- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZeroLimit
tag
válasz
Gadgetfan_ #2024 üzenetére
erre gondoltam
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
Gadgetfan_ #1948 üzenetére
Ez pont magyarországon nem igaz. Létezik egy un. "kérkedő fogyasztás", amely alatt a luxuscikkek luxus szolgáltatások indokolatlanul, szándékosan drága elérését érti a közgazdaságtan. Az apple ide próbálja magát pozicionálni, elég sikeresen. Az, hogy ezt milyen marketing esztközökkel éri el, megérne egy hosszabb elemzést. Mindamellett azt kijelenteni, hogy az iphone és az android vásárlók között társadalmilag semmi különbség nincs, egyszerűen butaság. Emberileg valóban, szerintem sincs, de társadalmilag igenis van.
-
hdanit610
aktív tag
válasz
Gadgetfan_ #1948 üzenetére
Végre sokszáz hsz közül az egyik legértelmesebb. Minden táborban vannak pozőrök, buták, mert még mindig létezik egy olyan téves felfogás, hogyha drága telefonod van, akkor VALAKI vagy. Persze ez nettó hülyeség, de van a társadalomnak egy olyan rétege, ahol ez számít, hogy milyen telót rántasz ki a zsebedből.
Sok mobilossal találkoztam már életem során, volt, hogy a sima építőipari munkás előkapott egy anno 7610-es Nokiát és megkérdezte nagyon szerényen a Vodás eladót, hogy hogyan kell rajta beállítani, hogy menjenek az mms-ek. Csak lestem. Másik meg egy mérnök-igazgató, aki egy i4-gyel létezett és segítséget kért tőlem, hogy hogyan tudná kicsit felokosítani. Kiderült, hogy már vagy fél éve megvolt neki, de a normál alapdolgokon kívül semmire sem használta, pláne nem vagizott vele.
Vannak sokan pl. a Westendben, ahol ciki mást elővenni, mint i4-et, minimum! Ott vannak a pozőrök, fiatalok, picsák, stb, akikkel egyenértékűvé tesznek a mérnök ismerősömet, engem meg még egy halom olyan ismerősömet, akik abszolút nem vagizunk az almával, hanem használjuk egy kicsit többre/másra, mint ezek a fentebb sorolt westendi arcok. Ezért nem jó az általánosítás, pláne egy ilyen oldal ilyen topikjában.
Azért csak gonoszságból: hány, itt nagy arccal előadó megmondóember hülyézné le szemtől-szembe mondjuk az említett bevásárlóközpontban egy kicsit kigyúrtabb polgártársát a mobiltelefonja választása végett?
Lenne tippem...
-
R2D20208
addikt
válasz
Gadgetfan_ #1847 üzenetére
0.20 - tól 0.45 - ig. Hát nem azért, de egy ZTE Blade is hamarabb reagált volna. Optimalizált rendszer.
-
Remus389
veterán
válasz
Gadgetfan_ #1847 üzenetére
igen szep gyors lett, a terkep erosen laggolt mondjuk, e's itt -ott apro laggok pl a naptar
vegre ebben is utolerte az androidot
-
zord01
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1839 üzenetére
Az ember nem alkothat véleményt valamiről, amit nem ismer. Pisztoly nem volt, de úgy véltem, egyet meg kell nézzek, hogy tudjam milyen. Hát inkább maradtam volna tudatlan...
-
justaview
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1709 üzenetére
Az "értéke (ha értéken a szükségességét értjük és nem az árát) minősége, használhatósága" igen
Igen, ezt értettem alatta.
De a további közgazdasági gondolatmeneteddel is egyetértek. Annyival egészíteném ki, hogy a Vertu-ért nem azért nem adnék annyit, amennyiért árulják, mert annyit nekem már nem ér, hanem azért, mert egy "sima" SGS2-t is többre értékelek a saját használhatósági értékrendemben. Szóval akkor nem tetszene jobban a Vertu, ha egy árban lenne az SGS2-vel. -
Eli577
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1709 üzenetére
Jézusom gyerekek, miről beszélünk?
Mindjárt kérek egy mod-ot, hogy zárja a topikot....vagy csak törölje az elmúlt kétszáz hsz-t.
(#1709) Gadgetfan_ : Addig volt jó, amíg nemesfémtartalma volt a pénznek, ma "csak egy halom rongyos papír", aminek ha bizonyos érdekkörök úgy kívánják egyik napról a másikra nulla lesz az értéke.
Ilaszlo: ha nem a hype-nak van jelentős szerepe, akkor magyarázd már el nekem, hogy mégis miért nem közölnek számokat azállítólagos rekord-előrendelésekről?...megmondom, mert lényegtelen....csak arra megy ki a játék, hogy a köztudatban tartsák, hogy ez egy annyira szuper készülék, hogy 1 óra alatt elfogyott az első elérhető készlet (amiről senki nem tudja, hogy mekkora).
Mai hír, "Cupertino-t sokkolta az érdeklődés nagysága az új Iphone iránt" (Phonearena)....jé, ki gondolta volna, és egy újabb szenzációhajhász hír -
bruti01
őstag
válasz
Gadgetfan_ #1694 üzenetére
A cikk szerzője Scott Cleland a Precursor LLC elnöke kutatási tanácsadóként segít több Fortune 500-as vállalatot is, köztük a Google jó pár vetélytársát. Nem lehet elmondani róla, hogy a Google nagy barátja övé a GoogleMonitor.com és a Googleopoly.net, és ő írta a Keresés és rombolás, azaz miért ne bízz a Google-ben című könyvet. („Search & Destroy: Why You Can't Trust Google Inc.”).
elfogult a cikk szerzője! semmi valoságalapja sincs!
és ha már épp ott tartunk akkor miért nem a google-t pereli?
-
justaview
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1647 üzenetére
Mégis mi az ami szerinted elmaradt az Apple részéről? Minden termékük prémium termék már évek óta, minőségben és használhatóságban is, minden szegmensben ott vannak a csúcson.
Mindamellett, hogy a "minőség", a "prémium", a "luxus" és a "presztizs" is szubjektív fogalmak, egy adott társadalmi rétegen belül általában kialakul egyfajta közmegegyezés arról, melyik alatt nagy vonalakban ki mit ért, gondol. A "használhatóság" azonban oly mértékben függ az egyéni preferenciáktól, hogy ez maximum a saját véleményedet fejezi ki, semmi többet.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1655 üzenetére
Lejárt a szerkesztés, nem tudtam javítani. Kicsit én is belekeveredtem a prémium és a presztízs fogalmába. Természetesen egy nem prémium márka is gyárthat prémium minőségű terméket, csak attól még nem lesz presztízs termék. Egy prémium márka viszont csak prémium terméket gyárthat, különben oda a presztízs márka imázsa.
(#1656) bruti01 "ok! akkor csak azt ird meg nekem mitöl prémium? csak mert a gyártó meg a fan.ok azt mondják? "
Az, hogy mi a prémium, a felhasznált anyagok, és technológia fejlettsége, a gyártás minősége dönti el. Az, hogy ezen túl az presztízstermék-e, csak a vevők, a közvélemény, ha úgy tetszik fanok döntik el.
-
bruti01
őstag
válasz
ok! akkor csak azt ird meg nekem mitöl prémium? csak mert a gyártó meg a fan.ok azt mondják? vagy letett olyat az asztalra amit más gyártó nem tudott?
1649#: ha a vevők döntik el akkor: most csak a példa kedvéért én a spar-ban veszem a 100-ft os retyópapirt mert én kondkrétan azt szeretem. 2 rétegü godolom ujrahasznositott papir! noname gyártó de én azt szeretem! és még sokan mások is! akkor ez egy prémium gyártónak a prémium terméke?
zord01: nem lopkodták össze??? a multitouch-ot már egy japán cég sokkal hamarabb megcsinálta. ergo az apple ezt lopta. és ha már az i5-röl van szó az lte szabadalmak a samu és a gugli kezében van és megmondták hogy ha bele meri rakni akkor ejnye bejnye lessz! belerakta? ő pereskedik orba szájba pedig ugyanolyan enyveskezü mint az összes többi!
-
QwErTy42
addikt
válasz
Szia!
Szerintem nehéz összehasonlítani olyan gyártót aki csak magasabb árszegmensben gyárt egy olyannal, aki az 5 ezer forintos telefontól gyárt a 180 ezer forintosig bezárólag.
Az Apple sem gyártana minőségibb és jobb telefont 60 ezerért vagy akár 20-ért, mint egy Samsung egy HTC vagy bárki.
200+ ezrekért azért már igenis lehet anyaghasználatot és minőséget adni. Az lenne a vérciki, ha nem így volna.
Amúgy az aktuális Samsung csúcsmodelleknél az Iphoneok mindig drágábbak voltak 30-40% százalékkal.Véleményem szerint az Iphone eladások legalább fele a trend miatt van és nem valós felhasználói igények vagy lényeges minőségbeli különbségek miatt( azt ne is nézzük, hogy az Iphonok voltak a legdrágább okos telefonok a kereskedelem fő áramában).
-
bruti01
őstag
válasz
Gadgetfan_ #1642 üzenetére
igaz de egy gyártó sem lessz extra prémium gyártó ha csinál egy telót amiröl annyi mondható el hogy gyors meg tündibündi és kész és ezt az egészre tol egy extra tulárazott árcimkét! a gyártók amiket felsoroltál a profiljukban már VILLANTOTTAK. az apple részéröl ez még elmaradt!
-
pufferzóna
tag
válasz
Gadgetfan_ #1275 üzenetére
Ha olvasnál rendes Apple fórumokat tudhatnád, hogy a legtöbben nem szerették volna a növekedést, főleg nem valami tepsi méretre. Ezzel majd megbarátkoznak.
Ó, hát én azt nagyon jól tudom, milyen jeges borzongás futott végig szegény iPhone-tulajok testén, amikor a 3,5 collnál nagyobb képernyőkre gondoltak.
Abban pedig máris biztos vagyok, hogy a 4 collal villámgyorsan meg fognak barátkozni.
Végülis az Apple körüli hype erről szól.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #1194 üzenetére
Optikai képstabilizátor? PureView szintet megütő kamera? Kesztyűben is működő érintőkijelző? Vezeték nélküli töltő?
Komolyan elhiszitek, hogy a mindenkori friss iPhone modell jelenti a telefonok csúcsát és nem lehet hova tovább lépni már?
A fent felsorolt kérdésekre meg az a válasz: Nokia Lumia 920.
Valószínűleg nem a Nokia találta meg a szent grált, nem a Lumia 920 lesz a valaha volt legjobb telefon. De nem is az iPhone. Van egy nagy halom teljesen használható, prémium, jó minőségű, gyors, fejlett, okos telefon a piacon, mindegyik egyformán jó, csak a saját igényeidnek megfelelően kell kiválasztanod, hogy neked mi tetszik és hazavinni.
Közben meg akkora problémát faragtok a kérdésből, mintha országok élelmiszer ellátása múlna rajta...
Mellesleg a "legjobb" mindig szubjektív. A fanboyokkal az a baj, hogy nem képesek felfogni, hogy másoknak eltérőek lehetnek az igényeik és más szempontok alapján választ telefont.
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #1281 üzenetére
HTC? Nem vagyok szakértő, de kb. a Hero és kortársai voltak az utolsó telefonjaik, amik még nem micro USB-vel jöttek (de ezelőtt is szabványos miniUSB-t használtak). Ha más nem abban biztos vagyok, hogy a Legend óta minden telójukon microUSB van. Az pedig egy 2010-es telefon. És ez csak egy gyártó így kapásból, mert android vonalon főleg velük van tapasztalatom. De pl. volt Samu Galaxy 3-asom (szintén 2010-es modell), amin szintén szabvány microUSB volt, és azóta is minden Samun telefonon (táblagépen saját csatijuk van, de arra nem is vonatkozik az egyezmény, csak telefonra). Tehát 2009-ben megállapodás, és köv. évre átálltak, és azóta is tartják hozzá magukat. Ez a két cég biztosan, de mernék rá tenni egy nagyobb összeget, hogy a Sony Ericsson is legalább ilyen régóta használja. Szóval ez most nem jött be...
-
tybsen
addikt
válasz
Akkor a Te gondolatmenetedet kovetve, jovore maradhat iphone6-kent a jelenlegi 5-os modell, hiszen ez mar annyira tokeletes, hogy nehezen lehet ennel tokeletesebbet alkotni. Meg hat a 4s is majdnem tokeletes volt.
Na de nem gunyolodni akarok meg nem akarok piszkalodni - ertem amit mondani akarsz. Szerintem senki nem tudja, mit vart, en sem. Csak valami cool format, faltol-falig kijelzot, valami kulonlegeset, valami mast mint eddig (a 4s is csalodas volt a 4 utan, most mar igazan valami nagy durranasra szamitott mindenki). Kozben csak egy facelift.
-
Kryczek
aktív tag
válasz
én konkrétan el tudtam volna képzelni valami olyat, hogy ez a kijelző, kicsit visszatekintve a 3GS formájához, csak fémből, vagy valami hasonló, mondjuk még a klasszikus króm kerettel. bár ez csak az én véleményem. Csak unalmasnak tartom, hogy ellőtték ugyanazt a formát harmadjára is.
-
Remus389
veterán
válasz
annyira bírom ez az elfogultság -ot. hogy tökéletes
nem az, kényelmetlen pl a fogása, nehéz a méretéhez, könnyen osszetorik
a szoftver nagyon unalmas és zárt , es a zenei hangminosege sem hibátlan (gyenge basszus )
talán a kijelzője is kicsi
és nem is a legszebb a piacon (bár ez szubjektív )
de semmiképp sem tökéletes
-
hallerlaller
addikt
válasz
Ahogy a legördülő értesítést is átvették, úgy rakhattak volna bele egy két ízlésesen megcsinált gyári widgetet, mondjuk naptár, óra, bejövő emailek.. ilyesmik.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Az van hogy az emberek nagy resze ilyen. Kb mindegy is hogy mi lesz, csak ujdonsag legyen. Igy lett beallitva a vilag rendje, szerintem. Ami jo, azt sem eleg megtartani es fejlesztgetni UJDONSAG kell. Ez van (sajnos?)
-
válasz
Gadgetfan_ #845 üzenetére
igen az életre nevelésben igazad van,de egyéb másban már nem biztos
-
walko
tag
válasz
Gadgetfan_ #780 üzenetére
Motorola razr maxx 3300 mAh akksival -> innováció
Nokia 808 41 mpx-es kamera -> innováció
Lumia 920 optikai képstabilizátor -> innovációelsőre ezek ugrottak be, de biztos vannak akik nálam okosabbak a témában.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
Annyira eltalálták a képernyőt...ugyanúgy fogod meg a telefont, de pont egy eltakart ujjal van több kijelződ
könnyebben olvasol emailt, hireket, chat akarmi....ez nagyon baró ötlet volt
-
zooole
senior tag
válasz
Én mondjuk egy faltól-falig érő kijelzőt szerettem volna, ami mondjuk minden sallangot hanyagol.
Ezzel megvettek volna kilóra. Így annyira nem. Marad a 4S
Egyébként szerintem ez azért van, mert a droid folyamatosan fejlődik. Mikor ott volt a 720p, nem beszéltek róla ennyien, aztán szépen jött a JB meg az erősebb SoC-ok. Szinte mindig felzárkóznak a szifonhoz, most viszont az i5 nem nagyon húzott el. Ezért csodálkoznak sokan.
-
Remus389
veterán
válasz
igaz egetverő újítások nincsenek, de kérlek nézz meg egy Note2 videót
van sok finomság, amit nem tud az iOS
vagy ott a Nokia Pureview(tudom nem android), de az pl hmmm...
-
válasz
Gadgetfan_ #392 üzenetére
Neeee, naponta kell macbook air-t (és iOs-es cuccokat is) használnom és hiába jó a készülékház, de az OSX szerintem szörnyű. Nekem semmi nem áll kézre benne.
Az iOS sokkal jobb sztem az asztali OSX-nél, de csak egy ideig. Utána nagyon megunom a felületet. -
aAron_
őstag
válasz
Gadgetfan_ #392 üzenetére
Én már használtam, olyan volt mintha börtönbe lennék, találó elnevezés a jailbreak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Battlefield 6
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest