- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
Nekem is volt egy ilyen emlékem hogy az SMS beállításai között volt egy ilyen opció, hogy x karakter fölött akarod e hogy konvertálja MMS-é...
De dilemmába kerültem,, mert most nem találom sehol...
Két lehetséges variáció lehet,,vagy rossz a memóriám(ami biztos) és az előző One X-emben volt meg ez az opció,,,
Vagy Volt NExusban is,,de az androidos frissítésekkel kiszedték belőle,,,mert sehol nem találok most ilyet -
Integra
titán
egyet valóban megtehetnének gyárilag, opcionálissá tehetnék, hogy ha akarod akkor csússzon fel a status bar és lent meg a gombsor. igazából ezek olyan kis szüttyögések, apró, finomhangolások, hogy valóban integrálhatnák az os-be. ugyanakkor ezzel elvennék sok custom rom kenyerét is.
-
ßrainiac
addikt
Aha, hat mindenki ugy hasznalja, ahogy neki jol esik
Nekem azert van olyan telefonom amivel 1080p-ben lehet videozni, mert en ezt kihasznalom. Sajnos nem tudok tobb GB-ot felhositeni ezekbol a videokbol on the go, mert havi 1GB-os adatforgalmam lehet max, utana jon a sebesseg limit - Igy marad a minden videozas utani mentes a pc-re ^^
Egyebkent nekem sem tetszik annyira a n5, de upgrade szempontjabol erdekel, es talan nem en leszek az egyetlen "hulye", aki 2013-ban letjogosultnak tart 32GB tarhelyet egy olyan keszulekbe, ami szinte helyettesiti a pc-t
Nem azert fizetek ki 100e forintokat a telefonert, hogy utana kalkulalgassak es felhozzek (ettol eltekintve en is aktivan hasznalom a picasat regota).
Scooter74: azert 8GB, mert gyorsan kellett es ez volt realis aron
-
Scooter74
őstag
Szerintem 14.-én lesz a bemutató és akkor jön a 4.4-is.
Amúgy észre vettétek, hogy műanyag lesz a telefon hátlapja és nem üveg. Tiszta Samsung beütése lesz a végén a Nexus 5 nek. Mondjuk azt hittem a Google meg az Lg
Jobban megrázza magát a Nexus 4 után. Úgy hogy akinek N4-e van nem érdemes N5-re cserélnie. -
törölt tag
Nem tudok üzemidőről részletesen nyilatkozni (még), mert két napja csak oc/uv-vel foglalkozom, különböző tweakeket babráltam és azok hatásait tesztelgetem saját magam szórakoztatására. Annyit viszont már most el tudok árulni, hogy az IDLE üzemidő jobb, mint a CM ROM / CM kernel mellett. Én ha akkura mennék, akkor 192-1350-t állítanék be két magra (persze ha kell a négy mag, akkor bekapcsolna), 200 MHz-es GPU-val. Ezt hosszú távon nem teszteltem, így nem tudom mit hoz és mit veszít. De jó támpont lehet.
(#24673) Pompi
Ugye nem rám céloztál? Csak mert én is megjegyeztem, hogy rosszul tudod. De ennyi volt, semmi egyéb. -
törölt tag
Pont most gondolkozom, hogy visszaváltok stock-ra... Igazából meg tudom oldani a dolgaimat azon is talán. Illetve a quick settings módosításai kicsit hiányoznának, meg talán a százalékos akksi kijelzés. Ez utóbbira van valami jó app? Olyat keresnék, ami nem ilyen 2-3MB, hanem semmi mást nem csinál, csak kijelzi fent a töltöttséget.
-
zorromoto
senior tag
gyakorlatilag én azt mondanám minden megtalálható benne mint a PA-ban, még kijelző dpi is. saját update van beleépítve. Sebességre semmi panaszom. Egyedül a kernelt fogom lecserélni.Az alaporajel nem akar 1026 mhz alá menni.A mai nap egész nap 3g-n nyomultam vele csak most az utolso 2 ora van wifin.12 %-on vsgyok 14 és fél ora készenléttel és 3óra kijelzöidövel. Ez sztem korrekt. Azt mondom jó míg meg nem jön a darálós jelenség.
-
TomPack
őstag
Nekem is ez a gondom a PA-romokkal. Nem olyan 'smooth' mint a gyári, vagy a CM! Ezért ajánlom mindenkinek a crDroid-ot! A CM nekem eléggé fapados, a cr-be meg be vannak pakolva a PA használható ficsőrjei, és ugyanolyan sima és gyors, mint a CM, vagy a gyári rom! Már volt vele 4h30min kijelzőm is vele, és 22ezres antutum. Ujraindítani csak a frissítések telepítese miatt szoktam. Már az összes romot végigpróbálgattam, de ő maradt, és maradni is fog hosszabb távon is.
-
törölt tag
Szerintem veszett gyors a CM stock kerenele (használtam Franco-t is még két hete). Már vagy 300 privit váltottam az emberrel, de még nem sikerült rávennem, hogy a következő update során ne flasheljen kernelt és tegyen már egy próbát a stock kernellel. Szerinted? Pontosan... Hiába.
-
zorromoto
senior tag
Akkor az első benyomásom.Röcögösebb mint a CM .Érzéketlenebb a kijelzö. Lehet csak kernel miatt még nem tudom. Egyelőre így hagyom mert az üzemidő így alapon is érdekel.Max holnap jön egy faux vagy franco rá és akkor kiderül hogy az volt-é a ludas vagy sem.
A színeket is helyükre kell tenni de mint tudjuk az is csak pár perc .
Más. CM-böl érdekelne a cLock app vagy widget vagy mi az. -
-
törölt tag
Szólj ha találtál valamit. Én egyenlőre még nem néztem körül. Most próbálok leszokni a PIE-ról, meglátjuk sikerül-e. Flashelhető modokkal csínján szoktam bánni, félek az inkompatibilitásoktól, esetleges problémáktól. Camera mod-t is ezért nem "mertem" még feltenni. Ráadásul úgyis felülírná azt a file-t, amit módosítok. Általában napi szinten rakom fel az új nightly-t (5 perc az egész), de ehhez nem lenne kedvem. Egy hete, hogy nem piszkálom, csak használom, totál egyben a rendszer.
Btw. kint a TWRP 2.6.1.0, changelog:
Initial SELinux support (only a few devices, need testers so come by IRC if your device doesn't have it and needs it)
Initial support for f2fs file system formatting (Moto X)
Update SuperSU install for 4.3 ROMs
Fixed a permissions bug on files created during backup
Fixed a bug that caused TWRP to not wait for compressed backups to finish causing 0 byte files and md5sums to not match
Fixed decryption of encrypted data so that both TouchWiz and AOSP decryption are possible
Ignore lost+found folder during backup and size calculations
Various other minor bug fixes and tweaks -
törölt tag
Igen, a 10.2 nagyon sima. Te is stock kernellel használod? Milyen governor / scheduler kombinációval? Itt interactive / noop (1.0 - 1.5 Ghz között). Nálam ez a ROM/kernel páros hozta, ezekkel a beállításokkal a legsimább felhasználói élményt. Hagyj időt a fenti problémának, elvileg javítva, másnál is beállt, tegnapi nightly óta én sem tapasztalom, pedig a mai is fent van. Esetleg törölj cache-t az app/gservice alól, majd rebootolj. Töltsd fel a telefont éjjel, másnapra bízzunk benne, hogy nyoma sem lesz.
-
Szerintem CM után a ParanoidAndroidnak adj egy lehetőséget. Nálam írtó stabil,és az üzemidővel is együtt lehet élni( másfél nap készenlét 3,5 óra az átlag). Testreszabhatóságban nagyon jó amíg nem akarod a menüt színezgezni,és nincs deadlock. JWR kernel kell alá de nekem most a stock PA kernel van fent a 3.99 es rommal.
-
törölt tag
Azért mert igyekszem naponta frissíteni, attól még nem vágom nagyon a témát. Sajnos a kérdésedre sem tudom a választ.
Nekem átlátszó notification bar tetszene, középre igazított órával, hónap/nap mutatóval.
Ezért más ROM-t nem vagyok hajlandó feltenni. A PIE-t személy szerint azért kedvelem, mert nagy területet nyerek vele (igaz csak a nav bar-t hide-olom) és a kis kezemnek kényelmesebb egy jobbra helyezett PIE, mint mindig lefelé nyúlkálni a nav bar-ra. Hátránya, hogy néha lassabb a kezelése.
(#22129) cukrosleves
A fentiek ellenére én töltővel járok melóba.Előfordul, hogy a közvetlen munka után sokat nem vagyok otthon (=nincs idő tölteni), megyek tovább és kellene a telefon, ráadásul szuflával. Vélhetően bírná, de nem szeretek kockáztatni. Tölteni nem árt.
-
-
törölt tag
Valószínűleg azért vibrál (tearing?), mert JSS ROM-hoz JWR kernelt flasheltél.
CM stock kerneltől nincsenek elájulva?
Nothing runs as smooth as stock, trust me!Franco, Faux után most egy napja ezt használom. Valóban nagyon sima. Játék vagy huzamosabb agresszív felhasználás mellett forrósodik a telefon, UV sincs, aztán ott a színkalibráció hiánya, a fast charge, stb. De cserébe ezt érzem a legsimábbnak. Fauxnál vannak reccengetések. Franco még hasonlóan sima, mint a stock CM kernel.
Üzemidő majd kiderül. Éjszaka 7.5 óra alatt 4%-t merült (WiFi, 3G, Full sync: on).
-
törölt tag
Az xda-n mindenki mindent szeret össze vissza tekergetni, de attól nem feltétlenül lesz valami jó. Én attól nem vagyok elájulva, hogy lassan minden kernelben alapértelmezett lesz a GPU overclock, mintha az olyan jó lenne.
Most pár napja az alap CM kernellel megy a telefon, és eddig nem volt vele gond, még talán kicsit kevésbé melegszik, mint előtte faux meg franco alatt. -
Benex
senior tag
mivel senki nem válaszolt , feltettem a faux 21m kernelt ... na szóval nem hiszem h normális az h vibrál a kijelzőm , most jön a crdroid ahhoz melyik kernelt ajánljátok?? vagy ami van hozzá alapból jó ???
Kérlek segítsetek
mióta kijött a stock 4.3 azt használom így nem igazán tudom hogy melyik kernel most hogy áll !
-
TomPack
őstag
crDroid is CM-n alapul, csak plusszba belepakoltak hasznos ficsőröket màs romokból. Pl PIE control, Halo, DarkDroid, átlàtszó navbar és értesítési sàv, appbar.
Egy darabig használtam CM-t, mert a gyàri "kevés" volt, de aztàn màr a CM-is eléggé...
Ajànlom a cr-t, ugyanolyan stabil nàlam, mint akàr a stock volt. -
zezoka
őstag
Nekem is elég jól bírta, mióta kikapcsoltam a kikapcsolt állapotban is bekapcsolt wifit:
Lájtos nap/7vége, és majdnem 2 óra kijelzőidő még így is van benne! Volt benne netezés, facebookolás, hívás/sms, Endomondo, rendszeres Időkép csekkolás.
-
törölt tag
Esetleg még a SlimBean. Konkrétan a négy közül érdemes választani. Nem könnyű dönteni. Én a két legnagyobbnak adok esélyt. Ez a CM és PA. Előbbivel kezdtem, most a PA-t nyúzom. A rétegesebb customizációnak köszönhetően valószínűleg marad az utóbbi, Faux kernel-el (kijelző kalibrálással). Hacsak nem történik valahol valami csoda.
Mod(1): nincs még hivatalos CM 10.2. CM vonalon próbált ki az utolsó CM 10.1-es nightly-t. Ez a tegnapi.
(#20394) FordFair:
Dropbox céges policy miatt nem elérhető, majd otthon nézem.Mod(2): kár, hogy akadozik a Real Racing 3. Ez inkább a pálya indításánál, amikor végig pásztáz a kamera egyszerre több autót. Ha megelőztem mindenki, akkor érezhetőn simább, gyorsabb a játék (belső nézet, motorháztetőt nem látom nézet). Gyári 4.3-al és PA 3.94/Faux-al ugyanaz.
-
törölt tag
Ebben a pillanatban sikerült bejutnom a bootloader menu-be. Leírom hogyan és mi történt, hátha más is belefut és segítéségére lesz a post. Ha fali töltőt használtam, akkor a download mode-ba sikerült úgy bejutni, hogy lehúzom a telefont töltőről, visszadugom és a Vol+- power gomb triót közvetlen utána egyből nyomtam kb. 10-15 mp-ig (közvetlenül csak a töltőre helyezés után működött ez a módszer). Ekkor a bootloader helyett a download mode jön be (Samsung-nál ismerős lehet az ODIN utility mentőöv). Viszont ha lehúztam a töltőről, a download mode eltűnik, kikapcsol a készülék (ráakartam dugni PC-re, hogy történik-e valami). USB kábel bedug egy USB 2.0-ás aljzatba, másik vége rádug a telefonra. Ismét nyomom a Vol+- power gombot, de semmi. Mondom ilyen nincs. Már nem emlékszem, mert kicsit belezavarodtam, de itt már a bootloader menu jött elő valahogy, valamelyen kombinációra. Mintha a karácsonyi ajándékot bontottam volna ki 15 évvel ezelőtt. Nyomtam gyorsan egy full wipe-t: factory reset, wipe data/cache, majd vissza a cm-10.1-20130804-NIGHTLY-mako (+ gapps) + mako-jb-kernel-016-tbu. Ma éjjel sem unatkozunk és már megint 1:30...
-
palesz22
csendes tag
-
pcnet
addikt
CM 10.2 akksi ideje... Egy éjszaka alatt 3%ot merült bekapcsolt wifivel, délelőtt meló volt, nem nyomkodtam, reggeltől készenlétben 7%ot merült, össz-visz 2-3 emailt olvastam. Most negyed óra fórum olvasással 6%ot merült. Tegnap kora délután tettem fel, telepítgettem, belaktam és este 8kor kellett töltőre tennem. Máskor kb ilyen használattal nálam délután 4ig bírta. CM 10.2 előtt CM 10.1 + intersectR kernel volt, ahhoz képest érezhetően gyengébb. Várom, hogy kijöjjön intersectR 4.3hoz is.
Egyébként gyors, folyamatos, egyetlen hiba amibe eddig bele futottam, hogy nem lehet ébresztő hangot beállítani. De ez legyen a legnagyobb bug egy pár napos ROMban. -
Zsa_Ti2
csendes tag
Nem biztos, hogy a Lux tudja a 4.3-at. Írj a supportjuknak és meglátod. Persze, ha megvetted
Nekem a floating notification nem ment, írtam nekik, válaszoltak és ki is adták a 4.3-as verziót tegnap. Excellent support azért az ~500 ft-ért. Érdemes türelemmel lenni, mert sok dolog nem működik, mivel friss a 4.3. Ilyen a facebook messenger chat head és értesítés is és nem minden programkészítő tudja tartani a lépést. (nem azért, mert nem akarja, lehet, hogy akkora változtatást kell csinálnia, ami nem megy egyik napról a másikra)
-
trance89
őstag
épp most olvastam:
http://mobilarena.hu/teszt/android_4_3_bemutato/lathato_es_lathatatlan.html
Az Android 4.3 több olyan újítást tartalmaz, melyek hatása közvetve érezhető, ilyen például a Project Butter fejlesztése. A legelső Jelly Beanben debütáló, a felhasználói felület folyamatosságára igen jó hatással lévő algoritmuscsomag ugyanis új optimalizálációkkal bővült, melyeknek köszönhetően az animációk mellett a betűk és az egyszerű formák (körök, lekerekített sarkú téglalapok) is szebben és effektívebben jelennek meg a kijelzőn. Az Android az első olyan mobil operációs rendszer, mely támogatja az OpenGL ES 3.0 szabványt, mely új effektekkel és kidolgozottabb grafikával rendelkező játékok fejlesztését teszi lehetővé.szóval nem csak szmútosabbnak tűnik hanem az is, hiába külsőleg 0 változás de a motorháztető alatt azért nem kis optimalizálást hajtottak végre
-
trance89
őstag
én sem bírtam ki és felraktam még tegnap este lefekvés előtt, furdalt a kíváncsiság
hasonlókat tapasztaltam én is, eddig akármilyen rom/kernel kombót próbáltam ezt a smoothságot/reakcióidőt nem tudtam produkálni soha mint amit most a 4.3 nyújt
és ami az akkuidőt illeti, eddig nagyon nagyon jók a tapasztalataim, kerek 1ó sot-nál járok 85% akkuval tegnap estétől, ebből fél óra netezés volt a másik fél óra pedig appok telepítgetése, szóval eddig nagyon pozitív csalódás, gyári 4.2.2 alatt sokkal jobban merült -
szponzor
senior tag
-
TomPack
őstag
Még nem tudom hogyan. Már egyszer visszaállítottam gyárira, de az már rég volt.
Semmi bajom a crDroid-romommal, sőt, tuti hiányozni fog pár hasznos funkció, de kötelességemnek érzem Nexus tulajként, hogy kipróbáljam a friss ropogós google romot sokmillió embertársunk előtt!
-
Worlon83
aktív tag
Azért nézzetek meg pár ROM és egyéb leírást:
Ha CWM van fent: telepítsd simán
Ha TWRP: csináld végig a köv. 15 lépést, ha nem akarod kinyírnia telefonodÉn eddig már nem egy embert láttam szívni, aki TWRP miatt majdnem téglásította a telefonját.
Vagy csak épp amiatt volt neki bugos a telepítés, maga a rendszer, stb.Nem tudom, ha valami egyszer már jó, működik, miért kell minden áron egyeseknek lecserélni, hogy aztán meg panaszkodjanak csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardverkemping június végén
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Elektromos autók - motorok
- 3D nyomtatás
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest