- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz
Gyuri27 #125278 üzenetére
5800X-em volt MSI lappal, teljesen rendben volt a konfig. Annyira meg értettem hozzá, hogy kifacsarjam belőle a max kakaót. (Nem is tudom, honnét jön a másik képességeinek megkérdőjelezése.) Jelen esetben kevés lenne, amit nyújtana. Egy vérbeli, ráadásul köztudomásúlag AMD fanboytól (az úgynevezett szaksajtó kíséretében) pedig nem is vártam mást, mint az utolsó mondat.
-
cidalain
veterán
válasz
Gyuri27 #123600 üzenetére
Azért errefelé is vannak olyan emberkék, akik tudnak forrasztani. Mondjuk nekem mákom van, munkahelyemen vannak műszerészek, így nem nekem kell pákát ragadnom, bár megoldanám, ha nagyon kéne.
Múltkor észrevettem hogy a hajszárító tövében megtört a kábel, sérült a külső köpeny. Szétkaptam bevittem melóba, kollégát kértem vágjon vissza belőle 10 centit, azt mehet vissza a nyákra. Spóroltam egy új hajszárítót. De egy csomó aprósággal így van, meg lehet oldani.
Otthon azóta is azt a monitort használom, aminek javítására hcl adott tippet, ami bevált, egy 500 forintos alkatrész cseréje meggyógyította (pedig eredetileg eladni akartam hibásként) -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #123565 üzenetére
Itt is megvan ez a réteg... A 2010-es évek második felében még Windows XP-s gépet dédelgetett, meg olyan lassú, hogy nézni kín, de "jó van az még", csak költeni ne kelljen rá.
De ott van Zoltán haverom is, mai napig egy C2Q, 8GB RAM, HDD -s gépet használ, és már a CPU-t is én lőttem neki a korábbi C2D helyére, meg a 8GB RAMot is a 2GB helyére, mert már nagyon sajtreszelővel való rejszolás kategória volt az a gép. Nála is kín nézni, ahogy 2-3 böngészőablak esetén már a váltásra hosszú másodperceket kell váltania.
Mikor meg mondtam neki, hogy vegyen új gépet, akkor azt mondta, hogy majd (1-2 évente felröppen, hogy mostmár tényleg vesz újat, aztán valahogy mindig el is siklik a dolog) ráér. Mikor meg mondtam neki, hogy legalább egy SATA SSD-t vegyen bele, egy 250GB-os 6500ft, de 120-ast 4500-ért is talál, akkor meg azt mondta, hogy erre a gépre ő már nem akar költeni.
Most őszre van neki tervezve az új gép, szigorúan olyan költségvetéssel, amiből még használtan is csak olyan gépe lehet majd venni, amiben egyből mindent cserélni kéne.Ettől már csak az a rosszabb kategória, aki eladáskor úgy van vele, hogy 10 éve jó drágán vette, akkor ez most is ér legalább annyit.
-
válasz
Gyuri27 #123594 üzenetére
Miért ne érné meg?
Nem mással csináltatva nagyon isÉn most egy Codegent akarok kókányolni, mert nekem valahogy sose megy ez a kapcsolóüzemű táp javítás dolog
Éppen az van hibás (az az, amit ismerősnek géptesztelés közben eldurrantottam, komoly túlterheléssel
)
Vagy add el a hibásakat. Az is több, mint a semmi.
-
-
-
válasz
Gyuri27 #123569 üzenetére
Hangos tápot cserélni?
Műszerolaj, szinte ingyen van. Ha drága, postázd el, 5k-ért csendben lesz"hcl: persze 6 gen inteltől felfele (min 4 mag) még értelmezhető."
??? Face elmegy 2-4genen is bőven Windowson. Vagy inkább, újabb gépeken is ugyanolyan kiba* tetűNem tudom, mit csinálnak.
Használtan olcsóbbnak kéne lennie a dolgoknak :S
@gban : "És akkor megvették a gépet, mégiscsak, mert hát biztos jó az, csak ez jutott el a mondandóból hozzájuk..."
Ja, az a legtöbbeknek nincs meg, hogy egy dolognak több tulajdonsága is vanNem, egyszerűen 20-25 éve használatos, mindenhol ott levő dolgokról még nem rögzültek a köztudatba ismeretek
@Alusky : Meg amikor feltörik a fiókját, és spammelnek róla, azt mindenki élvezi (hadd ne mondjam, a bankkártyaadatait megadja rajta...)
-
válasz
Gyuri27 #123565 üzenetére
Nekem mindig azzal jöttek míg segítettem ismeretségi körben, hogy nem kell semmi komoly gép, csak játékra kell....
És mutogatták hogy milyen f@sza gépet találtak milyen olcsón...
Aztán örültek is amikor mondtam hogy ezzel tényleg lehet jókat játszani,
Aztán pislogtak amikor folytattam, hogy kell bele még egy vga az integrált mellé, és ha normálisat akarnak akkor minimum kell (csak a példa kedvéért, de akkoriban még igaz is volt nagyjából) egy GT 440 1 gigás, ami kb. a gép ára vagy több pluszban.
És akkor megvették a gépet, mégiscsak, mert hát biztos jó az, csak ez jutott el a mondandóból hozzájuk...
Pár nap és hívnak, nem megy a nyuszifüle játék...
Milyen gép? Hát az emlegetett... Vettek bele vga-t? Persze hogy nem.
Na akkor vegyetek, itt nézzetek körbe vagy őket hívjátok fel...
Be is mentek, de nem oda, rájuk is sóztak egy 1 gigást, de 210-est...
Örültek, valahogy betették, megy a nyuszifüle de a cicafarka nagyon gáz...
Mit vettetek? 210-est.... Hát az nem 'minimum GT 440'. De 1 gigás, azt mondtam az kell...
Azt mennyi volt? Épp meg tudták venni, x Ft. Az jó, GT 440 van kicsivel kevesebbért ahol mondtam... -
-
-
-
-
válasz
Gyuri27 #123384 üzenetére
Akinek ez is elég, annak mindegy, meg tudja venni, csak ennyiért minek venne pont ilyet
Ezek akkor jók, ha valamiért nagyon olcsón megkapod. Nekem se véletlen lett 8.genes NAS+virtuálgép host, ahhoz volt itthon pár cucc. Nyilván kaptam volna jobbat is, kicsit drágábban, de amúgy meg elég.
-
-
válasz
Gyuri27 #123051 üzenetére
Az döglött, amit sz@rrá terheltek, meg aminek beállt a ventije, és nem foglalkoztak vele
2010 körüli melóhelyemen volt több száz ilyesmi, gépet egy se vitt magával, és majdnem mind megjavult kondicserével.
FSP akkori 300-350W designjai meg kb. ugyanez (meg Be Quiet azonos belsejű darabok), hogy a két hűtőborda között egy 2200uF kiszárad, esetleg a flyback visszacsatoló kondenzátora, 50Ft-os alkatrész, kicseréled, megy tovább
Most jött egy levél
"We’re improving safety in your Marketplace Messages"
És leírják, hogy új technológiával küzdenek a csalók ellen -
cidalain
veterán
válasz
Gyuri27 #123051 üzenetére
Corsair CX400 a top nálam. Minden egyes fillért megért.
Budget gépekbe sima FSP-ket tettem anno (amiken nem volt rajta a design felár, mint a Bluestormon, meg a Hexákon)
Meg rémlik, valami Delta belsős és Sirtec belsős kezdeti Chieftec táp is, azok is elég stabilak voltak (ezek is ilyen 3-400W körüliek voltak, Dual Core irodai gépekhez jók voltak jó áron) -
-
válasz
Gyuri27 #123031 üzenetére
Volt is van is
AZ AT-k vertek nagyon sok másikat minőségben, azokat nem is féltem a házakban eladni.
Mindez persze nem minden modelljükre volt igaz, de a gagyibb belsejűek is a középkategóriában voltak.
Nemrég is átnéztem, tisztogattam sok AT-t és a vargánék belül a legkomplexebbek voltak a többivel összehasonlítva. Tudom, sok alkatrész =/= minőség, de talán valamennyire mégis elárul valamit.
Feszültség-értékeik is hibátlanok voltak.
No de van egy ATX is, azok alapozták meg a hírnevét a cégnek.
Szerencsére gyorsban nem döglöttek, sokat vettünk a nagykerjükben házzal, bírta mind egy ideig.
De hogy meddig.... -
válasz
Gyuri27 #122542 üzenetére
"Amúgy elviszi az ember a csomagot a portástól, a takaritónénitől stb stb."
?????
Már ahol lehet ilyet. Ahol én dolgozom, ott nem.
Meg ahol olyan a takinéni.@fatpingvin : Felhasználói szokások. Nekem egy 200km-es hatótávú EV már tök elég lenne mindenre, amit szoktam csinálni autóval.
-
válasz
Gyuri27 #122536 üzenetére
Ja, csak ugye mivel dolgozom... vagy ki tudok menni, vagy nem. Amúgy meg munkaidőn kívül egy se fog neked jönni sehova.
Nekem sokkal egyszerűbb, ha hazafele megállok a postán, vagy az egyik automatánál. Feladás ugyanezzel, bár az inkább csak automatával működik, mert reggel amikor megyek, még nincs nyitva a posta.
-
-
-
válasz
Gyuri27 #120353 üzenetére
https://ipon.hu/shop/termek/aerocool-cs-107-a-bk-v1-fekete/1988808
Egy ilyen kis vacakot várok csak, át kell transzplantálni bele a saját irodai gépünket, mer a gépírónk vett odabentre magának egy szép új "moncsit", és megkérte, hogy akkor már valami vállalhatóbb kinézetű gép álljon mellette a mostani fehér, szinvacomp-os, 2000-es évekbeli gépházamnál
Amúgy a bele egy lga1200 intel, szal maga a cucc nem régi. -
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #115108 üzenetére
Aha. Tegnap egész nap térkövet szedtem felfelé, lepucoltam, utánfutóra raktam, elvittük ismerőshöz, ott lepakoltuk. Ma délelőtt a térkő alatti homokot, majd döngölt kavicsot szedtem felfelé, hordtam ki talicskával. Utána ebédeltem. Délután a homokot átszitáltam, zsákba tettem, szedtem fel tovább a kavicsot és hordtam ki.
Nemrég ránéztem az ebéd közben felrakott hirdetéseimre, és ez fogadott. Most megyek kocsit mosni ha még hűl az idő pár fokot. Holnap elmegyek dolgozni, majd ha hazajöttem akkor vagy füvet nyírok vagy egy újabb kupac földet fogok kihordani, esetleg kavicsot és sódert is. Utána elkezdem bontókalapáccsal felverni a betont a szegők mellett, hogy azt is ki tudjam szedni. És ez lesz egész héten, kivéve pénteken, amikor is ha nem esik, akkor fűkaszával kell levágnom 1400 m2 combközépig érő gazt.
Azoknak a marháknak meg van idejük ezzel szórakoztatni... nincs igazság!
Van még bármi kérdés? -
koby11h
őstag
válasz
Gyuri27 #115006 üzenetére
Aki meg venne, az 33% alkuval nyitott tegnap (7500-ra "5000-ért vinném"), úgy, hogy talán egy ajánlat van ami ennél jobb ár/értékben, amit találtam. Hasonló termékek mind e fölött, csak egy képpel + postával, enyém fotókkal igazolt tesztelt állapotban
Én is azt mondtam neki, hogy 7000-ért elviheti, ha nem, akkor július vége körül érdeklődjön, hátha meg lesz még... -
-
cidalain
veterán
válasz
Gyuri27 #114811 üzenetére
vagy dolgozzál látástól mikulásig, legyél ügyeletes ha az esti műszakban van a gebasz, vagy hétvégén. és különben is, ha jól csinálod, akkor úgyiscsak passziánszozol egész nap, max kiszedsz egy elakadt papírt a nyomtatóból.
informatikusoknál rendszeresen elvárás, hogy minden win expert szinten legyél, menjen a linux, a hálózatépítés +mikrotik, szerver üzemeltetés, nyomtatószerelés, weboldal készítés, excel expert (adott esetben VB script), ezen felül adatbáziskezelés és karbantartás, esetleg valami programozási nyelv is még. egyszemélyben. aha.
-
-
-
-
válasz
Gyuri27 #114240 üzenetére
"Mert ugye ha netet nem vagy korlátozottan tudja használni az Ai akkor miről beszélgetsz vele?"
Egyáltalán az elnevezéssel van probléma, egy nyelvi modell nem mesterséges intelligencia. Deep learning szintén nem mesterséges intelligencia. Mesterséges intelligencia az ez: [link] Ami elvileg még nincsen. -
válasz
Gyuri27 #114234 üzenetére
"a felhős Ai-kkal."
Ez nekem helyből sántít. General AI ugye nem is létezik jelenleg, de egyébként is az egésznek alapból úgy lenne értelme, hogy helyben, konvencionális, nem egzotikus hardveren működjön, nem pedig combined computing meg cloud computing segítségével, ki tudja, mennyi egymástól helyileg független, hálózatba kapcsolt gép számítási teljesítményét használva.
-
válasz
Gyuri27 #114223 üzenetére
"Szóval egy pontig jó az ai. De magában kevés. Mert még mindig ott tartunk, hogy max válaszolni tud csupán."
Sokkal inkább az a probléma vele, hogy nem tud "végtagokat növeszteni". Szellemileg (definiáljuk most így) fejlődhet bármeddig, akár huszonhatszor le is körözheti az emberi észt (nem valószínű), azonban amíg nem építünk a mostaninál sokkal fejlettebb, sokkal kisebb, sokkal ügyesebb, és elsősorban sokkal több robotot, addig aligha cseréli le az AI azt az istentelen mennyiségű human workforce-t, ami ezt a szargolyóbist mozgásban, meg valamelyest fejlődésben tartja napról napra. Na itt van a kutya elásva szerintem, addig, amíg sokkal inkább nem automatizáljuk a (mindennemű) munkát, nagyjából cseszhetjük még az olyasféle AIajjajjai-t is, ami nem pusztán IT-s marketingrizsa-fasság
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Gyuri27 #109310 üzenetére
A régi emlékekről amikor nagy balhék szoktak itt lenni. Volt ez a topik már párszor bezárva, meg tiltottak ki végleg tagokat emiatt a topik miatt, a Csalós topikba rendszeresen átjártunk lehülyézni a vevőket amikor a féláron hirdetett új iPhoneokat vásárolták, meg akik annyira hülyék voltak a Bánáti féle módszernek folyamatosan bedőltek, meg amikor szidtuk a PH-t mennyire lassan reagálnak mindenre (valójában meg foglalkoztak vele csak mi ezt userek nehezen láttuk át). Hányszor voltunk már valagba rúgva érte. Régi szép idők.
Csak néhányat emlékbe, főleg az újoncoknak, hogy mi öregek hogyan vittük ezt a topikot, de erre te pontosan emlékszel, mert ott voltál.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Gyengébbek kedvéért, ezek 6 éves dolgok és random válogattam ami épp eszembe jutott, nincs benne semmi mutogatás vagy bármi hasonló, csak a hangulat idézése a lényeg, hogy milyen volt a topik mindennapja akkoriban.
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #107703 üzenetére
Teljesen egyetértek veled!
nekem is volt olyan helyem, hogy 4-5 órában azt csináltam amire felvettek, a maradék 4-5 órában (mert nem 8 óra volt ám) meg a cégnek a szarjait csomagoltam, amit kiszállítunk az ügyfélnek. Két munkakörbe egy ember. (mondnám h a főnök egy járulékot fizetett kettő helyett, de később kiderült, hogy engem, sem volt képes bejelenteni a nyomorultja).
Egyre inkább azt veszem észre, hogy itt Budapest egy ország az országan, és a legtöbben abszolút Budapesti gondolkodásúak, sőt Kistarcsa, Pécel, Maglód, Vecsés stb irányba már le is esnének a térképről.Ráadásul Debrecen egyre élhetetlenebb város lesz, mert a BMW gyár bejelentésének hírére rögtön ugrottak 20%-ot az albérlet és a lakás árak, miközben ugyanúgy minimál bérekkel operál, ellenben már sikerült a bolti áraknak is megugarniuk. Ennél Szoboszló pl mégrosszabb, simán 1,5× szorzó a helyi hálózatos bolt ára mondjuk a Hajdúhadházinak, miközben az albérlet akár duplája is lehet, a fizetés meg mindenhol ugyanaz a brutto minimálbér.
A fórumos el és hozzászólásokból tudom, hogy itt többen élnek hét számjegyű vagy közel hét számjegyű fiztetések bűvöletében, el sem képzelve, hogy Budapest határain kívül mi lehet... -
-
Alusky
senior tag
válasz
Tisztában vagyunk vele ahogy a budapesti fizetés nem releváns úgy a viharsarki sem. Ahogy a kormányközeli látkép nem releváns úgy az ellenzéki uszítás sem. 150/200 ezres minimálbér mellett nem egy nagy dolog 300-at keresni már kicsit épkézlábabb embereknek. Meg amúgy a lakosság 60%-a olyan területre esik ahol meg lehet keresni 3 kilót, így megint érvényét veszti a "mi van ebben az országban". Aki a rosszabb részén él az rossznak fogja látni az egészet, aki a jobb végén az meg jónak, mindkettő hibás.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Hát,az IT "árazás" érdekes olykor... Értsen mindenhez IS, de azt nagyon-nagyon olcsón...
(Lásd ingyen kéne de tegnapra topik)
A bruttó a szerződésben leírt, az, hogy mennyi lesz ebből a bevétel sokmindentől függ... Gyerek utáni adókedvezmény, fiatalok adókedvezménye, de például egy rokkantság is befolyásolhatja. Szóval a bruttó fixen leírva, a netto pedig a kedvezményekkel módosítva számolódik...
(A nyugdíj is ezt veszi figyelembe, már ha lesz állami majd - de ez nem ide való).
A 320K nettó már elvileg az országos átlag felett van picivel ha minden igaz.
...
..
(Mielőtt esetleg kérdezed: nem, én nem ennyit viszek haza, de nem a Bahamákon vagyok én se.)
-
válasz
Nem csoda, hogy már majdnem mindenki lelépett az állami helyekről. BTW szó sem volt állami szféráról...
Mondjuk 70 emberre lehet elég is 4 órában valaki, csak akkor ne csodálkozzanak, ha várni kell
(Én 100 emberre voltam 8 órában, és nem kellett megszakadni - viszont akkor az volt, hogy amint baja volt valakinek tudtam menni.)
"A maradék 4 órában meg lehet "
Ott mentem volna el másik melót keresni -
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #107419 üzenetére
Nem csak ott történt ez, hanem Debrecenben is. 2018-ban haver árult egy panel lakást Debrecenben Tóciba. Akkor 13Milláért árulta (meg is akartam venni, csak nem jött össze idejében a pénz rá), most tavaly láttam ugyanazt a lakást, 28Milláért, és csak annyi történt vele, hogy lejjebb lett lakva. Kétszer lett az élet vagy dupla lett a fizetés 4 év alatt? Dehogy...
Egy másik haverom lakást/házat akar venni. 3 év alatt félretett kb 3,5 Millát, ami albérletben lakva, minimálbérért robotolva Debrecenben igencsak nagy szó, és azt mondja, hogy patt helyzetben van, mert gyorsabban nőnek az ingatlanok árai mint ahogy ő tudja félrerakni a pénzt.Ergo hiába van egyre több pénze félretéve, mégis távolodik a céljától. Banki hitel meg nem játszik nála, mert anno egy ilyen miatt kötöttek ki albérletben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Gyuri27 #107389 üzenetére
Pontosan így van. 4,5 hétig üldöztem a gázszerelőt egy 10 perces munkára.
De sokszor a fél meg egy napos munka a legrosszabb, mert ha nincs munkája sír a szája, hogy ennyiért fel se emeli a hátsóját, ha van munkája akkor meg nem ér rá, meg ezért nem vesz ki szabadnapot.Ide mondjuk pont kifelé költöznek, de nem az a réteg akit általánosan tekintünk falusiaknak, hanem a városból az a középosztály ami ki akar szakadni. Új építésű házakba jönnek, vagy építkeznek, 2-3 éves Mercedesekkel stb. Pénteken jött ide valaki új, egy bazi nagy Hemi Dodge RAMal jár, de hát így meglesz a Challanger párja az utcában
Ez a falu kicsit olyan mint a Pestieknek Érd. -
TaaT
nagyúr
válasz
Gyuri27 #107428 üzenetére
Nem mondom hogy rózsás a helyzet, de ez van, máshol nagyobb bajban lennék. 3 legjobb haverom sem áll jobban, egyiknek sincs még saját ingatlanja.
Én most nem tehetek mást mint meghúzom a nadrágszíjat további évekre, a megspórolt pénzt meg betoltam az államkincstárba hogy ennyivel is gyorsabban gyarapodjon a malacpersely. Papíron a használt ingatlanok ára egy ideje nem emelkedik, ez ad egy kis egérutat a spóroláshoz.
-
-
Alusky
senior tag
válasz
Gyuri27 #107419 üzenetére
Az előny az, hogy ugyanez a ház nyugati megyékben 50-80 milió. Itt 30 alatt nem is kapsz semmit, max olyan repedezett kádár kockát amin átfér a karod. Nem is penészesedik a szellőzés miatt.
6.2-ért ház (ja lakás, félreolvastam), te úr isten. Akkoriban itt meg 15 millió volt egy ház.
Néha amúgy el szoktam küldeni az anyjukba Facebookon az ingatlanosokat. Mert jólesik. Persze kitörlik a g.cik, de én ráérek.
Meg az autósokat is mikor ilyen rozsdás szarokat hirdetnek 1 millió fölött. Ott nincs "üzletrontás" úgyhogy kenem is neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crypto Trade
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged