán nem is indult el BTn.)
3. Gps pozíció, gyors, stabil megtalálása rendesen működik-e?
4. Ez már alap elvárás hogy rootolhat, netán már rootolt legyen.
Kérem ha valaki bár az első három pontban említett eket le tudná ellenőrizni, mindhárom esetben pozitiv a válasz, írja meg használt 8 as Android disztribúció nevét, letölthetőségét. Előre is köszönöm. -
tabletgenius
tag
válasz
mr.szabados #53918 üzenetére
Én próbálnék játszadozni a 4/3/2G állítgatásokkal.
Vagy beállítás/mobilhálózatok/preferált stb... menüből, vagy a *#*#4636#*#* majd telefon adatai, preferált hálózattípusok stb. résznél.
Nem biztos segít, de 1 próbát megér. -
tabletgenius
tag
Eldobálja bizony, tette ezt a stock 6oson is.
S hogy szebb legyen, a hétegyes óta megvolt a második random restart is(
Ilyet egyszer sem tapasztaltam hosszú hónapok óta. Sőt,a SIMet se látta egy adott pillanatba. (Mondjuk ezt tette még lollipop korában is néha, de N alatt eddig soha)
Kezdődik a megelégedettségi-gauss leszálló ága? Vagy a szívás kezdete? Meglátom, ha sokat figurázik, jön még egy tisza 7.1 telepítés, esetleg egy próba az oks, stabil 7es nitrogénnel, majd búcsúzunk. -
tabletgenius
tag
válasz
tabletgenius #53804 üzenetére
Szerkeztés lekésve. Bocs.
A képernyő-osztás beállítva. Kicsit mélyebbre kellett ásnom. A wifis kérdés még aktuális. -
tabletgenius
tag
Köszi.
Egy kérdés, 7.0 ---> 7.1 után nem találom az osztott képernyős váltási lehetőséget (négyzet gomb hosszan nyomva). Neked megvan?
És ami még bosszantó, hogy sűrűn eldobja a wifit. Előtte ment rendesen. Semmi ilyen panaszod nincs? Netán használsz valami fixet? Ezek csak nexus 5ön jelentkező ficsörök lennének? -
tabletgenius
tag
válasz
tboy93 #53716 üzenetére
Az atcseszos szervizes ficko rakta bele. (lasd #53641)
Mig a regivel mar a 2 1/2 oras SOT-idot se lehetett kihuzni, ezzel hozza a 3 1/2 oras SOT uzemidot. (ennel tobbet nalam ujkoraban sem birt akku). Nem utangyartott cucc.Amugy pont egy honapja rendeltem meg egy utangyartott akksit, a gearbest-rol, de az meg nem erkezett meg. Amig ilyen jol birja a jelenlegi, valoszinu fel se bontom a kinait.
Eredetit gondolom mar sehol nem lehetne vasarolni.
-
tabletgenius
tag
Egy hete a nitrogén 7.0át használom és 100%san meg vagyok elégedve. Gyors, stabil. Nagyon el akartam adni a nexus5t, de így, új soft, új akkuval annyira megtáltosodott, hogy hülyeség lenne 100euroért se eladnom és duplájáért olyat venni, mi tuti nem hozhatja a kétszeresét mindannak amit még a nexus nyújt. Így hát nyúzom még egy dbig. A hetes nitrogént ajánlom!
-
tabletgenius
tag
válasz
csipuka #53678 üzenetére
Na, vegre volt egy kis idom es elbuheralgattam a ROMcsere v. LTE marad, vagy tunik kapcsan.
A lenyeg, ha mar egy diag.mode ra kepes kerneles romnal sikerult a regebb linkelt xdas leiras szerint megnyitani a 3 es 8as band-eket, akkor mar csak arra kell vigyazni, hogy errol az allapotrol EFSmentes keszuljon, utana johetnek ra a regebbi twrps mentesek, vagy akar uj romok is, de! ugy, hogy maradjon LTEs kepes EFS.
Mind ott rontottam el, hogy figyelmetlensegbol elotte teljes backupot keszitettem a belakott nitrogen OSrol, es valahanyszor visszatettem azt, mindig megszunt a 4Gm.
Egy kis csikicsukizassal sikerult 7es alatt is LTEsitve hasznalni a D820as nexus5ost. -
tabletgenius
tag
válasz
mcgeri1 #53686 üzenetére
Elnézést, figyelmetlen voltam, úgy értelmeztem, hogy még eladás előtt megvolt a hibás gomb cseréje,s most azzal hoznád összefüggésbe, hogy be se kapcsol. Most felfogtam soraid. Bocs még 1xr a hülye kérdésért. Laikusként arra tippelek hogy: 1. forrasztáskor/szereléskor valami elkuródott (elektrosztatikus sokk, rövidzár, szakadás, stb.), v. 2. a felrakott gomb mégse működik gombként, tehát valami okból kifolyólag be se kapcsolható, vagy 3. csak visszajelzés hiányában tünik téglának. nrtk-tel se látja a pc? Lehetőség más aksival próbálni lenne? (Amúgy jó alaplapnál leszedett aksi csatlakozóval is beindul tápról).
-
tabletgenius
tag
válasz
csipuka #53678 üzenetére
Így gondoltam én is. Még nem olvastam eleget utána, de míg 5ösön módosíthattam, és ráflasheltem a 6ost, kezdhettem elölről. A "data" törölve közben. Egyebet nem. Azt hittem ez a rádiós beállítás mélyebben rögzül. Egyelőre tökéletesen muzsikál, hagyom így. Ha kijön az említett szoft nuggatra is, h meggyőződhessek nem romfüggő az átírandó rész helye, akkor váltok.
-
tabletgenius
tag
válasz
tabletgenius #53674 üzenetére
(a szerkesztest lekestem)
kozben lecsereltem a 6os nitrogen bootanimaciojat a 7esere.
persze elobb-utobb ujra rakerul a nuggat, de addis is legalabb nem azt a ronda fullscreenes nitrogenes akarmit kell latnom ha indul a banzaj. -
tabletgenius
tag
Én is kipróbáltam a nitrogén7est, jól szuperált. Rosszabbra számítottam, persze csak két napig volt fent. Ennyi kevés kiismerni. Hagytam volna tovább is, ha nem jelentkezik egy sor olyan gond, h xy apk összeomlik a 7 android alatt. Esetemben a nexus 5 field test csak a 6oson indult.
Itt a reklám helye, sikerült a D820as alaplapi nexusomon használhatóvá állítani a 3 és a 8as csatornákat, így van LTE!)
Írtam régebb, hogy az átverős szerviz óta gond, hogy nincs GSM kapcsolat. (Pontosabban csak voda sim esetén volt).azt hittem szoft miatt, de kisült a csalós szaki képtelen volt rádugni az alaplapi gsm coax csatlakozót. Most minden működik jól.
Ha majd sikerül nuggat alatt is kiolvasni a NV memóriát, lecserélni a cqn filet, hogy tudjam 4Gsíteni akkor is, akkor újra felkerül a 7es, már csak a boot animáció miatt is). -
tabletgenius
tag
válasz
csipuka #53656 üzenetére
Koszonom, valoszinu ki fogom probalni en is.
Amit nem ertek, hogy miert mukodik egyik szolgaltato SIMje a 2Gn is, mig a masike nem?
(az, amely a nexusomban nem tud 2Gre csatlakozni, az a SIM egy masik keszulekben mar tud, szoval simhiba kizarva)
Az LTEhianyt ertem, de gsm es wcdma teren a 820as meg tobbet is befog, mint a 21es.probaljam ujrahuzni az egesz rendszert?
-
-
tabletgenius
tag
válasz
lord.lakli #53640 üzenetére
ugy h rendelkeztem leadas elotti fotokkal, es az alkatreszekre filccel jeleket tettem. (paranoja, tudom)
amugy csak azert fotoztam, mert szetkaptam es egy napig szilikatgelben pihentek az alkatreszek.leadtam, mint vizet kapott telefont, mely nem indithato be, folyton bootloopba-szerusegbe kerul, de meg igy is usbn uj firmware rateheto volt gond nelkul.
Kezdetben hivtak hogy javithato, toltomodul s aksi csere kell, majd ra par napra hivtak, h mikrorepedeses az alaplap, mehet a kukaba, visszaadtak es bekapcsolaskor latszolag ugyanazokat a tuneteket produkalta.
Pechjere vagott vegu usbkabeles patkolassal bebikaztam a leszedett es doglott aksit, majd vissza es sikerult beinditani, akkro mar a telko is kezdte tolteni. Szepen beindult a szuz 6os, s akkor kaptam gyanut, amikor a simet behelyezve, nem latta a gsm halozatok egyiket sem, de a simet amugy igen.
Nezem meg az imei szamot, s persze nem passzolt, s innentol kezdtem osszehasonlitgatni az elozo napokban keszult fotoimmal es ez volt: [alaplapcsere]meggyozodesem, hogy jo akuval a bevitt allapotu keszulek siman indult volna. kutya baja nem volt neki, ezert is sikerult donorkent seperc alatt elpasszolni az alaplapjat, kapvan helyette egy sim-hibas mb.t
Annyit tudjatok, hogy mindez Kolozsvaron tortent, a varos egyik elso es legfelkapottabb gsm szervizeben, mely piacon min20 eve. Ezert van romanul par sor a pdfben.
vissza is vittem, urge ekelt, mekelt, probalt megvezetni,a fotok lattan kussolt, de megis tagadva, hogy szandekos volt, sot, neha azt se fogadva el, hogy amit lat, az ugy volt//van. Rendorseggel, fogyasztovedokkel fenyegettem s igy ertem el, hogy felajanlotta a javitasat.
(allitolag sajat zsebbol vett alaplapot es uj aksit (utobbi talan igy is van, mert vege megvan a 3+ SOT), de sajnos ma jottem ra, hogy D820 van D821 helyett.
Nekem meg letfontossagu lenne, hogy a 2G mukodjon. Az LTE rol meg le tudnek mondani,.
Erdekelne, hogy ez alapjan vajon merjek e nekifogni: [d820-enable band 3 / 8 ]Amikor ma telefonon szembesitettem az urget, ismet tette a hulyet. Szoval kit ugyanazok egyszer atb sznak, rosszul jart, de kit ketszer, az megerdemli(( kb. ebben a helyzetben vagyok most.
Muxik a kutyu csodalatosan, de amint 2Gre teszem, nincs halozati kapcsolat.Barmilyen segitseget szivesen veszek, csak erjem el, hogy gyenge tereros helyeken is tudjam hasznalni.
-
tabletgenius
tag
Szervusztok, egy - bizonyara mar kitargyalt temakorbe tartozo - gonddal jelentkezem.
Egy szutyok gsm szervizes miutan megprobalt atverni (az amugy hibatlan alaplapomat es aksimat kicserelte egy rossza, visszaadva a keszuleket, hogy mikrorepedeses es javithatatlan) es miutan pechjere a csalasa leleplezodott es rendoresegi feljelentessel fenyegettem meg, sikerult megis ugy atvagnia, hogy nem a kivett alaplapom tette vissza (azt allitolag mar elpasszolta), hanem egy D820ast D821 helyett.
Igy a G2es halozaton nem is mukodik es LTEn se.
Az [xdan] talalhato leiras, mely szerint ez korrigalhato szoftbol.Erdekelne, hogy valaki tett ilyen probalkozst, sikerult?
erdemes belevagni, vagy a vegen elrontom azt is ami most meg ugy ahogy mukodik?Ha rendelkeztek oks,szajbaragossabb - es tutira sikert garantalo - leirassal mint a linkelt oldal, vagy tanaccsal, kerlek segitsetek.
Koszonom. -
tabletgenius
tag
Köszi a válaszokat. Megy a szervizbe. Egyszerűen magától nem hajlandó bootloader módba indulni, csak ha volume gombokkal arra utasítom. Flasheléskor semmi hibát nem dob, se ha teljes romot,se ha csak kernelt, vagy bármilyen bootloadert teszek rá, de újrainduláskor mindig előjön az egy vibráló s bootloop. Formazzam a bootparticiót?
-
tabletgenius
tag
válasz
tabletgenius #53466 üzenetére
raflasheltem egy gyari 6.01es imaget, a flash-all.bat ot hasznalva, minden szepen vegigfutott, de ujrainditaskor csak marad a bootloop((((
ugyanez az eredmeny, ha Nexusroottoolkittel csinalom, barmilyen ottani beallitas mellett is tegyem.
sos sos sos
-
tabletgenius
tag
Tanacsot kerek toletek. Mint emlitettem, a tegnap este vizbe ejtettem a telefont. Rogton kikaptam, es perceken belul szetszedtem amennyire csak tudtam. (aksi, alaplap. arnyekolo lemezkek a nyakrol stb.) mostanaig szaradt, de osszerakas utan csak - keresre - a bootloader jon be, melybol max kikapcsolni lehet, vagy a restart bootloader opciot kerve, ujrainditas utan ismet bootloader tolti be, a recovery modba az istennek se hajlando elindulni. Es persze normal start se mukodik, ilyenkor csak bootloop van, a google felirattal, az egyszeri vibralassal, s a nyitott lakattal, majd kezdi elolrol.
Most probalok valami adbs modszerrel hozzaferni, de egyelore elakadtam ott, hogy a megadott googleoldali usb driver letoltesi link se mukodik, szoval nagyon az elejen vagyok.
Mire szamitsak, mihez kezdjek? gondolom amig a PCs-nexusos kapcsolatot nem probalom minden lehetseges modon kiprobalni, meg ne adjam fel a remenyt? -
tabletgenius
tag
válasz
dkovizoli #53446 üzenetére
Nitrot hasznaloktol kerdeznem, teljes mertekben megfelel ez az OS egy nexus 5oson a mindennapi hasznalathoz?
Meg tudnatok emliteni par nagyon bosszanto, meg javitasra varo hibajat ennek a romnak?
gps, bluetooth, nfc, 2g, 3g, 4g valtasok, foto-video mukodes, hangero, oda-vissza torzulas, volume rokecker, akkuidok, stabilitas, stb. stb. ilyesmi erdekelne.
ja, a lenyeg, rootolva hasznalnam, tehat az SU kell!
esetleg milyen gapsot es kernelt javasoltok melle, amit a kutyunk jol toleralna.
az xdas forumot kovetem, de erdekel a ti velemenyetek.Roviden: honapok ota hasznalt - es nagyon nagy mertekben hibatlanul mukodo - purenexust erdemes lecserelenem erre?
-
tabletgenius
tag
Purenexusos kollégák, kérlek írja meg valaki, hogy lehetséges-e PCről teamviewerrel "remote control"módban csatlakozni a nexushoz. Természetesen a telefonon rajta a teamviewer quick support apk. Nekem sehogy se sikerül. A cata-n ez működött, de itt hiába a sikeres csatlakozás, a távoli vezérlésű menü meg se jelenik. Mit tehetnék ez ügyben?
-
tabletgenius
tag
válasz
Watt25 #53276 üzenetére
En kezdetektol ezt hasznalom es meg vagyok elegedve a mukodesevel.
[JitCallRecorder].Root jogosultsag szukseges.
Alternativakent ki lehet probalni. Ment dropboxba. -
tabletgenius
tag
Ezt magam is tudtam és rögtön próbáltam is. De sajnos az ottani kukákan sem találtam semmit a töröltek közt. Ami meglep, mert a telefonos (tévedésből a) googlephotosból való törlés előtt meggyőződtem, hogy PCs, webes googlephotosban minden látható, a videók is feltöltöttek.
A figyelmetlenségem miatt ezt követően nem a galériából töröltem, hanem a gugliképes apkból.
A story része, hogy már az utosó videó rögzítéskor figyelmeztetett a nexus, hogy kevés a hely stb. s rendszerszintű működésben jelenhetnek meg gondok. Csak ezzel tudom magyarázni, hogy az oda visza szinkron így bekavart. Ez van(
Köszi a tippet amúgy. -
tabletgenius
tag
válasz
YAS-dude #53123 üzenetére
Sajnos ott néztem, és sehol semmi. Azt se tudom hol lehet ezt ki/be kapcsolni.
A kügyű tárhelyéről tudnám visszaállítani. Később már onnan se. Senki nem járt így soha?
(Ha kivehető sd kátya lenne, meg tudnám oldani, de ez lévén nexus 5, így csak kínlódom eredmény nélkül)
-
tabletgenius
tag
Szervusztok. Kérlek segítsetek, tévedésből a rootolt purnrxusos készülékemről kitöröltem pár mpg4 videó állományt. ( google photos szinkronizáció után, nem a galéria, hanem a googlephotos appból töröltem, eltűnt mindenhonnan).
Próbálgattam pcs visszaállítókkal, még csak nem is látják. Próbáltam kül. telefonra tett appokkal, pl dr.phone, stb. Hiába.
Biztosan működő megoldás érdejelne.
Előre is köszi. -
tabletgenius
tag
Amiota catarol atnyergeltem pure nexusra nem sikerul teamviewer quicksupportal "remote control" modban csatlakoznom a pcrol a telefonhoz. Csak statusokat mutat, kepernyokepet-menthetek, appokat szedhetek le, faljkuldes stb. szoval minden mas mukodik, csak epp az LCDt nem latom valos idoben, s nem tudom buheralni a telefont a pc periferiakkal. Ez cataclys rendszeren tokeletesen mukodott.
Ki pure nexust hasznal, nem irja vissa, hogy nela megy e?
probaltam w7 es w10 es pcken, utolso sw verziokkal. hiaba.
koszi -
tabletgenius
tag
Tudja valaki, hogy pure nexus alatt mikent lehet kikapcsolni egy adott app vibralos ertesiteset?
(tudom, vannak alkalmazasok, melyekben ez az opcio elerheto, lasg gmail apk, de pl a blablacar telekocsis appban ilyen beallitas nincs. Ha jol emlekszem a cataclysmnel ez alkalmazasonkent nagyon finoman allithato volt (feny, hang, vibr.), de a purenexusnal - konkretan enne az appnal az ertesiteseket illetoen max. csak a teljes ki/be kapcsolast kinalja fel, valamint a LED szine allitgathato meg) -
tabletgenius
tag
válasz
horvath85g #52630 üzenetére
S végül mitől jött helyre? Rájöttél hogy mi okozta a galibát?
-
tabletgenius
tag
A legújabban elemental kernel, a legfrissebb purenexus rom, utolsó SU root, whipe orrba-szájba, előtt-utána, de a néha csak a dupla benyomást értékelős bekapcsológombos mizéria továbbra is fennáll, ha aktív a volume rocket. A sírba tesz...
-
tabletgenius
tag
válasz
metal01 #52605 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a gyors valszod. amugy pont a 6.17est gondoltam feltenni, de ha ket nappos pure romhoz mehet a .18as is, akkor pakolom azt. Vajon erdemes megvasarolni melle az EX kernel managert?
gondolom a funkciok ki-be kapcsolasanal jol johet.Es ha mar rom, meg szoft a tema, meg egy kerdes, a catanal fogtam a osszes 5ghzes routerem jelet, amiota pure romot hasznalok, pl. a upc hitron modem jelet nem is latom, gondolom csatorna beallitas kerdese lehet, melyet csak modem interfacen belul valtoztathatok, ahhoz meg a szolgaltato nem enged hozza ferni. Nem lehetseges romon belul beallitani valahol, hogy a wifi mely csatornakat hasznalja, szkennelje?
off.ba teszem, mert megiscsak az)
-
tabletgenius
tag
válasz
metal01 #52601 üzenetére
valoszinuleg ujra fogom huzni es meglatom akkor hogy viselkedik.
igy, hogy volume rocket inaktiv, 100%san jo, de megszoktam a catabol, hogy onnan ebresztem.
amugy nem lehet valahogy atirni egy buildpropszreru akarmit, hogy a pure nexusnal is ugy legyen, mint a cataban volt, hogy az also navigatoros savon valo vegigsimitas vigye standbyba a keszuleket es ne a dupla kopp? -
tabletgenius
tag
válasz
metal01 #52593 üzenetére
Feltettem a legutolsót, de nem segített( most kikapcsolt volumrockettel úgy tűnik megszűnt ez a hiba. Jól megszívatott, míg nem jöttem rá, hogy a dupla bekapcs. jó, azt hittem a gomb hibás lett nálam is, szétkaptam a készüléket, remélve, hogy kontaktspry befújással javul.egy fenét! Semmi baja hardveresen..
-
tabletgenius
tag
A purnexusthasználóktól kérdem, járt úgy valaki, hogy ha aktív a volumerocker funkció, akkor a rendes bekapcsoló gomb működése nagyon randomá válik? Magyarán: hiába nyomom, néha nem érzékeli, se standbyból bekapcsoláskor, se mikor szeretném használat után elsötétíteni. Jelzem, nem hardware az oka! A dupla klicket 100ból 100xr jól vette.(kamera bekapcsolt mindannyiszor kétszer nyomtam meg a power gombot, akkor is, mikor előtte nxr egyszeri benyomásra nem reagált. Lehet kernelcsere segítene? A telepítés a "formát minden" után volt, elotte cataclysm futott, de ez alatt ilyent soha nem tett.
SOS! -
tabletgenius
tag
Tudom, hogy lerágott csont, de muszáj megkérdeznem: mit ajánlotok, Cataclym helyett mire váltsak? Anno hetente buheráltam, de annyira jól bevált a Cata, hogy 7 hónapja csak ezen vagyok. Azonban utóbbi időben van, hogy sim hiányra panaszkodik s csak egy restart segít. Na, meg egyáltalán...)
A pure meg a chroma-n gondolkodtam, pár xdas topicot átnéztem, de dönteni nem tudok. Főleg olyanok véleményére lennék kíváncsi, kik megrögzött cataclysm userként váltottak és meg vannak elégedve.Előre is köszi a válaszokat.
-
tabletgenius
tag
-
tabletgenius
tag
válasz
hakydakillah #50364 üzenetére
Snap-camera-t (pro) használok évek óta. Igaz már rég nem frissül, de nagyon jól működik. Rengeteg manuális beállításai lehetőséggel bír. Tud menteni rawba is. Kezeli a camera2apit.stbstb. Kinek kevés, parancssorból paraméterezhető. Jó fényviszonyok mellett oks képeket készít. Biztos sok hasonló jó apk van még.
-
tabletgenius
tag
válasz
metal01 #50336 üzenetére
en mar nezegetem hogy mennyiert vesztegetik a hasznalt n6sokat, arra talan meg lesz szoftkinalat egy dbig. Azonban ezzel az 5ossel 1000%san meg voltam elegedve. Nyuzom ahogy csak lehet, megtanultam egyutt elni a hianyossagaival es tenyleg nekem igy teljesen megfelet, merete, tudasa, alakja. Amugy a legutolso cata rom lehet meg egy ev mulva is utokepes lesz, vegul is, ha nem nexusrol beszelnenk, a hivatalos frissites sem erkezik hetente. Na de persze nexusrol beszelunk)). Csak azt remelem, hogy annyira nagy a xda cata forum, hogy a kozosseg majdcsak javasol egy oks alternativat, hisz ott nepesebb a hasonlo helyzetben levok tabora. Par nap, het es kialakul valami. Kar, hogy nincs egy jo online elerheto osszehasonlito tablazat, hogy x , y rom ezt, azt hozza, vagy sem. vagy csak en nem tudok rola?
-
tabletgenius
tag
A cataclysmhez szokott forumtarsaktol erdeklodom, most hogy - a minket erinto reszen - ,[lehuzta a fuggonyt] atl4ntis , mire szandekoztok atallani? (felteve, hogy marad az N5)
Olyasmi erdekelne ami stabilitasban, aksizabalasban es persze felhasznaloi elmenyileg nyujtja a kb. hasonlot, mint a cata. Koszi elore is a valaszokat. -
tabletgenius
tag
na pill. meg probalkozom valamivel. rogton megirom mire jutottam.
aaa , szivas, a recoverys zip install utan megjelent egy xposed modules repository vagy mi. azon belul az install xposed frameworkot valasztva letoltott egy intaller apkt ami a tulajdonkeppeni xposed installer. (akkor nem tudom mire volt jo a recoverys zip..) es azon belul amikor a keretrendszert akarom aktiva tenni, az kapom, hogy: az xposed nem kompatibilis a 23verzioju android skval, vagy a processor architekturajaval.
nem tudnal linkelni egy, a cataclysmen rendesen futo xposed apk linket, amiben utolag a greenify modult is be tudom hozni? koszi -
tabletgenius
tag
szervusztok, probalom a legutolso cata-s rendszeremre beallitani a greenifyt, hogy rendszeralkalmazasokat is tudjon kezelni. Ehhez neki ugye xposed framwork szukseges. Recoverybol feltettem ezt: http://goo.gl/yiTNze azonban a greenifyban elakadok. A greenifyon belul a kivant opciot bekapcsolandoul bejon egy " xposed beallitasi utmutato" felulet, harom gommbal. A felso ketto mar szukre,(tehat azon lepesken mar tulvagyunk), ezek a "xposed installer telepitese" es az "xposed framework beallitasa" s ami utolsokent legalul aktiv, az a: "modul aktivalasa es ujrainditasa". Nos, innen nem megy semerre. azt se mondja, hogy varjak, vagy hogy le akarom e allitani, semmit. kakattintok, latszik, hogy kattintast vette, de ennyi. Nektek milyen lepesek utan sikerult a greenifyt tamogatoi verziojat ravenni, hogy pl. google + t is kezelje? (kimeljetek az olyan tanacstol, hogy g+ le kell szedni, s igy gond megoldva). Elore is koszi
-
tabletgenius
tag
Szervusztok, jart mar ugy valaki, hogy minden elozmeny nelkul 1xrcsak megszunik a SIM-kartya mukodese? A gsm-terero ikon helyett egy sdkartyaszeru ures ikon jelenik meg es a keszulek ilyenkor nem elerheto a szolgaltatoi halozatban. Hiaba a repulos mod ki be kapcsolasa, a radios uzemmod nem all vissza. Csak a restart segit. Ritkan szembesultem ezzel a bibivel, de utobbi fel evben ez a 3ik alkalom. Jelenleg cata.6.0.1 et hasznalok, a legutolso kiadast. Mire tippeltek, mi okozza mindezt es foleg mikent orvosolhato ez a rapszodikusan megjeleno hiba? *szoftw. , hw (probaltam sim talcat kihuzva a kartya erintkezoit tisztitani, majd vissza, de ujra elojott a bibi, szoval sim oks ranezesre), netan a SIM - mely alig masfel honapja van hasznalva, csereerett lett?
Koszonom. -
tabletgenius
tag
Tudja valaki, hogy vajon ki lehet kapcsolni a rezgést a dupla-prowergombos kamera-bekapcsoláskor?
-
tabletgenius
tag
válasz
slice14 #48921 üzenetére
Hat igen, olvasgatva a sok szakmai hozzaszolast, gondoltam, hogy a kispalyas cataclysm rom ismeretlen lehet )) kac kac
nos, rosszul fejeztem ki magam. a link a 6.0.1 miatt irodott.
latom van aki most szandekszik N5t venni, neki lehet info a leragott csont is.erre erdemes figyelni:[link]. en is beleszaladtam.
-
tabletgenius
tag
Lehet mar [linkelte mas.
Hosszu ideje ezt a romot hasznalom, maximalis megelegedettseggel. (sajnos a fekete-kepernyos hiba itt is elofordul, ennek ellenere csak ajanlani tudom - nem hiaba a 2600 oldalas xdas forum hozza). -
tabletgenius
tag
válasz
horvathkrisz #44045 üzenetére
Ezzel teljes mertekben egyetertek! Amig a sajat eredeti usb kabellel 400mAt mer az alkalmazas, addig egy oreg defy drottal a duplajat, persze ez meg messze az 1.5Anyitol.
Vegul is nem kizart, hogy egy nagyon minosegu kabellel elerheto a 1.3Aes toltes is.
Koszonom a velemenyed. udv. -
tabletgenius
tag
válasz
horvathkrisz #44043 üzenetére
en meg attol tartok, hogy nem kabel. az nexussal kapott eredeti toltovel is tul alacsony az aramerosseg...
probaltam mar noki, htc, motorolla, sot, meg a rovid MI powerbankos kis feher kabellel is. Semmi kulonbseg.
Banom, hogy nem vizsgaltam ilyen szemmel, mikor meg a szuz stock lollipop volt rajta. -
tabletgenius
tag
Szervusztok, az alabbi problemam adodott es szeretnem ha segitenetek megoldani:
rootolt N5, cataclysm jun20_2015os (L5.1.1) rom es kernel van. Mukodik is szepen, ahogy kell, azonban azt vettem eszre, hogy hiaba hasznalok barmilyen fali, autos stb. toltot, max 900mA toltodik. Es ez legalabb 10 kul. meretu, markaju usb kabellel probalva)
Meg az eredeti 1.2Aes tolto eseteben sem eri el a 480mAnel nagyobb erteket (mindezt az Ampere apk szerint merve).
Ha jol ertesultem ez a kernel nem tamogatja a gyorstoltest (fastcharge).
Milyen kernelt ajanlotok a jelenleg belakott cataclysm rendszerem ala, hogy ki tudja hasznali a nagyobb erossegu toltoket. (ok. tudom, ez akkumelegedessel jar, hosszu tavon lehet kinyirja azt stb.)
Sokat forumoznak az USB kabel D-D+ pinjeinek a rovidre zarasaval, mert akkor ugye a tolto kiadja magabol a maximumot, azonban esetemben ketlem, hogy ez segitene.
Jelenleg kozel 2.5-3 ora kell min., hogy standbyban feltolthessem nullarol 100ra a nexut. Vagy ennel joval tobb.
Szoval nagyon lecserelnem a kernelt, de csak ha maximalisan kompatibilis e ROMmal es nem kutyul ossze egyebeket, mikozben a gyorstoltest lehetove teszi.
Valaszokat elore is koszonom. -
tabletgenius
tag
válasz
YAS-dude #43776 üzenetére
Végül recoveryből otg eléréssel felraktam újra a cataclysmot, előtte törölve mindent, data,system,internalstorage,cachet, mindent. Igény szerint újra belakva, és örömmel jelenthetem, RENDBEN minden! Végre alkalmazásokból is lejátszhatók a kiválasztott média állományok. Tuti formázási anomália okozhatta a már említett gondot.
-
tabletgenius
tag
Szervusztok. Kerlek segitsen ki tud az alabbi problema megoldasaban:
ujraraktam a keszuleken a rendszert.: cataclysm + ugyanilyen kernel. Szepen belaktam, ahogy illik, es minden kifogastalanul mukodott, leszamitva, hogy tovabbra sem ertem el medialejatszo appokbol a tarhelyen talalhato mp3, wma. stb allomanyaim. Gondoltam egy nagyot es TWRPben a file managert hasznalva kitoroltem az sdcard tartalmat. Azota annyi tortenik, hogy bekapcsolas utan megjelennek a repdeso kis szines pottyok, a folyamat vegen kiirja a ANDROID szot, majd tok fekete marad a kepernyo, csak a hattervilagitasa mutatja, hogy bekapcsolva a keszulek. Szoval ezt beneztem.
Ugye a /data/app konyvtarban lathatom, hogy az osszes installalt apk a helyen, azonban hiaba... nem indithato..
Szerintetek mit tehetnek? Probaljam adb vel ujra ramasolni a cataclysm zipjet es ujra tenni a romot? Nem futnek neki egy factory resetnek, mert valoszinu elvesztenem az osszes eddigi beallitasom.
Vagy, jarhato ut lenne, hogy gyari visszaallitas elott lementenem a a system, data, es boot particiokat, majd utolag vissza?
ti mit tennetek?koszi
-
tabletgenius
tag
Szerintem is nálam van a baj, minta nem működne a tárhely indexelése, valami process nem végzi a dolgát, de nem jövök rá, hogy mi. Amíg az ,5.0 lollipop volt, működött. Sok fórumot olvasgattam, eddig semmi nem segített.. Pedig sokan szembesültek hasonló gondokkal, de ott az sd kártya játszott, vagy a kitkat, vagy más egyébb okozta a galibát. S nálam tuti nem alkalmazásfüggő a baj. Valami összeakad valamivel.. mintha fáljolvasási jogosultság figurázna, 0 tartalmat közölve a lejátszó appal. S mégis ugyanaz at app, ugyanazt az mp3at esfileexplorerből indítva, lejátssza. Valószínűleg marad a gyári visszaállítás,s lépésenkénti figyelése, hogy mi üti ki.
-
tabletgenius
tag
Nincs nomedia file, és próbáltam sok lejátszót. Mint említettem a lejátszás beindul, ha állománykezelőben kattintok a fájlra, így az összes erre alkalmas app felkínálódik,s lejátssza, de önmagunkon belül Nem! Csak egyedül a wma kiterjesztésű telkó mikrofonnal felvett hangrögzítést mutatták. S hiába másolom oda az mp3akat, vagy más wmakat..(
-
tabletgenius
tag
Szervusztok, adott az alábbi problémám, vajon tudtok segíteni? Stock 5.1.1es rendszeremen képtelen vagyok normálisan lejátszani mp3, vagy wma stb. hang-állományokat. Úgy értem, ha filekezelőben az állományra állok, felkínálja az összes lejátszásra alkalmas appot és úgy az az egy dal lejátszódik, de ha magát az alkalmazást indítom és ott kerestetem, akkor nem látja, ha meg appon belül kiválasztom az állományt, jön a válasz hogy empty file. Eljátszotta ezt több multimédia lejátszásra alkalmas alkalmazásban. Googleplaymusic, mplayet. Mp3player stb.stb. Volt cache törlés, volt dalvik cache törlés, volt restart, volt minden. A probléma továbbra is fennmaradt. Mi a búst tegyek, hogy végre lejátszási listákat tudjak kreálni, s ne egyenként kattintsak a zene-állományokra az ESfileexplorerben? Amit még nem próbáljam tejes rendszermentés utáni gyári visszaállítást, s úgy nekifutni a témának. Nos? Valaki járt már így? Előre is köszi. Jelzem, hogy jelenleg a googleplaymusic app is letörölve, utána újraindítás megvolt..hiába
-
tabletgenius
tag
Nem akarok hitvitakat szitani, de ... meglepo, hogy kik anno befektettek az akkori legfejlettebb andoridos okostelefonok egyikebe (N5), masfel ev utan a keszulek legemlitesremeltobb jellemzojet az aksisporlasban velik megtalalani. Elhangzanak itt "napi hasznalat" , meg "mersekelt piszkalgatas" stb. mondatok, es vegetnemerosen konkuralnak a kulonbozo irrelevans SOT-ertekek, meg aksi-%ok. Ertem en, hogy ido, meg toltottseg milyensege/szama fuggvenyeben romlik a gyari akkumulator kapacitasa es elojohetnenk bosszanto jelensegek, de azt mar nem tudom felfogni, hogy egy okostelefonnak nevezett kutyunel milyen use-modban kellene lenni ahhoz, hogy az ilyen masfel, ketnapos aksiidot elerje az ember, s ha lehet, meg akkor se meruljon 33.33% ala.
Felreertes ne essen, nem ketlem, hogy ki lehet hozni az emlitett sporlos ertekeket, de akkor el lehetne gondolkodni, hogy minek is kellett a negymagos, szuzandroidos kutyu..
Roviden meg csak annyit, nem normalis ki attol frusztralja magat, hogy intenziv hasznalat mellett a nexusa akar napi ketszeres toltesre is szorul. Marpedig simman elerheto ez az tenyallas is. Nekem szinte mindennapos ez. Sot, mondhatnam akar aksikapacitastol fuggetelnul is! Csak az kell, hogy parhuzamosan tobb szalon fussanak az appok. A minap 2.5Aes toltesu autos fejjel - 100%rol indulva, NEM tudtam szinten tartani a keszuleket akkor, amikor orakon at be volt kapcsolva a bluetoothos parositas az auto audio-rendszerevel es a TUNEin-en at szolt a netradio, ehhez persze mukodnie kellett a gsm adatkapcsoaltnak, a WAZE miatt a gps lokalizacio is aktiv volt, es hatterben futott a google my tracks nyomvonalrogzitese, s mi tobb, a fenyerot is 60%osra kellett allitanom. A keszulek szakadas-mentes mukodest produkalt, csak epp folyamatosan csokkenoben volt az aksi %os kijelzettsege. Ez tenyleg egy eleg igenybevevos hasznalat volt, de a mindennapokban is kozel ennyire intenziven hasznalom. Igy kell jo esetben csak haromszor toltore tennem ket nap alatt. Amugy a SOT-rol is hiaba beszelunk, ha kozben nem emitodik a GSM lefedettseg, hasznalat milyensege, a hangero, lcd-fenyero allapota, stb.stb. Vegul is ertheto, hogy hova akarok kilyukadni. Elismerem, hogy a gyari akkumulator alulmeretezett, de lehetne akar a duplaja is, akkor sem erenenk be vele. En biztosan nem. Akik jelenleg is 8 oras SOT idokrol regelnek, ok talan igen.
NO offense!)) -
tabletgenius
tag
válasz
TTTotya #37324 üzenetére
pontosan ezt csinaltam , igaz csak egyszer, de nem jartam sikerrel, meg probalkozom. most rajta az customrecovery. a root. s kezdem a belakast. de lehet azt a xtrasmooth romot azert ratolom elotte. lassam milyen.
kosziamugy ez vicces (a linkelt oldal also harmadaban irja
"Eszköz visszaállítása Helyreállítás módban
Mielőtt belekezdene
Ha eszköze Android 5.1 vagy újabb rendszert futtat, és azt visszaállította a gyári beállításokra, akkor az eszköz védett, hogy más felhasználók ne használhassák azt. Annak biztosítása érdekében, hogy valóban Ön hajtja végre a visszaállítást, a gyári beállítások visszaállítását követően meg kell adnia az eszközhöz tartozó Google-felhasználónevét és jelszavát. Ha nem rendelkezik ezekkel az adatokkal, akkor a gyári beállítások visszaállítását követően nem fogja tudni elvégezni a beállítási folyamatot, és az eszközt sem fogja tudni használni. "
szoval 5.1es vagy ujabb)) megaLOL
-
tabletgenius
tag
válasz
TTTotya #37321 üzenetére
ugy nez ki, hogy nem cserelni fogom, hanem feltenni egy mukodo recoveryt, mert hiaba az elobb emlitett pirosharomszoges fekvo droid allapotban torteno bekapcs es hangero fel gombok egyideju lenyomasa, mert nem tudok eljutni a gyari recovery menuig. Valoszinuleg melyebbre kell assak ezert. (vagy rosszl tudom a gombkombinaciokat).
-
tabletgenius
tag
válasz
tabletgenius #37319 üzenetére
rajottem gyari recovery meg igenyel egy gombnyomas-combot.
aaaahhhggrrr... szemetelem tele a forumot. bocs.mas:
nem szeretnek hitvitat szitanim, csak erdekelne, hogy a [xTraSmooth] t hasznalja valaki es meg van vele elegedve?
en eddig a boostpoppal meg voltam elegedve, de annak meg nem jott ki az uj 5.1esre epulo verzioja.
a stockromban meg a hangerogombok hasznalta (telefon fekvo allapotaban) kiborit.netan van javaslat mas fozott romra ami mar 5.1es alapokkal bir?
-
tabletgenius
tag
válasz
TTTotya #37315 üzenetére
most csak az a gondom, hogy mar idegesitoen hosszan (min 10p elakadt ott, hogy kiirja az "activating cellular service" s alatta a "this can take up to 5 minutes"..
ajjaj. lehet tul korai volt az oromom?
van otleted, hogy mit tegyek?-------------
kezd nagyon xfiles lenni az egesz )) tovabbleptettem, elfogadva a fraszt is belemvero figyelmezteto szoveget, hogy "skip" eseten a kutyu minden lesz, csak celulars telefon NEM!. s megis bejelentezett a halozatba. es van netkapcsolat is. fene erti..
tuti meg lesz par erdekes figura..es ha mar ismet lamerkerdesekkel jovok: leven most nem rootolt es trwp sincs rajta, vajon az emlitett NRTvel ez is rootolhato, illetve custom recovery telepitheto? gondolom, hogy igen..
apropo recovery, az normalis, hogy ha fastboot menubol a recoveryt valasztom, akkor csak egy hanyatdolt droidot latok kek haromszoggel a kibelelt hasan? szoval semmi googles almenu, hgoy lehesen gyari vissszaallitast kerni pl.
-
tabletgenius
tag
válasz
TTTotya #37315 üzenetére
Koszi, elso perctol igy ugrottam neki, de nem softbrick modban, most javaslatodra ezt tettem es - bar meg nem tuti a vegeredmeny - tovabb jutottam mint az elmult orakban barmilyen modszerrel. (adb sdk pocsoles, hogy egy recovery zippet feltoljak ra)
szoval mar szuk 10perce kergetozik a negy szines repdeso akarmi es varom, hogy lasam a mukodo rendszert.
[NRTlog]
erdekes, hogy meg igy is, adott pillanatban ilyesmiket logolt az NRT
"target reported max download size of 1073741824 bytes
archive does not contain 'boot.sig'
archive does not contain 'recovery.sig'
archive does not contain 'system.sig'
archive does not contain 'vendor.img'
Creating filesystem with parameters:" lasd linklt txt.ez miert van?
na kozben bejott!!! mukodik.
nagyon koszonom a segitseged. tenyleg sokat segiettel.
udv. -
tabletgenius
tag
Szervusztok, kerlek segitsetek az alabbi problemaban.
Addig keszulodtem a nagy (atallasra 5.0.2rol 5.1re) NRTvel probalgatva egy kezdetben rootolt, nyitott bootloaderel biro, boostpop 2.9es rendszerrel mukodo nexus 5ost), hogy jelenleg a kovetkezo a helyzet:
elakadtam, de nagyon.
A keszulek pow.+lehangero gombbal belepik a fastbootba. Ha startot valasztok, elojon a google felirat, lent a nyitott lakat es igy marad.
Ha restart bootloadert kerek, ugyanott vagyok
A recovery modban pedig bejon a TWRP 2.8.5.2, , de sajnos sok hasznomra nincs.
A mount menuben mindig csak a data es a cache elott van X, a system -et nem mountolja be, sem a persist, sem a firmware, sem az usb-otg-t
Ha bemountolom en pl a systemet, es restart recoveryt kerek, jon az szoveg, h nincs rootolva es a supersut felteszem e. igent nyomva gyors reboot es ujra a twrpben vagyok, es urja nincs semmi tovabblepes, a mountban meg a system tovabbra is kipipalatlan.
Nem kellene ennek bemountolva maradnia?
Probaltam adb sideloaddal is felmasolni egy - meg a mukodesekor lementett twrp konyvtarat. be is indul a telefonon ez a sideload.
Sajnos a gepen semmi intallalhato zip nincs. hisz pont az a baj h leformaztam az osszes particiot.hogy tundek innen tovabb lepni?
nrt nem jatszik, mert barmit tennek, a "Connectivity Status: ADB Device Connected
Information: Rebooting your device...
adb reboot"nem tud tovabb lepni, hisz a telefon leragad a google feliratos nyitott lakatnalamugy az NRT ennyit lat a keszulekbol:
HAMMERHEAD-HAMMERHEAD: Android 5.0.1 - Build: LRX22CLive log initiated [2015-03-13]:
Information: Checking ADB/FASTBOOT Connectivity
adb devices
List of devices attached
065c13bf0b360e0f devicekerlek szepen irjatok meg, hgoy mi a bust tegyek.
Elore is koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Commandos: Origins teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- No Voice in the Galaxy
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest