- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pufferzóna
tag
válasz
Touch-ko #1995 üzenetére
"En meg ismerek itt olyan embereket akik CSAK azert szaroznak le Apple termekeket, mert Apple."
Igazad van, sok ilyen is van. Az erősen eltúlzott hype és a nevetségesség határát súroló perek sorozata törvényszerűen kitermeli ezeket a szintén szánalmas reakciókat is.
Az általam ismert Apple-termékek sorában az én értékítéletem (szükségleteim) szerint az iPad áll a legjobb helyen, az iPhone a legrosszabbon. Az Apple-t, mint márkát sem találom szimpatikusnak és úgy általában is jellemző, hogy inkább az értékközpontú családi tulajdonban álló vállalatok (vállalkozások) állnak közel a szívemhez, nem az arrogáns nagyvállalatok.
(#1996) McSpy: Ez valóban figyelemre méltó telefon, kíváncsi lennék a tesztjére. Sőt, még az importján is elgondolkodnék, egyébként is vannak ezirányú terveim.
-
-
pufferzóna
tag
válasz
llaszlo #1990 üzenetére
Ha megnézed, én nem az iPhone tulajdonságait találtam érdekesnek, hanem az elvakult emberek magatartását, önellentmondásoktól hemzsegő érveit. Ellenben nekem is vannak ismerőseim, akik használják és szeretik az iPhone-jukat, de még véletlenül sem szaroznak le más készülékeket csak azért, mert műanyagból vannak és nem alma van rajtuk. És teljesen mindegy, hogy tokban tartják-e a telefonjukat.
-
pufferzóna
tag
(#1866) sien: "de attól még prémium anyaghasználat hogy tokban ban
nem érzek ellentmondást"Miért, te a tokon keresztül is képes vagy érzékelni a prémium anyagokat? Ugye, hogy nem...
(#1875) llaszlo: "Az, hogy a fórumból indulsz ki erősen torzítja a statisztikádat és nem reprezentetív"
Nem elsősorban a fórumból indulok ki, hanem abból a sok emberből, akiket ismerek és látok úton-útfélen. Az iPhone-ok többsége tokban figyel. Nem csak az én tapasztalatom, hanem másoké is. Azt pedig szerintem nem érdemes bizonygatni, hogy egy tokban levő iPhone-t könnyebben észreveszek és felismerek, mint egy tok nélkülit.
-
pufferzóna
tag
válasz
llaszlo #1849 üzenetére
Ha iPhone 4-ese van, akkor ismerem a telefonjának a vételi tulajdonságait.
E tekintetben például nemhogy minőségi lenne, de egyenesen a leggyengébbek egyike. Számomra ez egyet jelent a használhatatlansággal.
"Honnét tudod, hogy az összes iPhone tulaj erre a minőségi dologra izgul?"
Ki mondta, hogy az összes?
De nagyon sokan, ez is tény. Hiszen itt is az az egyik fő érv a telefon mellett, hogy minőségi anyagokból van - ezért is megmosolyogtató, hogy sok tulajnál kap egy gumi tokot.
Bennem például nem támad fel az itt emlegetett "féltő-óvó kényszer", simán beteszem a zakóm zsebébe, vagy éppen a farzsebembe és láss csodát, nincs is semmi baja mindenféle kényszerek nélkül sem.
-
pufferzóna
tag
Könnyen előfordulhat, hogy az LG tervezi, gondolj csak arra, hogy pl. a BMW-kben bemutatott innovációk mögött is nagyrészt a beszállítók állnak.
(#1827) llaszlo: A GG egyebek mellett azért jó, mert nem karcolódik olyan könnyen. Ha meg úgy van kiképezve a telefon háza, akkor oldalról nem is ütődik meg olyan könnyen.
-
pufferzóna
tag
Nekem sajnos erősen feltűnik az ilyesmi, mivel olyan helyen lakom, hogy erdő vesz körül és a legközelebbi mobil adótorony tőlem kb. 4 kilométerre van. De amikor a belvárosi munkahelyemre megyek, akkor persze nincs ilyen gond. Nálunk az iPhone csak az udvaron működik úgy-ahogy, de ott is gyakran megszakad.
Megfigyelhető ez egyébként máshol is, például az en telefonom nem dobja el a vonalat, amikor az iPhone-os kollégámé akár többször is, mindezt Pesten...
-
pufferzóna
tag
" Ha úgy nézed, hogy adott méretű (térfogatú) és tömegű készüléktől milyen sebességet, üzemidőt, milyen minőségű szoftvereket kapsz, és mindezt milyen tálalásban, szerintem az iPhone 5 még mindig erősen a mezőny fölött helyezkedik el."
Ezt így látatlanul kijelenteni nem semmi.
De ez eleve felhasználótól függ, nekem például az androidos telefonom nyújt többet. Hogy maradjak az előző témánál: tudok vele telefonálni akkor is, amikor az iPhone már halott...
-
pufferzóna
tag
válasz
llaszlo #1793 üzenetére
"10-ből 8? Ez valami statisztikai eredmény?"
Hát, elég sok iPhone-t láttam, szinte mindegyik valamilyen tokban volt.
"Hogy mindegyik térerőproblémás legyen?' A bőr, gumi, szilikon meg egyéb tokok mióta is okoznak térerő problémát???"
Attól csak ronda lesz, a térerő problémáik éppen a sokat dicsért fém készülékházak miatt vannak. Amiből persze nem látsz semmi, mert a tokok eltakarják.
-
pufferzóna
tag
-
pufferzóna
tag
válasz
marlboromen #1621 üzenetére
Az iPhone egy ultratrendi termék, gondolom, ez nem vitás.
Éppen ezért nem csoda, hogy a trendiségre törekvő vásárlók iPhone-t vesznek.
Egyébként ugyanezek a vásárlók nemrég még a holdjáró cipőt és a terepszínű női ruhákat is megvették a Hobbs gumicsizma mellé.
-
pufferzóna
tag
válasz
Kismaci #1560 üzenetére
(#1560) Kismaci: "Ööö... bocs.
A HTC One X az SGS3 mellett összehasonlíthatatlanul minőségibbnek, ízlésesebbnek néz ki"Egyetértek, de de az iPhone-osok egy része így is legagyizza csak azért, mert nem üveg-fém kombináció.
"Ugyanakkor nekem az Apple is bejön - jöhetnek a kövek."
Miért mennének? Nekem en bloc tetszenek az okostelefonok, gyűlölni egyiket sem tudnám. Maximum akkor, ha megkeserítené az életemet - de akkor nyilván lecserélném. Önmagában az iPhone is tetszik, de a jelerősséggel kapcsolatos problémái már önmagukban is kizárják a szóba jöhető típusok közül.
-
pufferzóna
tag
Abban a videóban az a megdöbbentő, mennyire működik az agymosás. A hatásos Apple-marketingnek köszönhetően az emberek simán elhitetnek magukkal olyan dolgokat, amin kívülállóként könnyesre röhögheted magad.
Én például az iPhone-t remek terméknek tartom (akkor is, ha nekem nem felel meg), de remekül szórakozom, amikor egyesek azt fejtegetik itt, hogy ez a telefon egy státuszszimbólum.
-
pufferzóna
tag
válasz
Remus389 #1527 üzenetére
"na akkor szavazzunk
ki választaná céges telefonnak az i5-öt és ki az sgs3-at?"Egyértelműn az SGS3, az iPhone-ok nálam már a gyenge vételi képességük miatt is kiesnek. De lehet, hogy a következő telefonom egy dupla SIM-es kínai lesz, számomra kényelmesebb lenne, mint most, hogy két telefonnal járok (egy androidos és egy Blackberry). A nevesebb gyártóknál sajnos nemigen van olyan dupla SIM-es modell, ami szóba jöhetne...
-
pufferzóna
tag
válasz
Kismaci #1523 üzenetére
(#1523) Kismaci: "Pár évnek el kell még telni, hogy elterjedjen, hogy a droid se geek rendszer már, hanem instant használható (ha a gyártók el nem qrják az induló SW-t)."
Most nem azért, de a legtöbb emberben fel sem merül ilyesmi.
Csak megveszi és használja. A feleségemet például annyi érdekli az egészből, hogy a telefon és SMS mellett jöjjenek meg az e-mailjei, legyen Skype és Viber, elérhető az időjárás. Frissíteni, appokat telepíteni sem szokott. Sokan használják így az okostelefonjukat és nem azért, mert buták, csak arról van szó, hogy ez az egész nem különösebben érdekli őket. Az oprendszerek nagy csatájával sem foglalkoznak.
-
pufferzóna
tag
válasz
Totheground #1476 üzenetére
Miért, szerinted itt tényleg olyanok vannak, akik valóban gyűlölikaz Apple-t?
Ugyan már... Inkább arról lehet szó, hogy néhány iPhone-os egészen irreális viselkedést mutat. Ugyanúgy, ahogyan a lenti videón már láthattuk. És ezt persze mindenki tudja, többen pedig szemlátomást élvezik is.
-
pufferzóna
tag
válasz
llaszlo #1465 üzenetére
Nem hiszem, hogy itt bárki is hater lenne.
Nálam mondjuk nem áll jól az Apple, főleg az iPhone-ok körüli hype (ami a fanok egy részénél más gyártók gyalázásában és róluk költött mesékben ölt testet) és a nevetségességbe hajló perei miatt, de ezzel együtt is örülök a fejlődésének, mert másokat is erre inspirál.
Ellenben szórakoztatónak tartom az itt folyó beszélgetést és érdekesnek az iPhone tulajok reakcióit. Magánemberi és vállalkozói szemmel egyaránt. Például az elszánt ragaszkodásuk, a márkahűségük kifejezetten tanulságos - én okulok is belőle.
-
pufferzóna
tag
válasz
Menthirist #1381 üzenetére
Nálunk elég magas az átlagfizetés, de iPhone-ja keveseknek van, amennyire tudom, mindannyian első okostelefonként használják teljes elégedettséggel (ez a fontos!). A legtöbben (kb. fele-fele arányban) androidos telefonokon és régi, billenytűzetes készülékeken nyomják. Az asszisztensi munkakörben dolgozóknál (töredék fizetések mellett) minden harmadik készülék iPhone, jellemzően 4, vagy 4S.
-
pufferzóna
tag
válasz
Menthirist #1368 üzenetére
A média és a felhasználói kör egy része szinte csak a fémet és az üveget láttatja prémiumnak, a műanyag ennek hatására sokaknál egyenlő a gagyival. Ezt teszi a marketing az emberi aggyal.
-
pufferzóna
tag
(#1353) HuMarc: Köszönöm, el is fogadom a javaslatodat. A műanyagot pedig kellemesebb megfogni, mint egy hideg fémet, vagy üveget, de ezzel együtt lehet, hogy az üveg, vagy fém jobb minőségérzetet ad a felhasználójának. Nekem most egy tavaly vásárolt Xperia Arc S-em van fő telefonnak, az műanyag, de szívesebben veszem kézbe, mint mondjuk egy iPhone-t. Az anyaga miatt is és a kézre állását is jobbnak tartom, mint egy éles szélekkel határolt, rideg anyagból készült telefonnak.
A fém készülékházzal készült telefonokat eleve kerülöm, mert eddigi tapasztalataim alapján annyira leárnyékolják az antennát, hogy ahol lakom, beltérben már nemigen használható. Ahhoz meg nincs sok kedvem, hogy a telefonommal ne tudjak telefonálni...
(#1355) Menthirist: "én valahol kezdek el tenni erre az anyagminőség témára először, amikor olyanok beszélnek, akik első lépésként vesznek valami szilikontokot a készülékre"
Azért ez egy érdekes jelenség, nem?
(#1358) Stauffenberg: "Én tegnap már belefutottam olyanba, hogy valaki ZTE Balde alapján mondott véleményt."
Talán az a legszebb, amikor a harmadik világnak szánt low-end készülékekre kerülnek bizonytalan eredetű dolgok, aztán jön a tanulságok levonása.
-
pufferzóna
tag
válasz
Kismaci #1295 üzenetére
"Egyoldalú az értékelés, főleg szövegesen, még akkor is, ha sok igazságot tartalmaz. EMELLETT a Samu - már bocs - kivitelben, anyagminőségben SEHOL sincs az Apple-hez, de még a HTC-hez képest sem. Hiába a csúcs belső, ha a külső gagyi HATÁSÚ műanyag... "
Aztán jön, hogy nincs térerő a csodatelefonon, ellenben van rajta kínai gumitok, hogy ne karcolódjon az a gyönyörű külső.
-
pufferzóna
tag
válasz
Gadgetfan_ #1275 üzenetére
Ha olvasnál rendes Apple fórumokat tudhatnád, hogy a legtöbben nem szerették volna a növekedést, főleg nem valami tepsi méretre. Ezzel majd megbarátkoznak.
Ó, hát én azt nagyon jól tudom, milyen jeges borzongás futott végig szegény iPhone-tulajok testén, amikor a 3,5 collnál nagyobb képernyőkre gondoltak.
Abban pedig máris biztos vagyok, hogy a 4 collal villámgyorsan meg fognak barátkozni.
Végülis az Apple körüli hype erről szól.
-
pufferzóna
tag
válasz
N-vidi-A #1273 üzenetére
"Igazad van, mindent csak kitalálunk, egy szó sem igaz abból, amit leírtam, na látod, ez a tipikus, és még "mi" fanok nem látunk be dolgokat, nevetséges!"
Valami oka csak van annak, hogy csak az iPhone-tulajoktól hallok ilyen tömény androidos szívásokról, nem?
Észre sem veszitek: kényszeresen győzköditek egymást arról, hogy az Apple csodálatos világán túl csupa rettegés és borzalom lakozik.
Hát ez az a hype, ami nem csak engem taszít mindentől, amihez az Apple-nek köze van. Nekem például semmiféle kényszerem nincs arra, hogy csak azért, mert androidos telefonjaim vannak, az összes többi rendszert használhatatlan szarnak lássam. És nincs szükségem önigazolásra sem a választásom helyességét illetően.
Azt meg végképp nem akarom senkinek sem bemagyarázni, hogy egy az iPhone-hoz hasonló tömegtermék státuszszimbólum lenne.
Egyszer próbáljátok kívülállóként végigolvasni ezeket a nagyívű eszmefuttatásokat, garantáltan jól fogtok mulatni.
-
pufferzóna
tag
válasz
McCartman #1244 üzenetére
"Hidd el engem hasonlóképp hidegen hogy Te mit használsz , én meg pl. többek között még mindig egy LG Secretet nyúzok"
El kéne adnunk, a feleségemnek régebben egy olyanja volt. Nem érdekel valakit az iPhone helyett?
"Csak írtad hogy a "számodra használhatatlan rendszer" miatt szóba sem jöhetnek a samsungok míg az ugyancsak droidos Motorola már jó alternatíva.
Érted az ellentmondást nem? "Olyan ez, mint az iPhone méretezése: mindig az aktuálisan futó modellé az ideális.
-
pufferzóna
tag
válasz
Totheground #902 üzenetére
"Nekem eleinte annyira nem jött be ez a nyújtott design, de végül megtetszett, sőt, már jobban bejön, mint a 4S"
Az Apple-hívők mindig így vannak ezzel. Ezelőtt a kisebb képernyő volt az ideális, most éppen ez, de ha a következő iPhone nagyobb lesz, akkor az lesz a legjobb.
-
pufferzóna
tag
válasz
ADAM1337 #872 üzenetére
"Pár helyen sántit a hozzászólás:
2. pont 5db iphone4/s-nál néztem sehol nem tapasztaltam térerő gondot"Mert nem olyan helyen laksz. Nálam ez már önmagában is kizáró ok, a 4S-en olyan volt a jelerősség, mint a mesében: hol volt, hol nem volt. Az meg eléggé bizarr lenne, ha az udvarra járnék telefonálni.
-
pufferzóna
tag
Nekem androidos telefonom van, tavaly vettem. 3 hónapja ICS fut rajta, elégedett vagyok vele, bele nem nyúltam, újra indítanom nem kell, ellenben a (napi) naptáram, a feladatlistám a főképernyőn van widgetként, ezt használom ki leginkább.
Amiért nem veszek iPhone-t:
- jobban személyre szabható az android
- a 4 és a 4S gyenge vételi képességekkel rendelkezett, valószínűleg ilyen az új iPhone is (mivel fém készülékházzal gyártják)
- magasabb szintű az androidos telefonon a Google-szinkronizáció (és ki is használom)
- szerény (pontosabban nincs) készülékválaszték
- kicsi a képernyője
- taszít a hypeEttől függetlenül jó minőségű terméknek tartom, de az én igényeimnek nem felel meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest