- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Donki Hóte #123150 üzenetére
Én volt már hogy ráírtam egy 1 hete jegeltre (néztem folyamatosan, nagyon érdekelt a cucc, és jó áron is volt)
Aztán kiderült hogy a vevője húzza az időt, én meg mondtam hogy fixre viszem, ha úgy gondolja hogy elengedi a szarakodó másikat. Rendes volt, beszélt még egyet a másikkal hogy mi legyen, aztán írt, hogy vihetem én.
Szóval jól jártam (én csak akkor jegelek, amikor már nálam az összeg, és úton van a csomag - aztán értékelés után a hirdetés cím módosítása Eladva kezetűre, aztán archiválás) -
válasz
Auto UP van rajta gondolom
-
efemm
tag
válasz
Azt hiszem az is up, ha beleszerkesztesz. Vagy talán le kell venni jégről, módosítani, és utána visszatenni jégre, nem emlékszem.
-
koko52
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122921 üzenetére
Itt is, HAHU-n és a guglin is alapból átugrom a fizetős, kiemelt stb hirdetéseket.
-
válasz
Donki Hóte #122854 üzenetére
Nem onnan kéne letölteni cuccot, hanem a gyártótól. Meg normális oldalakról.
Az ilyen Driverguide meg hasonló helyeken ugyanis sokszor van is benne okosság. Pláne a "tedd fel az alkalmazásunkat ami majd segít".@envagyok : Ha volt hozzá, akkor egészségére, használja azt
Ez majdnem olyan, mint amikor háttértárat keres telepített Windowsszal
-
Csupingo
veterán
válasz
Donki Hóte #122854 üzenetére
Azért kell az nvidia, amd, stb, vagy a vga gyártó oldaláról tölteni.
Amúgy régen én jobb szerettem a cd-n lévő drivert használni, gondolom az ki volt próbálva az adott kártyához, mert azzal tényleg nem szokott gond lenni. Aztán mikor töltöttem le frissebbet, azok már időnként problémásak voltak. -
koby11h
őstag
válasz
Donki Hóte #122763 üzenetére
Hát én eddig igyekeztem a "szomszéd gyerek"-ként gondolni magamra, de ja
-
koby11h
őstag
válasz
Donki Hóte #122759 üzenetére
Ja, olvasom. Ott nem kerestem, mert az csak hibajelentő topic, gondoltam, ha valamit változtatnak, akkor leírják rendesen, de sebaj, úgy is lehet, hogy majd rájön mindenki
-
Trailblazer
veterán
válasz
Donki Hóte #122759 üzenetére
Olyan, mint az ország irányítása.
-
koby11h
őstag
válasz
Donki Hóte #122757 üzenetére
Én itt gondoltam volna:
RIOS Gépház
De nem írtak semmit -
KROK640
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122740 üzenetére
Megtaláltam rákeresve külön Kalandor cuccai között.
Viszont kezdek aggódni, mert olyan mintha lassan mindenét eladná.
kezdjünk el aggódni vajon miatta és a fórum miatt? -
KROK640
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122729 üzenetére
Hol látsz te ilyet?
Egyébként egy haverom sokáig ebben utazott, durva árak vannak már ott is, és egy időben eléggé nagy kereslet volt - ha nem is a kosárra - a kézzel fonott bútorokra, székek, szekrények. -
koby11h
őstag
válasz
Donki Hóte #122729 üzenetére
Nekem legalább a GLAMI van, csinos, bár túlöltözött hölgyekkel
-
efemm
tag
válasz
Donki Hóte #122727 üzenetére
Az még hagyján, hogy naponta több ezer ember ugyanazokat a hirdetéseket kénytelen nézni, de még így sem keltek el!
-
válasz
Donki Hóte #122725 üzenetére
Néhány napja, ez most teszt fázis, nem végleges.
-
válasz
Donki Hóte #122316 üzenetére
A német nyelvterületen működő eladók hajlamosak az alkudozásra.
Sokáig volt áll árverseny a Saturn és a MM között.
Mindkettő tulajdonosa a Metro volt.
Ha odamentél, megvenném itt, de amott olcsóbb, akkor adták olcsóbban. Én hűtőgépet vettem így. Egy harmadik eladónál. Vittem a reklámot mutatni. -
BiP
nagyúr
válasz
Euronics volt erről híres, hogy lehetett alkudni. Állítólag 5%-ot a helyi "segíthetek?" üzletkötőknek szabadott engedni, úgyhogy aki erre fogékony, érdemes volt mindig bepróbálkozni. (én ebben nem vagyok jó). Ha pénzben nem is, de tévénél HDMI kábelt, apróbb kiegészítőket bele lehetett alkudni. Haverom szinte mindig így vásárolt náluk.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Régen jobban belementek az efféle alkudozásba a műszaki cikkes boltok ha látták, hogy a vevő tényleg meg akarja venni a kiszemelt terméket és már venné is elő rá a pénzt.
De a poén az, hogy hiába engedett el 20k-t az árból még így is nyeresége van rajta, akkor gondolhatod, hogy mennyi lehet a valódi ára ezeknek a cuccoknak.
Nekem azt senki ne mondja meg, hogy egy futószalagon gyártott kínai DJI drón fél millába kerül. A reális áruk ezeknek olyan 150-200k lehet. -
KROK640
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122264 üzenetére
Igazából ez is kétélű fegyver. Egyrészt ha mondjuk egy 7000ft-os vásárlásnál csinálsz magadnak 700ft kedvezményt, akkor ott a 10%, és annyiért még ha elkapnak sem nagyon tudnak mit csinálni. Másik oldalról a mai világban ennyi pénzért, megéri-e stresszelni, hogy jajj és mi van ha elkapnak?
A baj itt akkor van, mikor valaki vérszemet kap, és az egész bevásárlást leolcsósítja, (Tesco titkokban lehetett olvasni ilyenekről) esetleg sokadjára is. Ugyanis hamar felgyűlik az a bizonyos 20 ezer ft...
Amikor életemben a legszegényebb voltam, akkor sem éreztem azt, hogy nekem 20 vagy annál valamivel több ezer ft-ért megérné "rendőrségi ügy"et a nyakamba venni.Azonfelül ha nem hívják a yardokat is tudnak kellemetlen pillanatokat okozni. Anno mikor diákként ott dolgoztam (2000-es évek eleje) a negyedik munkanapomon hátra kísértek, mondván van nálam egy lopott mobil és a saját telefonomra mutogattak. Ott először várjak ilyen olyan biztonsági főnökre, aki elkeménykedte, hogy kihagynák a rendőröket, de nekem ehhez mindent is be kell vallanom és viselni a következményeit. (instant kirúgnak, és a diákiroda is hallani fog az esetről, ergo máshol sem nagyon kapok majd diákmunkát).
A dolog ott fordult meg mikor mondtam nekik, hogy akkor itt a számom, hívják fel és ez a telefon fog csörögni, erre jöttek, hogy biztos beleraktam a sim kártyámat. Akkor jött az, hogy fejből felmondtam az IMEI-t, ami stimmelt (akkoriban érdemes volt fejből tudni, a mostaninak nem tudom) , ráadásul ezután 1-2 perccel kiderült, hogy a kérdéses modellt már hónapok óta nem forgalmazzák, így némi bocsánatkérés keretében el lettem engedve azzal, hogy amúgy dolgozóknak tilos bevinni a telefont. Erre pár nap múlva az osztályvezetőm mondta, hogy de, hordjam csak be a mobilomat, mert akkor egész nap eltud érni érni és nem kell keressen mindenfelé, a biztonsági személyzettel meg beszél, hogy nálam lehet telefon.
A másik eset még 2001-ben történt az akkori barátnőm és barátnője (akkor 16 éves lányok) elmentek a Tescoba és a barátnőm barátnője eltett valami párezer ft-os parfümöt. A parkolóból lettek visszarángatva, és végül míg a barátnőm barátnőjének az egyik szüleje meg nem jelent, és el nem simította az ügyet, addig nem mehettek sehová.
Összességében én magam részéről úgy vagyok vele, hogy ezek fényében a fene se csalna, inkább legálisan kellene 5-10% kedvezmény.
-
cidalain
veterán
válasz
Erről olvastam múltkor, hogy lebukás esetén feljelentést ér, ez sima lopásnak számít.
-
BiP
nagyúr
válasz
Out of scope.
Ilyen még csak meg sem fordult a fejemben. Majd a tolvajok meg a rászorulók megcsinálják. Én inkább nem veszem meg.
Inkább maradok csóró, de nem adom el a lelkem. Főleg nem egy kiló narancsért. -
KROK640
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122255 üzenetére
Debrecenben egy ideje eltűntek a nagy Tescoból, mondjuk az a bolt nagyon komoly butításon esett keresztül, több osztályt kompletten felszámoltak, az üzlet területének egy része elparavánozva, a maradék meg széthúzva, de annyira, hogy vannak sorok amik között egy teherautó is simán elférne.
Értékelem a Grafitemberes idevágót
de eleve a szalagra is sorban kerülnek fel. És pont, hogy szisztémában a gyors, mert úgy nem kell rendezgetni pakolás közben, meg nem járok úgy 75%-nál, hogy hopp nem fér bele, akkor pakoljunk ki, és előről minden.
Magam részéről én úgy vagyok vele, hogy az esetek 90%-ban nekem a legnagyobb érdekem, hogy gyorsan végezzek, az, hogy a mögöttem lévőket sem tartom fel már csak egy cool bonus#122254 BiP : Persze, járhatna akkor is a 10% kedvezmény, csak ha leveszem a polcról, scan és bedobom a kosárba azt nem érzem olyan megterhelőnek mint : a kosrata feltenni a mérlegre, egyessével végig pittyogtatni mindent (szinte mindig van valami ami nem tetszik neki), majd a csomagolási területről fizetés után mégegyszer elpakolni.
-
válasz
Donki Hóte #122197 üzenetére
Haver valami olyantól vett EMAG-ról TV-t, ahol még pitiztek is, mivel nem volt már ugyanolyan, valami jobbat kapott+kértérítés + szállítás + stb
-
opr
nagyúr
válasz
Donki Hóte #122136 üzenetére
Szerintem minimum azt kéne, hogy vékony vágóhenger pörgettyűs kézi elektromos masinéria. Jobban illik a vármegyéhez.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Donki Hóte #122136 üzenetére
Csak a teljes egyértelműség miatt, akkor már inkább:
Sarokcsiszoló készülék és vágókorong -
válasz
Donki Hóte #112525 üzenetére
Na, megtaláltam, ott van az oldal közepén
Tényleg ettől függ, hogy van kép, vagy nincs kép.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Donki Hóte #112519 üzenetére
A belépésen kívül a normál/kompakt nézet is belejátszik.
-
Pikari
veterán
válasz
Mintha egyszer be lennél lépve, máshol nem vagy belépve. Nem lehet, hogy véletlenül letiltottad a képek betöltését a profilodban valahogy?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Lehet autót kapni az oldalon?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Donki Hóte #107702 üzenetére
Csak sajnos ez maximum nyomokban igaz. Nem véletlenül léteznek netto kalkulátorok, és próbáld ki. Rengeteg dolog befolyásolja, hogy neked mennyi a nettod adott brutto esetén.
Ha nem így lenne akkor egyértelmű és tiszta lenne a netto írása, vagyis amennyit kapsz. Mert a brutto se azt nem mutatja meg, hogy mennyibe kerülsz a cégnek, se azt, hogy mennyit fogsz kapni. Valahol (ahogy írod is) 65% között van a kettő, de ez felfelé és lefelé is eltérhet a tényleges netto alapján. -
válasz
Donki Hóte #107787 üzenetére
Csak szeretnétek.
Nem alkudozik.
Mondjuk a TV típusát se tudja pontosan -
koko52
nagyúr
válasz
Donki Hóte #107747 üzenetére
Aki nyugdíjat akar (már aki megéri) az önkéntest fizet. Zsebbe 4-600k-ból lazán kiadsz rá havi 50-et (30-35 évre) és minden évben követed az emelést. Ehez hozzá jönnek az évfordulós bónuszok + állami hozzájárulás (ők is tudják hogy baj lesz) , ez a legjobb megoldás és ezt akkor is megkapja a kedvezményezett, ha idő előtt kinyiffansz.
Azaz pont mint az eü. Ha fizetsz ellátnak normálisan. -
koby11h
őstag
válasz
Donki Hóte #107747 üzenetére
Nem lesz itt nyugdíj semmi, mire oda jutunk, szerintem már nekünk sem, nem hogy a mostani 20-30 éveseknek.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Donki Hóte #107721 üzenetére
"Egy jól belőtt rendszer és fegyelmezett felhasználók mellett sosem tanulod meg, hogy hol lakik a rendszergazdák istene" egy ilyet mutass?
De szerintem rendszergazdának lenni és azraból várat, majd szart lapátolni inasnak lenni nem ugyanaz. Szerintem. Ja és ne kelljen már kurumplit pucolni meg vécét takarítani. Nem derogál, itthon megteszem. Csak döntsük el, hogy it-s vagyok vagy takaritó. -
cidalain
veterán
válasz
Azért olyan merev összefüggés nincs a bruttó és a nettó között.
A munkáltató a bruttó alapján ítélhető meg talán, hogy mennyire fizet jól az embereknek.
De hogy egy ember mennyit visz haza az függ egy csomó adókedvezmény opciótól. Ha viszonylag alacsony a bruttód, de van három vagy több gyereked, akkor ha havi jóváírásban érvényesíted az adókedvezményt, akkor annyit hazaviszel, mint amennyi a bruttód (de ha pl nő vagy 3+ gyerekkel, akkor tökmindegy, magas bruttód is lehet, mert életed végéig adómentes vagy). Az is más, ha valakinek egy gyereke sincs, vagy ha 26 év alatti. Friss házas-e vagy sem.
Tehát kategorikusan nem kijelenthető, hogy a bruttó 65%-át viszed haza mint nettó bér.310 nettó egyébként kezdőként teljesen reális vidéken IT-ban. A baj, hogy a tapasztalat növekedésével ez nem nő reálisan. 1-2 évente 5-10% emelés az lófütty nem level upgrade.
Egyébként nézve az elmúlt időszak inflációját, az árnövekedéseket, januárban olyan 50%-os fizetésemeléssel tartanék ott a vásárlóerőmet tekintve, mint 2 éve. Ti ezt hogy látjátok magatoknál? (Most más kérdés hogy a munkaadótok kb mit fog ajánlani, és hogy mennyire reális az igényetek)
-
BiP
nagyúr
válasz
66.5%, de amúgy igen.
(Pongyolábbak számolhatnak 2/3-dal, ha nem akar vagy nem tud %-ozni.) -
Syl
nagyúr
válasz
Donki Hóte #107641 üzenetére
Hát, ha 3.2 gen2x2 akkor jöhet
-
Alusky
senior tag
válasz
Donki Hóte #107495 üzenetére
Az elsőt mondjuk lehet javítanám, az ellenkező neművel szexelés helyett a buzizmust írnám fel, a kettő eléggé más.
-
Alusky
senior tag
válasz
Donki Hóte #107509 üzenetére
Travi vagy crossdesser.
Amúgy lehet szándékos is félrevezetés miatt ha véribe van a bűnözés, nem kéri senki az ocsmányirodában, hogy 100%-nak megfelelően a hétköznapi kinézeteddel fotózkodj. -
válasz
Mondjuk a yardból ki is nézném, hogy rossz képet tesznek be
-
koby11h
őstag
válasz
Tudod, a Józsi, az a hosszú hajú csaj...
-
Alusky
senior tag
válasz
Ha lenne reakcióvisszajelzés opció ezen a kriptajárat fórumon akkor lájkot nyomnék rá, de nincs úgyhogy leírom kommentben.
Ez a fórum is boomer.
Az oszd el az életkorukat kettővel az amúgy nagyon sokszor stimmel is.
-
koby11h
őstag
válasz
Ezekben mind egyetértünk
Bár mindenki biztosan ismeri...
Függetlenül ettől Thunberg kisasszony egy két elképzelésével még egyet is értek a környezetvédelem terén.
-
Astroboy
őstag
válasz
Rólad több mint 400 éve adták ki az első regényt, még jó, hogy boomer vagy.
-
válasz
- hülyeségeket beszél ezekről
- azt hiszi, hogy ez pozitív -
BiP
nagyúr
válasz
És nem esik le a magas lóról, amiről osztja az észt
-
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #79600 üzenetére
Okos csaj lehetett. Főleg, hogy ezt a képedbe mondta. Mert amúgy nem túl etikus.
Persze mindenki ezt csinálja, de FB aktivitás alapján döntést hozni nem kéne.#79610 KROK640 : én '80-as.
Én se direkt akartam kikerülni, csak úgy voltam vele, hogy úgyis mentességet kapok, volt iskolalátogatásim, stb. ezért nem mentem el. (meg valahova elkevertem a papírt is, pedig nem szokásom).
Aztán utólag mondták, hogy kötelező lett volna megjelenni a sorozáson, alsógatyára vetkőztetés, stb. és ott mondják ki, hogy tanulmányok miatt nem kell bevonulni.
Ennek ellenére sose basztattak miatta.
És anno én is úgy voltam vele, hogy 9hónap nem a világ, akár jó buli is lehet, (apám is irgalmatlan sok sztorit mesél róla, pedig ő keveset volt katona), jogsit is meg lehetett volna ott szerezni, stb. de utólag azért nem bánom. Mert elég sok olyan emberrel hozott volna össze a sors, akikről a topik is szól, az meg annyira nem hiányzott volna.
Meg a sok hülye, fa(sz)fej felettes, értelmetlen döntések, stb. nem az én világom.
Meg aztán fegyverellenesként (jó, Call of Duty nem számít) elég hülyén néztem volna ki a seregbenNa nem mintha a Magyar Hadseregben olyan sokat kellett/lehetett volna lőni.
De aztán egyetemi gólyatáborban megvolt a feeling, 1 hétből 6napig szopattak, mert szerintük vicces volt, meg hogy az kovácsolja a közösséget, és hogy aztán utolsó napra összehaverkodjunk a seniorokkal. (akik amúgy 1 évvel fiatalabbak voltak nálam
)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
-
opr
nagyúr
válasz
Es meg se kerdezte, hogy "Ha barmi lehetnel... De tenyleg, BARMI, akkor... Milyen gyumolcs lennel?!"
-
Cs1csó
titán
válasz
PAZAR válasz!
Azt nem kérdezte meg, hogy mi az a "Linke izé" az hab lett volna a tortán.Nagyon rossz véleménnyel vagyok a "HR"-ről mint "állatfaj"-ról. Róluk az "Egek Ura" c. film jut az eszembe George Clooney-val, hogy már nem csak olyan ember kell aki felvesz, hanem olyan is aki kirúg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest