- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
motor1
csendes tag
válasz
justaview #1863 üzenetére
Ipadre tudatosan nem masolok semmit. Itunes közelebe sem viszem.
Ez szamomra egy tartalomfogyaszto eszköz, szabadidö eltöltesere, mediafogyasztasra kitalalt dolog, ami meg a lakast nem hagyta el.
Logitech bilentyüzettel tökeletesen kivaltja a kisebb notebookokat.Keszitettünk ra egy szoftvert, ami feszegetne a felhasznalasi területet, es annak a prezentalasara, tesztelesere vettem.
Mindenesetre ha nem lett volna a szoftverötlet, nem lett volna ipad sem. Marmint nem vettem volna, vagy nem ezt vettem volna.
Igy viszont van, es az asztali gepet mint tartalom fogyaszto eszközt lazan kivaltja.
De nehezen lesz belöle tartalom keszitö eszköz, arra alkalmatlan, szerintem. -
rachmaninoff
aktív tag
válasz
justaview #1868 üzenetére
Diákat készíteni a Keynote-tal szoktam. Egy hibája lehet, amikor az export win-es gépre érkezik, (Office) olyankor az áttűnő animációk nem mindig olyanok, mint telón. De a dia tartalma még nem zavarodott össze soha. Bár nem tudom, milyen összetettségü preziket készítesz, nekem kevés szöveg+sok tábla, és még nem volt gond.
-
erdoke
titán
válasz
Közben válaszoltam az emailedre, a SlideShark nevű app (+ a mögótte levő online szolgáltatás) kell neked.
-
sien
aktív tag
válasz
én office2-t használok, bonyolult excel megfekteti az igaz, ppt-t nem próbáltam még vele, és elég fapados is, de októberben ha jól emlékszem jön hivatalosan is ios-re a microsoft office. a presentation viewer appot próbáltad már? szerkeszteni nem lehet vele semmit, csak kifejezetten megjelenítésre készült.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
justaview #1697 üzenetére
"Mindennek az értéke, minősége, használhatósága csak és kizárólag az illető saját preferencia-rendszerében értelmezhető."
Az "értéke (ha értéken a szükségességét értjük és nem az árát) minősége, használhatósága" igen, de nem az értéke (gazdasági)/ÁRA. Mindennek van egy általánosan elfogadott értéke, ami konszenzusos alapon működik, azaz a közösség elfogadja azt, és nem az egyéni "preferencia-rendszer" határozza meg. Pl. egy önmagában értéktelen 7x15 centis papírdarabért amire az állam egy ezres számot nyomtatott, egy mindenki által elfogadott közmegegyezésnek köszönhetően, különféle tárgyakat vásárolhatsz a papírnál jóval nagyobb értékben. Vagy például a Mona Lisa értéke is mindenki által elfogadott, tekintet nélkül arra, hogy az egyes egyén, ezért mennyit adna. Ha a te birtokodba kerülne a festmény, nyilván nem 10E-ért adnád el mert neked csak ennyit érne valójában, hanem nyilván a VALÓDI értékén szeretnéd eladni.
Attól, mert egy egyén (te) úgy gondolja, hogy Vertu telefon nem ér annyit, pedig pontosan annyit ér amennyibe kerül, amennyit kellő számú ember hajlandó fizetni érte. Legfeljebb bizonyos egyének nem adnák meg érte azt az árat. De az a VALÓDI értékéből még ez semmit sem von le.
Ezért érdemes különbséget tenni valaminek a ára/gazdasági/eszmei értéke és az egyéni szükségletünk diktálta érték között. Ezért felesleges egyes esetekben "túlárazottságról" beszélni, mert lehet, hogy az illetőnek nincs annyira szüksége rá, hogy ennyit adjon érte, de ettől azért az még nincs túlárazva. -
zord01
senior tag
válasz
justaview #1697 üzenetére
Na látod ez meg csak a TE véleményed. Te sokkal élesebben fogalmazol meg preferenciát, mint én.
A tényt pedig attól tény marad, hogy számodra értéktelen (zárójel számomra is az, tök szar fetsmény, zárójel bezár) attól még kva sokat ér. Egy plakát meg pár dollár. Az is tény ám.
Minden mással egyet értek.Köszi az NFC-s linket.
"A marketingigazgató szerint egyelőre nem tiszta, hogy mire jelentene megoldást az NFC."
Ebben mondjuk szerintem is igazuk van, csak azt hittem van más oka is, mint hogy "csak mert nem".Azért elég durva előrendelés számokat érte el az I5. Még a végén sikeres lesz.
-
zord01
senior tag
válasz
justaview #1688 üzenetére
Sok mindenben egyetértek veled, tényleg nincs erről statisztika, és valóban nem minden helyzetben jobb az emberi munka, mint a gépi, mert van, hogy a gépit becsüljük jobban.
De pl a festészet is olyan dolog, amikor csak az emberi munkát becsüljük. Mona Lisa csak egy van, róla készül plakát millió...
A Mona Lisa felbecsülhetetlen, de pénzben kifejezve is dollár milliókat ér, egy plakát megy 1 dollárt.És ez nem csak az ÉN véleményem, ez tény.Az órákról meg csak annyit, hogy igazad van, hogy ez telefon topiik, de mikor általánosítok akkor az a baj, mikor konkrét HASONLATOT hozok, akkor meg az. Döntsd már el, PLZ...
(#1689) QwErTy42 Ezzel ismételten csak 100%-ban egyet kell értsek. Látom azért a szépérzék még nem halt ki...
-
zord01
senior tag
válasz
justaview #1678 üzenetére
Az emberi munkát általában jobban becsüljük, mint a gépit. Egy magasan képzett ékszerész munkáját többre értékeljük, mint egy 2 óra alatt betanított kínai munkásét.
Melyik a pontosabb? A gép, vagy az ember? Nem értelmezhető kérdés így. Ha előre meghatározott munkáról beszélünk, pl egy fogaskerék kivágásában, egy robot-vezérelt lézer, pontosabb lesz, mint egy fonalfűrészes ember, ugyanakkor az összeszerelő gépsorok hajlamosabbak a hibára, mint egy olyan ember, aki egy 5 milliós órát rak össze csipesszel.
Egy gép csak az adott paraméterek között tud ellenőrizni. Pl tud távolságot mérni lézerrel, de nem képes érzékelni, ha az általa összerakott óra más hangon ketyeg. Ill tudná, ha arra lenne programozva, de minden paraméterre nem lehet külön ellenőrző egységet építeni, mert horror sok pénzbe kerülne.A futószalagról lekerül termékeket ezért felületesen tesztelik, ill komolyabb teszteléseken csak 1-1 véletlenszerűen kiválasztott példány megy át. Ezért van az, hogy míg egy tömeggyártott termékből 10-ből 1 lehet hibás (vagy 100-ból, vagy 1000-ből), addig egy Patek pl nem fog hibásan kikerülni a gyárból, mert olyan nagy gonddal gyártották őket, amire egy robot nem, csak egy évek tapasztalatával rendelkező ember képes. És ugyan ilyen gondosan ellenőriznek kivétel nélkül minden darabot. Tehát minden darab átesik egy komplett minőségellenőrözésen, nem pedig csak a véletlenszerűen kiválasztott darabok.
Természetesen pl az alkatrészeket továbbra is robotok készítik, de mondjuk egy Breitling vagy Rolex esetében az alkotó elemeket, fogaskereketek, lengőkarokat, tengelyeket már emberek polírozzák, és csak minőség ellenőrzött alkatrész kerülhet az összeszerelő mesterek keze alá. Tehát a gépi és az ember munka tökéletes összhangja valósul meg, amit a tömeggyártásra nem jellemző. Ott nem a tökéletesség, hanem a hatékonyság, és a gazdaságosság a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest