Aktív témák
-
ERDOKE: hivatalosan csak a 925XE vagymi fogja tudni az 1066ot vs. ezek a lapok max 10% tuningot engednek ... azaz szinte tuti hogy nem fog ebben menni a 3.6oson kivül semmi :(
(
itt találtam prohardveren:
''A 915 és 925X lapkakészletekbe azonban az Intel hardveres tuningzárat szerelt, hogy megakadályozza az alaplapgyártókat a DDR2-667 memóriamodulok és az 1066 MHz-es rendszerbusz támogatásának idő előtti bevezetésében. A zár úgy működik, hogy az északi hídba (MCH) épített fáziszárt hurok (PLL) reseteli magát, amint a processzor frekvenciája 10 százalékkal meghaladja a gyári értéket. A gyakorlatban a korlátot meghaladó tuning a számítógép automatikus újraindításával vagy lekapcsolásával jár együtt.''
)
FLESS: akkor nem gondolok bele, zárt házban mennyire melegszik :D
[Szerkesztve] -
ciao
senior tag
Komolyan örülnék, ha egy ilyen tudású lapkakészlet dorombolna az Opteronom alatt... (Persze itt nem a DDR-2-re és a PCI-Expressre gondolok)
minek ha jól tudom az északi híd nem sok minden mást csinál mint memóriát kezel a video kártyával tartja a kapcsolatot, akkor már a lapkakészletből a déli híd és a laphákat összekötő busz marad ami ér valamit, és ez szerintem nem éri+ a beruházást -
LordX
veterán
Sima mezei PCI-re ültették át az AGP-t. lásd: [L]http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=2074[/L]
Röviden: az AGP-nek van PCI üzemmódja. Ezt használják ki: az az AGP slot nem más, mint egy PCI slot, csak más a fizikai kialakítással.
Az a slot nem AGP 8x, hanem AGP 0x, csak a feszültségek az AGP 3.0-s kártyákhoz vannak kialakítva (0,7V- 1,5V? Ezt nem tudom pontosan...)
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Khm :)
1. A tesóm gépe fél évig kislemez nélkül ment. Azt szerencsétleneknek lehalt a háló (izé, kicsúszott a táp a routerből..), azt egyszerűbb volt betenni a gépbe a kislemezt, mint ezt debuggolni, hogy miért nem tud anya másolni a két gép között :U
2. Az ICH5(R) SATA/RAID vezérlőjéhez nem kell driver.
Nem azért maradt rajta... Ha leszedték volna, azon nyavajognának az emberek.
Bár a 925X-nek már tök mindegy, már csak a kötelező BTX-es alaplap hiányzik belőle, hogy ki lehessen dobni mindent.. Még a tápcsati is változott..
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
-
hobizoli
nagyúr
Pont ez az, hogy ez most nem lesz olcso egy darabig, ugyanugy, mint amikor bejottek az elso P4-k...draga is volt, meg nem is ment annyira hudemarhajol...ezt igy Cerkaval sem fogjak venni - szerintem
most persze nem burzsojokra gondoltam, akiiknek ijen van/lesz ''csak'' tuzfalnak...
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
Miert, erre van igeny, amikor egyre olcsobb PC-kel jonnek ki? Regebben nagy szam volt egy-egy 1000USD alatt megveheto gep, most mar 500USD a ''meno''...erre jon ez, de: dragabb hozza minden, fut mint egy kazan, es meg raadasul lasabb is az elozo generacional...nem tudom felfogni miert lenne erdemesebb ezt megvenni, hogy mi szol melette - egyelore
hobizoli
[Szerkesztve] -
szasza_xp
senior tag
Semmi bajom az intel, csak az, hogy a P3 óta és aCentrino kivételével nem nagyon tudot Procit gyártani! Ja amúgy FANTIKUS INTEL práti VOLTAM!
P.s.: Amit fentebb írtam nem vitaindítónak szántam, hanem témazárónak részemről az Intel elmehet oda... na oda! Azt ennyi, ha valaki hitvilágát megbántottam elnézést!!
Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged