- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- VoLTE/VoWiFi
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
Tegnap irtam a Telekom ügyfélszolgálatnak a következő problémával, idézem:
"December elején SIM kártya cserét kértem, mert a régi megsérült. Akkor egy mobil tárca képes nano SIM -kártyát kaptam (NFC képes). Attól az időponttól kezdve telefonom (Blackberry Passport SE) kb fél nappal kevesebbet bír, hamar kimerül." stb stb...
Röviden: régi tipusú SIM kártyát kértem cserének, amelyik nem NFC-s.
(a boltban elküldtek, mert nem volt, ők tanácsolták , hogy irjak az ÜF-nek...)Ma kaptam rá választ, idézet a levélből:
"Utánanéztünk a jelenségnek, a Blackberry oldalán találtuk meg a választ. A gyártó álláspontja szerint a hiba szoftverfrissítéssel megoldható, a 7.0.0.529, vagy magasabb verziószámú szoftver esetén a jelenség már nem fordul elő.
Amennyiben frissítés után is hibát tapasztal, érdemes felvennie a kapcsolatot a gyártóval is, így a következő javítócsomagba már ez is bekerülhet."
Szóval, honnan kerítsek Passport Se-re való 7.0.0.xxx szoftvert
-
mome
tag
válasz
tomee007007 #6297 üzenetére
Nekem ugyan nem flipes, hanem hagyományos becsúsztatós bőr tokom van, de abban sem működik. Mondjuk en nem bánom. Az asztalon nincs tokban, úgy elnémul ha leforditom, ha meg tokban van akkor meg táskában van, ott ne is némuljon el, ha esetleg úgy érezné, hogy lefordítottam.
-
tomee007007
addikt
válasz
tomee007007 #6288 üzenetére
Aki használ az enyémhez hasonló, flipes tokot, nem tapasztalta hogy a "némítás lefordítással" funkció nem működik?
-
sasa134
addikt
válasz
tomee007007 #6294 üzenetére
Na ezt jó tudni! Nekem minden ilyen motyóm (microSD-k stb) Sandisk, nagyon jó véleménnyel vagyok róluk.
-
tomee007007
addikt
válasz
tomee007007 #6293 üzenetére
Végül vettem ma két db 64 Gb-os SanDisk Dual Drive 3.0-ás pendrive-ot, hibátlanul és villámgyorsan kezeli a készülék, a gyári fájlkezelőben is tökéletes.
-
tomee007007
addikt
Sandisc Dual Drive microUSB-s pendrive-ot használ valaki a PP-hez?
-
V B A
aktív tag
Újabban sok podcastet hallgatok, egy ideig BlackBerry Linkkel toltam fel az mp3-akat, aztán kipróbáltam a bpod appot (BlackBerry World, fizetős) és nagyon jók a tapasztalataim. Ajánlom!
-
icezozo
addikt
válasz
lezerpiramis #6290 üzenetére
na igen
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
tomee007007 #6288 üzenetére
Jól fest
-
tomee007007
addikt
Megjött a barna flip tokom
A minőség nagyon jó, az illesztések is rendben vannak, a képernyő feloldása is tökéletes, egyedül talán a flip hajló része lehetne egy kicsivel merevebb...
-
Lemerítettem 0-ra a telót, még ki nem kapcsolt. Talán kicsit rendbe rakja ezt a furcsa merülési dolgot. Biztosan korrigál az elektronika, mert laptop akkukból kiindulva ennyi tölt-kisüt kör után amit nálam kap, kell, hogy nyoma legyen élettartamba.
-
Á dehogy! A 9700-el.
A 8520 fényképező sajnos karcos. -
Szupertitkos, de most elárulom.
Szabi alatt wifin vagyok. Adat ki.
Úgy is sokat pofázok a neten.
És különben is sok lenne a három szederjel! -
icezozo
addikt
válasz
l.sebestyen #6277 üzenetére
arulo
( egy BB Szederjel nelkul.... )
-
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
Kolondrum #6269 üzenetére
Egyszer nekem is spontán megbolondult fogyasztás terén, aztán másnapra elmúlt. Újraindítás megoldotta.
(Ez nem az az esetem , mint a múltkor, amikor állandóan szétfagyott a Passport , ...valószínűleg nem tett jót neki a sok patch-elt APK...
.. ugyanis teljes törlés után újra teljesen jól működik.
Viszont az eset óta kicsit elment a kedvem az androidos appok mindenféle patcher programmal való fusi-tuning hegesztésétől...ha fut az APK , akkkor jó, ha nem fut, akkor nem szívesen alakítom át. Amúgy elvagyok az androidos appokkal
)
-
Coc@s
őstag
válasz
Kolondrum #6267 üzenetére
Én még nem láttam ilyet.
Viszont valami biztosan nem kóser itt.
Ha összeadod a legnagyobb fogyasztásokat a képről, azok kb. a hirtelen ugrásig történő fogyasztást hozhatták össze.
Ott vagy az akksival történt valami hirtelen, vagy az érzékeléssel, vagy ki tudja.
A jövő megmutatja. -
laci1892
őstag
Boldog ünnepeket kívánok mindenkinek :-)
-
b4ln4
csendes tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Ceftriaxone
aktív tag
Áldott Karácsonyt!
-
jacis
nagyúr
-
-
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
sasa134
addikt
Békés, boldog karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánok minden Passport tulajnak és családjának! Remélem megmarad ez a topic olyannak amilyen volt és Passport / BB10 kapcsán is lesz miről értékeznünk jövőre is. Jó pihenést mindenkinek!
-
Galahed
senior tag
válasz
tomee007007 #6257 üzenetére
A battery monitort nézem, bizony észreveszem a merülési görbén, hogy azon igencsak lehetne síelni lefelé... régen sokkal lankásabb
volt (bekapcsolt wifi, adat stb mellett is)
-
l.sebestyen
senior tag
válasz
tomee007007 #6257 üzenetére
Nem tudom a classicot mennyire érinti ez a gond, nekem is új NFC kártyám van, ès pl. Ma reggel 5:30 tòl mostanáig 14% ot merült folyamatos adat kapcsolattal 2g-n, igaz kevés telefon volt, ami azért nem rossz
-
tomee007007
addikt
-
Galahed
senior tag
válasz
tomee007007 #5968 üzenetére
És igazad van, úgy néz ki hogy a Telekom-os NFC-s SIM is hasonlóan viselkedik (BB Passport SE). Sokkal gyorsabban merül a telefon, mint a régi SIM-mel. (kb 1 hónapja cseréltem kártyát, azóta észrevehetően jobban merül)
-
V B A
aktív tag
válasz
turbulencia8 #6254 üzenetére
Köszi. Azt hiszem, hogy maradok a Locusnal, mert ott egy listából kiválasztom a turistautak.hu adatbázist és már megy is.
-
turbulencia8
őstag
-
V B A
aktív tag
válasz
turbulencia8 #6251 üzenetére
Hogy lehet OruxMapsen beállítani a turistautak.hu térképét?
Locusban alapból benne van, itt nem talalom.
-
válasz
turbulencia8 #6251 üzenetére
OruxMaps így nem találtam Passportra, van valami Vertical maps.... 4ejro.
-
laszlomijin
tag
Hozzá téve nagy Nexus fanatikus vagyok 4-5-6 de ez a telo odavág nagyon!!
-
V B A
aktív tag
locus map pro féláron a PlayStoreban
túrázáshoz, tájfutáshoz szuper app
-
sasa134
addikt
válasz
laszlomijin #6247 üzenetére
Szia! Üdv itt és gratula a telóhoz.
-
laszlomijin
tag
Üdvözlet minden fórumozónak!
Beköszönök mint passport tulajdonos.
Olvasom sokaknak a navigáció problémás én a navigont használom és tökéletesen fut akadás mentesen. -
V B A
aktív tag
Kamera fókusz tipp: ne csak megérintsd az exponáló gombot, hanem tartsd lenyomva, mivel ha hosszan lenyomva tartod, akkor felengedéskor fog csak exponálni, viszont érdekes módon "tartja" a fókuszt. Fura ez így persze, de sokat javít a jelenlegi helyzeten, nő a helyesen fókuszált képek aránya.
-
jagertibi
aktív tag
Nálam is műkszik PP-n...
-
Nem akar még mindig megdögleni a BB10 pedig már nagyon temették!
Remélem még lesz 5-évig velünk. -
sasa134
addikt
Festive Giveaway a BlackBerry Worldben: karácsonyi ingyen appok dec 26-ig.
-
laci1892
őstag
Nem elvakult rajongó vagyok. Tökéletes OS talán sosem lesz, ahogy a BlackBerry Os sem az. Az ios-nek is voltak hasznos dolgai amik nekem hiányoznak. Az egész Egeyeni preferencia kérdése. Az biztos hogy a QNX egy remekül sikerült OS. Ha ez megszűnik akkor csak a BlackBerry ( android) jön szóba. legalább is remélem biztonságosabb mint a többi android. De hogy elegánsabb az biztos ( bár ez is szubjektív dolog) Vagy veszek egy másik passportot.
Sajnálom amúgy nagyon ha így éltünik a Süllyesztőben mint a syimbian. talán marketing meg az alkalmazások számán múlt a siker. Bárhogy is lesz, abban nagyon reménykedem hogy a hardver gyártás nem áll le. Pazar telefonjai voltak a BlackBerry-nek mindig.
-
ElFeo
tag
válasz
laci1892 #6201 üzenetére
Tegnap nézegettem a Media Markt-ban a telefonokat. Majdnem dobtam egy hátast a 230.000 plusszus flagship áraktól. Nálam jóval alacsonyabb az a határ, amit egy használati tárgyért-aka. telefon-még simán kiadok. Egyetértek veled abban, hogy vannak nagyon jó dolgok az ios-ban, de most még a bbos köröket ver rá. De miután valszeg. jövőre megszünik a support, hamar befogja érni a bb10-et.
Gondolkodtam azon, hogy mi lett volna a helyes lépes a BB részéről a bb10-et övező "érdektelenséget" látva és bár talán-bár nem vagyok sokat látott CEO-más irányba tereltem volna a dolgokat. Viszont maximálisan megértem ezt az új irányt. -
ElFeo
tag
Szerény véleményem szerint annak úgy kellene működnie, mint a Berryn is. Kábel rádug, látom külkső meghajtóként oszt kész. Vagy akár wifin keresztül. Nem pedig az iTunes-sal bohóckodni. Ráadásúl nem is azt használom zenehallgatásra. Egyébként még ismerkedem a szifonnal. De mindenképpen jobbnak találom, mint az androidot. Bár úgy lenne valós összehasonlítási alapom, ha egy Nexuson tudnám kipróbálni.
-
agyarka
aktív tag
válasz
simeister #6213 üzenetére
Mint országos cég vezetője mit szólnál ahhoz, ha egy alkalmazottad gk. vezetése közben az út helyett a telefonját bámulná?
Egyébként az utóbbi autóim közül mindegyik simán kezelte a BB kontaktjait sőt az üzeneteket is.
A nyomógombok sokkal kevésbe vonják el a figyelmet, mint az érintő képernyő, mert vakon is használható. Elég baj, hogy az autógyárak a trend és az alacsonyabb költségek miatt mindent egy központi képernyő re pakolnak a gyors funkcionális gombok helyett.Elég gyenge a céges policy, hogy akár névjegyeket is enged felhőben tárolni.
HUB a legzseniálisabb, ami a PRIV ben sajnos nem sikerült rendesen. Nem értem Hogyan okozhat gondot bárkinek a használata, hacsak nem a szinkronizálásokat túl hosszú időre állította ami user error, vagy BES admin error, de utóbbinak valószínűsége a nullához konvergál.
Lock
Kikapcsoló gomb rövid megnyomása nem tart sokáig. Kézből kikapás ellen csak az óvatosság véd, de ebben a helyzetben is sokat segíthet egy rövid időre jól beállított képernyőzár.
A képes jelszó valóban nem a telefon autós piszkálásához készült, arra mint mondtam lezárt állapotában is alkalmas az autó fedélzeti multimédiás egysége. Biztonságosnak az egyik legbiztonságosabb, amennyiben nem egy kamera veszi premier planban a képernyőt (több alkalommal) akkor nem reprodukálható. Ráadásul nem tárol ( ki tudja hogyan) a készülék máshol használt biometrikus azonosító (kat).A BB predektív szövegbevitele az egyik legjobb. Magyarra betanítása sajnos idő igényes, és a saját szótár külön nem archiválható. Hamár a hibáknál tartunk a kamera a konkurenciához képest kritikán aluli, amit meg az appokkal művel az tanítani kéne minden üzleti iskolában mint elrettentő példát.
Akit nem érdekel a biztonsági kockázat az elég jól használhatja a hangvezérlést, diktálást.
Használd egészséggel, megelégedéssel a Priv- et, és soha ne érezd meg a két rendszer közötti biztonsági különbséget! -
laci1892
őstag
Annyira talán nem ide tartozó kérdés. Viszont kíváncsi lennék a véleményetekre. Ha az ember tabletet néz érdemes szerintetek foglalkozni még a playbook-al?
-
sasa134
addikt
válasz
tomee007007 #6221 üzenetére
Beállítások / 'Értesítések' / 'Éjszakai profil'. De ugyanide visz ha megnyitod az óra appot, fentről swipe, jobb felső sarokban 'Beállítások', majd ott 'Éjszakai üzemmód ért. beállításai'.
-
tomee007007
addikt
válasz
turbulencia8 #6219 üzenetére
Az éjszakai mód paramétereit hol lehet testreszabni?
-
laci1892
őstag
válasz
turbulencia8 #6219 üzenetére
Érdekes, nálam nincs korlátozva az assistant s semmi panaszom nincs a sebességre. Talán akkor szokott nekem be lassulni, amikor egyszerre több App fut. Főleg youtube. De nem túl gyakori nálam. Legalább is PP -n
-
turbulencia8
őstag
válasz
Ejszakai modban nalam aktiv a gsm (wireless connection in bedside mode: ON), sot ha baratnom vagy szuleim hivnak, rezeg a telo (contact notification + profilbeallitasok felulirasaval oldhato meg), mas hivasoknal, email sms, stb. pedig nema.
Amugy erdekes olvasni, hogy az Assistant PP-n is lassu (Classic-on is butitanom kellett: nevjegyzek, sms, email es google). A fentiekkel elfogadhato a fokepernyorol valo kereses sebessege. Amugy beallithato, hogy a hangerok kozti kozepso gombbal zarolt kepernyovel is aktivalhato az asszisztens, vezetes kozben ez talan hasznos lehet (en nem hasznalom).
-
papatyitibor
csendes tag
Ráadásul paraméterezhető, hogy melyik alkalmazásban keressen először. Ezt én s csak nemrég állítottam be mindhárom BB10-es eszközünkön. Addig inkább a böngészőben, illetve a nevek közt keresgéltem.
A Passporton a billentyűzet miatt viszont ezek jó dolgok.A nevek importálása, és kezelése valóban katasztrofális viszont a Blackberry-nél. Na adja az ég, hogy frissíteni kelljen, és az összekuszáljon megint mindent. Nem kis időbe telt, hogy újra mindenkit lássak. Természetesen ez az utóbbi nem a te válaszodra érkezett.
-
V B A
aktív tag
válasz
Nekem nagyon gyorsan, szinte egyből kiadja a neveket általában, Battery Saver módban néha kell várni pár másodpercet.
Az mit jelent, hogy az interneten keresi a neveket?
Nálam akkor keres az interneten, ha Google ikonra kattintok, de mire az megjelenik, addigra már lefutott a keresés a belső meóriában.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
papatyitibor #6192 üzenetére
Szia! Nyáron a zsebes rövidnadrágokba és túranadrágokba be lehet tenni, legalábbis bizonyos méret fölött. A QWERTY megszokása nekem néhány nap volt.
-
simeister
csendes tag
Ok, tudom hogy felelőtlenség vezetés közben telefonálni, nyomkodni. De próbáld meg kikeresni valakinek a nevét akit fel akarsz hívni természetesen szigorúan kihangosítóval...
Ha már tárcsázás: kezdőképernyőn elkezdem beírni a nevet, hol keresi? Az interneten. Jó pár másodperc és beadja a telefonkönyvben lévőket. Tudom, a partnerekben keressek...Nem voltak titkosítva a névjegyek, teljesen random vagy kiírta vagy nem.
A gépelés közbeni 'pöckölést' használtam, a görgetésre gondoltam.
Tudom hogy a k gombbal lockkol de az is hosszú ideig tart. Praktikus lenne 1 gombnyomás. Gondolj bele pl ha kikapják a kezedből.
Éjszakai módot tudom paraméterezni de nincs olyan beállítás ami a gsmet bekapcsolva hagyja. Nekem éjszaka is elérhetőnek kell lennem.
Amúgy kijelzővel és gyári böngészővel veri a pp a privet.
-
Ceftriaxone
aktív tag
válasz
simeister #6208 üzenetére
Szia!
Mint mások is jelezték, inkább ne használj telefont vezetés közben, sajnos sokan haltak meg / rokkantak meg már e miatt.(A KRESZ sem véletlenül tiltja, sok tragédia volt már. Orvos vagyok, ezt vedd félig szakmai tanácsadásnak...)
Mivel elég sok speciális androidos app kell Neked, nyilván Google Play Service igény stb stb, valószínűleg Te tényleg sokkal jobban jársz a Privvel. Ez érthető igény a részedről.
A többi kérdésről már volt szó.
-
válasz
simeister #6208 üzenetére
Ebben csomó minden van, amire válaszolnék.
"Iphone nem jött szóba kezelhetősége miatt, valamint még tucatabb mint az androidosok"
Ezt mondjuk nem értem / nem értek vele egyet, de szubjektív."Az első verzióval hihetetlen csalódás volt, szaggatott akadozott"
Én ilyet nem tapasztaltam."Bejövő hívásnál csak a számot írta ki, hiába volt elmentve a név"
Ilyet olyankor csinál, ha titkosítva van az eszköz, és be van jelölve a névjegyek titkosítása is. Ilyenkor feloldásig csak a számot írja ki valóban. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ez szándékosan van így, és azért, mert a titkosításnál a névjegyeket is bepipáltad, opció kérdése a dolog."kb. 2 hetente szoktam újraindítani"
Nálam sajnos hetente kell."Az op.rendszer számomra felfoghatatlanul logikátlan"
Nekem nem, de ez is szubjektív."Elég nagy kezem van, de a gépelés egy kézzel így is szenvedés"
Eszembe se jutott soha, hogy valaki Passporton egy kézzel akarna gépelni, komolyan."vezetés közben életveszély"
És állati nagy felelőtlenség is, de nem csak Passporton."Az érintésérzékeny a billentyűzet értelmére sem sikerült még rájönnöm"
Gépelés közben a prediktív találatok kezelése, tartalom görgetése a képernyőn, átváltás számok/szimbólumok bevitelre gépeléskor, gyors szótörlés, navigálás a beírt szövegben - én ezekre használtam napi szinten."hihetetlen dühítő hogy nem lehet egy mozdulattal lockolni a készüléket"
De lehet, csak te nem jöttél rá erre sem. Egy gombnyomás."A képes feloldásnál nehéz lenne biztonságosabbat találni"
Mondjuk az ujjlenyomat jobb szerintem."viszont autóvezetés közben nagyon elvonja a figyelmet"
Mivel tilos is kocsiban telefonnal kütyüzni, valahol érthető, hogy a gyártó sem akarja ezt elősegíteni."Éjszakai mód kikapcsol minden rádiókapcsolatot, nem értem miért nem lehet testreszabni"
De igen, lehet. Egyesével paraméterezhető, hogy mi történjen, csak nem jó helyen kerested."A HUB jó dolog, viszont kicsit túl van lihegve szerintem"
Szerintem nem eléggé van túllihegve, a legjobb az egész rendszerben."A BBM egész jól működik (Berryblog szerint a világ legjobb app-ja)"
Hát igen, ezzel én is vitatkoznék."A kamera autofokusz funkciója katasztrófa"
Valóban nagyon lassú, nem a használhatóság csúcsa."A PP az elején lehet kibírt volna többet is, de a másnapot nem kezdhetem fél akkuval"
Én se. Igaz az évek alatt megszoktam, hogy éjjel míg alszok, minden telefonomat töltöm."A BB Word-ből értelmes alkalmazást még nem nagyon tudtam letölteni"
Azért vannak"Az androidosok kb 20%-a működik"
Szerintem azért annál több, de biztos másik mintán mértünk. -
Jaj.... hát most nem találok szavakat erre a belépőre...
-
simeister
csendes tag
Sziasztok! Elnézést hogy eddig csak bekiabáltam, most megpróbálom összeszedni az egy év passport használat tapasztalatait. Androidos telóról váltottam, semmi bajom nem volt velük, de valami egyedire vágytam. Utáltam, hogy kb minden telefon kb egyforma, max a színük különbözik. Iphone nem jött szóba kezelhetősége miatt, valamint még tucatabb mint az androidosok. Ekkor került képbe a passport. Gyönyörű külső, szinte mindenki megcsodálja, vagy éppen szörnyülködik. Az op. rendszertől féltem az elején, nem alaptalanul. Az első verzióval hihetetlen csalódás volt, szaggatott akadozott. Bejövő hívásnál csak a számot írta ki, hiába volt elmentve a név. Ehhez hasonló piti problémákkal kellett küzdeni. Az érkező frissítések rendbe rakták ezeket, azóta nagyon hasít, nem akadozik, kb. 2 hetente szoktam újraindítani. Az op.rendszer számomra felfoghatatlanul logikátlan. Kb. mintha egy idegen bolygón fejlesztették volna, olyanok akik soha nem láttak más telefont. Nem is tudom ki lenne az igazi célközönsége... 2, az egész országban működő céget vezetek, így talán én is elméleti célközönséghez tartozok. Próbálják elhitetni, hogy üzletembereknek (utálom ezt a kifejezést) készül. De miben nyilvánul meg? A fizikai billentyűzet miatt? Azt nyugodtan el is hagyhatnák, semmivel sem gyorsabb. Talán ékezetek nélkül... Elég nagy kezem van, de a gépelés egy kézzel így is szenvedés, vezetés közben életveszély. Az érintésérzékeny a billentyűzet értelmére sem sikerült még rájönnöm. További apróságok: hihetetlen dühítő hogy nem lehet egy mozdulattal lockolni a készüléket. A képes feloldásnál nehéz lenne biztonságosabbat találni, viszont autóvezetés közben nagyon elvonja a figyelmet. Éjszakai mód kikapcsol minden rádiókapcsolatot, nem értem miért nem lehet testreszabni. Nekem pl. egész nap megy a wifi, gsm, BT, NFC, éjszakára viszont csak a gsm kell, így nyomkodhatom ki egyesével+energiatakarék be. A HUB jó dolog, viszont kicsit túl van lihegve szerintem. Az összes eddigi telefonomon is megjöttek az üzenetek és láttam is egyből. Nekem 3 email fiók, SMS, Whatsapp, Viber (már nincs mivel nem fut normálisan), LinedIn, BBM, Twitter van beállítva. A HUB kereső katasztrófa az androidhoz képest. Az hogy az egész hubban keressek és megtaláljak valamit szinte esélytelen. Ha kiválasztom az email fiókot, egy fokkal jobb, de nem bíznám rá az életemet, ezért ha fontos, muszáj PC-n keresnem. A BBM egész jól működik (Berryblog szerint a világ legjobb app-ja), kár hogy csak 2 ismerősömnek van, őket is én beszéltem rá, amikor a viber nem működött nekem. A kamera autofokusz funkciója katasztrófa. Kézzel kell fókuszálni, többszöri próbálkozásra talán sikerül, ekkor egész jó képet készít. Üzemidőre nem panaszkodom, elkönyveltem hogy lehet akármilyen telefonon egy napot bír ki. A PP az elején lehet kibírt volna többet is, de a másnapot nem kezdhetem fél akkuval. Most egy évesen lehet délutánra lemerülne. A BB Word-ből értelmes alkalmazást még nem nagyon tudtam letölteni. Az androidosok kb 20%-a működik, ami elég dühítő, és most nem a beszélő macskákra gondolok. Egyre több partnerünk kínál saját alkalmazásokat (teherautó nyomkövető, telephely kamerarendszer, stb) aminek a használata BB-n lehetetlen, bár erről nem a BB tehet. Kissé úgy éreztem hogy elzártak a külvilágtól, de próbáltam magam megnyugtatni, hogy nincs is ezekre szükségem. Napi szinten olvasom a berryblogot ahol próbálják elhitetni, hogy a világ legjobb platformja, kissé nekem ez erőltetettnek tűnik. Valóban egy más világ, akinek nem volt más telefon a kezében biztos elégedett lehet vele. Összességében amiért tetszett, az az egyedi megjelenése, még soha nem láttam senkinél. Elnézést hogy így összecsaptam a hozzászólásomat, idő hiányában így sikerült. A továbbiakban is szívesen megosztom az egy év tapasztalatait, ha van kérdés.
P.S.: A kártyám már a Priv-ben van, úgy érzem hazatértem. Eddig 2x volt szétcsúsztatva, többször nem is tervezem.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szia! Tényleg nem logikus, de segíthet az, hogy a képernyő föloldása: U gomb, lezárása K gomb .
-
simeister
csendes tag
Egy év után kiszálltam a passportból. Vége a kínlódásnak úgy érzem. Tegnap óta Priv.
-
laci1892
őstag
Szerintem nagyon jól van optimalizálva maga a QNX, PP előtt egy q10 -et használtam, mint BlackBerry. Az aksi kis mérete ellenére is szépen hozta ő is, az el vártákat.
Persze amúgy nem iphone fikázásról van szó, mert ios-en is voltak dolgok ami szimpatikusabb volt. Mást ne említsek a mobil követés. Hót' egyszerű az egész. Be jelentkezel az icloudba s látod térképen hol van pontosan a telefon. Tudod tiltani stb.
Egy nem hozzáértő, csak egyszerű felhasználónak ugyanezt megcsinálni BlackBerryn -szerintem- kicsit körülményesebb.
-
laci1892
őstag
Munkahely miatt sokat kelett használnom iphone-t. Félévig egy i6 volt nálam. Amit észre vettem a PP és az iphone között az az üzemidő. Benne van az is a pakliban hogy lehet volt neki valami akku hibája, mert használt ( bár nem agyon..) készülék volt. Ez gyakorlatban különben úgy nézett ki hogy a PP este Legaktívab használat melett is( de akkor nagyon nyomkodva van) 15-20% áll este 8-ra. Az iphone 6 körül meg már kakukk volt. ( szintén nagyon aktív használat közben). S ez - legalább is nekem- lényeges különbség.
A másik viszont ami nekem személy szerint nagyon fontos s tetszik a multitask. Egy weblapon hallgatok egy youtube-t , másikon meg nyomom a Facebook -t. S van még jó pár ilyen nagyon apró dolog, ami szerintem sokkal jobb a blackberryben. Plusz ( ezt nem tudom le nyelni) 200+ lenne a telefon. Egy 16GB modell...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadaiak útlevéllel megegyező méretű, billentyűzetes újdonsága az elmúlt hónapok egyik leginkább formabontó készüléke, melyben hasznos funkciók debütálnak.
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest