- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
queensryche
csendes tag
válasz
eventus #7896 üzenetére
A Xiaomi Redmi3 nagyon jó cucc, a Redmi3 Pro még jobb! Nekem volt a Q5 után Redmi3, nagyon korrekt készülék, de 1 hónap után vettem egy PP-ot és a 11 éves lányomnál landolt a droidos csoda. Egyszerűen képtelen voltam megszokni. Nekem amennyi app kell, az bőven meg van a Passporton, illetve bármelyik OS 10 telefonon. Röviden ezek a tapasztalataim.
-
V B A
aktív tag
válasz
turbulencia8 #7888 üzenetére
Nem tudom mi most az árkülönbözet, de azért a Classic és a PP szerintem ég és föld. A Classic egy tök jó kompakt cucc, a PP pedig egy masszív igásló (szerintem). Nemcsak a proci nagyobb, hanem a felbontás és a képernyőméret is, valamint szerintem a billentyűzet is jobb. Classicom nem volt ugyan de sztem a PP üzemidőben is jobb.
Az kétségtelen, hogy ugyanúgy megvannak a kompromisszumok.
Tényleg Pokémon fut BB-n???? :-)
-
eventus
veterán
válasz
turbulencia8 #7895 üzenetére
OP3 még nagyobb, mint a htc. Kóros tepsi fóbiám van
Xiaomi telókat és is figyelem. Szoftvert szerettem anno, sok okos van benne. Priv nem bb.
-
Coc@s
őstag
válasz
eventus #7892 üzenetére
Anno a BB Z10 előtt HTC Desire HD-m volt.
Nagyon jó volt a maga nemében, de annak is megvoltak a maga droidos nyűgjei.
Azóta nyilván azon a vonalon is sok változás volt, lehet hogy az iOS-ről is túl rózsaszín emlékeim vannak, de ha nem BB OS10, akkor a maga kötöttségeivel együtt (mint ahogy a BB-nél is megvannak a kötöttségek, mégis ezekkel együtt imádom) is inkább az jön be a droidhoz képest.
De hát kinek a pa, kinek a paplan ugye. nem vagyunk egyformák és ez így van jól.
De azért még én sem döntöttem százasan. -
Coc@s
őstag
válasz
Ceftriaxone #7887 üzenetére
Nem tuti még, de ha mégis, akkor 6-os szifon. InkábbiOS, mint a droid.
De még érik a dolog. -
turbulencia8
őstag
En meg pont egy PP-Classic cseren gondolkoztam el a hetvegen (hardveraprot nezegettem). Meg nem volt PP a kezemben, tartok is a meretetol. Szamomra a Classic veszettul kenyelmes kialakitasu, pedig ez is nagyobb egy 5 colos telonal, nem tudom erdemes lenne-e szivatni magam az erosebb proci kedveert.
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Egy sokszor feltett kerdesre szeretnek valaszt kapni toletek.
Regebben volt egy Z10-em amin kisebb nagyobb sikerrel futottak androidos alkalmazasok, de ennek tobb eve mar.
A kerdesem az lenne, hogy a jelenlegi rendszerrel hol tart most ez a feature?
Nehany alkalmazas ami erdekelne:
Google services-t igenylo alkalmazasok mennek e (terkep, zene, drive stb)
icsekk
MobilparkolasElore is koszonom a valaszokat.
-
ThomasF
csendes tag
Skacok! A t-mobilos kartyammal sajnos nem megy a mobilnet. Nem mondjátok, hogy még mindig BIS kell hozzá???? (passport)
-
válasz
turbulencia8 #7875 üzenetére
-
eventus
veterán
OS 10.3.2.2888 Live Links (2877 radio) SR10.3.2.2848 [link]
-
turbulencia8
őstag
válasz
tomcat1987 #7870 üzenetére
Szerintem csak energiatakarekossagbol nem kapaszkodott vissza rogton 4G-re.
-
tomcat1987
tag
Az mitől van, hogy nem vált vissza a telefon 3G-ről 4G-re, csak kb fel óra múlva? Utazok vonattal, és átmenetileg olyan helyre érek, ahol nincs 4G, és átvált 3G-re. Oké, de aztán nem vált vissza, csak egy bizonyos idő elteltével. Most ehhez kellett közel fél óra. Hasonlót amúgy az előző telefonom( Oneplus One) is csinált. És egyébként tudom, hogy ahol nem vált vissza, ott van 4G, mert máskor általában visszavált.
-
theyfel
csendes tag
Egy másik problémába is ütköztem: egy 33 MB word file-t próbáltam a passportrol átküldeni egy HTC m9+ telefonra NFC-vel, sikertelenül. Van ötletetek, mi lehetett a probléma? (igen, mind a két készüléken be volt kapcsolva az NFC)
-
theyfel
csendes tag
Sziasztok, lehet valahogyan billentyuhangot állítani a passporthoz?
-
sasa134
addikt
srácok, milyen slim port - hdmi átalakítót tudnátok ajánlani ami tutira jó PP-hez? a tengernyi kínai vacak közül nehéz választani... thx!
-
tom956ster
aktív tag
válasz
Ceftriaxone #7859 üzenetére
Igen, egy régebbi apk-t sikerült fel telepítenem, nem teljes a funkcionalitás, de csak azért mert nem a legfrissebb, azt meg már megszoktam az iOs-en.Szóval megy.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
tom956ster #7858 üzenetére
Szia! A Tapatalk amúgy működik? Csak érdeklődöm.
-
tom956ster
aktív tag
Sajnos nekem nem jött be ez a Passport életérzés, így rövid úton megvállok majd tőle.
A rendszer ugyan nem rossz, de nekem annyira más mint egy iOs, hogy nem bírok átszokni rá.
A méretek ugyancsak nem egyszerűek, kár, hogy megvétel előtt nem vehettem a kezembe.
A HW nagyon erős, panaszra ok nincs, de sajnos összeségében a serpenyő az eladásra dőlt.Nem tudom mi lesz az utód, talán valami android, vagy fogalmam sincs... (veszek egy régi Nokiát, abban eddig nem csalódtam
)
Üdv minden BB tulajnak!
-
válasz
gabezzz222 #7853 üzenetére
Ilyent még nem láttam, ez olyan jellegű, ami szerintem már szervizes lesz!
Nem egyszerű az a kép! -
Coc@s
őstag
válasz
gabezzz222 #7853 üzenetére
Ez valami hardverhiba szerintem.
Kinézetre hasonló, mint mikor pl. egy PC videókártyája szarakszik, vagy régebben pl. mikor egy TV-nek elment a sor-szinkronja.
De ne legyen igazam. -
-
válasz
tom956ster #7846 üzenetére
Nem kell semmi Tapatalk, mert nem szövegbe szúrsz képet a BBM-be, hanem az külön fotó.
Azt pedig tudod szintén küldeni. BlackBerryn pedig tudsz foldert készíteni és a fontos, szokott képek oda mehetnek bele. Semmi különlegesre nem kell gondolni. -
tom956ster
aktív tag
válasz
Polarstar #7842 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben, ha megkérlek?
A Tapatalkot azért szeretem, mert pikk-pakk lehet fotókat beszúrni a bejegyzésbe, mivel blogom is van a klub fórumán, ez nekem nagyon gyors és kényelmes, a webes fórum felületről meg gyötrelem, ha épp sikerül...
Egyszóval, kellene az a Tapatalk, remélem az androidos menni fog vele... :SMás:
Még legalább 5-6 óra, mire ideér a postás a csomagommal. Alig bírom kivárni, kínszenvedés ezzel a sz@r Lenovo androidos kacattal az élet, pedig csak fél napja használgatom.
-
agyarka
aktív tag
válasz
littlemamba #7844 üzenetére
AutoCrop Scanner
-
littlemamba
aktív tag
Office lens alkalmazás helyett tudtok ajánlani a BB world-ből valamit?
-
-igu-
veterán
válasz
tom956ster #7841 üzenetére
'bocsmá
-
válasz
tom956ster #7840 üzenetére
El fogod felejteni a Tapatalkot, ha ott a billentyűzet!
-
tom956ster
aktív tag
Köszönöm a kimerítő választ, remélem holnap sokkal okosabb leszek a feltett kérdéseimet érintően.
Az app ellátottság nem para, gyakorlatilag megelégszem a gyári felhozatallal. A navigáció, mint olyan azért sokszor használatos, ez nem baj han nem offline, határokon kívül nem igen megyek, működjön.
Talán egy app van, amit fel akarok haxolni valahogy, az a Tapatalk. Mivel aktív Subaruklub tag vagyok, napi szinten fórumozom ott és nagyon bejött iOs-en a Tapatalk használata, jó lenne, ha itt is menne, vagy lenne valami fórum olvasó, kompatibilis app.
Köszi mégegyszer. Remélem nem akarok majd váltani...
-
-igu-
veterán
válasz
tom956ster #7836 üzenetére
Céges app futtatására kérj a cégtől egy arra alkalmas készüléket, minden másra ott a
MastercardPassport. -
válasz
Heló!
"-Kontaktok hogy jönnek legegyszerűbben át iOs-ből?"
Szerintem valamilyen felhőszinkronizációk keresztül. Praktikusan gmail, outlook, vagy icloud. Nekem a gmailb-ben vannak már nagyon régóta, és mivel minden platformon támogatott, ez jól kiszolgálta a telefonváltásokat.
"Van egy céges androidos appunk."
Bár ilyenkor mindig elmondom, hogy ez nem egy androidos telefon, szóval ne akként fogd fel, de jó eséllyel mehet a céges app. Szerintem ha az app hozzáfér a memóriakártyához, akkor a kártyán tárolt adatok elérése az appból nem kellene, hogy problémás legyen. Maga a telepítés alapvetően nem bonyolult, sőt. [link]
"Mennyire lesz agyhalál megszokni megrögzött iOs felhasználónak?"
Jó kérdés, és mint minden kérdés, attól függ. Ha magát az OS-t nézed, akkor nyilván nem gyökeresen más, ikonok, jobbra-balra görgetsz stb. Egy csomó mindenben más persze az OS10, pl nincs fizikai Home gombot, minden gesztusvezérelt. Én párhuzamosan használom ios-sal, ha fél órát a kezemben volt az OS10 akkor utána már a berögződött gesztusokat akarom használni ios-on is, állatira rááll az ember keze, gondolkodásmódja. Meg kell hagyni, hogy a kezelést azt nagyon top módon eltalálták az OS10-ben. A Hub elérése, a beállítások elérése appon belül univerzális, nem kell többféle metódust megtanulni, fejben tartani, logikus, kézreálló, inkább segít a mindennapi munkában és nem akadályoz stb.
Ha úgy érted, hogy ios-on nem volt kérdés, hogy ha azt látod valahol valamilyen szolgáltatással kapcsolatban, hogy letöltheted a hozzá való appot, akkor tuti biztos lehettél benne, hogy van hozzá ios app. BB app pedig mondjuk úgy, hogy kb biztos lehetsz benne, hogy nincs hozzá. Ha androidos van, akkor pedig van rá esélyed, hogy menjen vele. Az app-ellátottság nagyon rossz OS10-en, ha ezen túl tudsz lépni a bejáródott munkamódszereddel, teendőiddel, akkor tetszeni fog. Ha nem, akkor nem."Mi a helyes irány, ha mégsem jön be?? (Nagyon nem akarok androidot, a céges app miatt szimpatikus a BB-n való esetleges futtathatóság, iOs meg az unalomig jól teszi a dolgát). Esetleg Priv?"
Erre szerintem tök egyszerű a válasz, az, amit a legjobban be tudsz illeszteni a napi gondolkodásmódodba, a napi teendőidbe, ami a legjobban alkalmazkodik ahhoz, amit elvársz egy telefontól. Ha ios akkor az, ha BB akkor az, ha android, wp stb akkor az. Szerintem nálad kulcskérdés a céges android app futtatásának lehetősége, meg szerintem az iost már unod is
szóval szerintem ha nem jön be akkor valamilyen android. Én viszont abból személy szerint a Privet nem venném.
-
zaphod78
tag
válasz
Helló!
Igaz már nincs meg a PP-m, de még olvasom a topicot. Kérdésedre felelve, ha az android app elfut 4.3-as verziószámú OS-en, akkor nem lehet vele gond. IOS kontakt importálásban nincs tapasztalatom, mert nem még olyan telefonom. -
tom956ster
aktív tag
Üdv mindenkinek a topickban.
Több mint 2 év iOs után úgy néz ki, holnap útlevél tulaj leszek.
Aztán lehet, hogy 4 nap múlva már nem... remélem nem ez lesz, de lenne pár alap kérédsem a topic összefoglaló után:
-Kontaktok hogy jönnek legegyszerűbben át iOs-ből?Van egy céges androidos appunk. Van mellette egy mappa is, amiben van az adatbázis háttér. Hogyan lehet telepíteni? (nem igényel paly szolgáltatásokat, nincs is fenn a playen)??
Mennyire lesz agyhalál megszokni megrögzött iOs felhasználónak?
Mi a helyes irány, ha mégsem jön be?? (Nagyon nem akarok androidot, a céges app miatt szimpatikus a BB-n való esetleges futtathatóság, iOs meg az unalomig jól teszi a dolgát). Esetleg Priv?
Köszönöm!!!
-
Coc@s
őstag
válasz
littlemamba #7833 üzenetére
Nálam restart után nem jönnek vissza.
Igaz, nálam csak az FB és a BBM van, de egyszer beállítottam és úgy van. -
littlemamba
aktív tag
Arra hogy tudom rávenni a PP-t, hogy újraindítás után se töltse vissza a partnerekhez a FB kontaktokat, linked-in kontaktokat, stb? Beállítom a partnerek beállításánál, elmentem, jó, de a következő restart után visszaáll és azokat is mutatja, amiket én nem kérnék bele a partnerlistámba...
-
Isti2
aktív tag
sziasztok. az lenne a kérdésem, hogy az androidos jetaudio app, illetve valamelyik ebook reader app működik rendesen a passporton?
köszönöm. -
Lall
veterán
Én nem teszteltem, csak a gsmarena battery testre hagyatkozva írtam, ami szerintem mindig objektív képet ad. Nyilván ahogy a szoftververziók változnak, úgy az ott elért eredmények is módosulhatnak.
A Passport után hiányzik a fizikai billentyű, amivel minden szótanulós billentyűzetes kapacitív marhaságnál fényévekkel gyorsabban gépeltem, illetve a hub és maga a rendszerfelépítes (led, értesítek, menü). Viszont számomra a megfelelő, magas minőségű appok hiánya bántóan fájó (munkához kell), így kénytelen voltam váltani.
-
V B A
aktív tag
Persze igazad van, de annyi logika lehet benne, hogy én valószínűsítem, hogy a hanghívás minden telefonon kb ugyanannyi Ah-t fogyaszt, tehát a kisebb akkus telefon jobban merül. Egyébként az biztos, hogy egy iPhone applikaciok futtatása szempontjából jobban optimalizált, meg jobb proci van benne, mint egy Pp-ban. Szóval nem vitatom, a legtöbb szempontból biztos jobb az iphone.
-
lezuvius
őstag
Sziasztok!
Parom nagyon szemezik ezzel a keszulekkel de az appok hianya visszatartja meg. Olvastam, hogy Android appokat is kepes futtatni. Ennek a mikentjerol tudnatok adni egy reszletes tajekoztatast?
-
V B A
aktív tag
Általánosságban igazad van, tényleg jobban bírja a 6s plus, annak ellenére, hogy kisebb az akkuja vagy 20%-al a pp-hoz képest. Nyilván jobb, modernebb a proci.
Viszont a telefonálás alatt sokkal jobban merül, mint a PP. Kipróbáltuk egyszer egy ismerősömmel, hogy egymással beszélgettünk hosszan, ő egy 6s Plusszal én egy PP-vel és az övé 10%-ot merült a PP 7-et. Mindkét készülék 3G-n volt, jó jelerősséggel.
Nálam a fő akkuzabáló a telefon, úgyhogy az én felhasználói szokásaimmal a PP jobban bírja.
-
V B A
aktív tag
Vááááá
Egyre több dolog hiányzik a PP-ból, de egyébként meg annyira jó emailezni, naptárazni és telefonálni vele, hogy még sokáig meglesz, de nő a lista:
- kéne a Waze (sebességmérő kamerákra való figyelmeztetés fontos nekem), ami nem fagy le, többen írtátok, hogy nektek nincs gondotok vele, nekem sajnos van, lassan indul, néha beragad egy ponton a térkép, szívja le az akkut...
- fényképező funkcióban már nagyon veri a konkurencia
- facebook live video kellene a munkámhoz (FB paget menedzselek)
- Trello újabb verziói sem 100%-osak márDehát mire is cserélném? Android nem vonz (a Priv se), iPhone lemerül, WP-t hagyjuk, szóval maradok a fórumban, csak gondoltam megosztom veletek. :-(
-
válasz
turbulencia8 #7817 üzenetére
Csak az év hiányzik.
-
ThomasF
csendes tag
Légyszi valaki dobjon linket egy működő, legújabb fb messengerhez! Köszi
-
Coc@s
őstag
válasz
l.sebestyen #7808 üzenetére
Azon kívül, hogy nagyon sok alap app nincs benne, nincs túl sok negatívuma.
A 2876-ból beletettem zacsival a hiányzókat és többé-kevésbé működik.
Mondjuk ébresztést nem tudok beállítani, de a mentésből visszatett fix ébresztőim működnek, ill. föltettem ideiglenesen egy ébresztőóra appot, azon működik minden. -
Coc@s
őstag
válasz
l.sebestyen #7805 üzenetére
Nálam bejátszhat az is, hogy nekem a béta 10.3.3 van fönn.
-
ThomasF
csendes tag
válasz
gabezzz222 #7804 üzenetére
Nekem böngészéskor is szokott néha. Meg főleg amikor a Story Maker-t használom akkor brutal módon. Sztem nem para! Majvisszahül.
-
Coc@s
őstag
válasz
l.sebestyen #7802 üzenetére
Nem tudom, de mentésből visszatettem linkkel, azóta megint OK.
(Nem frissítettem korábban, tehát nem a böngészős verzió volt, hanem a jó öreg régi.) -
ThomasF
csendes tag
válasz
gabezzz222 #7800 üzenetére
Szerintem mindegyik melegszik a hangerő gombok körül.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest