- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
válasz
Remus389 #1909 üzenetére
érdekes ez a portfolio azért, ha csak a cikkek címeit kimásolom:
- Már csak egy hónapot kell várni az Apple új csúcsmobiljára
- Az iPhone pörgetheti fel az amerikai gazdaságot
- Nagy durranásra készül az Apple - mire számítsunk?
- Bemutatta új csodatelefonját az Apple
- Itt az iPhone 5 - miben újított nagyot az Apple? Tegnap megtartotta várva várt sajtótájékoztatóját az Apple
- Viszik az új iPhone-t, mint a cukrota legkevesebb amit mondhatok, hogy bulváros...
-
Eli577
senior tag
válasz
Remus389 #1903 üzenetére
Na látom te értetted hogy mire akartam kilyukadni, hogy egy állam fejlettségét az emberek életszínvonala határozza meg, nem önmagában a puszta GDP nagyság.
A másik hsz-re: meglátjuk mi lesz majd Kínával amikor a most 40év körüliek kioregszenek a munkából. Akkor ott bizony lesznek komoly problémák, ugyanis a társadalom majd felé nyugdíjba fog menni.
Nem tudom miért hiszik sokan azt hogy a fejlődésnek nincs határa. Ha más nem, akkor az emberi erőforrások csökkenése fogja megroggyantani a kínai gazdaságot.
Most már befejeztem az OFF-olast. -
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #1903 üzenetére
egyébként van GNP is, szóval ezek a mérőszámok félig meddig elavultak
pl azt gondolnánk hogy egy ámérikai emberre eső GDP kb 2,5*-ös a magyarhoz, azt hihetnénk ott 2,5* élnek jobban
elvileg, gyakorlatilag azonban nagyon sok tényező van, pl mint mexikóban van néhány nagyon gazdag, aki nem tudja hogy Ferkót vagy Lambót vegyen a kisfiának(aki persze jól össze is töri), de nagyon sok a szegény...
akkor számít mennyi a szociális segély...
számít mennyi a munkahely...
számít milyen a TB...
számít az árszínvonal(hiába keresnek nagyon jól pl a Norvégok, ha egy éttermi vacsora pl egy főre 40 euró)
számít mennyi az államadósság, milyenek a politikusok... stbstb
szóval sokkal jobban leírható más más számokkal az életszínvonal, pl HDI, qualitty of life index(egyszerűen a GDP nem adja olyan jól vissza az életszínvonalat, nem számít bele annyi mindent, pl államadósság, árszinvonal/illetve inkább élek itt mint a fagyos Norvégiában
, vagy a dögmeleg emirátusokban)
pl ez [link]
meglepő helyen vagyunk...
-
erdoke
titán
válasz
Remus389 #1527 üzenetére
Komolyabb cégnél nem reális ez a választás, ugyanis Androidot nem engednek be a hálózatra... Sok malware, gyenge menedzselhetőség,az is könnyen megkerülhető, túl sokféle modell, emiatt iszonyat nehéz IT support.
Nálunk is iPhone vagy WP, máshol még mindig erőltetik a BB-t.(#1588) McSpy
Wozniak egy ultra naiv mérnök, aki anno ingyen akarta osztogatni az általuk garázsban összetákolt cuccokat. -
HuMarc
veterán
válasz
Remus389 #1529 üzenetére
i5 és SGS3 közül egyértelműen i5, Samsung-os telefon használatára nem nagyon vetemednék. i5 és bármi más az már más tészta, egy Xiaomi Phone 2 például versenyezhet egy i5-el, de még így is meggondolandó az eset.
A fene vigye el, nem tudok dönteni.
Na jó, Xiaomi Phone 2 hogy megmaradjak Linux-osnak...
-
pufferzóna
tag
válasz
Remus389 #1527 üzenetére
"na akkor szavazzunk
ki választaná céges telefonnak az i5-öt és ki az sgs3-at?"Egyértelműn az SGS3, az iPhone-ok nálam már a gyenge vételi képességük miatt is kiesnek. De lehet, hogy a következő telefonom egy dupla SIM-es kínai lesz, számomra kényelmesebb lenne, mint most, hogy két telefonnal járok (egy androidos és egy Blackberry). A nevesebb gyártóknál sajnos nemigen van olyan dupla SIM-es modell, ami szóba jöhetne...
-
Eli577
senior tag
válasz
Remus389 #1504 üzenetére
Kóla meg mekdumálsz reklám sincs????
Melyik csatornákat nézed te komám? Mert én még csak az HBO-n nem láttam reklámokat.A tévében és mindenhol reklámozzák rendesen az Apple termékeket amúgy. Csak gondolj bele, hány olyan van, hogy küldj sms-t, válaszolj a kérdésre, töltsd ki ezt+azt és hasonlók, hogy nyerhess egy Ipad-et, Iphone-t, Macbook-ot, Ipodot...stb. Ez is elég kemény reklám, csak nem direkt, amit az arcába nyomnak az embernek. Ha valamin lehet nyerni elektromos kütyüt, akkor az esetek nagy részében az valamilyen Apple termék. Aztán meg ott vannak ugye a netes tartalmak....az a legnagyobb reklámfelület.
-
tome.jr
addikt
válasz
Remus389 #1418 üzenetére
lehetne Galaxy X a neve
Vagy iGalaxy
Tim Cook már most nagy bajban volt, hogy mit tegyen bele az 5-be, de ahogy elnézem ezt a formai ötlettelenséget, a 6 szerintem 98 %-ban ugyanígy fog kinézni, kicsit majd változtatnak a sarkokon és éleken, hogy meglegyen az ok 5-ről 6-ra váltani. Még max NFC-t és +2 magot tudok elképzelni esetleg egy kicsit jobb kamerát.
Ezzel az előrendelési dologgal meg ugyanaz van mint legutóbb. Szerintem szándékosan csak kis mennyiségben teszik elérhetővé (közben már tele vannak a raktárak), hogy az emberek egymást gerjesztve tolongjanak majd megjelenesékor. Ki van ez szépen találva, egy kis pszichológia a kiéhezett tömegnek.
-
Eli577
senior tag
válasz
Remus389 #1425 üzenetére
Iphone 5: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm, 112 g
Xperia S: 128 x 64 x 10.6 mm, 144 gNem olyan nagyok ezek a különbségek azért, egyedül a vastagságnál van jelentősebb eltérés, viszont nagyobb a kijelző és az optika is, ja és már 100 körül meg lehet kapni függetlenül, az Iphone-nál ez bizony a duplája lesz.
Ezen méretek alapján az új szifon is tepsi ha a hosszúságot és szélességet nézzük.
Szerkeszteni már nem tudtam.
(#1415) Remusz911: Ha az eddigi trendet követik, akkor új kasztni lesz. Volt három az első féléből, három a másodikból, megint új külsőnek kellene jönnie.
-
Eli577
senior tag
válasz
Remus389 #1425 üzenetére
Nem olyan nagyok azok, mint a négymagosok.
sien: Nem tudom, hogy ki mit gondol erről a témáról, szerintem nem hülyék azok, akik az Iphone-t szeretik, jó készülék (nem nekem, mert az IOS nekem nem fekszik)....viszont az, hogy az emberek hiszékenységére építve nincs más cél, csak az, hogy minél többet eladjanak; és itt a lényeg, hogy a hiszékenységre építenek és nem a tényleges újításokra (melyek olyan jellegűek, ami miatt egy 4S lecserélése abszolúte nem lenne indokolt) meg arra, hogy jobb lenne, mint az előző .
-
-
N-vidi-A
őstag
válasz
Remus389 #1270 üzenetére
Nincs kizárva, lehet tényleg az volt a gond, de amiért mélyen érintett, nekem kellett vele itt Pesten szaladgálni a szervizbe, picit már pipa voltam a végére.
Ettől függetlenül tényleg számomra jobban bevált az iOS, mondjuk így, persze továbbra is tartom, nem kell mindenkinek ezt szeretni, folyamatosan használok androidos készülékeket, azzal is el vagyok egy darabig, de amikor használtam huzamosabb ideig, mindig voltak gondok a szoftverrel, mikor megkértem egy havert, hogy tegyünk már rá programokat meg ezt azt, azonnal root stb, nem kell ez már nekem.pufferzóna: Igazad van, mindent csak kitalálunk, egy szó sem igaz abból, amit leírtam, na látod, ez a tipikus, és még "mi" fanok nem látunk be dolgokat, nevetséges!
Viszont most elteszem magamat holnapra, köszönöm azoknak, akikkel értelmesen el lehetett beszélni, és azoknak is, akikkel már nem nagyon, ezt nem részletezném.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Remus389 #1200 üzenetére
"annyira bírom ez az elfogultság -ot. hogy tökéletes nem az, kényelmetlen pl a fogása, nehéz a méretéhez, könnyen osszetorik"
Szubjektív. Nekem kényelmes a fogása, bár nem fogdosom egész nap, teszik hogy van súlya érződik a minőség. Nem törik össze könnyen, kétszer ejtettem le két év alatt, egyszer betonra, egyszer konyhakőre és semmi baja.
"a szoftver nagyon unalmas és zárt , es a zenei hangminosege sem hibátlan (gyenge basszus )"
Szubjektív. Nekem nem unalmas, mert nem nézegetem egész nap és hidegen hagynak a parasztvakító csilivili widgetek, nem vagyok már kamaszgyerek. Mikor kell, előveszem és használom, méghozzá gyorsan és gördülékenyen, egyszer sem akadt vagy fagyott még le a két év alatt. Az hogy zárt, nem érint, mert a legkevésbé sem akarnék belenyúlni egy tökéletesen működő rendszerbe és azt sem szeretném ha mindenféle wannabe programozó írogatna "programokat" a telefonomhoz. Zene hallgatásra alig használom, arra ott a hifi otthon. Headsetet használok beszélgetésre és podcastokat hallgatok vezetés közben. Egyébként nem rossz vele zenét hallgatni sem, néha szoktam és meg vagyok vele elégedve.
"talán a kijelzője is kicsi"
Szubjektív. Nekem nem kicsi, szeretem a 3,5-es kijelzőt mert kompakt, jól elfér a kezemben és a zsebemben (az egyetlen ami nem tetszik az i5-ben a megnövelt kijelző). Könyveket olvasok, böngészek ezen a "kicsi" kijelzőn.
"és nem is a legszebb a piacon (bár ez szubjektív )"
Szubjektív igen. Szerintem az iPhone4/4S a legszebb mobiltelefon még ma is a piacon. Mint iparművész, formatervező mondom ezt, de persze szubjektíven.
"de semmiképp sem tökéletes"
Persze. Mint ahogy én is írtam, csak KÖZEL tökéletes.
-
Kismaci
tag
-
Eli577
senior tag
válasz
Remus389 #916 üzenetére
Picit OFF-ba megyek. Nincs címzettje, ne vegye senki magára....sőt senki ne olvassa el.
Igen, mindenki arra költ amire jól esik, csak ezzel az a baj, hogy az emberek nem nagyon gondolkodnak. Kijön valami és elhitetik azt, hogy ez bizony kell nekik, akkor meg fogják venni. Ez egy olyan helyen, mint az USA nem jelent nagy problémát, mivel ott az átlagos életszínvonal magasabban van, nem is kicsivel (és ráadásul olcsóbban is adják a készülékeket). Itt nálunk viszont olyanok is megveszik a 100 ezres mobilokat, akik az anyagi helyzetük miatt nem igazán tehetnék meg....ez a fogyasztói hozzáállás (és persze itt óriási szerepe van a marketingnek és a gyártóknak is) pedig ha áthelyezzük más területekre is, oda vezet ahol most vagyunk.
Felmerül nálam a kérdés, hogy a világ legnagyobb mozgatható tőkével rendelkező vállalata miért nem fordít többet saját fejlesztésekre, miért dolgoztatja a távol-keleten éhbérért az embereket és a legfontosabb, hogy miért adja ilyen mocskos drágán a készülékeit, amikor már úgymond tömegcikké vált az Iphone is. Nincs benne semmi exkluzivitás, amiért az emberek (a tehetősebbek) kifizetik azt a bizonyos pluszt. Most hogy eltöltöttem nyáron 2 hetet Törökországban, azt tapasztaltam, hogy a nagyobb városokban mindenki I4/I4S-sel rohangál. Hol marad akkor a különlegesség ha mindenkinek ugyanaz van?
És itt megint az emberek saját hülyesége jön a képbe, a "nehogy már másnak ilyen legyen, nekem meg ne, az meg nem számít, hogy másom sincs a gatyámon és a telefonomon kívül" -
keIdor
titán
válasz
Remus389 #919 üzenetére
iPhone-t lehet, mert 1 év alatt is még 80-90%-át éri az új árnak. Android csak a felét.
Azt nem is veszek egyből, HTC One X is 160 felett kezdett, de júniusban már szereztem egy 2 hetes makulátlant 125k-ért. Ott megérte várni azt a két hónapot.32GB-osnál igen, amúgy nem. i4-i4S-ből kiindulva... ott +18k-t fizettem, igaz csak az erősebb hardver volt a lényeg, de bőven megérte.
-
válasz
Remus389 #887 üzenetére
Ez tényleg így van, és még az alma tulajok csodálkoznak, hogy néhányan hülyének nézik őket (tisztelet a kivételnek).
#889 Menthirist: lehet, hogy ez néhány embernek csípi a szemét, de semmi innováció nincs az i5-ben. Annyira utálom, mikor állandóan ezt hangoztatja az Apple.
-
nuke7
veterán
válasz
Remus389 #770 üzenetére
milyen igaza van. apple iphone topicba pont ez kell. jaja.
mindjárt megyek is és minden egyes androidos telefon topicjába beírom, hogy:
"fúúúú, basszus, ezzel szívni! rom, meg root, meg tököm tudja! megyek és veszek inkább egy iphone-t, porig alázza ezeket" xDszuper volt a flém srácok, köszi - esti film helyett vagy valami belefért
mindenkinek jó győzködést a paralimpián
(you know... arguing over the internet is like ....)
-
ZooLee
senior tag
válasz
Remus389 #748 üzenetére
Remusz 911, GabN73, BDave: Nektek lehet, hogy nem okoz nagyobb problémát, de az átalgjúzernél még mindig azt látom, hogy nincsenek beljebb. Az átlagfelhasználónak (esetemben kollégáim, a feleségem, a fiam, anyósom, stb.) nem előny a sok lehetőség, hanem hátrány. Out-of-the box működik, de nem optimálisan, , mindig van rajta buherálni való, több, mint amit egy iPhone-on.
Nektek ez nem számít, nektek egyértelműen előnyként jelentkezik az Android rugalmassága és szabadabb beállíthatósága. Ez az én tapasztalatom. Majd meglátjuk, hogy ICS-el és JB-vel is ugyanúgy hozzák-e hozzám őket, mert egyelőre az elmúlt évben vásárolt készülékeken sehol sem volt.vicze1: Mondom egyszerre nézd, egyben az egészet: Egy sokkal kisebb helyre tettek sokkal nagyobb teljesítményt és több tudást, legalább ugyanakkora üzemidővel. Ezt ki csinálta, ha nem az mérnökök? Nem az a lényeg, hogy a procit ki adja, meg a képernyőt kicsoda készíti, hanem az, hogy ezt hogyan rakták egybe!
zooole: Mert tény, hogy jobb, de közel sem akkora lépés, mint az i4 retinája, vagy új design-ja. A hw sem fejlődött akkorát, mint anno, sem az OS.
Így van. Különösen az iOS miatt haragszom, mert szoftvert könnyebb lenne virítani (lásd revolúsöneri) mint a hardvert. Erre próbálják kiszúrni a szemünket holmi saját Maps-el (amit egyelőre b@szhatunk itt, a térkép keleti szélén úgy tűnik, hiába a TomTom a szállító, bár, ahogy néztem Ámerikán kívül sehol sincs igazán jól használható belőle - remélem ez megcáfolódik hamarosan, és legalább egy jó alaptérkép lesz benne) meg Passbookal NFC nélkül! Ehhh, megyek inkább aludni, holnap is lesz még vita
Z.
-
dezs520
senior tag
-
catroot
veterán
válasz
Remus389 #658 üzenetére
Ja, ne is említsük a win8-as tabokat
Amúgy az a lista máshol már ki lett vesézve.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Remus389 #645 üzenetére
de miért kötelező? miért nincs egy olyan beállítás amivel meg lehet bolondítani? vagy app
mint a droidnál, ikonpakk, launcher, tunning és alulfeszelés, benchmark, főzőcske = funDe van, JailBreaknek hívják. Az általad felsoroltakat meg lehet vele csinálni, igaz nem egészen tisztán, mint egy rootolás az Androidnál.
Amúgy szerintem azért nincsen, mert a törzsvásárlói körében (=Amerika) nem mernek ilyen szabadságot meglépni, mert kell a f@sznak, hogy ellepjék a boltokat és az ügyfélszolgálatokat azok a barmok, akiknek halvány segéd fogalma nincs semmilyen, a rendszerrel kapcsolatos dolgoról, de azért feszt belepiszkálnak.
Egyszerűen a két rendszer két irányból indult: Az Apple a telekommunikációhoz tök hülyéket vette a bázisának, és elsősorban nekik készítette a készülékeit, rendszereit, innen fejlődött, az Android pedig a geek-et vette alapnak, és onnan indult az átlagjúzer felé (kb. mint a linuxok). Az Apple a nagyon zárt alapból enged és nyit (többé-kevésbé) az Android pedig a teljesen nyíltből szigorít és zár be (nagyjából)
(És ha jól látom a WP fejlődését, akkor ők meg összeszedegetik mindenhonnan a jó dolgokat, kezdve a saját tapasztalatuktól a WinMo-ról, folytatva az Apple szigorú minden egy kézben rendszerén keresztül, az Android szabadságáig, és átteszik, ami jónak tetszik.
Megspékelve egy kicsit az asztali és a mobil rendszerek közti átjárhatósággal. Elég jónak hangzik...)Z.
-
-
tybsen
addikt
válasz
Remus389 #445 üzenetére
Stimmel. Pont tegnap voltam kicsit telefonokat nyomkodni a MM-ban, ha most vennek, biztosan S3 lenne. Ha kesobb, akkor Note2 vagy uj google telefon. Samsung nagyon nyomul. Az iphone nagy csalodas, talan jovore ujitanak.
(#447) nuke7: egyre kevesbe lehet az android hulyesegeirol beszelni, nyomkodj megy egy 4.1-es keszuleket..
-
tybsen
addikt
válasz
Remus389 #418 üzenetére
Nekem kompromisszum, hogy nincs ra azonnal hivatalos google frissites. De csak kotozkodom, tenyleg az idei osz legszimpatikusabb darabja a Note 2, mondom ezt ex-Note-tulajkent. Akinek ez a meret belefer, annak egyertelmuen a legjobb darab az idei valasztekbol.
A lumia 920 meg tetszik, de az is csak azert, mert meg nem probaltam wp-t.
A 4"-os iphone unalmas es nem izgat fel. A hatlapja pedig kifejezetten csunya szerintem. Eloben persze biztosan jobb lesz es lehet, hogy jo valasztas, meglatjuk.
Birtoklasi vagyat nalam az utobbi idoben egyebkent kizarolag a lumia 800 valtott ki, de tul kicsi a kijelzo
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest