- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez még mindig érdekesen hangzik, csak sajnos a probléma nem itt kezdődik.
Hiába van benne akármilyen vas, ha nem optimalizálják rendesen a rendszert, akkor egy kalap szar lesz, ami akadozik, fagy, de legalább gyorsan lemerül.
Jelenleg nagyon kevés gyártó tud/akar jól optimalizált droidot kiadni a kezei közül. (telefonnak fos, de optimalizáció szempontból talán a legjobb példa az egyel ezelőtti htc desire -> hihetetlen fos vas, mégis vajsima a rendszer, amíg nem raksz rá valamit, ami zabálja, mert akkor nyilván megfekszik a fos vas miatt, de ez már egy másik kérdéskör)Arról nem is beszélve, hogy a droidok rákfenéje az update, még a legnagyobb gyártók is szívnak vele, nem tudom, mennyire lehet megbízni egy noname kínai vasban.
Én azt mondom, hogy előbb bizonyítson, de ne csak az árral, utána lehet beszélni alternatíváról, addig max. érdekesség.
Arról nem is beszélve, hogy általában a csúcstelefonok felhasználói elég sokat használják a telefon kameráját is, ami ma már minden csúcsvasban elfogadható minőségű. ebben vajon milyen lesz? Ekkora érzékelőn 12Mp? Szkeptikus vagyok. Nem kicsit, nagyon.
De tudod mit? Legyen igaz a lehető legjobb forgatókönyv, és
- jusson el a cucc ide is, hivatalos supporttal (min. egy év gar, rendes szervizháttér)
- legyen stabil és jól optimalizált rajta a rendszer
- legalább egy, de inkább két főverzió update-et kapjon meg, ha már úgyis csupaszdroid
- legyen az ára 100-120k körül
- legyen megfelelő minőségű védelem a kijelző előtt (nem kell gglass, de ne teljölöspohár-plexi legyen ott)
- legyen jó minőségű a kijelző (nem csak a ppi számít, hanem színhűség, fényerő, betekintési szög stb)
- ne biliműanyag legyen a házNa, ha EZ bejön, akkor viszont nem is alternatíva, hanem K.O.-val győz kb. minden téren szerintem
Mindegy, egyelőre szerintem ennyi info-val ezt a telefon bármelyik max 1,5 éves csúcsdroid vagy bármelyik 4-es vagy annál nagyobb verziószámú iPhone alternatívájának beállítani egyelőre nem reális, sőt, pöppet nevetséges.
-
Remus389
veterán
nembaj az új ájfón majd kihúzza Uncle Joe-t a gazdasági letargiából [link]
és vele az egész világot megmenti, ennyi
komolyan meghúzták kicsit a kijelzőt, picit dizájnoltak(millimétereket), picit jobb hardvert kapott(eddig is jó volt), és kész Captain America megmenti a földet
ja gyorsabban jön be az internet is rajta, elfelejtettem, még a gyorsnál is gyorsabban
tvájc....
-
Gadgetfan_
senior tag
Ez a "termonukleáris háború" dolog sokszor előkerül kommentekben, és hogy Steve Jobs mennyire "gyűlölte" az Androidot, de sokan nem ismerik a hátterét a dolognak. Érdemes ezt elolvasni.
-
Remus389
veterán
szerintem ez teljesen jogos
ha valamiért fizettünk, az a miénk és jogunk van átadni ha meghalunk
szerintem ez eddig azért nem volt nagy szám, mert főleg fiatalok vásároltak, illetve elavul hamar a zene
de akkoris mi van ha valaki az összes klasszikust megveszi(Mozart), vagy olyat mint a Beatles összes, RHCP összes, azok nem rágógumi zenék, 2 hetes slágerek
-
llaszlo
veterán
Lassan írom, hogy te is megértsd mivel már leírtam, hogy tudom, hogy nem a tégla a lényeg.
"mivel a tégla szúrja a szemedet,ezért pontosabban fogalmazok,szóval az elégedett vele aki annyira ortodox iphone fan,hogy csak az Apple termékeit veszi meg,mert mind1 hogy mi csak Apple legyen"
Te azt állítod, hogy csak azok veszik meg akik "ortodox iphone fanok" (jelentsen ez bármit is). De ez csak vélemény és nem tény. TEHÁT SZERINTED VAN ÍGY, de ez attól, hogy szerinted így van attól még nem lesz tény.
Másik hsz-ben azt írtad, hogy mások VÉLEMÉNYÉRE alapozol. A TÉNYEKET nem véleményekre alapozzák. Ebben az esetben felmérésre lehetne alapozni, hogy ki miért vesz iPhone-t. Amit te nem végeztél el. Tehát ha azt mondod, hogy ez a véleményed az rendben van, de ne úgy állítsd ezt be, úgy mint egy tényt.
-
llaszlo
veterán
Nem tudom, hogy tényleg nem érted, hogy mi a bajom vagy nem akarod érteni. Pedig már leírtam többször is.
De rendes leszek és belinkelem neked ami leginkább zavar a többit meg hagyjuk, mert úgysem érted szerintem, ezt még talán. [link]
Ha ez vélemény akkor oda kellene írni, hogy SZERINTED. -
llaszlo
veterán
Látom nagyon nem fogod, hogy mi van. Olyat meg pláne nem írtam amit te megpróbálsz belemagyarázni. A vélemény =/= tény.
Eladások:
Amilyenek az amcsi fizetések meg amennyiért ott meg lehet venni nem csoda, hogy lecserélik meg, hogy így fogy. De persze ebből megint mi jön le? A sok fanatikus ment és egyből megvette eszetlenül.sien: Ááááhh reménytelen már legalább 4 éve ez megy és a helyzet csak romlik.
"a szifont pedig igenis, elég csúnya részben a hype adja el... tetszik vagy sem..."
Ez a hype adja el a telefont is annyira unalmas már. Persze ezt az állítást még senki sem tudta alátámasztani, de már 4 éve ezt szajkózza az összes hater. De rajta itt a lehetőség, hogy ezt alátámassza bárki. -
tikshow
addikt
Persze, csak miben? Legalább három különböző rendszer. Mondjuk ha teszem azt kiválasztanának egy ilyen tesztet, hogy például Angry Birds(hirtelen ez jutott eszembe, meg ez ugye van minden rendszerre, ha jól tudom), hogy melyiken fut jobban stb, az szinte biztos, hogy tiszta verseny lenne, de majd jönnének itt a nagyokosok, hogy "persze, mert erre meg arra a rendszerre van ez optimalizálva meg amúgy is". Nehéz ez.
-
llaszlo
veterán
-
Ilidzser
tag
Sziasztok!
Azért csak izgatja az emberek fantáziáját ez az iphone 5-ös, ha 2 nap alatt ennyi hozzászólás történik.
Én körülbelül augusztus közepe óta használok egy 4s-t, Nokia e72-ről értem át, amit nagyon szerettem, mert szerintem üzleti telefonok között nagyon jó helyen szerepel.
Baráti körömben jó pár embernek van S3 és S2 készüléke a Samsung fajtából, illetve igen sokan vannak, akik iphone-t használnak.
Én elég kütyümániás vagyok, szeretem őket próbálgatni a saját kedvemre. A telefonom mellett van egy Samsung Galaxy Tab 8.9-em, egy Samsung Galaxy NP350-es netbookom, illetve egy Nikon D5100-at cseréltem D7000-re a napokban.
Ezt csak azért írom, hogy nem húzok egyik oldalra sem. Azt próbálom hosszabb távon tartani, ami beválik.
Nagyon gyorsan kiderül, ha valami nem jó, vagy nekem nem megfelelő. Így volt a fényképezővel, a tabletnél pedig csak az a kérdés, hogy melyik méret a megfelelő számomra. Ipad itt nem nyerő, mert valamiért ott nem tetszik a rendszer, jobb az android.
Telefonnál teljesen más a helyzet, mert más a felhasználási terület. Ott csak azokat a funkciókat nézem, amit egy telefonnak tudnia kell.
Az Androidnál én azt látom, hogy a rendszert fejlesztgetik, közben mindenféle gyártó hozza ki a telefonokat, amelyek közül valamelyik jól alkalmazkodik hozzá, valamelyik kevésbé. Az alapvetően viszont látható, hogy legjobban a Samsung kapta el ezt az oldalt. Viszont követni ott sem egyszerű az újabb készülékeket. Ja, elfelejtettem mondani, hogy párom szülinapjára egy pink Note-ot kapott, úgyhogy erről is van már egy képem, hogy mit is tud...
Szóval az iphone szerintem arra van kitalálva, amit egy TELEFON-nak tudnia kell. Nagyon átgondolt és felhasználóbarát kezelés, egy telefonhoz megfelelő kamera (relatíve jó videó felvétellel), szerintem az androidnál jóval jobb böngészővel és sok beállítási lehetőséggel megfelelő méretben. Engem ez győzött meg. Ami az 5-nél szimpi, hogy csökken a súly és többet bír az akksi. Nekem mindkettő fontos szempont, de pl. nem örülök a méret növekedésnek, mivel szeretem zsebben is hordani a telefont. Valószínűleg ez miatt csere elképzelhetetlen.
Kinézetre ez az iphone, könnyen felismerhető dizájnnal, ami valakinek vagy tetszik vagy nem. Nem mások miatt veszem, hanem magam miatt. Baromira nem érdekel, hogy rajtam kívül mennyien használják. Mivel sokan, így a cég fix, fejlődik, fejlesztenek és a frissítések így garantáltan elérhetők maradnak. Ez pedig jó.
Csak elgondolkodtatásra feldobva a kocsiknál mennyire változik a Mercedes-ek, BMW-k, Volvo-k stílusjegye? Szerintem eléggé specifikusak, az embléma nélkül is könnyen felismerhetők. Miért baj, ha ez megvan az iphone-nal kapcsolatban is?
Nem kell legyőznie egyik telefonnak sem a másikat, a konkurenciaharc pont arra való, hogy a vásárlók eldönthessék melyiket válasszák. Fórumon egymást győzködni, hogy miért jobb egyik vagy a másik nem sok értelme van szvsz. Én nagyon sokat olvastam a hozzászólásokat a telefon kiválasztása előtt és azok a vélemények győztek meg, amik konkrétan a használatról írtak hasznos dolgokat. Pont azért írom le én is ezeket a tapasztalataimat, hogy ha egy hozzám hasonszőrű még tudatlan telefon vásárláson gondolkodó egyén ide téved, akkor kaphasson valami támpontot, hogy miért jó ez vagy miért nem megfelelő a számára.
Az a legjobb, ha mindenki a számára megfelelő készüléket találja meg, használja és nem azzal foglalkozik, hogy leszólja a konkurens éppen megjelenő zászlóshajóját.
Természetesen ez is csak egy vélemény, remélem hozzászólásommal én nem bántottam meg senkit. Így egy szuszra most ennyi voltam. Tesztelem tovább a 4s és az IOS érdekes világát..
További szép estét mindenkinek! :-) -
Kryczek
aktív tag
ez nem igaz. én például iPhone fan vagyok, de ez az 5 nem kéne. 4S van amúgy most, de ez csalódás volt számomra, mert szerintem most semmit nem tettek le az asztalra. kipofozták még egy kicsit a 4S-t és kész. 3GS-el kezdtem, na az igazi iPhone érzés volt. ezek már nem. Csak azért nem veszek androidos telót mert hülye vagyok hozzá. nekem az már túl bonyolult. volt, 3 hónapig, hülyét kaptam tőle, alig vártam hogy eladjam. A nagy pereskedés helyett meg inkább valami innovációba kellett volna fektetni a sok energiát. Mondjuk egy új megjelenésbe. Szerintem Jobs halála után hamarosan mélyrepülésbe kezd majd az iPhone. Már most látszik, hogy akik most "gondolkodnak" az apple-nél, azoknak nulla a képzelő ereje...
-
Gadgetfan_
senior tag
"hát azért az amerikai oktatásra nem lehet egyértelműen azt mondani hogy jobb mint a magyar"
Én meglehetősen ismerem mindkét közép és felső oktatási rendszert, teljesen eltérő, össze nem nagyon hasonlítható a kettő, de azért azt mondhatom, hogy a magyar a nyomába sem ér pl. készségekre (életre) nevelésben. Ha választanom kéne melyik jobb és eredményesebb, az amerikai mellett döntenék. Sajnos a magyar oktatás minősége, színvonala az utóbbi 20 évben annyit romlott, hogy a gyengébbek közé tartozik Európában, és a jobbak közé tartozó ázsiai oktatási rendszerektől, meg fényévekre van lemaradva. Elég olvasgatni a PISA (Programme for International Student Assessment) jelentései és felméréseit ez ügyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest